Πας ων μετά Πούτιν, καθ’ ημών !

 

Wroclaw, Poland - August 14th 2023: Fragment of poster Nuremberg For Putin (Norymberga Dla Putina) in Wroclaw Old Town. Poster says Killer in Russian

 

 

Κατηγορίες Αμπάς σε Ισραήλ και ΗΠΑ για την επίθεση στο Χαν Γιουνίς - Ευθύνες και στην Χαμάς

 

Μετρούν αντίστροφα Ιράν και Χεζμπολά

Σε Ρωσία και Τουρκία ο Αμπάς

efsyn.gr

“Ο κ. Αμπάς είπε στο RIA, ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα, πως θα συζητήσει με τον Rώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και θα επιδιώξει συντονισμό των θέσεων.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία —από τη Δευτέρα 12η ως την Τετάρτη 14η Αυγούστου, σύμφωνα με διπλωματική πηγή του πρακτορείου— αναμένεται να βρίσκεται στην Τουρκία από την Τετάρτη 14η ως και την Πέμπτη 15η Αυγούστου.

Η Ρωσία, που έχει στενές σχέσεις τόσο με το Ιράν, όσο και με Άραβες ηγέτες, ανάμεσά τους τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, καταδίκασε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια  και παρότρυνε όλα τα μέρη να αποφύγουν περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής.

Ταυτόχρονα, η Μόσχα δε χάνει ευκαιρία να επικρίνει τη Δύση, ειδικά τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως αψηφά την ανάγκη να ιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

Χθες Δευτέρα ο Σεργκέι Σαϊγκού, ο πρώην υπουργός Άμυνας, πλέον γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο του Ιράν, τον Μασούντ Πεζεσκιάν. Ο τελευταίος δήλωσε αποφασισμένος να ενισχύσει περαιτέρω τη σχέση με τη Ρωσία, «στρατηγικό σύμμαχο» της Ισλαμικής Δημοκρατίας”.