ΣΤΙΣ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.

 

“Novartis: Και σκευωρία και δικαστικό σκάνδαλο

Τετάρτη, 06-Ιουλ-2022

 

***

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ.  Γόνος και τούτος. Υιός,  όπως και ο πρωθυπουργός του.  Της δυναστείας Καψή, ελόγου του.  Της  αλήστου εποχής του πατρός Γιάννη Καψή στο πολυαμαρτωλό  συγκρότημα Λαμπράκη  (σήμερα Μαρινάκη).   Με Λιάνη,  Σκιαδόπουλο, Παπαδόπουλο ,  Χαρδαβέλα, Ακρίτα, Αδαμοπούλου,  και λοιπούς  αστέρες ,εκπροσώπους  της τότε…λαϊκής δημοσιογραφίας.

Πούλαγαν με παχυλούς μισθούς  αριστερισμό μετά εθνικοφροσύνης  και συνέτασσαν,  ανάμεσα σε παρτίδες τάβλι ,  βαρύγδουπα άρθρα για τις προσφυγικές γειτονιές με τους τσίγκους  στη  Δραπετσώνα και το Πέραμα, με  το κεφάλι φτιαγμένο από τα  καραφάκια  ούζο και υπό τους ήχους  Μικρασιατικών  χασισοτράγουδων  από  τις χαμένες πατρίδες  στα καφενεία της Χρ. Λαδά ,  απέναντι από το θέατρο  Καρόλου Κουν. Φοιτητές εμείς στην απέναντι πλευρά,  τους βλέπαμε και φτύναμε τον κόρφο μας μην καταντήσουμε ποτέ ενήλικες σαν  δαύτους.

 Με τέτοια αργύρια  του πατέρα του  μεγάλωσε και  ο   Μανόλης.   Αδούλευτος, άεργος, αστοιχείωτος  και  προπαντός αναίσχυντος . ΄Ενας κι αυτός καλοταϊσμένος  από την Πετσολίστα αχυράνθρωπος του Κούλη τους, ξεπληρώνει τις απολαβές εκείνες  (αργύρια)  και  δίνει και τούτος  με τη σειρά του  μαθήματα της οργουελικής μιντιακής δικτατορίας, που  βιώνουμε ήδη,  όπως λέγαμε στο προηγούμενο κείμενό μας, εδώ και τρία χρόνια .

Ξεβράκωτος σήμερα, μετά το  σβουριχτό  ράπισμα από το βούλευμα του δικαστικου συμβολιου για το σκανδαλο Νovartis , περιφέρει την γύμνια του στις σελίδες του ακροδεξιού  Capital.gr (όνομα και πράμα!).  Να τον διαβάζουν οι γενιές που έρχονται και να αντιλαμβάνονται στην πράξη τί πάει να πει …όταν  ένας άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης! ΄Οπως εν προκειμένω, ο   απόγονος της  γκεμπελικής δυναστείας  Καψή.

 Πιάστε  τη μύτη σας μη σας πάρει  βαριά η μπόχα και διβαστε: