Παππα-Βαξεβανική “δημοσιογραφία”. Το τίμημα του καιροσκοπισμού και της κερδοσκοπίας τους… η τρικυμία εν τω κρανίω!

Αν είχα να επιλέξω αυτοβούλως  για την ενημέρωσή μου ανάμεσα στο Βαξεβάνη και το Ράπτη, ασυζητητί θα τους απέρριπτα και τους δυο. Ο λόγος είναι ένας και κάνει για τους άλλους … χίλιους. Αμφότεροι είναι παιδιά του Γκέμπελς!  ΄Εχουν αποστολή την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση, τη χάλκευση της αλήθειας.  Ο «πατερούλης» τους από τύφλα και παράνοια ιδεασμών. Τα “ομόαιμά”  του για κερδοσκοπία και  κάθε είδους άλλο διάφορο.

 Κι αν με ανάγκαζαν να διαλέξω με το πιστόλι στον κρόταφο, θα  έλεγα- σταθείτε , ρε παιδιά… ας πάει και το παλιάμπελο.  Διαλέγω  Χρήστο Ράπτη. Και ας είναι γιαουρτωμένος και ξεβράκωτος, «ρόμπα»  κανονική.

Θα αναρωτιέσαι. Γιατί πάλι τα βάζω συλλήβδην με τα καλόπαιδα του Γκεμπλιστάν, αφού τα έχουμε ξαναπεί; Και  δεν είναι απλώς  γνωστή η ταυτότητά τους, ο βίος και η πολιτεία τους  στους παροικούντας μόνο, αλλά και στους μη, τους μακρόθεν της Ιερουσαλήμ, οικούντας.  Τί καινούργιο έχουμε να  θα προσθέσουμε για δαύτους;

Μια  και είπαμε για … Ιερουσαλήμ ,ας σταθούμε στο  Ισραήλ. Τί χολή είναι αυτή που ξερνάνε  οι  πουτινικές  και αντισημιτικές  πένες  του Παππά και του Βαξεβάνη , ρε γαμώτο!  Εμετικά , μετ΄    εμμονής στρατευμένοι  στη μια μεριά. Κι ας είναι οι «κακοί»  της Ιστορίας, εκείνης που δεν τη γράφουν οι νικητές,  οι κατ΄ εντολή και   με  “διάφορο” καιροσκόποι.

 Παρακολουθώ  ξένες φυλλάδες. Οι περισσότερες  μοιάζουν στα γενικά χαρακτηριστικά με τις ελληνικές. Χολερικά κίτρινες,  αδίστακτες,  χαλκεία της είδησης και της πληροφορίας.  Εν τέλει, παιδιά και αυτά ,του πατερούλη Γκέμπελς.

Μια διαφορά βλέπω στους έξω  με τους κοντυλοφόρους  της ελληνικής, επαγγελματικής  αριστεροφροσύνης  στο Ντοκουμέντο και την Εφημερίδα Συντακτών, ας πούμε.  (Και  όντως , δε τη συναντάς ,τουλάχιστον τόσο αβυσσαλέα και προκλητική   στο Χρήστο Ράπτη).

Ο άκρατος πουτινισμός  και ο αντισημιτισμός τους!  Λες και ακούω …Κασιδιάρη. Οι ξένοι (οι περισσότεροι, Γκεμπελίσκοι κι αυτοί , δε λέω), κρατούν  και μια πισινή.  Δεν ξεβρακώνονται εντελώς, όπως ο   Βαξεβάνης και  οι …συντάκτες της κολεκτίβας.    Τουλάχιστον, σε ζητήματα τόσο ευαίσθητα, όσο είναι ο αντισημιτισμός-αντιεβραϊσμός τους.

 Κατά τα άλλα, οι Παππα-Βαξεβάνηδες είναι … αντιΝαζί ,αντιφά και αντιρατσιστές !   Κι αριστερά, παρακαλώ,  τα    έντυπά τους!  Ε, πώς δεν είναι.

Σαν το συστημικό ΚΚΕ, που είναι, μεν,  με τα θύματα των Εβραίων στα ΄Αουσβιτς, αλλά  μισεί  ..όσους Εβραίους κατάφεραν από τότε και  ως  τις ημέρες  μας να μην ζήσουν κι αυτοί  τέτοια φρίκη.  Οι Εβραίοι  είναι η  αιτία όλων των δεινών του πλανήτη! ΄Αλωστε, δεν ήταν τούτοι που σταύρωσαν το Χριστό; ( Στο συλλογικό ασυνείδητο, βλέπεις καρφωμένο το μήνυμα, αφού   σύμπας ο μεταχριστιανικός πολιτισμός είναι διαποτισμένος  από τα διδάγματα της θρησκείας  της… αγάπης!).

 Είναι το τίμημα της κερδοσκοπίας και του καιροσκοπισμού τους .  Η τρικυμία εν των κρανίω: Να θεωρείς δικαίωμά του του Πούτιν και των Αγιατολάχ να είναι πατριώτες, εισβολείς, χασάπηδες και εχθροί του ΝΑΤΟ, να δολοφονούν, να βασανίζουν, να συλλαμβάνουν αντιφρονούντες τα καθεστώτα τους  (για την πατρίδα , ρε γαμώτο!) , την  ίδια ώρα που οι ΝεοΝαζί αυτοί ηγέτες προσκυνούν τα ιερατεία  των θρησκειών τους,  δολοφονούν έφηβες γιατί έβαλαν τη μαντήλα τους στραβά, πετάνε ομοφυλόφιλους από τις ταράτσες, ακρωτηριάζουν άμαχους και ισοπεδώνουν νοσοκομεία στην Ουκρανία, διαλαλούν σε όλους τους τόνους τις διαφορές και την υπέροχή τους τους  με την ανήθικη έκφυλη, αφύσικη και κολασμένη Δύση.

Τίμημα η παράνοια, η σχιζοφρένεια, ο διπολισμός, ο  αλληθωρισμός.   Και με τούτους και με κείνους. Και με τους άλλους και με τους παραπέρα. ΄Ο,τι ζητάει η ψυχούλα του πελάτη, το ψηφοφόρου, του  οπαδού.  Απ΄ αυτούς πληρώνεται. Δεν αυτοχειριάζεται ο Βαξεβάνης. Γλείφει  πάντα το χέρι που τον ταϊζει.  ΄Ανθρωπινός, ο   ζωώδης κανόνας,  ας μην είναι  ανθρώπινος.  «Μα τί να κάνουμε, δεν είμαστε και ήρωες»!

Δε χρειάζεσαι να είσαι  ήρωας ούτε ξεχωριστός  για να λες  και να υπηρετείς με τη ζωή σου την αλήθεια. Να είσαι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. ΄Ετσι όπως την ορίζει η φυσική ηθική.  Αλλιώς και  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «σωστή πλευρά» λέει πως κάθεται,  γιατί  αυτή την ώρα   είναι με το Ισραήλ και τους Αμερικανούς  και όχι  με τους Παλαιστίνιους και τη Χαμάς.   Γιατί  θεωρεί  εισβολέα τον Πούτιν στην Ουκρανία ,άρα και τον «κακό» τη ιστορίας.

 Την ίδια ώρα, όμως,   στο δικό του, μητσοτακικό καθεστώς, αντιγράφει πουτινικές μεθόδους με… ευλάβεια.  Διαθέτει  τους   δικαστές του , τους   «θεσμούς» του,  τους πραιτοριανούς του, τη γαλάζια ακρίδα του. Ακόμα και  τις δικές του δολοφονίες. ΄Ενα καθεστώς διαφθοράς και σκανδάλων, που  τηρουμένων των αναλογιών, δεν έχει να ζηλέψει και πολλά το δικό του από εκείνο το μαφιόζικο του Ρώσου δικτάτορα.

Θα πεις,  ο αφελής και απονήρευτος . -Κι αν δεν έχεις  “τρικυμία εν των κρανίω» και δεν πάσχεις από διπολισμό,  αν δεν είσαι Ράπτης, Βαξεβάνης και Παππάς,  τί βλέπεις εσύ  και τί  έχεις να πεις για τους Εβραίους, εδραιωμένη ,όπως ισχυρίζεσαι,  η ιστορική σου άποψη  στον ισχυρό  πυλώνα της φυσικής ηθικής;. Λοιπόν.  (Αλλά, πριν, για να γίνουν κατανοητά  όσα εκθέσουμε, οφείλουμε για άλλη μια φορά να   διεκρινίσουμε: . Εμείς εδώ, δεν πιστεύουμε σε φυλές, ράτσες έθνη, γλώσσες, θρησκείες. Πατρίδα μας είναι ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ. Ράτσα μας όσοι έχουν μαύρη,  άσπρη, κίτρινη επιδερμίδα. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΦΥΛΗ.  Και είναι μια  τέτοια πίστη , η βασική,  η θεμελιώδεις  ηθική της Φύσης. ΄Ετσι όρισε εκείνη, αυτούς τους νόμους σεβόμαστε).

΄Όμως, η πραγματικότητα ούτε ερμηνεύεται ούτε συντηρείται με όνειρα, ευχές και επιθυμίες. Και για να αφήσουμε στην πάντα τους Παππα-Βαξεβάνηδες και  τη σκοτοδίνη  τους,  οφείλουμε να επισημάνουμε  πως  η πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή  αυτή την ώρα  είναι… μαύρη   κο   άραχνη!

 Κι  αφού τέτοια είναι τα δεδομένα και δεν αλλάζουν ως δια μαγείας,  ας δούμε ,τουλάχιστον, τις αλήθειες εκείνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση να βρεθούν λύσεις, να αρθούν αδιέξοδα, να σταματήσει κυρίως αυτή η αιματοχυσία, που ξεκίνησε για άλλη μια φορά σε αυτά τα ιστορικά και  τραγικά  μέρη της Μέσης Ανατολής.

  1. Η γη που κατοικούν σήμερα οι Εβραίοι, με τα ισχύοντα ,εθνολογικά δεδομένα και το σύγχρονο διεθνές δίκαιο, είναι δική τους. Όπως ανήκει ΙΣΤΟΡΙΚΑ στους ΄Ελληνες και τους Κύπριους η δική τους  γη κι ας πέρασαν κατακτητές, άποικοι  και μετανάστες από τα ίδια χώματα .  Ουκ ολίγοι, μάλιστα, εγκαταστάθηκαν, αφομοιώθηκαν ή αφομοίωσαν τους ντόπιους πληθυσμούς στη διάρκεια της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας.
  2. Οι Παλαιστίνιοι είναι «έποικοι»  στη  γη αυτή. Όπως οι Σλαύοι, οι Ενετοί,  οι Οθωμανοί στο δικό μας τόπο. ΄Όπως  οι Τούρκοι στην Κύπρο. Κατέχουν  αιώνες αυτά τα χώματα που κάποτε τα κατοικούσαν οι Εβραίοι, οι οποίοι διασκορπίστηκαν   ανά τους αιώνες,  θελητά ή αθέλητα στα πέρατα της οικουμένης.  Η επιστροφή τους στη γη των πατέρων τους ,μετά από  όσα υπέστησαν με αποκορύφωμα  το ναζιστικό «Ολοκαύτωμα», ήταν και ιστορικά δίκαιη και  επιβεβλημένη.
  3. Αυτό δε σημαίνει πως η ίδια γη δεν ανήκει και στους Παλαιστίνιους . ΄Εστω και δια…χρησικτησίας!  Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορεί ο ελληνικός, κυπριακός πληθυσμός να  ζητάει να  εγκαταλείψουν οι Τουρκοκύπριοι τη γη τους, ακριβώς για τους ίδιους λόγους, οι Ισραηλινοί δεν μπορούν ούτε έχουν δικαίωμα  να διώξουν,  να απομονώσουν,  να εγκλωβίσουν έναν  ολόκληρο λαό σε λίγα μέτρα γης, όπως κάνει ο Νετανιάχου σήμερα, αλλά και  οι προηγούμενες  κυβερνήσεις  του  Ισραήλ.
  4. Ορθά ο Νετανιάχου   θεωρείται και είναι εγκληματίας πολέμου με τις εκατόμβες των   θυμάτων του παλαιστινιακού λαού  που προκάλεσε από τον Οκτώβρη  του 2023 μέχρι σήμερα .Αν μη τί άλλο,  ένας εκλεγμένος ηγέτης χώρας που σέβεται τη Ιστορία του και τα παθήματα του λαού του, δεν κάνει τα ίδια  σε ένα άλλο λαό. Δε γίνεται  «Χίτλερ» ,όπως κατάντησε  ο ίδιος για τους  «Εβραίους»  της Παλαιστίνης!
  5. Η νέα αιματοχυσία που ξεκίνησε στις 7.10.2023 έχει και αυτή την υπογραφή Πούτιν. Ούτε Χαμάς, ούτε …τρομοκράτες Παλαιστίνιοι. Ο νέος Χίτλερ  της Ρωσίας,  για τους λόγους που έχουμε αναλύσει εδώ επανειλημμένα (αποσταθεροποίηση της Δύσης  με τον αντιπερισπασμό  στη Μέση Ανατολή ) έδωσε εντολή και στους συμμάχους του  Αγιαταλάχ του Ιράν που εκπαιδεύουν  και  εξοπλίζουν   τους  «κατσαπλιάδες», φανατικούς, ριζοσπαστικούς Ισλαμιστές, να προκαλέσουν το μακελειό, τη  σφαγή των αθώων ανθρώπων. Και  ήταν αυτό που  έγινε   αμέσως μετά ,   αιτία και αφορμή της άλλης  μεγαλύτερης  αιματοχυσίας. Αυτής που  συνέχισε ο Νεντανιάχου σε βάρος επίσης αθώων Παλαιστίνιων κι ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά.
  6. Καμιά λύση και κανένα αδιέξοδο δεν πρόκειται να αρθεί, αν δεν εξαρθρωθεί ο άξονας Μόσχας- Τεχεράνης. ΄Οσο υπάρχει  ο δικτάτορας της Ρωσίας  (και δεν μπορούν, ούτε θέλουν ακόμα οι Αμερικανοί να τον εξοντώσουν)  με το αίμα στα χέρια του εκατομμυρίων θυμάτων στην Τσετσενία,  τη Γεωργία , την Ουκρανία, τη Συρία, την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, η ανθρωπότητα και όχι μόνο στις σημερινές ταραγμένες εποχές ,δεν πρόκειται να  δει ειρήνη και ανάπαυλα.  ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ  ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!
  7. Συμπέρασμα: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΗ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ επιβεβλημένη λύση , είναι η συγκατοίκηση, η συνύπαρξη  και των δύο λαών.  Οποιαδήποτε άλλη πρόταση και εμμονή, είναι υπεκφυγή. Παράλληλα  και  καταδικασμένη να αποτύχει ,ως  προσωρινή. ΄Εστω κι  αν  εφαρμοστεί  με ανοχή και υποχώρηση από τη μια ή και τις δυο μεριές.  Αντίθετα, δίκαιη, ιστορική, λογική  και  μόνιμη  λύση ,μπορεί να προσφέρει  ΜΟΝΟ  η παροχή εδαφών στους Παλαιστίνιους, που τώρα κατέχει το Ισραήλ.    Η  ίδρυση με αξιοπρεπή και επαρκή για ένα  ολόκληρο  πληθυσμό, σύνορα  ενός τέτοιου  ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, αναγνωρισμένου  από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΄Οποιος δεν αποδέχεται αυτή τη λύση, είναι εχθρός των Εβραίων, εχθρός  των Παλαιστίνιων,  εχθρός της παγκόσμιας  ειρήνης.