“ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ”… ΚΟΥΛΗ Σ΄ ΕΚΛΟΓΕΣ 4ΕΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ …ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΙΑ “ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ” ;

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΧΑΪΛΙΔΗ.  Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ , ΕΙΝΑΙ “ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ”.

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ  ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ . ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ  ΒΑΨΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

_______________________________________________

 α. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε με αυτούς που μας θυμίζουν πόσο κακό έκαναν στη χώρα

Περιοχές της Ανατολικής Αττικής επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

β. Την αύξηση του κόστους δανεισμού για το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους, κατέγραψε η σημερινή επανέκδοση του 10ετους ομολόγου.

Η τελική απόδοση του τίτλου να διαμορφώθηκε στο 3,67%, από το 1,836% που είχε διαμορφωθεί στην αρχική του έκδοση τον Ιανουάριο. Το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο στην Εαρινή του Εκθεση προειδοποιεί ότι η αύξηση του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του χρέους. Το γεγονός αυτό, υπογραμμίζει τη σημασία περαιτέρω αναβάθμισης των ελληνικών ομολόγων σε επενδυτική βαθμίδα, καθώς μέσω της ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς τους θα γίνονται αποδεκτά ως εγγύηση για όλες τις πράξεις χρηματοδότησης του ευρωσυστήματος από την ΕΚΤ.

υναφώς το Δημοσιονομικό Συμβούλιο διαπιστώνει στην ίδια έκθεση, ότι παρά την στήριξη της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα PEPP, ο τερματισμός του προγράμματος τον Μάρτιο, παρά τις διαβεβαιώσεις για την συνέχιση της στήριξης της ρευστότητας της Ελλάδας από την ΕΚΤ, αυξάνει την ασυμμετρία στην αποτίμηση των κινδύνων της ελληνικής οικονομίας εκ μέρους των αγορών, όσο η ελληνική οικονομία στερείται επενδυτικής βαθμίδας.

γ. Οι επτά δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διακυβέρνηση της χώρας

 

Τη βεβαιότητά του πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά όποτε και αν γίνουν εκλογές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη γεμάτη κόσμο πλατεία Περιστερίου, σε μια εκδήλωση καλωσορίσματος για τα χιλιάδες νέα μέλη του κόμματος.

 

Οι επτά άξονες του προγράμματος:

«Πρώτο: Δεν θα αφήσουμε κανένα νοικοκυριό να αναγκάζεται να ξοδεύει το εισόδημα από δύο και τρεις μισθούς, μόνο για τους λογαριασμούς του ρεύματος και βενζίνες. Δεν θα αφήσουμε οικογένειες μετά τις δυο πρώτες βδομάδες να ψάχνουν δανεικά για να βγει ο μήνας» είπε και προανήγγειλε την ουσιαστική επαναφορά του «Δ» στον τίτλο της ΔΕΗ

Δεύτερο: «Η χώρα θα αποκτήσει ξανά ισχυρή εργατική νομοθεσία, κανόνες και αρχές. Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 800 ευρώ. Θα επανέλθει όλο το πλαίσιο προστασίας που ξήλωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη θέση της έβαλε την παραγγελιά των ελίτ, με το νόμο Χατζηδάκη. Θα επανέλθουν το οκτάωρο, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η αιτιολογημένη απόλυση, η Επιθεώρηση Εργασίας. Και θα προχωρήσουμε στην σταδιακή εφαρμογή του 35άωρου χωρίς μείωση των αποδοχών».

Τρίτο: «Θα πάψει η Ελλάδα να είναι μια χώρα που ο πρωθυπουργός της χρωστά 1,3 εκατ. ευρώ σε δάνεια, το υπουργικό 12,4 εκατ. σε δάνεια, το κυβερνητικό κόμμα πάνω από 350 εκατ. ευρώ σε δάνεια και την ίδια βγάζουν στο σφυρί πρώτη κατοικία πολίτη για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Κανείς και καμία δε θα χάνει το σπίτι και την περιουσία του, τους κόπους μιας ζωής, εξαιτίας του Πτωχευτικού Νόμου. Δεσμευόμαστε για την κατάργησή του και την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Τέταρτο: «Δεν θα μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος από το κράτος όταν κλονίζεται η υγεία του. Και κανένας γιατρός ή νοσηλευτής δεν θα βρεθεί ξανά μόνος και μόνη στη μάχη για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, όπως στην πανδημία. Και αυτό δεν είναι απλά δέσμευση, αλλά ύψιστη ηθική μας υποχρέωση. Για ένα νέο ΕΣΥ, πλήρως στελεχωμένο με τις απαραίτητες προσλήψεις και τις επενδύσεις σε υποδομές που απαιτούνται. Με καλά αμειβόμενους γιατρούς και με διπλασιασμό των δομών πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε από τις 127 που εμείς ιδρύσαμε και λειτουργούν σήμερα, να πάμε στις 380 σε όλη τη χώρα».

Πέμπτο: «Θα επιστρέψουμε τα κλεμμένα σε κάθε συνταξιούχο που εξαπάτησε πολλαπλά ο κ. Μητσοτάκης. Δεσμευόμαστε ότι το σχεδόν 1 δισ. σε ετήσια βάση, που στέρησε η κυβέρνηση από τους συνταξιούχους προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, θα τους επιστραφεί για να καλυφθούν οι ανάγκες τους».

Έκτο: «Κανένας νέος δεν θα στερηθεί το δικαίωμα να σπουδάσει σε αυτή τη χώρα, εφόσον το επιθυμεί. Θα ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο, ενισχύοντας τη Δημόσια παιδεία, αναβαθμίζοντας το ρόλο του λυκείου, με αύξηση του προϋπολογισμού για τα δημόσια Πανεπιστήμια, με κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής της κ. Κεραμέως που έδιωξε πέρυσι 25.000 και φέτος άλλα 25.000 παιδιά από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για να τα πάει πεσκέσι στους ιδιοκτήτες των κολεγίων. Και βεβαίως με προσλήψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με προσλήψεις δασκάλων και όχι αστυνομικών στα πανεπιστήμια. Οι αστυνομικοί θα πάνε στις γειτονιές και στα προάστια να σταματήσουν την εγκληματικότητα, που έχουμε μια δολοφονία κάθε δεύτερη ημέρα από τους νονούς της νύχτας. Όχι στα Πανεπιστήμια».

Έβδομο: «Δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώνονται οικογένειες και νέοι άνθρωποι για χάρη του Airbnb. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των νέων στη στέγη. Το σχέδιο που παρουσιάσαμε προβλέπει τον διπλασιασμό της επιδότησης στέγης στα 350 ευρώ το μήνα για 150.000 νέα ζευγάρια, νέους ανθρώπους, νέα νοικοκυριά, ηλικίας 25 έως 44 ετών».

 

****

Ο γόνος της φαμίλιας, έβγαλε  το Χάρβαρντ με τα “αργύρια” της Αποστασίας του πατέρα του.  Γνωστό.  Αλλιώς, αν δεν ήταν  γιος του “Μητσοτάκη  Κάθαρμα” ,ούτε απ΄ έξω δε θα περνούσε από το  Χάρβαρντ. (Για να μπει σε  καλή  σχολή σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ούτε συζήτηση) .

Αλλά, έστω και αυτό ,το αγορασμένο  με δωρεές και χορηγίες  δίπλωμα που πήρε,    δεν το σώζει.  ΄Οπως το έλεγε  στην Ανδρίτσαινα   ο θυμόσοφος μπάρμπα Σπύρος  για ένα ψωνισμένο παιδί συγχωριανού.   Είχε βγάλει   την  Πάντειο (τότε ),  αλλά  μόλις  γύρισε ένα καλοκαίρι  “κάτου”, όλο μπαρούφες  αμόλαγε.   Δεν κρατήθηκε μια μέρα ο άνθρωπος ,  “παιδάκι μου”, του λέει στο καφενείο , εις επήκοον  όλων  “τί να σου πω με αυτά που ακούω . Εσύ κούτσουρο  έφυγες… τούβλο γύρισες κι ας έβγαλες σχολή”.

“Τον φτύνει”  η χώρα όλη και λέει… βρέχει!  Τέτοια αποκοτιά μαζί με  απύθμενο θράσος, μόνο ένας εντελώς άμυαλος    θα διέθετε. Ελπίζει πως θα βγάλει χειμώνα ως πρωθυπουργός με την οικονομία  ήδη, εδώ και καιρό, να έχει χτυπήσει μπιέλα.  Ζούμε ήδη τη δεύτερη χρεοκοπία.  Σρι Λάνκα κατάντησε τη χώρα . Και χειρότερα.   Αλλά…τα μυαλά στα κάγκελα.   Ούτε την πασιφανή αυτή αλήθεια είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει. Εντελώς  γυμνός από αυτογνωσία . Τα έχει εντελώς χαμένα πια.

 

Από την άλλη, εσύ,  Αλέξη Τσίπρα , τα είπες σωστά και πρεπούμενα  στο Περιστέρι.  Εφτά  (7) “εκ των ων ουκ άνευ”  άξονες !   Οι πρώτες βαθιές ανάσες μιας  ημιθανούς ελληνικής κοινωνίας.    Τέτοιο πρέπει να είναι το πρόγραμμα, στιβαρά κοινωνικό,  μιας αριστερής κυβέρνησης.

Πάντως, ανεξάρτητα από όλα τούτα,   να εύχεσαι να  βάλει πλώρη ο… απόφοιτος του Χάρβαρντ  για  τετραετία.  Θα είναι ο τάφος του!  Δουλεύει  για σένα.  Κάθε ημέρα που μένει στην εξουσία,  πριονίζει το κλαρί που κάθεται.  Στο τέλος θα σωριαστεί κατά γης κι ούτε πρόκειται ποτέ  ξανά να σηκωθεί.  Η ίδια η Δεξιά θα τον σταυρώσει.  Οργισμένοι με τον “΄Ορμπαν της Ελλάδας” ,σαν   τον Αντώναρο και τον Κύρτσο, είναι τα περισσότερα   στελέχη  της Ν.Δ.

΄Ενα μόνο , απολύτως σίγουρο, οφείλεις να προσέξεις.   Θα παραλάβεις  ερείπια.   Γης Μαδιάμ.    Πριν αναλάβεις α. προχώρησε    σε λεπτομερή    καταγραφή του τί  σου παραδίνουν.  β.  κάνε  τη χώρα ένα απέραντο δικαστήριο. Για μικρούς και μεγάλους της επάρατης αυτής κυβέρνησης,που έχουν επιπέσει ως ύαινες στο αιμάσσον κορμί  της χώρας . Στείλε τους   στο σκαμνί,  για να πληρώσουν  μαζεμένα  εγκλήματα καθοσίωσης.   Δεν είναι μόνο η χρεοκοπία.

Αλλιώς, θα γίνεις και συ Γιώργος Παπανδρέου. ΄Επιασε την “καυτή  πατάτα” που του πέταξε ο Κώστας Καραμανλής και τσουρουφλίστηκε.

΄Εσο  συνετός και σώφρων τούτη τη φορά. Ποτέ,  ξανά  άλλη «ομερτά»!