ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΥΛΗ ΣΟΥ, ΑΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΦΑΛ. ΟΧΙ ΟΙ ΑμΕΑ

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος πήγε σε εκδήλωση και …έφυγε –

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Όπως περιγράφει ο ίδιος σε ανάρτησή του, μόλις έφτασε στην είσοδο της εκδήλωσης αντίκρυσε αυτό που πάντα τον φοβίζει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Μια είσοδο με αρκετά σκαλιά!». «Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου! Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν μόνο εγώ σε αυτό το σημείο, ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή!», γράφει ο ευρωβουλευτής και συγκλονίζει με την ειλικρίνειά του.

***

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Για δες, όμως, Στέλιο μας,  τί σημαίνει αλλού ανθρωποκεντρικός πολιτισμός. Αλλά και χωρίς  Κούληδες , Σαμαραδες , Βενιζέλους , Πικραμένους.  ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΔΕΡΦΕ.

Γράφαμε:

 “Αδιανόητη χυδαιότητα του προέδρου Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου: «Σφάλμα της φύσης τα ΑμΕΑ, τους έχει καταραστεί ο Θεός» ( Homo-Naturalis.gr ,20 Νοεμβρίου 2021

Ο πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου-Τήνου

Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο Τήνου και απαντώντας σχετικά με το θέμα, είπε: «(τη λέξη) ΑμΕΑ δεν την επινόησα εγώ, αυτή υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι, για όσους πιστεύουν στο Θεό, τους έχει καταραστεί ο Θεός. Για όσους δεν πιστεύουν, η φύση έχει κάνει τα σφάλματά της, δεν φταίω εγώ».

****

Tον πετάς τώρα  ή δεν τον πετάς  στον Καιάδα της περιφρόνησης και της απαξίωσης τέτοιος που είναι ως …σύνολο αυτός ο   άθλιος Λιμενικός;

Μια κουβέντα μόνο με την ευκαιρία:  ΄Οταν για πρώτη φορά πήγα στη Σουηδία, έβλεπα στους δρόμους τίγκα τα  αμαξίδια   και έπαθα. Λέω, καλά, τόσους  ανάπηρους έχει  η  Στοκχόλμη;  Πέρασε καιρός για να καταλάβω πως σε αυτή τη χώρα   ο  ΑμΕΑ  είχε εύκολη πρόσβαση σε όλα. Γι αυτό κυκλοφορούσε  έξω με άνεση.  Αλλά  εισέπραττε  και  σεβασμό από τους γύρω του. Στην Ελλάδα  είναι  ένα δράμα να είσαι ΑμΕΑ κάθε κατηγορίας.  Από κράτος και συμπολίτες.  Ούτε θέση δε βρίσκει  να παρκάρει, γιατί του την κλέβει ο Ελληνάρας οδηγός ,για να πεταχτεί  δυο λεπτά στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα!