Ξαναπιάνουμε  σήμερα  ένα από τα πλέον απαραίτητα    εργαλεία της Ιστορίας. Αυτό της ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Το πρόβλημα με τις «πέτσινες» δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα είναι γνωστό  Και από τους πλέον ολισθηρούς δρόμους στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, ο βασικός ένοχος (και) αυτού του εγκλήματος, κατά   δικαιική αξίωση  και νομική γνωμοδότηση, έπρεπε να  είναι φυλακή.  ΄Η, έστω να   έχει πέσει     στα «μαλακά».  Πριν  χρόνια, δηλαδή, όταν ξεκίνησε αυτό το βιολί της ασύστολης προπαγάνδας του με τις φέικ δημοσκοπήσεις που ανέθετε στα τσιράκια  του, έναντι παχυλών και θεοσκότεινων   αμοιβών , έπρεπε να έχει πάει   στην… οδό Βολτέρου εις Παρισίους    ή   σε ένα από τα 40 άλλα διαμερίσματα και σπίτια  ιδιοκτησίας του.

Εδώ όμως δεν είναι η χώρα του  Αυστριακού καγκελάριου   Κουρτς.  Είναι η  ελληνική  Μπανανία  στην οποία  ισχύει η διακήρυξη του σοφιστή πως  «δίκαιο είναι το συμφέρον» … της φαμίλιας Μητσοτάκη.  Πασίγνωστο στους «εν Ιερουσαλήμ κατοικούντας».

 

 

Επί χρόνια διεξήγαμε στο ιστορικό μας σάιτ έρευνες και δημοσκοπήσεις για δεκάδες ζητήματα, κυρίως πολιτικά και κοινωνικά.  Και πάντα  χωρίς ρετουσάρισμα.  Κανενός είδους μαγείρεμα η παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Το ξαναλέμε. Είναι… τιμή και καμάρι μας που δεν  έχουμε «εντολείς» ,δε δουλεύουμε  με πελάτες, δε μας δεσμεύει οποιασδήποτε μορφής   εξάρτηση.

Βέβαια,  τις περισσότερες φορές,  η διεξαγωγή των δικών μας δημοσκοπήσεων ,που ήταν πραγματικές και γνήσιες,  γιατί γίνονταν στο δρόμο και όχι στα πειραγμένα  λογισμικά  της συμμορίας των Παναγοπουλο-Φαναρο-Γεράκηδων, ήταν από τα πλέον δύσκολα εγχειρήματά μας .Κυρίως, λόγω έλλειψης  επιτελείου έντιμων και έμπειρων  δημοσκόπων –συνεργατών  για να  επωμιστούν την ευθύνη της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων τους.

Για το λόγο αυτό, μπροστά στον κίνδυνο να ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή μιας τέτοιας έρευνας και να ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της ματαίωσής της, αν ο αριθμός των  συνεργατών δεν επαρκούσε ή  δεν είχαν κάποιοι από αυτούς την εμπειρία άλλων δημοσκοπήσεων, προτιμήσαμε τον τελευταίο καιρό να τις σταματήσουμε.  Αν και όπως όλοι της δικής μας  “οικογένειας”  γνωρίζουν, οι τέτοιους είδους έρευνες στην κοινωνική βάση είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία της Ιστορίας.   Αυτός ήταν  κι ο λόγος, που δεν ανεβάσαμε εδώ και μήνες στο σάιτ μας, καμιά δημοσκόπηση.

 

 

Σήμερα,  θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάλι με το συγκεκριμένο  εργαλείο.  Αλλά τώρα πια με τη μέθοδο… «άμα δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ». Αυτό σημαίνει πως το «βουνό» θα  είναι το…email  του Homo-Naturalis.gr  και ο «Μωάμεθ» η… αφεντιά σας.

Θα περπατήσουμε  για πρώτη φορά σε  αυτό το δρόμο. Κι αν… ρωτώντας έτσι,  πάμε  στην «πόλη», θα  κάνουμε μόνιμη πια τη διάβασή του. Αν  μας βγάλει σε ερημιά και αδιέξοδο, δεν ξαναπερνάμε από εκεί. Είναι, ένα πείραμα , ας το πούμε κι έτσι. Κι απλά και λογικά, πετυχαίνει  ή σταματάει.

 

 

 Μια αναγκαία (για κάποιους) διευκρίνιση. Το έχουμε ξαναγράψει. Το email  μας( hnaturalis@yahoo.com) , για λόγους ασφαλείας  και  εγγύησης  του απόρρητου, έχει με τέτοιο τρόπο  «εκτραπεί» η λειτουργία –διαδρομή του (και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το φίλο και συνεργάτη  μας , πραγματική  διάνοια της επιστήμης της πληροφορικής  για την πατέντα του),  ώστε  αυτόματα:

α. Να μην εντοπίζεται η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα από κανένα «κέντρο».

β. Να μεταβιβάζεται κάθε αποστολή στο παραπάνω ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας  σε άλλη «data».   Η  «αποθήκη»  εκεί, είναι όχι μόνο αδύνατο να  παραβιαστεί, αλλά ακόμα και στην απίθανη  περίπτωση που αποκτήσει  χάκερ …υψηλής ικανότητας, πρόσβαση, το περιεχόμενο την ίδια στιγμή, μεταφέρεται  στα σπαμ με μετατροπή του  σε …αλαμπουρνέζικα!

Η  ανωνυμία και το αυστηρά  απόρρητο, επομένως ,κάθε αποστολέα μηνύματος στο σάιτ ,  είναι απολύτως εξασφαλισμένα. Κι αυτό σημαίνει, όπως στο παρελθόν  διαβεβαιώσαμε πως  παραμένουν  επίσης «αθέατες» και οποιεσδήποτε άλλες επιστολές ή καταγγελίες αποστέλλονται στο email του σάιτ.

 

 

Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις, θα ανεβάσουμε λίγο αργότερα  τις ερωτήσεις της καινούργιας και μέσα από  την παραπάνω  διαδικασία , δημοσκόπησης και παρακαλούμε του φίλους επισκέπτες μας να βοηθήσουν  με τις απαντήσεις τους  και αυτή την προσπάθεια  προσέγγισης της αλήθειας .Είναι, άλλωστε, καθήκον και γνώρισμα κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη με  αίσθημα πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης, η αποφασιστική και συλλογική παρουσία και συμμετοχή του στη διαμόρφωση  του «ιστορικού γίγνεσθαι» με χαρακτηριστικά ,όμως,  που του προσδίδουν η πίστη και η προσήλωση  τις  διαχρονικές, αρχέγονες και  απαράγραπτες αρχές και  αξίες της ανθρώπινης ζωής.