ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΔΕΞΙΩΝ “ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΑΡΩΝ” ΣΤΗ ΘΕΜΙΔΑ

1. Προανακριτική: «Σεισμός» στο πολιτικό σκηνικό από την αποκάλυψη Δημητρίου για τους τρεις υπουργούς της ΝΔ με offshore

Σάλος με δήλωση του Αθανασίου για τις μίζες - Η ανακοίνωση του ...

“Η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, χωρίς περιστροφές υποστήριξε ότι ο πρώην προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας, Παναγιώτης Αθανασίου, κράτησε στα συρτάρια του δικογραφία με τρεις βουλευτές της ΝΔ που χρημάτισαν υπουργοί, αλλά είχαν και μία έξη στο παραδείσιο επιχειρείν. Η πληροφορία αυτή, διοχετεύτηκε οριζόντια και ταυτόχρονα σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με αποτέλεσμα να δημοσιευτεί. Μάλιστα, ακολούθησαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που σημείωναν όσα είχαν διαρρεύσει προηγουμένως. Ότι, δηλαδή, τρεις πρώην υπουργοί είχαν βρεθεί με μια offshore o καθένας στην πλάτη και η Ελ. Ράικου αποφάσισε να αναθέσει τη σχετική δικογραφία στον «ξεχασιάρη» Αθανασίου, αλλά όταν ο Αθανασίου αντικαταστάθηκε από τον κ. Μπρη στην κεφαλή της Οικονομικής Εισαγγελίας, η Ελ. Ράικου αποφάσισε ότι την ξαναθέλει πίσω.”

***

Δυσώδης και αποπνικτική μπόχα ζεχνει  από  τα “κακά παιδιά” της ελληνικής δικαιοσύνης  σαν τον Αθανασίου, τη  Ράικου, τον  Αγγελή, τον Πικραμένο ,  που μαθητεύουν  επιτυχώς και για χρόνια στα “έδρανα”  της Ν.Δ. Ειδικά για τους τρεις εισαγγελείς,  που αντί  να κυνηγούν το έγκλημα, το υποθάλπουν και  το συγκαλύπτουν.

Σαν να λέμε να ένας δάσκαλος παιδεραστής,  ένα πιλότος αλκοολικός, ένας κολαούζος τυφλός. Πώς το λέει αυτός ο θυμόσοφος λαός; “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”.

Αναρωτιέμαι. Οι καθαροί  δικαστές, οι μη διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι. Πού είναι, πώς αντιδρούν,γιατί επιτρέπουν να σπιλώνεται και το δικό τους όνομα,έστω και με την ιδιότητα συναδέλφου ενός Αθανασίου; Για το συνδικαλιστικό όργανο, βέβαια,  δικαστών και εισαγγελέων,δε μιλάμε. Δεξιοκρατούμενο ανέκαθεν. Κλακαδόροι τς Δεξιάς τα περισσότερα μέλη του από καταβολής ελληνική δικαιοσύνης.

Τα εγκλήματα του “λευκού κολάρου” είναι τα χειρότερα εξ όλων. Ειδικά των δικαστών. Να ανεβαίνεις στην έδρα να δικάσεις έναν βλάσφημο των θείων, ένα κλεφτρόνι,   ένα ληστή, . Και το δικό σου ποινικό μητρώο να είναι …κατάμαυρο! Και να τολμάς να βγάζεις απόφαση,να στέλνεις κόσμο φυλακή. Και να μπορείς τα βράδια να κοιμάσαι 8ωρο!  Θα έβαζα μια πέτρα στον τράχηλο  και θα κατηφόριζα στο Φάληρο.

Αλήθεια,δεν έχουν οικογένειες, παιδιά αυτά τα τέρατα;  Δεν μπορεί, η παλιανθρωπιά, η απάτη  να  είναι γονιδιακά , μεταβιβαζόμενα. Δεν είναι  αρρώστιες  αταβισμού   του γεννήτορα. Για να είναι τάλε κουάλε. Ο καθείς διαμορφώνει το χαρακτήρα του στην πορεία και τις περισσότερες φορές διαφοροποιούμαστε , κάποτε και εντελώς,   από το περιβάλλον που μεγαλώνουμε ή ζούμε.

Τί λένε και πώς  τους ανέχονται  δίπλα τους   οι στενοί συγγενείς και ειδικά οι εξ αίματος , έντιμοι και ακέραιοι, αν είναι τούτοι; Γείτονες με το δάχτυλο υψωμένο!  Δεν κρύβονται οι πομπές,ούτε καθαρίζεις να κάνεις  βρομιές και να αυταπατάσαι πως    γίνονται πιστευτά τα παραμύθια των σκευωριών και των κομματικών αντιπαραθέσεων.

Γυρίζω πίσω. Εποχή πασοκικής δεσποτείας. Από τους μεγαλόσχημους,έχουμε  τον ίδιο τον  Ανδρέα Παπανδρέου  και ένα Μένιο Κουτσόγιωργα  με  βαρύ κατηγορητήριο διαπλοκής, φορτωμένους. Επί Σημίτη, τον Τσοχατζόπουλο και κάτι άλλους μικρόσχημους. Στη Δεξιά, κατά ένα…καθόλου περίεργο  λόγο,  η τρανταχτή πλειοψηφία  κομματικά υψηλόβαθμων,αλλά και οπαδών,  είναι αυτού του φυράματος. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κάντε τη σούμα,μόνο από Μεταπολίτευση και μετά.  Βρώμικη,διεφθαρμένη, διαπλεκόμενη ως το μεδούλι παράταξη.

Σήμερα στη διαπλοκή κάνουν  παρέλαση τρανταχτά εισαγγελικά ονόματα του ίδιου κόμματος ,που κυβερνά κιόλας.  Χείμαρρος η π.εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Δημητρίου. “Βίος και Πολιτεία” και σε άλλα  η  Ελένη Ράικου, ο Παναγιώτης Αθανασίου, ο Ιωάννης  Αγγελής, για να μείνουμε μόνο σε αυτά τα “λουλούδια” της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο ένας ανακατεύει και σκεπάζει τα σκ@τά του άλλου σαν τα αιλουροειδή  στο χώμα.  Τέτοιος    διασυρμός, τέτοια ξεφτίλα και διαπόμπευση.

Και δεν τους νοιάζει. Κυκλοφορούν δίπλα μας,ανασαίνουμε με δαύτους τον ίδιο αέρα, πίνουμε το ίδιο νερό. Σαν να είμαστε ίδιοι και όμοιοι.

Για τον έντιμο, τον καθαρό,  είναι φοβερό.  Για τούτους όχι. Μπορούν και   κοιτάζουν ακόμα  τα παιδιά  και το γείτονα   στα μάτια.  Και άμα  σε ρωτάνε  -τί είναι, πάλι  τούτες οι πομπές;  Να  λες την ίδια επωδό: -Συγγνώμη,  λάθος ακούσατε. Σκευωρίες του… Παπαγγελόπουλου και της Δημητρίου  είναι όλα τούτα. Λες και είναι ο κόσμος χαζός, πως τρώει κουτόχορτο.

Υπάρχει χειρότερο κατάντημα; Να μη μπορείς να καθαρίσεις το όνομά σου,κι ούτε να δείχνεις μεταμέλεια για τα εγκλήματά σου;  Ούτε του χειρότερου εχθρού σας να μη το ευχηθείς ποτέ.

2. Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Το θέμα με τη Θεία Κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτο -Ο Χριστός δεν μπορεί να επιτρέψει τον θάνατο

Ιερά σύνοδος θεία κοινωνία

“Παράλληλα, «το θέμα με την θεία κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτο» ξεκαθάρισε από πλευράς του αναφορικά με την πιθανότητα μετάδοσης του ιού με τη θεία μετάληψη. «Το θέμα βρίσκεται μόνο σε κάποιους, μέσα στο μυαλό τους» συνέχισε στην ίδια κατεύθυνση ο Μητροπολίτης Φιλίππων και πρόσθεσε ότι: «τα επιστημονικά δεδομένα δεν μας είπαν ούτε για κουτάλια, ούτε για πιρούνια, ούτε για ποτήρια, ούτε για τίποτα άλλο».

****

Ζούμε σε μια ελληνική κοινωνία ,έστω και κατ΄ευφημισμό,   ελεύθερη. Τουλάχιστον σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής. Για παράδειγμα στην ελεύθερη διάδοση-διακίνηση  ιδεών, απόψεων, ιδεολογιών, ιδεολογημάτων. Δεν είμαστε, βέβαια,Αμερική ακόμα, αλλά ,εν τάξει,  δεν είμαστε δα και Κίνα.

Λες, ό,τι θες, αρκεί να είναι πρωτίστως “σύννομο”,αλλά  και μη αισθητώς απάδον στην τρέχουσα κοινωνική αντίληψη περί ηθικής-ήθους , ευπρέπειας και παράδοσης. Στην πρώτη περίπτωση, αν προσκρούει  στο νόμο , πέφτει πέλεκυς δικαιοσύνης. Στη δεύτερη, ξεφωνίζεσαι και σου “κρεμάνε κουδούνια”.

Αν βγω για παράδειγμα, και κυκλοφορώ στο δρόμο με αρχαίο χιτώνα και  σαντάλια και παριστάνω τον ιερέα του Δία και μύστη  των    Ελευσινίων μυστηρίων ,το πολύ- πολύ να μαζεύω μαρίδα παιδιών πίσω μου και να μoυ κράζουν ρυθμικά   στεντορεία της φωνή   – στείλε μας την Αφροδίτη  με  delivery  στο σπίτι”,ίτη, ίτη, τη!   ΄Ετσι, όμως , και  βγω να πω -ποτίστε τα βρέφη  μανδραγόρα να ησυχάσετε  μια ώρα,  όχι μπορεί, σίγουρα (και καλώς) θα με τσιμπήσει κανένας εισαγγελάκος.

Βέβαια, τώρα πια για την αρχαία “μας” ελληνική  θρησκεία …περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.  “Εἴπατε τῷ βασιλεῖ, χαμαὶ πέσε δαίδαλος αὐλά,οὐκέτι Φοῖβος ἔχει καλύβην, οὐ μάντιδα δάφνην,
οὐ παγν λαλέουσαν, ἀπέσβετο καὶ λάλον ὕδωρ. “

Εδώ και κάτι αιώνες βρισκόμαστε στον αστερισμό του Ναζωραίου. Βασιλιάδες και  αρχόντοι βρήκαν βολικές  τις διακηρύξεις του για αμοιβή στον άλλο κόσμο ,αν δείξεις υποταγή στον κάτω και τις επέβαλαν δια ροπάλου. Και ζουν ακόμα, αφού οι “αρχόντοι” δεν έπεσαν  και τα έθνη και οι στρατοί, χρειάζονται  απαραίτητα να πολεμούν “για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την  ελευθερία”. Αλλιώς, οι μαχητές…την κάνουν από τα πεδία των μαχών , λιποτακτούν και κρύβονται στα δάση και τις λαγκαδιές. Και οι στρατηγοί, ως γνωστό,  δεν πολεμούν. Παραδίδονται.

΄Αντε,  λοιπόν, στο όνομα της ελεύθερης  διακίνησης ακόμα και της μπουρδολογίας και της μπαρουφολογίας,  να δεχτούμε να κυκλοφορεί στο δρόμο και το μαυροφούστανο  ιερατείο. Αν μη τι άλλο, από τον τουρισμό ζούμε. 40 εκατομμύρια ξένοι έρχονται και αφήνουν παρά.. Ας βλέπουν  και γραφικές τέτοιες φιγούρες  να κυκλοφορούν.  Μέρος της κουλτούρας και του  φολκλόρ πλούτου μας  είναι και οι παπάδες.

Αυτό, όμως, είναι άλλο, και άλλο να αφήνεις τον παπά να χώνει το κουτάλι στο στόμα του μωρού για να το μεταλάβει, όταν  το ίδιο κουτάλι πριν,  έστω και  ως… αίμα και σώμα το Κυρίου, έχει μαζέψει στην κοίτη του ένα κιλό μικρόβια και ιούς από την ομήγυρη  των προκοινωνησάντων.

Δεν είναι αστεία, ούτε γραφική  η φάση .Είναι  ανεπίτρεπτες τέτοιες σκηνές και νουθεσίες  για οργανωμένη πολιτεία.  Κάποιος εισαγγελέας οφείλει να  μαζεύει τέτοιους νουθετούντες.

Να μην ξεχνάμε πως και ο Κορόνα ξεκίνησε από τέτοιους. Κάτι “Χατζήδες” που πήγαν να προσκυνήσουν στους…΄Αγιους Τόπους ,κόλλησαν τα “παράσημα” και τους άφησαν να μπουν μέσα ανενόχλητοι,  τίγκα στον κορονοϊό. ΄Ενας τους πέθανε κιόλας, ήταν  ο πρώτος νεκρός.  Και οι υπόλοιποι φρόντισαν και τον διέδωσαν, όπου πατούσαν και κάθονταν.

Αφροσύνη από τις πολλές των θρησκευόντων. Ας τους βάλουμε και κανένα χαλινάρι. Η βλακεία είπαμε είναι ανίκητη.

3. ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Παπαθανάσης: Απίθανο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης πριν την 1η Ιουνίου -Θα ανακοινωθούν νέοι κανόνες λειτουργίας

Ταβέρνα στην Πλάκα κλειστή λόγω κορωνοϊούΣτις δεκαετίες που κουβαλάω στην πλάτη, της μεταπολεμικής γενιάς θρέμμα, δεν έχω ξανασυναντήσει πιο ανόητη κυβέρνηση (πέρα από διεφθαρμένη). Μιλάμε για … χάπατα. Χαμηλής νοημοσύνης άτομα. Πιάστε τους έναν έναν. Από Κούλη και κατεβαίνετε.

΄Ανοιξαν, ας πούμε, τα…Τζάμπο και άφησαν τα μαγαζιά εστίασης, τα καφέ, τα μπαρ ακόμα κλειστά, κατακαλόκαιρο. ΄Οταν εκατοντάδες μέτρα και όρους μπορείς να επινοήσεις,  για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τέτοια καταστήματα. Τίποτα,ανόητοι.

Κι ο κοσμάκης, αυτά τα μαγαζιά περιμένει και λαχταρά να ανοίξουν,  για να ξανανιώσει ελεύθερος. Να πιει ένα καφέ, ένα ποτήρι κρασί ,και μάλιστα έξω, υπαίθρια. Κι ας βλέπει την  απέναντι παρέα μέσα   από …πλεξιγκάς.

Σε κάθε τέτοιο μαγαζί  που βγάζει καρέκλες έξω  και με δωρεάν  παροχή από τους Δήμους  πεζόδρομου ή παραλίας και 50 άτομα θα μπορούσαν να  κάτσουν ,να νιώσουν πως επιτέλους  η ζωή συνεχίζεται. ΄Οπως , παλιότερα  στις καλές   ταβερνόβιες ημέρες.

“Πού μας κατάντησαν   βασιλιάδες  και  Κογιόνηδες  πολιτικοί του κιαρατά”, που μολογάγανε  πως  τους  “γαμωσταύριζε”  ο  Ντουρούμης,  μόλις γύρισε ρακένδυτος και ποδαράτα   στο χωριό  από τη Μικρ΄Ασία!   Οι Κούληδες και οι Κούλες της ίδιας ,επάρατης παράταξης,  λέμε εμείς τη  σήμερον!