Σήμερα , έχουμε ένα θάνατο και μια γέννηση. Πέθανε  ο παλαιός  ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε η ελπίδα, το όραμα, η προσδοκία.

Πέρασε η πρόταση μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη με 163 υπέρ και 123 κατά

 

****

Οι κομματικοί καριερίστες  νομίζουν  πως  κέρδισαν. Η αλήθεια, όμως,  είναι πως  άνοιξαν την πόρτα του αεροπλάνου και ένας- ένας πέφτουν    στο κενό απο ύψος. Είναι  τόσο ανόητοι! «Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απολέσαι».   Κι ευτυχώς!

Τρίβουν τα χέρια τους οι επαγγελματίες     του παλαιοκομματισμού.  Δεν πήραν είδηση πως έσκαψαν το λάκκο τους και έπεσαν μέσα. Με πρώτο τον Παύλο Πολάκη,  που θα γυρίσει μόνιμα πια στο ψαροντούφεκό του. Το μόνο που γνωρίζει καλά, όπως φάνηκε.

΄Οπως όλοι οι παμπόνηροι που το παίζουν ξύπνιοι και μάγκες . Είχαν την ίδια τύχη  και οι δεινόσαυροι  του παλιού ΣΥΡΙΖΑ.  . Παγιδεύτηκαν.  Πιάστηκαν στο δόκανο που έστησαν οι ίδιοι.

 Πρώτα διευκόλυναν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από το συρφετό ,την μπόχα  του κόμματος. Μετά ,  του έλυσαν τα χέρια  να  κηρύξει «επανάσταση».  Εκ βάθρων  αλλαγή. Από κάτω ως πάνω.  Τίποτα να μη θυμίζει  το παλιό, τη μούχλα και τη βρωμιά “κάτω από το χαλί” της Κουμουνδούρου.

 

 

 

Αν λάβει κανείς υπόψη του την  πολιτική «ποιότητα» της βάσης  του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ιδεολογική κινητοποίηση  και όσων απέχουν από το θέατρο που έχουν στήσει οι επαγγελματίες πολιτικοί, στο έκτακτο συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης, ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  (εξαγγελία νέου κόμματος  με άλλο όνομα,  νέους μηχανισμούς λειτουργίας, καταστατικό, αρχές, πρόγραμμα  και στόχους), θα έχει τη νίκη στο… τσεπάκι.

 Θα εξασφαλίσει με συντριπτική  πλειοψηφία  και πάλι την αρχηγία.  Μαζί και την εξουσιοδότηση να τα «ισοπεδώσει» όλα στο χάλασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεκινήσει από τα θεμέλια να κτίσει νέο οίκημα.  Να μη  θυμίζει  τίποτα από την παλιά γκρεμίλα.  Προπαντός, όμως,  να αλλάξει οικόπεδο. Με σταθερό έδαφος. Μη χτίσει  πάνω στα ερείπια της κατεδάφισης.

Είναι στο χέρι του να μην κάνει χαρακίρι. Και μαζί να σκοτώσει  το όραμα για μια νέα ,εντελώς αλλιώτικη, πολιτική ζωή στην ταλαίπωρη  χώρα .

 Σήμερα έχουμε ένα θάνατο και μια γέννηση. Πέθανε  ο παλαιός  ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε η ελπίδα, το όραμα, η προσδοκία.

 

 

 

Προχώρησε, Στέφανε Κασσελάκη. Στηρίξου πάνω σε αυτούς που έχουν τη δύναμη και το δίκιο με το μερος τους.

 Μη φοβάσαι  τους  θεατρίνους, τους παλιάτσους  του παλαιοκομματισμού.  Μαριονέτες είναι. Κρέμασέ τους στο έμπα    του τσίρκου,  για να γελάσει ο κόσμος. Του αρέσουν τέτοια… νούμερα-θεάματα.