Ο Τραμπ «τελειώνει» τον Ζελένσκι: «Η Ουκρανία ευθύνεται για τον πόλεμο»
ΟAμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες, Τρίτη, πως η Ουκρανία ευθύνεται για την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφός της πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Η εισβολή στην Ουκρανία άρχισε το Φεβρουάριο του 2022, όταν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα από τη Λευκορωσία, τη Ρωσία και την Κριμαία.
Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας διεξήγαν συνομιλίες στο Ριάντ για την αποκατάσταση των σχέσεων και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. «Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο ζοφερά για την Ουκρανία», σχολιάζει ο Στίβεν Κόλινσον στο CNN μετά το «άδειασμα» Τραμπ στον Ζελένσκι.
Ο Τραμπ απάντησε σε επικρίσεις από την Ουκρανία ότι η χώρα δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση αυτή. «Αλλά σήμερα ακούω, “μα εμείς δεν προσκληθήκαμε”. Ε, λοιπόν, ήσασταν εκεί τρία χρόνια», δήλωσε ο Τραμπ. «Δεν θα έπρεπε να το είχατε αρχίσει ποτέ. Θα μπορούσατε να είχατε κάνει μια συμφωνία».
Ο Τραμπ υποστήριξε ότι, αν ήταν στην εξουσία όταν άρχισε ο πόλεμος, θα μπορούσε να είχε κάνει μια συμφωνία που θα έδινε στην Ουκρανία «σχεδόν όλη τη γη και δεν θα είχαν σκοτωθεί άνθρωποι και καμιά πόλη δεν θα είχε καταστραφεί», δήλωσε. «Θέλω να δω ειρήνη. Δεν θέλω να σκοτώνονται άλλο τόσοι άνθρωποι».
****
«Θέλει η π#τάνα να κρυφτεί, η χαρά δεν την αφήνει» ,λέει ο πάντα ατακαδόρος και χιουμορίστας ,λαϊκός θυμόσοφος. «Ο Τραμπ τελειώνει το Ζελένσκι», πανηγυρίζει η πουτινική Εφημερίδα των…Ασύντακτων, σήμερα.
Και ταιριάζει η ρήση γάντι, ασφαλώς , σε όλους τους έχοντας εμπλέξει τους ιδεοληπτικούς μηρούς τους. Στη χώρα μας, ας πούμε, από τον Κουτσούμπα , τους «Ναζί χωρίς στολή» Καμένο και Καρατζαφέρη , ως το Γκεμπελιστάν και Καλλιτεχνιστάν της πέτσινης Αριστεράς ή της ορίτζιναλ Δεξιάς.
Και όσο, αν το παλεύουν να ξεμπλέξουν από το «σύμπλεγμα του Λαοκόωντα», και τα φίδια που τους ζώνουν, για να δείξουν πως ακολουθούν αντίθετες πορείες και χωριστές γραμμές ιδεασμών, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται ακόμα πιο γραφικοί, όσο και ανερυθρίαστοι αριβίστες και λαϊκιστές.
΄ Ηταν αρκετή η εκλογή ενός Τραμπ ως πλανητάρχη, για να τραβήξει η Ιστορία τη μάσκα όλων αυτών των τεράτων που ομνύουν σε κάθε είδους τραμπισμούς – πουτινισμούς και -ισμούς γενικώς, για να αποκαλυφτούν γυμνά, τα παραμορφωμένα πρόσωπά τους.
Στην πασαρέλα αυτής της φρίκης παρελαύνει ένα πλήθος παλιάτσων της «πολιτικής», της «τέχνης» και της «δημοσιογραφίας». Στην υφήλιο και στην Ελλάδα: Λατινοπούλου και Αρβανίτης, Νταλάρας και Μποφίλιου, Βαξεβάνης- και Γιαννακά για να ονοματίσουμε ενδεικτικά κάποιους εκπροσώπους από τα συνάφια, δίνουν το δυναμικό και αποκρουστικό “παρών” τους χρόνια τώρα σε συναντήσεις διαφορετικών ,τάχα, αλλά στον πυρήνα τους, ίδιων ιδεασμών . Σήμερα, πάλι, μαζί με τις μάσκες που τράβηξε η Ιστορία από τους ίδιους τους «γκουρού» του Τραμπισμού και του Πουτνισμού, των οποίων οι εκπρόσωποι συνεδριαζουν στο Ριάντ, έπεσαν για άλλη μια φορά κι αυτές των οπαδών τους.
Και «τί θεό λατρεύουν», όλοι τούτοι, ιερατείο και ποίμνιο , θα αναρωτηθεί ο αφελής και αιθεροβάμων, αν όχι Δεξιό ή Αριστερό με τις παραφυάδες τους, όπως ήταν γνωστοί ως τώρα; Ένα και μοναδικό θεό, “αφελή” μου. ΜΑΜΩΝΑ! Ο οποίος,βεβαίως, κυκλοφορεί με ένα πλήθος από ονόματα, όπως όλοι οι θεοί, άλλωστε: Αργύρια, εμπόριο, καρέκλες, καριέρα, βολή και τα συναφή, συνώνυμα και συγγενικά.
Και ως απατεώνες άπαντες, όπως περίφημα το διατύπωσε ο Εγγλέζος στοχαστής, συνήθως επικαλούνται πίστη και υποταγή σε υπέρτατες «αρχές και αξίες». Με πρώτες τις πατριωτοσύνες τους που είναι το καλύτερό τους καταφύγιο. Τους κρύβει πλην των άλλων και από τα μάτια των “αγαθών”, που δε θα πιστεύουν στα …μάτια τους , αν τους δουν γυμνούς και τετραχηλισμένους, όπως είναι στην πραγματικότητά τους.
Να μια ανθολόγηση παλιότερων αναρτήσεών μας εδώ :
1. ΘΡΑΚΗ. Η “ΚΡΙΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΝΤΑΡΑΛΑ, ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥΤΙΝΙΣΤΕΣ
Το ερώτημα τώρα: Αν ποτε ο “Σουλτάνος” ,ως ο “Τσάρος” σήμερα και για τους ίδιους λόγους, εισβάλει στη Θράκη, οι τότε καλλιτέχνες που θα διοργανώνουν Νότια συναυλίες για τις σφαγές Βόρεια , θα κυκλοφορήσουν όμοια αφίσα σαν αυτη τώρα με την Ουκρανία χωρίς καμιά αναφορά στον εισβολέα και σφαγέα “Σουλτάνο”;
(Αν δοθεί η πέπρουσα ΗΘΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ – και Ιστορικά- απάντηση από τους ερωτώμενους, θα προσκαλέσουμε κι εμείς από εδω τους επισκέπτες μας να παραστούν στη σημερινή ΟΥΔΕΤΕΡΗ -θύτης και θύμα ίδια- συναυλία στα Προπύλαια.)
2. Έγραφε ο Κίσσινγκερ το 2014:
13 Μαρτίου 2022
«… Η Δύση πρέπει να καταλάβει ότι, για τη Ρωσία, η Ουκρανία δεν μπορεί ποτέ να είναι απλώς μια ξένη χώρα. Η ρωσική ιστορία ξεκίνησε σε αυτό που ονομαζόταν Κιέβο-Ρωσ. Η ρωσική θρησκεία διαδόθηκε από εκεί. Η Ουκρανία ήταν μέρος της Ρωσίας για αιώνες και οι ιστορίες τους ήταν αλληλένδετες πριν από τότε. Μερικές από τις πιο σημαντικές μάχες για τη ρωσική ελευθερία, ξεκινώντας με τη Μάχη της Πολτάβα το 1709, έγιναν σε ουκρανικό έδαφος. Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας -το μέσο προβολής ισχύος της Ρωσίας στη Μεσόγειο- βασίζεται με μακροχρόνια μίσθωση στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία. Ακόμη και διάσημοι αντιφρονούντες όπως ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν και ο Γιόζεφ Μπρότσκυ επέμειναν ότι η Ουκρανία ήταν αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής ιστορίας και, μάλιστα, της Ρωσίας»
Η Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία θα πρέπει να είναι ελεύθερη να δημιουργήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση συμβατή με την εκφρασμένη βούληση του λαού της. Οι σοφοί Ουκρανοί ηγέτες θα επέλεγαν τότε μια πολιτική συμφιλίωσης μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας τους. Σε διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να ακολουθούν μια στάση παρόμοια με αυτή της Φινλανδίας. Αυτό το έθνος δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την απόλυτη ανεξαρτησία του και συνεργάζεται με τη Δύση στους περισσότερους τομείς, αλλά αποφεύγει προσεκτικά τη θεσμική εχθρότητα προς τη Ρωσία.
***
Αυτά έλεγε κάποια χρόνια πριν ο π. υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής και στυλοβάτης, αν όχι ο εμπνευστής τη ελληνικής Χούντας των συνταγματαρχών και της δικτατορίας του Αουγούστο Πινοσέτ στη Χιλή. Ο Ρώσος Νέος Χίτλερ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ Ο ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ.
“Για το ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν φαίνεται να είναι κανένας ανόητος ηγέτης. Μπορεί να είναι αρχομανής, αυταρχικός, φιλόδοξος, μεγαλομανής και
Μπορεί να είναι αρχομανής, αυταρχικός, φιλόδοξος, μεγαλομανής και άλλα πολλά αρνητικά, αλλά ξέρει τι ακριβώς κάνει. Ξέρει επίσης μέχρι πού μπορεί να φτάσει όλο αυτό που ξεκίνησε. Χρόνια πολλά προειδοποιούσε ότι δεν θέλει το ΝΑΤΟ στα πόδια του και να φροντίσουν οι δυτικοί να μην πράξουν «κάτι τέτοιο» -αυτοί όμως, σε πείσμα των υποσχέσεών τους προς αυτόν ότι δεν θα κάνουν «κάτι τέτοιο», τελικά τον διέψευσαν, τον εξαπάτησαν είναι το σωστό, και φρόντισαν αρκετές πρώην χώρες κυρίως της Βαλτικής να ενταχθούν στο βορειοατλαντικό σύμφωνο. Ε, όχι και η Ουκρανία, όπου οι περισσότεροι μιλούν και τη ρωσική γλώσσα· τι το περάσαμε, μπάτε σκύλοι αλέστε;
Οι λαοί νιώθουν ενίοτε ταπεινωμένοι, ηττημένοι [η Ρωσία είναι ένα τέτοιο έθνος], οπότε χρειάζεται να είναι κανείς προσεκτικός όταν προσπαθεί να προσεγγίσει την ψυχολογία ενός λαού, ενός έθνους, εάν λέει κάτι ακόμη η τελευταία έννοια στο ρεαλιστικό πνεύμα”
****
Διαβάζουμε τί γράφει ο …αριστερός συνάδελφος της … δεξιάς Σοφίας Γιαννακά, Γιώργος Σταματόπουλος ,αλλά… δεν τρίβουμε τα μάτια μας. Ούτε έχουμε αμφιβολίες και ερωτηματικά, όπως άλλοι αφελείς και αγαθοί, που αναρωτιούνται. “Καλά, ο Κασιδιάρης, ρε παιδιά , τα λέει αυτά ; Μπήκα σε βόθρο της Χρυσής Αυγής και δεν το κατάλαβα;” ΄Οχι, αδερφέ, στην εφσυν μπήκες. Απλά, “τίναξε τη σκόνη των υποδημάτων σου” και κάν΄την.
Γράφει η αριστερόφρων εφημερίδα με έκπληξη και υπολανθάνουσα κατάκριση : “Στην Τσεχία είναι ποινικό αδίκημα ο Πουτινισμός”. ( Σαν να μην έπρεπε, δηλαδή). Στην Ελλάδα, όμως, οι κοντυλοφόροι της κολεκτίβας συντακτών με “φωνή Ιακώβ” και χείρας Ησαύ”, μπορούν να κάνουν τους πουτινο- υπολογισμούς τους άνετα και ωραία, χωρίς να δίνουν σε κανέναν λογαριασμό, προπαντός χωρίς τσίπα και να βγάζουν τη σούμα… “τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο” . Για τέτοια αριστεροσυνέπεια μιλάμε.
“Οι λαοί”, λοιπόν, γκεμπελίσκο, Σταματόπουλε , λες πως “νιώθουν ενίοτε ταπεινωμένοι, ηττημένοι [η Ρωσία είναι ένα τέτοιο έθνος]”. Μόνο, άθλιε, που ξεχνάς πως τα εγκλήματα του τυράννου της Ρωσίας σε δεκάδες χώρες εδώ και χρόνια , έχουν την υπογραφή ενός ψυχοπαθή Τσάρου (700.000 μόνο στη Συρία). Και όχι ενός λαού που λες εσύ. Και αν δεν το γνωρίζεις, η πλειοψηφία του Ρώσικου λαού, είναι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού αυτή την ώρα. Αυτός ο λαός της Ουκρανίας ΔΕΝ έχει δικαίωμα να διαλέγει ελεύθερα τη μεριά που θέλει να πάει; ΄Η το μυαλό της αριστεροφροσύνης σου αδυνατεί να αντιληφθεί το αυτονόητο;
Όλη η…επιχειρηματολογία των ανεύθυνων και των λογής ρουβλοταϊσμένων κοντυλοφόρων, στηρίχτηκε σε αυτό πάνω το …φληνάφημα. Το επικαλέστηκαν ως επιχείρημα της εισβολής! Και ανιστόρητοι και πουτινιστές. Καλή ώρα ο Σταματόπουλος. Έχει τόση και τέτοια…αριστερή, άντε δημοκρατική ευαισθησία, που σου λέει ανοιχτά. Τι το κάναμε εδώ; “Μπάτε χίλιοι αλέστε”; (σ.σ σκύλοι ,γράφει τούτος, λες και εκτός από το να κατουράνε με υψωμένο πόδι τα σκυλιά, ξέρουν και να…αλέθουν. Ντάξει , τί του λέμε τώρα!)
Να μπουν οι Ουκρανοί στο ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο υπογάστριο του Τσάρου; Δε σφάξανε, αποφαίνεται ο ο Γιωργάκης εδώ. Όθεν, καλά έκανε το Τέρας και τους ισοπέδωσε. Να μάθουν να διαλέγουν … αφεντικά.
Και δε μου λες , βρε ανίερε Γκέμπελς. Τους Ουκρανούς τους ρώτησες με ποιους θέλουν να είναι; ΄Η δεν είναι τούτος λαός και μόνο οι Τσάροι διαλέγουν πριν απ’ αυτούς για αυτούς;
Οπότε , με τέτοια συλλογιστική , κακώς οι Αμερικανοί δεν μπήκαν τότε να ισοπεδώσουν δίπλα τους τον Κάστρο στην Κούβα, όπως διδάσκει σήμερα ο Μέγας Τσάρος της Ρωσίας. Την εποχή εκείνη ήταν λάθος να βάλουν με το ζόρι την Κούβα στο κλουβί τους οι Αμερικανοί. Σήμερα ,όμως, καλώς ποιεί ο Ρώσος δικτάτορας. Ναι, Γιωργάκη;
Δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα και ξεπεσμός να γράφεις και να μιλάς κατά παραγγελία. Να ζεις από τέτοια ανήθικη μπίζνα. Είτε από δεξιά, είτε από αριστερά. Να μη διαθέτεις καθαρές αρχές και αξίες. Δικό σου, έντιμο και αξιοπρεπή λόγο.
Όλα θυσία στο Μαμωνά. Το πρόστυχο χρήμα, ως ρούβλι, ως δολάριο ,ως γιε σεν!
΄Ατιμη φάρα οι ΝΕΟΓΚΕΜΠΕΛΣ! ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ.
3.ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ. “ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΞΥΔΙ…”
“΄Οποιος (και) σε αυτό τον πόλεµο επιχειρεί να κάνει τον απλοϊκό διαχωρισµό µεταξύ «καλών» και «κακών» καλύτερα να παρακολουθήσει µια παιδική σειρά µε σούπερ ήρωες στο Netflix και να αφήσει τους προβληµατισµούς. Η εισβολή Πούτιν είναι αποτέλεσµα µιας πολυπαραγοντικής διεθνούς πραγµατικότητας. Φέρει την ευθύνη για την επιλογή του, όπως οι δυτικοί έχουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τη θεσµοθέτηση των µεθόδων επιβολής και όλες τις εφευρέσεις του «άξονα του κακού».
***
Η δημοσιογραφική Ιστορία παραπάνω δια χειρός του μεγάλου ΄Ελληνα …Νομπελίστα δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη! “Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο”.
Είναι όλοι ίδιοι στο συνάφι των Γκέμπελς. Ανιστόρητοι μεν, θρασείς δε. Τολμούν και ακουμπούν το πληκτρολόγιο ελαφρά τη καρδία. Και…συγγράφουν Ιστορία, υπό τις ευλογίες πάντα Μαμωνά.
Οπότε, καταλαβαίνει κανείς γιατί και ο Κωστάκης θεωρεί ίσια κι όμοια μια γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα το 1995 και μια εισβολή στην Ουκρανία του δικτάτορα Πούτιν το 2014 και το 2022. Ομοίως, ένας συναγερμός στο οπλοστάσιο των πυρηνικών του ψυχοπαθή Ρώσου Τσάρου και η απειλή του πως δε θα διστάσει να κάνει την υφήλιο να μετράει εκατομμύρια νεκρούς , κατά την ιστορική αγχίνοια του Πουλιτζεριανού Βαξεβάνη ,συμψηφίζονται με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας!
Από την άλλη, καλά να πάθει το Ουκρανάκι που τρώει τις μπόμπες του ψυχοπαθή στο κεφάλι . Κι ας βίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους ισομερώς ενόχους Ρώσο και Αμερικανό . ΄Η κι αν δεν είχε καν γεννηθεί την εποχή που γίνονταν όσα του καταλογίζει ως δικά του λάθη ο αμετροεπής Βαξεβάνης.
Τί χόμπι κι αυτό κοντυλοφόρων και πολιτικών συνήθως να πατάς σε δυο βάρκες μέσα και να παγαίνεις σαν κύριος. “Και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο” Εμ πως! .
4.Αλέξη Τσίπρα ,ακόμα δεν πέταξες έξω από το κόμμα τον φασιστάκο Αρβανίτη;
Ο Κ. Αρβανίτης δικαιολογεί στη ουσία την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία
“Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι. Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς», δήλωσε ο κ. Αρβανίτης
**
Και ανιστόρητος και φασιστάκος, κρυμμένος στα φουστάνια του ΣΥΡΙΖΑ. “Θέλει η π@υτάνα να κρυφτεί, αλλά…”
Ποιος ρίχνει τι βόμβες, βρε αλητήριε από την αισχρή φάρα των Γκεμπελίσκων; “Με δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”, δίνεις συμβολές εσύ στο Δημοκρατικό πολίτη;
Για στείλτε τον πανάθλιο υποκριτή στο Κίεβο να μετρήσει “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος””. Ασεβής και αμετροεπής!
Είσαι εκεί, Αλέξη Τσίπρα; Ακούς και δε φρίττεις να πάρεις φραγγέλιο;
Μπορεί στην Οθόνη, όταν παίζουν το έργο τους να σφάζονται μεταξύ τους κάποιοι από τους εικονιζόμενους, αλλά είναι γνωστό πως στην αληθινή ζωή, υπάρχουν πολλά που τους ενώνουν. ΄Οπως, εν προκειμένω ο πασιδήλως σφοδρός και φλογερός έρωτάς τους για το Νέο-Χίτλερ -Πούτιν. “Σφάζονται στην ποδιά του τα παιδιά”
Γιατί
Οὐδὲν γὰρ ἀνθρώποισιν οἷον …ΡΟΥΒΛΙ
κακὸν νόμισμ᾽ ἔβλαστε.
( Γιατί τίποτα δε γεννήθηκε χειρότερο στους ανθρώπους όσο το χρήμα (Σοφοκλής)
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
Α΄
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΟΙ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΥΛΙΑΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ! (Και όποιος θέλει, το πιστεύει)
Είναι από τις λίγες φορές, μετά απ΄ αυτή την είδηση, που η λαϊκή αγχίνοια δέχεται ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της ,όταν ισχυρίζεται πως “δεν δαγκώνεις ποτέ χέρι που σε ταϊζει”. Οι Ρουβίκωνες κατέριψαν τελικά με την επαναστατική τους αυτή ενέργεια , τη συγκεκριμένη γνωμική σοφία, κατά τον ορισμό της ελληνικής αρχαιότητας.
Μπράβο σύντροφοι!
6. ΤΑ ΑΝΤΙ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΩΝ… ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ
Πούτιν στο διάγγελμά του: “Εμείς ξέρουμε καλύτερα πώς να αποκομμουνιστοποιήσουμε την Ουκρανία “
****