“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ” και ποιος (γιατί) το …Στέφανο Κασσελάκη;

 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Σκάνδαλο Novartis; Ας θυμίσουμε τα βασικά: Η Novartis και η Novartis Ελλάδας δέχτηκαν να πληρώσουν με εξωδικαστικό συμβιβασμό 346 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο για να αποφύγουν περαιτέρω έρευνα ανάμεσα στα άλλα και για τις δραστηριότητες επηρεασμού αξιωματούχων στην Ελλάδα. Τους προστατευόμενους μάρτυρες, για τους οποίους πολύ λόγος γίνεται σήμερα, η δικαιοσύνη στην Αμερική τους έχει κρίνει αξιόπιστους.

Το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αντώνης Σαμαράς επιμένουν στο δήθεν “ξεκουκούλωμα”, ενώ τα ελληνικά δικαστήρια έχουν απορρίψει επανειλημμένως τα σχετικά τους αιτήματα (βλ. ενδεικτικά το υπ’ αριθμ. 25/2022 βούλευμα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου), αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού τους προς τον θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά και τις συνεχείς τους αντιθεσμικές παρεμβάσεις προς τους Έλληνες δικαστές.

Ζητώντας να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες τους, για να αποκαλύψουν τη δήθεν «σκευωρία», μεταξύ άλλων θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τους  προστατευμένους μάρτυρες και επιδιώκουν, ουσιαστικά, να το καταργήσουν. Και το ερώτημα είναι: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων; Φοβάται κάτι άλλο που έρχεται; Προσπαθεί να εκφοβίσει ή να αποτρέψει κάποιους μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις; Είναι μια τακτική κατευνασμού του κ. Σαμαρά, συμπλέοντας μαζί του, για λόγους εσωκομματικής εκεχειρίας στη ΝΔ;

Γιατί φοβούνται να βγουν οι κουκούλες;

Στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μια μάλλον αμήχανη ανακοίνωση και με προφανή σκοπό να ανακινήσει τη συζήτηση περί σκευωρίας Novartis.

Ο Παύλος Μαρινάκης σχολιάζει « ο υποτιθέμενα ‘νέος ΣΥΡΙΖΑ’ του κ. Κασσελάκη με τη σημερινή του απάντηση έπεισε και τους πιο δύσπιστους για το ότι τίποτα δεν άλλαξε, όσα χρόνια και αν πέρασαν» και συμπληρώνει « με μια προκλητική ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να υπερασπιστεί τους πρωταγωνιστές των πιο σκοτεινών ημερών για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Τότε που τα παρα- υπουργεία δικαιοσύνης που λειτουργούσαν στο Μαξίμου, όπως κυνικά έχει παραδεχθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, έβαζαν στο στόχαστρο πολιτικούς τους αντιπάλους με μόνο σκοπό την εξόντωσή τους.Αλήθεια, γιατί φοβάται ο κ. Κασσελάκης και το κόμμα του να βγουν οι κουκούλες, αν το αποφασίσει η Δικαιοσύνη;».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μας απαντήσει χωρίς περιστροφές γιατί καλύπτει τους πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοφανούς σκευωρίας, μετά και τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρινάκης.

****

“Και το ερώτημα είναι: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων; Φοβάται κάτι άλλο που έρχεται;”

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ρωτούσε την κυβέρνηση, ούτε καν  “ρητορικά”, αν εκεί στην Κουμουνδούρου  μας διάβαζαν …ανελλιπώς. Την απάντηση θα την γνώριζαν ήδη εδώ και δυο, σχεδόν βδομάδες,  όταν γράφαμε:

“Τί θέλουν οι αλεπούδες στο παζάρι” της Κεντρο- ακρο-φασιστικής -Δεξιάς;

.”..Οι δυο υπόδικοι π. πρωθυπουργοί  και   εν αναμονή διατελούντες στο διάδρομο του  Ειδικού δικαστηρίου για το  μεγάλο έγκλημα της “εσχάτης προδοσίας” ,εκείνο της πρώτης χρεοκοπίας της χώρας, από τον   Κωστάκη Καραμανλή και  το δεύτερο με   βασικό ένοχο (και επ’  αυτοφώρω συλληφθέντα) στο μέγα σκάνδαλο Novartis, τον  Αντωνάκη Σαμαρά, έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ο λόγος απλός.

Ξέρουν πως ο υιός του παλιού αρχιερέα της διαφθοράς, που άφησε στη δική του φαμίλια-δυναστεία  το   δακτυλίδι  των «Μέτοικων» της Δεξιάς, τα τίναξε ΟΛΑ στον αέρα.  Το  μεγάλο ανοσιούργημα είναι η δεύτερη χρεοκοπία της χώρας, που ,  όπως έχουμε αναλύσει εδώ , ΗΔΗ , βρίσκεται εντός των τειχών.

Σύντομα θα σκάσει η μπόμπα. Θα έχει τέτοια ισχύ,  που θα ισοπεδώσει όλο το χάλασμα της Δεξιάς.  Με  πρώτους  «διαμελισμένους» τους  πρωθυπουργούς της μεγάλης εθνικόφρονος  παράταξης . Νυν και παλιότερους.

Ο Κυριάκος  θα τους “δώσει”. Δε θα πάει μόνος. Θα τους πάρει μαζί του στο κελί. Το γνωρίζουν πολύ καλά, αν δεν προφτάσουν να εξουδετερώσουν τη βόμβα, που τους έβαλε κάτω από τα σκέλια.

΄Όπως, επίσης   γνωρίζουν πολύ  καλά πως  το ελληνικό   «πανηγύρι» και μάλιστα λαϊκό   γλέντι,  με διοργανωτή το Νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, πλησιάζει.   Αναγνωρίζουν,ωσαύτως,   και τούτο . Ο παρείσακτος και λάθρα  εισλεθών στο Σύστημα,  είναι από  εντελώς διαφορετική στόφα .  Δεν κωλώνει. Δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ.  Αταίριαστα για χίλιους λόγους ,τα χνώτα τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ,ακόμα κι αν δε θέλει να φτάσει στα άκρα,  θα αναγκαστεί . Είναι ο μόνος τρόπος,  για να επιβιώσει. Για  να μην κρεμάσουν τον ίδιο, αν πιάσει στα χέρια του  την “καυτή πατάτα” που θα του πετάξουν.

Τον μόνο που τρέμουν, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι…φίλος από τα παλιά. Δεν κινδυνεύουν. Αντίθετα. Θα εξασφαλίσουν μια νέα «ομερτά» με αντάλλαγμα να τον στηρίξουν να ηγηθεί της νέας (στα σκαριά)…κεντροαριστερής Συμμαχίας  (και όχι Αντιδεξιάς παράταξης)   με τον έτερο Καππαδόκη, Δούκα  .

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ικανός να τους στείλει φυλακή. Το επαναλαμβάνουμε. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Αν πάει από αλλού, αν τολμησει να ξεστρατίσει ή να  κόψει δρόμο  από “άγνωστες  ατραπούς” και όχι από τον “ίσιο δρόμο”.   θα γκρεμοτσακιστεί.

Να τί λέγαμε λίγες εβδομάδες πριν:

 Καραμανλής: Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτησε την Λατινοπούλου

10 Ιουνίου 2024

 Καραμανλής: Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτησε την Λατινοπούλου (vid)

Χαιρετούρες και ανοικτές αγκάλες ο Κωστάκης! Ειδικά στη Ναζί χωρίς στολη Σαλονικιά.  Χειραψία που   ερμηνεύει περίφημα τη συμπεριφορά των μελών της  Καραμανλικής δυναστείας .  Χρόνια ολόκληρα.

Ο κάτοικος   Ραφήνας, αντί…Κορυδαλλού,  έδωσε με τον τρόπο του στη δικιά του γαλάζια ακρίδα  το μήνυμα: «Αποδυναμώστε τον Κυριάκο. Χρεοκόπησε για δεύτερη φορά, μετά από μένα, τη χώρα. Θα πάμε  φυλακή και οι δυο. Θα με πάρει στο λαιμό του ο  μ@λάκας (σ.σ αθυρόσμοι οι Καραμανλήδες ως γνωστό και με καλά …γαλλικά).   ΄Ισως, αν έρθουν οι άλλοι, περισώσουν  κάτι και τη γλιτώσουμε κι εμείς».

΄Ο,τι έκανε παλιότερα, ως πανάθλιος εκπρόσωπος του κομματικού συστήματος και μάλιστα «ανιψιός»,  με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ομερτά  και αλλαξοκωλιά»,  για να σωθεί.

Την έχει σκαπουλάρει ως τώρα. Αλλά, ξεχνάει πως «δεν είναι κάθε ημέρα  τ΄ Αγιαννιού”.