Πολιτικοί…πολιτικάντηδες κατ΄ όνομα και χάριν!

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 7/7.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

Τα παίζει όλα για όλα ο Κασσελάκης -Επιστροφή στο δόγμα του σοκ για Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ
Υπενθυμίζεται πως μετά την ανάρτηση Κασσελάκη με τη φράση «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα», πολλά είναι τα στελέχη που ζητούν τη σύγκληση των οργάνων, ενώ σήμερα παραιτήθηκαν από τα όργανα του κόμματος οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, εκτοξεύοντας βολές κατά Κασσελάκη για μετάλλαξη του κόμματος. iefimerida.gr

****

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

(Ο Γιώργος Κατσιφάρας, ο bon viveur του Σοσιαλισμού, σε ένα χορευτικό ενσταντανέ. Αρχοντικός, διονυσιακός, έγκαυλος, καραμπουζουκλής).

Γιώργος Τσίπρας: Απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ | ΣΚΑΪ

 

Το “όνομα”,  ως λέξη και σημασία,   έχει μέγα…  βάρος και  πλούσια  χρησιμότητα, ειδικά στις λαϊκές εκφράσεις και τις ατάκες.  Ας πούμε:  «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα» (το παρόν ισχύει, αν έχεις ίχνος πέτσας, φυσικά. Αλλιώς…χέστηκες, όπως οι περισσότεροι, κυρίως  πολιτικοί, δικαστές και Γκεμπελίσκοι στην Ελλάδα). Κι ακόμα: «άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη». Είναι αυτή η σημασία της λέξης  που μας ενδιαφέρει στην ανάλυσή μας σήμερα.

Ειδικά σε Μπανανίες, όπως είναι η Ελλάδα, το «όνομα»  μετράει  όσο τίποτα άλλο.    Είναι το άπαν. Εν προκειμένω το…επώνυμο. Και ας είσαι σκερβελές.   Δε χρειάζεσαι άλλο  εφόδιο και  εισιτήριο, αν έχεις όνομα και… «μπάρμπα στην Κορώνη».

Η πιο συνήθης  απειλή  σε   (δια)κανονισμό καυγά,  άνευ  χειροδικίας (αν δε σε παίρνει)  του Ελληνάρα… ήταν, είναι και θα είναι , η περίφημη φράση -τώρα θα σου δείξω,  ξέρει ποιος είμαι εγώ, ρε; Κι αν  συνέχιζε,   θα αποκάλυπτε πως πρόκειται  να τηλεφωνήσει, για να σε «κανονίσει»   ο    τριτοξάδερφός του ο  τάδε , ο οποίος ,εν τω μεταξύ , «τάδες» δεν είναι  άλλος από τον υπολιμενάρχη της  …Ραφήνας.  Εμ, πώς!

Είπαμε το “όνομα”   είναι βαρύ.  Σαν το πεπόνι  ή  τη… φουστανέλα  του τσολιά  για να την παραφράσουμε  τη λαϊκή ατάκα  μην και   παρεξηγηθούν  οι Μαινάδες  της Μπεκατώρου και έχουμ ντράβαλα .  ΄Η και  οι  φαν  της πολιτικής ορθότητας  (διάβαζε της  ημιμάθειας κα της παλαβομάρας που κυκλοφορούν  και διασπείρονται   πλέον και λόγω διαδικτύου , με ταχύτητα  ιού) .

(Μην το παρατραβάμε, άλλο  και το ξεχειλώσουμε.    Να έρθουμε στο ζουμί και το δια ταύτα):

Πες ,πως το   Νίκο Τεμπονέρα δε τον δολοφονούσαν, όπως φρικτά και μπαμπέσικα το έκαναν οι Καλαμπόκες πραιτοριανοί  του πατρός  Μητσοτάκη στην Πάτρα το 1991. Θα γνώριζε το γιο του , το  Διονυσάκη Τεμπονέρα, «ο θυρωρός   της πολυκατοικίας του», όπως εύστοχα  το διατύπωσε τότε (που υπήρχαν και θυρωροί και «πέτσα» στην Ελλάδα), ο ατακαδόρος και περιζήτητος γαμπρός , Γιώργος Κατσιφάρας, ως συντοπίτης  και πιστός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου;

Πάμε, τώρα ,   σε κηπουρό  κήπου  πολυκατοικίας.   Θα ήξερε  και τούτος     ποιος έμενε στο ρετιρέ  με  γραμμένο όνομα και τίτλο στο πινακάκι  με τα κουδούνια της εισόδου  «Γεώργιος Τσίπρας,  Μηχανολόγος- Μηχανικός,»  αν ο Αλέξης Τσίπρας,    πρόεδρος του 15μελούς στο Πολυκλαδικό Αμπελοκήπων και πρωθυπουργός αργότερα, δεν έδινε τα… επαναστατικά του ρέστα (λίαν συνήθη , αν δεν ήσουν   λελές επί των ημερών του),  ως 18χρονος έφηβος;  Θα  έφτανε να  γίνει ο άγνωστος Γιώργης Τσίπρας κοτζάμ ξάδελφος πρωθυπουργού της Ελλάδας;

Στην αρχαία Ελλάδα στην είσοδο του Μαντείου των Δελφών, υπήρχε  εγχάρακτη η  γνωστή φράση  «Γνώθι σαυτόν» (σ.σ .Δεν την τοποθέτησε εκεί και σε περίοπτη θέση  το ιερατείο,  ασφαλώς για να γνωρίζουν οι τότε «χατζήδες» τη σωστή , φιλοσοφική  σημασία της  αυτογνωσίας,  αλλά ήταν μια πονηρή επιλογή από θεομπαίχτες  (και τότε) παπάδες και υπονοούσε,  «ρώτησε και   μάθε  από  την Πυθία τα μελλούμενα,  τί θα συμβεί στον εαυτό σου.  Και ρίξε για να ακούσεις  τα καλά χαμπέρια στο παγκάρι,  τίποτα    μακεδονικές “ασημένιες   λόγχες”  ή ,ακόμα  καλύτερα , κανα  χρυσό στατήρα.

Διονύσης Τεμπονέρας, λοιπόν  και Γιώργος Τσίπρας!΄Εγιναν ό,τι έγιναν, αντίστοιχα,  όχι ως «υιός»  και «εξάδελφος», αλλά, ως ακραιφνείς αριστεροί!    Και  ξεσαλώνουν, μάλιστα, εδώ και  καιρό με  επαναστατικά  μανιφέστα ,  μπροσούρες και τσιτάτα. Σήμερα,  ζητούν,  ως επώνυμοι  αριστεροί τούτοι  (ούτε από  ξερονήσια να ήταν βγαλμένοι!)   την κεφαλήν επί πίνακι (διάβαζε την έτοιμη καρέκλα) του …αγνώστου και  εγκάθετου ΕλληνοΑμερικανού,  του απολίτικου Στέφανου  Κασσελάκη!  Αυτόν, που η… λούμπεν (κατά κανόνα μη ομοφοβική)  βάση, τον εκτόξευσε στην καρέκλα  του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.  (Τόσο αριστεροί, μιλάμε.  Αλά Χαρίτσης, Ευκλείδης, Φίλης , Σία και Ευτυχία).

Στη χώρα μας  (πάλι λέμε τα ίδια),  η τσίπα είναι είδος εν ανεπαρκεία.     Οι ΄Ελληνες  έχουν πάρει  διαζύγιο (όχι μόνο σήμερα) από τη μεγαλύτερη των ΑΡΕΤΩΝ: ΤΗΝ  ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.   Στην πραγματική, τη φιλοσοφική της διάσταση και ερμηνεία.  Να ξέρεις, δηλαδή, ποιος είσαι, γιατί  και από ποιον  είσαι και τί θα ήσουν, αν … δεν ήσουν  Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης.  Αλλά και Τεμπονέρας, Τσίπρας, Ζαχαριάδης.

Κι αν διέθετες αυτογνωσία ,θα γνώριζες την άλλη περίφημη αξία της φράσης :  ΑΙΔΗΜΩΝ ΣΙΩΠΗ!   Να μη μιλάς ,όταν ή δεν έχεις τίποτα να πεις  ή , ό,τι λες, είναι πέτσινο, δημαγωγικό και τιποτένιο.

Καλύτερα «να βγάζεις το σκασμούλη» , που λέει και η (περιέργως)  σωφρονισθείσα  και μην κωλώνουσα  (και μπράβο της), βουλευτίνα πια, ΄Ελενα Ακρίτα.

Υ.Γ.   Συριζιανή…βάση, αριστερή, ή ξεαριστερή,  και πάντως ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ , ΜΗ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ.  Στις 7 /7, δώστε ένα καλό μάθημα πάλι στα επώνυμα καλόπαιδα της πέτσινης Αριστεράς.  Σε όσους   ζεσταίνουν την επανάσταση  κάτω από  τις παχιές  κουβέρτες που τους προμήθευσαν  οι επώνυμοι χορηγοί  και πάροχοί τους    «κατ΄ όνομα και κατά χάριν»!