Στέφανε Κασσελάκη, ή γίνεσαι Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός κόμματος και αντώνυμός του ιδεολογικά ή παράτα τα.

1.ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κείμενο κριτικής σε Κασσελάκη από τη «φρουρά» Τσίπρα -Εμφύλιος για «μαύρα ταμεία» και διάλυση οργανώσεων

 

Συνέχεια στην ένταση εντός ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέο κείμενο οκτώ στελεχών της «φρουράς» Τσίπρα, το οποίο κατέθεσαν προς ψήφιση στην Πολιτική Γραμματεία.

Τα στελέχη που υπογράφουν το κείμενο-πρόταση είναι τα εξής:

Αλέκος Φλαμπουράρης
Όλγα Γεροβασίλη
Κατερίνα Νοτοπούλου
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Γιάννης Ραγκούσης
Κώστας Ζαχαριάδης
Ζωή Καρκούλια
Ελένη Συμεωνίδου
«Μαύρα ταμεία», γαλλικές εκλογές, κομματικές οργανώσεις
Το κείμενο των 8 στελεχών επικεντρώνεται σε τρία σημεία. Το πρώτο, που προκάλεσε νέες εντάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το ζήτημα των «μαύρων ταμείων» και των «μαύρων χρημάτων», που άφησε να εννοηθεί η ηγεσία και ο κ. Κασσελάκης ότι διακινούνταν στον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα.

Το δεύτερο ήταν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, το οποίο δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί και στην Ελλάδα.

Το τρίτο που προκαλεί οριζόντιες αντιδράσεις στο κόμμα είναι η ιδέα του κ. Κασσελάκη να διαλύσει τις υπάρχουσες κομματικές οργανώσεις.

.iefimerida.gr

2. Νέο κείμενο από τους «8»

εφσυν

Ψηφοφορία για τα μαύρα ταμεία ζήτησε η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ● Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων για το κλείσιμο της «Αυγής» ● Νέα κόντρα στο διαδίκτυο με αφορμή αναφορά του Χρ. Σπίρτζη στα «τρολ».

) Στ. Κασσελάκης και η εορτάζουσα Ολγα Γεροβασίλη κατά την προσέλευσή τους στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

…Εν τω μεταξύ, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε χθεσινό ρεπορτάζ της efsyn.gr, σύμφωνα με το οποίο η εξοικονόμηση από τη μη έκδοση του ημερήσιου φύλλου (χαρτί και εκτύπωση) υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 100.000 ετησίως. Αναλυτικά, το ημερήσιο κόστος για χαρτί και εκτύπωση για το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» (χωρίς το κυριακάτικο δηλαδή) ανέρχεται σε 850 ευρώ. Κατά συνέπεια, με 250 εκδόσεις τον χρόνο, το κόστος ανεβαίνει σε 210.000 ευρώ (ή 220.000 ευρώ, αν προσθέσει κανείς και τον ΦΠΑ 6%). Ομως, με έναν μέσο όρο 500 φύλλων και καθαρά έσοδα ένα ευρώ ανά φύλλο, χάνονται ετησίως από τα ταμεία της εφημερίδας περί τα 125.000 ευρώ. Συμπέρασμα; Η παύση έκδοσης του καθημερινού φύλλου έχει οικονομικό όφελος από 95.000 ώς 100.000.

 

****

 

Γίνεται… της εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα στην  Κουμουνδούρου!  Αυτή την  πλατεία     από τα νιάτα μου την ήξερα  κακόφημη.  Και οι «σοβαροί» δεν περνούσαμε από εκείνα τα μέρη. Ούτε καν  από  το Ωδείο και κάτω στην Πειραιώς. ΄Η και  από πάνω της στη Σοφοκλέους, ως την Αθηνάς και την Κοτζιά.

 Χάθηκε άλλη πλατεία να στήσουν το στρατηγείο τους οι παλιοί Συριζαίοι;  Αναρωτιόμουν πολλές φορές μετά που στεγάστηκαν οι οργανωμένοι πια σε κόμμα «Αγανακτισμένοι του Συντάγματος»  του 2012 σε εκείνο το  παρδαλό  (και ολίγον κιτς   κτίριο). Ακόμα  και σήμερα- από ανακλαστικά Παβλόφ-  «στρίβω» ,αν με φέρνει ο δρόμος μου σε κείνα  τα μέρη της πορνείας.

 «Κρύο αστείο» ο παραλληλισμός, εν τάξει! Αλλά απαραίτητος, ακόμα και ως τέτοιος, για χαλάρωση μέσα σε αυτές τις ημέρες του καύσωνα. (Μεταφορικά και κυριολεκτικά),

   Για να  πάμε κατ΄ ευθείαν και αυστηρά  στα σοβαρά και χωρίς πολλές -πολλές τσιριμόνιες ζητήματα.  Δηλαδή, στο εξής… ένα,  « εκ των ων ουκ άνευ».  Και, αν δεν το βάλει  στο τραπέζι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ , δεν πάρουν αποφάσεις  ως όργανα  να το λύσουν  σαν πρόβλημα πια, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, δε θα βρίσκεται και για πολύ η αρχηγική παρέα σε αυτές τις καρέκλες γύρω από τα τραπέζια αποφάσεων της Κουμουνδούρου. Εξηγημένα πράγματα.

Λοιπόν:

Ο Μιχαήλ Μπακούνιν, ως γνωστό, είναι ο πατέρας  της αναρχικής ιδεολογίας. Και όσο κι αν φανεί περίεργο και…συκοφαντικό, ο αναρχικός αυτός «πατριάρχης» ήταν φανατικά υπέρμαχος της πειθαρχίας!  Μάλιστα μια περίοδο, πριν «κατεδαφίσει»   την έννοια του κράτους και κάθε εξουσίας, υπήρξε ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  «στρατιώτης»!  Συμβούλευε, δε,  τους πάντες,  αν ήθελαν  να κερδίσουν την όποια μάχη, ο μόνος δρόμος ήταν  να επιβάλλουν «σιδηρά  πειθαρχία» με κάθε μέσο .  Και μόνο αυτή.

 «Γιες σερ» , ή ήταν τελειωμένη  η επανάσταση και η νίκη!   ( Ο Μπακούνιν τα λέει αυτά. Ορκίζομαι. Δεν  πρόκειται, πάλι για «κρύο αστείο».  Είναι από τους λίγους  που διάβασα “χίλιες φορές”  και ξέρω καλά τί  πίστευε).

Το «αστείο» πάλι (και τούτο με τη σειρά του ούτε κατά διάνοια “παγωμένο”), είναι πως   ο σχετικά άσχετος με το διάβασμα και ειδικά Μαρξιστικών και αναρχικών  βιβλίων (ως…Κούλης και  υιός του Κων/νου Μητσοτάκη),  ο Κυριάκος ,αντιγράφει και εφαρμόζει κατά γράμμα τις συμβουλές και τις υποδείξεις του Μπακούνιν!   Στην πορεία του, μάλιστα,  μέχρι να καταλάβει την καρέκλα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, είχε «ευαγγέλιο» και «εγκόλπιο»  τη σκέψη του πατέρα της αναρχίας  και την εφάρμοζε   «δια πυρός και σιδήρου».

Εκτός, βέβαια, αν  δανείστηκε τις αυταρχικές θέσεις και αρχές ,του έτερου φαν της αυστηρής πειθαρχίας στον “ηγεμόνα,”  τον “ηγέτη,” του Νικολό Μακιαβέλλι. Ειδικά μια   φράση-διαπίστωση του Ιταλού  «προφασίστα», είναι  καταλυτική. Και ιστορικά αποδείχτηκε στην πολιτική εφαρμογή της σωστή και μοναδική, ως επιλογή από τους ηγέτες παντός είδους και καιρού.   «Οι άνθρωποι», υποστηρίζει ο  Μακιαβέλλι,  «προσβάλουν δυσκολότερα εκείνον που  φοβούνται, παρά αυτόν που σέβονται»!

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, φαίνεται  να αγνοεί και τους δύο παραπάνω ογκόλιθους, έστω και διαφορετικής πορείας, της  φιλοσοφίας και των κανόνων συμπεριφοράς ενός  πετυχημένου αρχηγού, ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ,ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

 Αλλιώς, και για να μη χανόμαστε σε άλλες  φιλοσοφικές ατραπούς, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  θα είχε ΧΤΕΣ  ξεκινήσει, ό,τι ΣΗΜΕΡΑ και χωρίς καμιά αναβολή και περιστροφή, οφείλει να κάνει. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ.  ΄Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ…ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΟΝΟΜΑ.   «ΝΑ ΚΟΨΕΙ   “ΚΕΦΑΛΙΑ», ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ. ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ.

Συγκεκριμένα  .΄Ολων εκείνων , χωρίς εξαίρεση, των  «απείθαρχων» κομματικά,  που παρουσιάζουν τάχα  ως …επανάσταση, δημοκρατική αντίδραση   και αντιπολιτευτικό λόγο  τις άγριες φιλοδοξίες και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Και είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι στο κόμμα. Ορατοί …δια γυμνού οφθαλμού.

΄Οποιοι  δε  γουστάρουν  τις καταστατικές (και δημοκρατικότατες στο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά τελευταία) διαδικασίες και μάλιστα  με αυτές   που εκλέχτηκε ο νέος αρχηγός ,αλλά   κάνουν μαγκιές και  τσαμπουκάδες, ή παίρνουν  το καπελάκι τους και φεύγουν  ή…βγάζουν το σκασμούλη και γίνονται  «φαντάροι». Τελειωμένα  πράγματα

 Αν τους ταιριάζει, βέβαια. Πολλοί, πάμπολλοι, παλιά και σήμερα ,  γιατί ποτέ δε ζητήσαμε ούτε πήραμε κομματικά οφίτσια και καρέκλες;  Σε τί ,δηλαδή, ο Γιώργος Τσίπρας ο Σπρίτζης,  ο Ραγκούσης , η Γεροβασίλη  είναι καλύτεροι από άλλους, απείρως ικανότερους, συγκροτημένους και άξιους ; Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως «δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε».

Και η λαϊκή αγχίνοια το διατύπωσε εύστοχα: «΄Η παπάς, παπάς ή  ζευγάς ζευγάς». Δε γίνεται  να έχεις διαλέξει να είσαι «ένστολος»  και να κυκλοφορείς όλη την ώρα με μπλου τζιν!  Πάει τελείωσε.

Στέφανε Κασσελάκη, ξεμπέρδευε με τους αλήτες που έχουν κάνει την  κομματική πολιτική  και την αριστεροφροσύνη επάγγελμα.  Καρατόμησέ τους «εδώ και τώρα».  Και μεγαλόσχημους ,αν χρειαστεί.  (ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.)

Κάν’  το , όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Σιδηρά», κομματική πειθαρχία .  Αντίγραψε τον ,χωρίς δισταγμό και φόβο. Δοκιμασμένος δρόμος.

Κράτησε,  μόνο ,ως «κόρη οφθαλμού» αναλλοίωτη  την ιδεολογική σου ταυτότητα. Δεν είναι ανάγκη,σώνει και καλά , να έχει παραδοσιακά παραταξιακά χαρακτηριστικά.  Κι ας μη σε πουν  αριστερό. ΄Οσοι το λένε, δεν είναι αριστεροί. ΄Η, είναι το «επάγγελμά» τους αυτό να δηλώνουν τέτοιοι ,ή απλώς  έχουν  τρικυμία εν τω κρανίω.

Αριστερός θα είσαι αν κρατήσεις αυτή και μόνο την αρχή:

 ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΑΚΗΣ, ΩΣ ΓΟΝΟΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ,ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ “ΜΑΥΡΟ” ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ  ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ,ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ!

ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΜΕΛΗΜΑ, ΚΑΘΗΚΟΝ, ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΈΝΟ, ΕΙΝΑΙ Η “ΚΑΘΑΡΣΗ” ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΣΩΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ “ΥΒΡΗ”. ΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.