Πήρες δρόμο κακοτράχαλο και με γκρεμνά, Παύλο Πολάκη και θα τσακιστείς. Να το θυμάσαι!

Πατάει το κουμπί ο Πολάκης – Στο Documento που κυκλοφορεί

 

Πατάει το κουμπί ο Πολάκης – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

“Αποφασισμένος να καταθέσει πρόταση μομφής και να δηλώσει υποψηφιότητα ο Παύλος Πολάκης”

***

Ο Παύλος Πολάκης δεν απειλεί μόνο «θεούς και δαίμονες», αλλά και   πως… θα πατήσει ,λέει,   το κουμπί!    Αυτή είναι η διατύπωση  στο   έντυπο του Βαξεβάνη, που μέρες τώρα διαφημίζει στις σελίδες του τη σημερινή  παρουσία , του αποφασισμένου να φτάσει στα άκρα  Σφακιανού  βουλευτή με την πρόταση μομφής που πρόκειται να  καταθέσει και τη δήλωση υποψηφιότητας για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα, όμως, φαίνεται να μη λαμβάνει υπόψη του ο (καθιερωμένης πια έκφρασης)   αψύς Κρητικός, αν πατήσει τέτοιο κουμπί.  Κάθεται ο ίδιος πάνω στη βόμβα που πρόκειται να πυροδοτήσει .  Και δεν το ξέρει.

΄Ετσι γίνεται πάντα. ΄Οπως ακριβώς,  διατυπώνει κι αυτή την αλήθεια η λαϊκή σοφία:  «Θα πάει  για μαλλί και   θα  φύγει  κουρεμένος».

Είναι η μοίρα του τζογαδόρου τέτοια.   Στο  τέλος παίζει στην τσόχα και τα ρέστα του . Και δεν έχει πια , ούτε για ταξί ψιλά   να πάει σπίτι.

Θα συμβεί και με τον Παύλο Πολάκη το ίδιο,  αν κάνει κι αυτή την κουζουλάδα. Και είναι τότε που θα εγκατασταθεί    «μόνιμα  πια  στο σπίτι»,  ενθυμούμενος   ηρωικών, «ημερών αρχαίων», δικών του προσωπικών,  που δεν εκτίμησε ούτε σεβάστηκε, ως άφρων.

Δε  συνετίστηκε, δυστυχώς,  από τα μαθήματα που πήραν παλιότερα  οι Βαρουφάκηδες και οι Λαφαζάνηδες. Ούτε   πρόσφατα στις ευρωεκλογές  ο Ευκλείδης και η αστεία  ομάδα των άλλων αφρόνων.  Σήμερα , ήρθε η δικιά του σειρά.

Πάντα στο τέλος «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Και δεν τον κάνει μόνο τρελό τον άφρονα, αλλά και γελοίο. Μη μου πείτε πως δεν είναι, αν μη τι άλλο , αστεία πια εκείνη η παρέα του Χαρίτση που  περιφέρεται  (κι αυτή  δεν ξέρουν  πού)   και    παριστάνει  τους   βιγλάτορες   της «θύρας» των …11!   . Την ψυχή της ορίτζιναλ Αριστεράς!

«Κοντός ψαλμός αλληλούια», λοιπόν, Κρητίκαρε, αφού  το πήρες απόφαση να κάνεις κι αυτή τη μούρλια.   ΄Αξιος ο μισθός  της αφροσύνης και της αψάδας που φαίνεται  πως δεν μπορείς  να κουμαντάρεις.  Σε… πάει πια , δεν την πας!

 Δεν είναι όλα ίσωμα μπροστά σου, όπως νομίζεις.    Ο δρόμος που πήρες  είναι κακοτράχαλος  και με   γκρεμνά.  Δεν τα είδες και θα  τσακιστείς. Να το θυμάσαι.