ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Σημαία Ελληνική Boffor™ GR - Kokkonis Flags

 

 

 

 

Σημαία Ισραήλ - Kokkonis Flags

Σημαία της Παλαιστίνης - παλαιστινιακή σημαία Απεικόνιση αποθεμάτων - εικονογραφία από araceli: 125659219

Δεν υπάρχει πόλεμος  κι ας έλεγε ο Μαρξ το αντίθετο, που να μη σφραγίζεται από  φυλετικές,  εθνικές (διάβαζε εθνικιστικές) ,θρησκευτικές ή  συνδυαστικές αιτίες ,αφορμές και φορτίσεις.  Οι οικονομικές ή άλλες βλέψεις των ηγετών, που δίνουν τις εντολές  της σύγκρουσης, δε  διευκρίνισε  ο μεγάλος στοχαστής, πως είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνα  που ο στρατιώτης τον πείσανε να  έχει στο μυαλό και την ψυχή του, την ώρα που  καλείται στα όπλα  για να  πολεμήσει   τον εχθρού, τον  αλλόφυλο, τον άπιστο.   Είναι, όμως,  δυο διαφορετικά  πράγματα  στον ίδιο πόλεμο, όσα  σκέφτονται και επιζητούν εκείνοι που τον κήρυξαν και όσοι καλούνται  να τον διεξάγουν. Η ιστορία αυτή τη διαπίστωση παραδίδει στις γενιές και δε διαψεύστηκε  από την  απώτατη αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε  πως  ο κορυφαίος   ιστορικός Θουκυδίδης ,ναι, μεν,  δέχεται, ως Αθηναίος και τούτος, πως η αύξηση της δύναμης (όχι η αλαζονεία και η αρπακτικότητα της πατρίδας του, αλλά η διαφορετικότητα των ηθών και των πολιτισμών)  κίνησε την αντιζηλία της Σπάρτης και των συμμάχων της, όμως ΠΟΤΕ δεν άφησε ούτε  ως υποψία    να πλανάται   η εντύπωση   πως οι συμπολίτες  του μάχονταν  σε όλη τη διάρκεια του πολέμου για να μη χάσει η ένδοξη πόλη το…  εισόδημα από τις υποχρεωτικές εισφορές των συμμάχων  στον  κορβανά της, που μετέφεραν  από την Ιερή  Δήλο στην επίσης Ιερή Ακρόπολη.     Κι αυτό, ανεξάρτητα από τί είχε στο μυαλό του  ο  Περικλής και ο Αλκιβιάδης, που  έπαιρναν τις αποφάσεις   Πολύ περισσότερο, βέβαια,  οι Σπαρτιάτες  που και τούτοι, όντας από παιδεία ολιγαρκείς και άτρωτοι στον καταναλωτισμό της εποχής τους,    μάχονταν  (τους είπαν) , ωσαύτως,  υπέρ βωμών και εστιών.

Και για να έρθουμε  στην εποχή μας. Να φανταστούμε,  δηλαδή, ημέρα  μνήμης  που είναι η σημερινή , της επίθεσης της φασιστικής Ιταλικής  ηγεσίας εναντίον της χώρας μας με επίσης φασιστική κυβέρνηση  πως τα επιστρατευμένα Ιταλο -Ελληνόπουλα   έχαναν  τα πόδια τους στα βουνά της Αλβανίας  για χάρη   του Μουσολίνι  και του Μεταξά ; Ανίερη και ως σκέψη, τέτοια  υπόθεση. Και οι δύο  πέταγαν ο ένας στον άλλο  τις χειροβομβίδες , που τους σακάτεψαν στο όνομα  των  ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥΣ.  Στο όραμα της Μεγάλης  Ιταλίας που σχεδίαζε ο  φασίστας κυβερνήτης τους και  των ιερών  και οσίων της ένδοξης Ελλάδας,  που έτυχε εκείνη την εποχή να έχει επίσης  ένα φασίστα πρωθυπουργό, καθόλου διαφορετικό  από τον  αντίπαλο, ομόλογό του της Ιταλίας. Αλλά, δεν είχαν και για τους ΄Ελληνες και τους Ιταλούς   πατριώτες καμιά σημασία τέτοιες…λεπτομέρειες την ώρα των μαχών.

Τούτη την ημέρα , που εδώ σε μας η …φέρελπις μαθητιώσα και στρατευμένη  νεότης  (μόνο τέτοια δεν την άφησαν να είναι) παρελαύνει στις δημοσιές  και τις  πλατείες, δίκην μοντέλων, υπό τα υπερήφανα βλέμματα  των γονέων   και των …αρχόντων πόλεων, πολυχνών και χωρίων , Ισραηλινοί  και Παλαιστίνιοι σφάζονται για ένα κομμάτι γης.   Και …καλώς (!) σφάζονται  υποστηρίζει  το Διεθνές Δίκαιο και οι συναφείς   “χάρτες” των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των  χωρών και των λαών.  Αλλά και η συστημική “ιστορία”, που είναι πάντα εκείνη ,είτε των πατριωτών, είτε των νικητών, τα ίδια υποστηρίζει. Και ο λόγος είναι ένας.

Από μια,  την επιφανειακή πλευρά, έχουν  τα δικά τους δίκια.    Δεν μπορεί  ,σου λένε,   μια ζωή στους αιώνες ο Εβραίος να είναι …Εβραίος, ούτε εξαιτίας αυτής του της φυλετικής -εθνικής του ιδιότητας  (πλην των άλλων…σταύρωσαν  και το Χριστό!) να  πληρώνει  το τίμημα  στους θαλάμους αερίων σε εκατομμύρια αριθμούς.   Την ίδια ώρα ,μάλιστα, που οι Παλαιστίνιοι,  βρήκαν κάποια στιγμή  την  από αρχαιοτάτων χρόνων εβραϊκή   γη εγκαταλελειμμένη  και την αποίκησαν.

΄Οντως, ουδείς αμφισβητεί, την ιστορική  αλήθεια πως ανάμεσα στους Ανατολικούς λεγόμενους λαούς (Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Φοίνικες, Πέρσες κ.α) οι Εβραίοι υπήρξαν το πιο παλιό φύλο σε εκείνα τα χώματα. Ακόμα πιο παλιό  και από τα «ελληνικά» τα  φύλα.

 Με βάση, επομένως, το Διεθνές δίκαιο και τη συστημική-εθνικιστική “ιστορία”,  ορθά οι Εβραίοι επανήλθαν στον τόπο τους και απαίτησαν να τον ξαναποκτήσουν και να τον κατέχουν. Κι αν τούτοι έχουν άδικο ή είναι παράνομοι στο σημερινό Ισραήλ, τότε και οι ΄Ελληνες   με παρουσία στα σημερινά εδάφη της Ελλάδας  από την αρχαιότητα, που αιώνες αργότερα   απόκτησαν   με επανάσταση και πολέμους , κακώς κατοικούν,  αφού ,επίσης για αιώνες,   κατοικούσαν αυτή   τη γη “κατακτητές” (Σλάβοι, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί,    Τούρκοι κ.α).

Αν τέτοια λογική δεχτούμε και θεωρήσουμε  πως οι Εβραίοι είναι οι κατακτητές και όχι οι Παλαιστίνιοι,     τότε  Ιταλοί,  Ρώσοι, η Ευρώπη,  η υφήλιος ολόκληρη ,  δεν έχουν κανένα κληρονομικό  δικαίωμα   μόνο και μόνο με την επίκληση  κάποιων  στοιχείων-κρίκων (γλώσσα, κοινή συνείδηση καταγωγής κ. λπ)  με τα οποία  ορίζουν τα έθνη και τα κράτη τα ιστορικά τους δικαιώματα και τα δίκια,    να κατοικούν στις πατρίδες  τους. Μπορεί μεν, να  τα   (κατ)είχαν ως γηγενείς και αυτόχθονες  κάποιοι πρόγονοι (και μάλιστα…αγνώστων λοιπών ιστορικών στοιχείων,) αλλά στο  διάβα των αιώνων  νεότεροι λαοί ή νομάδες τα   κατέλαβαν,  κάποιοι άλλοι  πάλι  τα … ανακατέλαβαν και πάει λέγοντας.

Ο λογικός και μη έχων εθνικιστική  αγκύλωση  και  εντός  των νόμων και των επιταγών της Φύσης  σκεπτόμενος, δε δέχεται το δίκαιο των εθνών και των πατρίδων. Για τον απλούστατο λόγο πως η ΦΥΣΗ δεν όρισε ιδιοκτήτες στη γη, τον αέρα  και το νερό. Αν και  αυτό, το απολύτως αυτονόητο, χρειάζεται  για τους εθνικιστές και τους πατριώτες   περαιτέρω (επ)εξήγηση, εμείς τουλάχιστον, δεν έχουμε καμιά διάθεση να   “λακτίζουμε προς κέντρα”. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να κατευνάσεις  τέτοιου είδους  τρικυμία εν τω κρανίω τους.

Κι αυτό, με τη σειρά του , πάλι για τον έμφρονα  και φυσικά σκεπτόμενο, Εβραίος και Παλαιστίνιος, ΄Ελληνας και  Τούρκος, Ρώσος και Ουκρανός, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. ΝΑ  ΑΥΤΟΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ  ΣΕ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΦΥΛΕΣ. ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ,ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ   ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ,  ΑΛΛΑ  ΟΧΙ  ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ  ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Και  αν σήμερα  οι  Τζιχαντιστές  της Χαμάς σφάζουν  …απίστους  και μάλιστα  μωρά από την κούνια  και οι Ισραηλινοί απαντούν  με  μπόμπες,  αδιακρίτως σε άμαχο πληθυσμό ή έχουν  στριμώξει   2 εκατομμύρια κόσμο  να  ζουν σαν τα ποντίκια σε μια μικρή λωρίδα της Γάζας  και οι δύο εμπλεκόμενοι  διαπράττουν  εγκλήματα καθοσίωσης .

Την ευθύνη πρώτα, εμείς τουλάχιστον , τη ρίχνουμε  ατόφια στο Διεθνές   Δίκαιο και  τους συνταγματικούς   χάρτες των χωρών  που ορίζουν τα  εθνικά τους “δίκαια” και τα σύνορα.  Αλλά  και όσοι υπακούν σε εθνικές και πατριωτικές λοβοτομές, έστω κι αν δε ρίχνουν οι ίδιοι  μπόμπες ,ούτε σφάζουν και δολοφονούν, έχουν την ενοχή και την ευθύνη του ηθικού αυτουργού. Είτε την  αποδέχονται είτε όχι με βάση το φυσικό δίκαιο που είναι ανώτερο πάντων.

Χωρίς να  αθωώνουμε ιστορικά τους πατριώτες, αλλά με όλη την κατανόηση για όσους αγαπούν  την  πατρίδα  τους καθένας για τους δικούς του λόγους  (εμείς για παράδειγμα  εδώ  λατρεύουμε τη δικιά μας για το …καλό της κλίμα ) , η Ιστορία μας  διαβεβαιώνει  μετά από  μια διαχρονική στα βάθη των αιώνων ως σήμερα  παρατήρηση    πως ήρθε η ώρα   να καταργήσουμε ,τα έθνη.   τις φυλές και τις πατρίδες. Να πέσουν τα σύνορα απανατχού της γης.

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΙΑ ΦΥΛΗ.  ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ  ΚΑΙ Η  ΛΟΓΙΚΗ  ΕΥΧΗ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ!