“Τί θέλουν οι αλεπούδες στο παζάρι” της Κεντρο- ακρο-φασιστικής -Δεξιάς;

«Απομονωμένος» από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ο Μητσοτάκης – Εσωκομματικές ανακατατάξεις στη γαλάζια παράταξη (*)

«Απομονωμένος» από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ο Μητσοτάκης – Εσωκομματικές ανακατατάξεις στη γαλάζια παράταξη

Οι ομιλίες των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά χθες στο πολεμικό μουσείο επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο, ότι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απομονωμένος από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Συγκεκριμένα, μετά το «αντάρτικο» δεκάδων γαλάζιων βουλευτών στη συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ την προηγούμενη Τετάρτη (26/6), όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε σκληρή κριτική για ζητήματα ταυτότητας (κέντρο-δεξιά), αλαζονείας και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων, μίλησαν και οι δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί της ΝΔ, προτρέποντας στο Μαξίμου να αλλάξει ρότα, διότι αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν εκλογικά πολύ χειρότερα.

Documento

****

«Βουλωμένο γράμμα» διαβάζει αυτό το παιδί. Ο Κωστάκης Βαξεβάνης.  Και όχι μόνο αυτός. ΄Ολα τα καλόπαιδα  από τις  3-4 φυλλάδες που σεμνύνονται πως τάχα  στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ    και (αυτο)προσδιορίζονται στη γλώσσα τους    ως προοδευτικοί  (εμείς τους αποκαλούμε στη δική μας…ντοπιολαλιά   «προοδευτικάριους  ,πέτσινους αριστερούς και πενταροζήτουλες του Γκεμπελιστάν ).

Είναι η περίφημη  «πέμπτη φάλαγγα» , με ναυαρχίδα την Εφημερίδα Συντακτών.     Οι Γκεμπελίσκοι αυτοί, κυρίως από (Νέα)  Αυγή,  Εφσυν, Ντοκουμέντο και Δημοκρατία, που χαντάκωσαν το ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρας . Και έχουν, ασφαλώς,  μεγάλο μερίδιο ευθύνης και για τα αδιέξοδα , τα τεράστια   προβλήματα, που κληρονόμησε ο νέος αρχηγός του αυτή την ώρα .

Αδίστακτοι,  μάλιστα ,όπως είναι ,μαζί  με   παλιά και νέα στελέχη της Κουμουνδούρου  (αποστάτες πολλοί πια ),  φορτώνουν  στο Στέφανο Κασσελάκη, με θητεία μηνών, όσα κρίματα, βαριές παθογένειες και ασήκωτες αμαρτίες, κουβαλάει 12, τόσα χρόνια το έρμο αυτό κόμμα, που    τα (σαθρά) θεμέλια του μπήκαν  από …κάθε καρυδιάς καρύδι .   Οι  παλιοί και ανεκδιήγητοι   «Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος».(Γι΄ αυτό και δεν πρόκοψε, αφού το μισό κτίριο, ιδεολογικά , ήταν στον αέρα!)

Και αγανακτούν οι άθλιοι, οι  παλιοί  του κόμματος ,  όταν ο Κυριάκος με τη γνωστή του απολίτικη και μαυρογυαλούρικη  άνεση, φορτώνει τα δικά του εγκλήματα στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτος,  τα δικά του στο ΝΕΟ του  Στέφανου Κασσελάκη.  Με απίστευτη, προκλητική ευκολία και ανευθυνότητα.

Και έτσι προχωράει μια ζωή το κομματικό σύστημα  σε  μια χώρα- Μπανανία, όταν  λείπουν, από  κόμματα, αρχηγούς, στελέχη  και οπαδούς  η αυτογνωσία,  η πολιτική υπευθυνότητα  και  συνείδηση (όχι, όμως, και η…πολιτική ορθότητα.  Αυτή τους μάρανε!).

Τη  χρόνια  αυτή αρρώστια , στο μεταξύ,  καλείται να θεραπεύσει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  (που εδώ και χρόνια έχει καταντήσει ανίατη),  εν μια νυκτί!  Να πιάσει το μαγικό ραβδί , να τα κάνει όλα  γανωμένα  και αστραφτερά !

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι υπεύθυνος,  που κατρακύλησε το κόμμα σε «εθνικές» εκλογές από τα ύψη του 2015   στα Τάρταρα, του 2023  επί Αλέξη Τσίπρα.    Και ας κατάφερε επί των δικών του  (λίγων)  «ημερών»   και μάλιστα σε ευρωεκλογές  με προσωπική του αξιοσύνη , να κρατήσει  το ποσοστό του ΝΕΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στο αξιοπρεπέστατο 15%  (των ψηφισάντων).  Το οποίο…ειρήσθω εν παρόδω, με αρχηγό τον Ευκλείδη-Φίλη και Σία,  θα είχε εξασφαλίσει ένα…    στρογγυλό 2,4%.

Δεν είναι, επομένως, απορίας άξιο, γιατί σήμερα, ιδιοκτήτες και προσωπικό στα κάθε είδους μεγαλοκαταστήματα  και φυτοζωούντα μαγαζάκια (φυλλάδες, κανάλια, ραδιόφωνα, ιστότοποι ),  άπαντες  μανιώδεις κυνηγοί    της  διαφήμισης (ο κύριος λόγος ύπαρξής τους),   δίνουν ρεσιτάλ ανοησίας σε… εμβριθείς ,πολιτικές αναλύσεις  και …αποκλειστικής ορθότητας    ερμηνείες για τη χτεσινή   μάζωξη, όλου του κομματικού, ακροδεξιού συρφετού στο πολεμικό  Μουσείο. Και μάλιστα με  κρίκους ενότητας ,της  …μεγάλης  κεντρο-ακρο-φασιστικής  Δεξιάς ,ως φιλελεύθερης παράταξης, τα βαριά ονόματα των “αλεπούδων” που λέμε στον τίτλο, του  Αντώνη Σαμαρά   και του   Κώστα Καραμανλή.

Καταφέραμε μέχρι αυτή την ώρα, έστω και με τη μέθοδο της…ταχείας ανάγνωσης   να…  αποθησαυρίσουμε  πάνω από 30 τέτοιας πολιτικής βαρύτητας , κείμενα. Όλα στη μεγάλη μάχη της … αποκρυπτογράφησης των μηνυμάτων  που εξέπεμψε  η  θεαματική  παρουσία των ομοτράπεζων  της   μεγάλης  φαμίλιας της Δεξιάς.   Από τον…κεντροδεξιό  Καραμανλή και τον ακροδεξιό Σαμαρά , ως τη Σαλονικιά  μας  “Λεπέν”  Λατινοπούλου, νεοεισελθούσης, μάλιστα, στο   πάνθεο της Ευρωβουλής   από  το σεβαστό  αριθμό των   120.000  ψήφων (της Χρυσής Αυγής, κυρίως)      από τα σχεδόν 9 , κατά άλλους 10 , εκατομμύρια του εκλογικού σώματος .  (Και πάντως, για να είμαστε δίκαιοι,  περισσότερες οι ψήφοι της από όλες μαζί εκείνων  των αποστατών του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και νυν Νέας Αριστεράς).

΄Οποιο μήνυμα γουστάρεις, ως οπαδός, αντίπαλος, περίεργος, αδιάφορος, αλλά και… …Ολυμπιακός, ΑΕΚτζής, χριστιανός Ορθόδοξος, εθνικόφρων και…αρνησίπατρις,  σου το προσφέρουν στο πιάτο. Ανάλογα  την…ιδεολογική  (διάβαζε “εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”)   γωνία  που  “βλεπει”    για να    εκπέμπει,  η κάθε  κεραία του  παρόχου . Διαλέγεις και παίρνεις.

 Οι περισσότεροι,πάντως,   είδαν από  σβουριχτό σκαμπίλι    της γνήσιας πατρωνίας  της φαμίλιας στο λαθρεπιβάτη  Κυριάκο, μέχρι  μπατσούλα -χάδι στα  μάγουλα.  Η τιμωρία του που εισέπραξε   στους  “δεκάρικους” των ομιλητών      ήταν για  πολλές, και διάφορες… αυτονόητες, μη ορατές, συνωμοτικές , αδιευκρίνιστες και λοιπές,  σε ασυμμάζευτη λίστα,   αιτίες.

Τσιμουδιά, όμως, για τη ΜΙΑ ΑΙΤΙΑ ,που μπορεί να μην είναι, βέβαια,  η μοναδική,  αλλά είναι η κυρίαρχη.  Την αποκαλύψαμε εδώ ,μέρες πριν την περίλαμπρη  χτεσινή  μάζωξη και σε “ανύποπτο χρόνο”. Γι΄αυτό και η σφραγίδα, που μπήκε χτες,  δια χειρός των  μεγαλοσχημόνων της παράταξης  Αντώνη Σαμαρά  και Κώστα Καραμανλή, μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Μένει μόνο να ξεκαθαρίσουμε  τη συγκυρία αυτού του προσκλητηρίου της συγκέντρωσης  της “αγίας , Δεξιάς οικογένειας”   με το γνωστό οικόσημο, ως προμετωπίδα ,  «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Θα το κάνουμε εν συντομία, μια και είναι απολύτως ορατό.

Μαζεύτηκαν τα μέλη της την… Ημέρα των Ευχαριστιών για να γιορτάσουν.   Είχαν πολλούς λόγους για να το κάνουν και ασφαλώς  για να μοιραστούν τα δώρα, τις ευχές και τις  χαρούλες από το μεγάλο πανηγύρι της  Ευρωπαϊκής   Δεξιοστροφής.  Με πιο πολύβουο, το  γαλλικό των “Λεπενίδων”  την Κυριακή.  Μέγα θαύμα και εκτυφλωτικό!

Τέτοιο,  ασφαλώς, δεν είναι, μια και κάθε «θάμα τρεις ημέρες ,το μεγάλο τέσσερεις». Πολύ περισσότερο,   γιατί οι θαυματοποιοί  Μεσσίες της νέας  λαϊκής  (μετα)στροφής ,  δεν είναι ούτε  ο ΄Ορμπαν, ούτε η Μελόνι και η Μαρίν, αλλά ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας με τις «αργυρές λόγχες» από  ρούβλια, που έρευσαν και ρέουν αφειδώς , όλα αυτά τα χρόνια (και για λίγο ακόμα) στη γηραιά ΄Ηπειρο (και όχι μόνο).

Οι δυο υπόδικοι π. πρωθυπουργοί  και   εν αναμονή διατελούντες στο διάδρομο του  Ειδικού δικαστηρίου για το  μεγάλο έγκλημα της “εσχάτης προδοσίας” ,εκείνο της πρώτης χρεοκοπίας της χώρας, από τον   Κωστάκη Καραμανλή και  το δεύτερο με   βασικό ένοχο (και επ’  αυτοφώρω συλληφθέντα) στο μέγα σκάνδαλο Novartis, τον  Αντωνάκη Σαμαρά, έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ο λόγος απλός.

Ξέρουν πως ο υιός του παλιού αρχιερέα της διαφθοράς, που άφησε στη δική του φαμίλια-δυναστεία  το   δακτυλίδι  των «Μέτοικων» της Δεξιάς, τα τίναξε ΟΛΑ στον αέρα.  Το  μεγάλο ανοσιούργημα είναι η δεύτερη χρεοκοπία της χώρας, που ,  όπως έχουμε αναλύσει εδώ , ΗΔΗ , βρίσκεται εντός των τειχών.

Σύντομα θα σκάσει η μπόμπα. Θα έχει τέτοια ισχύ,  που θα ισοπεδώσει όλο το χάλασμα της Δεξιάς.  Με  πρώτους  «διαμελισμένους» τους  πρωθυπουργούς της μεγάλης εθνικόφρονος  παράταξης . Νυν και παλιότερους.

Ο Κυριάκος  θα τους “δώσει”. Δε θα πάει μόνος. Θα τους πάρει μαζί του στο κελί. Το γνωρίζουν πολύ καλά, αν δεν προφτάσουν να εξουδετερώσουν τη βόμβα, που τους έβαλε κάτω από τα σκέλια.

΄Όπως, επίσης   γνωρίζουν πολύ  καλά πως  το ελληνικό   «πανηγύρι» και μάλιστα λαϊκό   γλέντι,  με διοργανωτή το Νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, πλησιάζει.   Αναγνωρίζουν,ωσαύτως,   και τούτο . Ο παρείσακτος και λάθρα  εισλεθών στο Σύστημα,  είναι από  εντελώς διαφορετική στόφα .  Δεν κωλώνει. Δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ.  Αταίριαστα για χίλιους λόγους ,τα χνώτα τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ,ακόμα κι αν δε θέλει να φτάσει στα άκρα,  θα αναγκαστεί . Είναι ο μόνος τρόπος,  για να επιβιώσει. Για  να μην κρεμάσουν τον ίδιο, αν πιάσει στα χέρια του  την “καυτή πατάτα” που θα του πετάξουν.

Τον μόνο που τρέμουν, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι…φίλος από τα παλιά. Δεν κινδυνεύουν. Αντίθετα. Θα εξασφαλίσουν μια νέα «ομερτά» με αντάλλαγμα να τον στηρίξουν να ηγηθεί της νέας (στα σκαριά)…κεντροαριστερής Συμμαχίας  (και όχι Αντιδεξιάς παράταξης)   με τον έτερο Καππαδόκη, Δούκα  .

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ικανός να τους στείλει φυλακή. Το επαναλαμβάνουμε. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Αν πάει από αλλού, αν τολμησει να ξεστρατίσει ή να  κόψει δρόμο  από “άγνωστες  ατραπούς” και όχι από τον “ίσιο δρόμο”.   θα γκρεμοτσακιστεί.

Να τί λέγαμε λίγες εβδομάδες πριν:

 Καραμανλής: Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτησε την Λατινοπούλου

10 Ιουνίου 2024

 Καραμανλής: Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτησε την Λατινοπούλου (vid)

Χαιρετούρες και ανοικτές αγκάλες ο Κωστάκης! Ειδικά στη Ναζί χωρίς στολη Σαλονικιά.  Χειραψία που   ερμηνεύει περίφημα τη συμπεριφορά των μελών της  Καραμανλικής δυναστείας .  Χρόνια ολόκληρα.

Ο κάτοικος   Ραφήνας, αντί…Κορυδαλλού,  έδωσε με τον τρόπο του στη δικιά του γαλάζια ακρίδα  το μήνυμα: «Αποδυναμώστε τον Κυριάκο. Χρεοκόπησε για δεύτερη φορά, μετά από μένα, τη χώρα. Θα πάμε  φυλακή και οι δυο. Θα με πάρει στο λαιμό του ο  μ@λάκας (σ.σ αθυρόσμοι οι Καραμανλήδες ως γνωστό και με καλά …γαλλικά).   ΄Ισως, αν έρθουν οι άλλοι, περισώσουν  κάτι και τη γλιτώσουμε κι εμείς».

΄Ο,τι έκανε παλιότερα, ως πανάθλιος εκπρόσωπος του κομματικού συστήματος και μάλιστα «ανιψιός»,  με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ομερτά  και αλλαξοκωλιά»,  για να σωθεί.

Την έχει σκαπουλάρει ως τώρα. Αλλά, ξεχνάει πως «δεν είναι κάθε ημέρα  τ΄ Αγιαννιού”.

(*) “Σαμαράς: Όχι στη μετάλλαξη

Ο Αντώνης Σαμαράς που παρουσίασε με ολοκληρωμένη δεξιά πλατφόρμα, όπου αποδόμησε όλες τις στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι «είναι άλλο η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη. Τι σημαίνει ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρόνο; Η πιο μικρή ΝΔ όλων των εποχών. Το δέντρο ούτε μεγαλώνει ούτε ψηλώνει επειδή αποδόθηκε από τις ρίζες της».

Μάλιστα, ανέφερε για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ότι «είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία. Αναρωτιέμαι αν άκουσε ο πρωθυπουργός την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος αν επιμένει στο λάθος», ενώ συμπλήρωσε ότι «αναρωτήθηκα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί; Και αποδοκιμαστήκαμε από την Κυβέρνηση. Έθεσα ερωτήματα στη Βουλή επί της ουσίας και οργάνωσαν κενά έδρανα. Συνέχισαν αγκαλιές βουλευτών με ΛΟΑΤΚΙ στα θεωρία της Βουλής και πάρτι στα μπαρ. Ο κόσμος θεώρησε αλαζονική την κυβέρνηση και το έδειξε στην κάλπη με αποχή 60%. Ηχηρό χαστούκι. Οι πολίτες θύμωσαν με όλα τα κόμματα και τα αποδοκίμασαν».

Μπακογιάννη «Κατέθεσε την προσωπική του πικρία»

Στην χθεσινή επίθεση του Αντώνη Σαμαρά προς τις επιλογές του Μητσοτάκη απάντησε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας στο Σκάι είπε ότι «κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι εγώ ήμουν εκεί και δεν ήταν οι βουλευτές, ότι δεν με παίζουν». Σημειώνεται, μάλιστα ότι η κ. Μπακογιάννη ήταν παρούσα στην κοινή εκδήλωση των δύο πρώην πρωθυπουργών και μάλιστα, δέχτηκε γιουχαΐσματα, ότι μιλούσε ο Σαμαράς και την έδειξε η γιγαντοοθόνη.

Επίσης, η βουλευτής Χανίων είπε ότι «αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. Έφυγε η ΝΔ από τις αρχές και τις αξίες της; Μα τι λέτε τώρα. Αν πάρτε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ πριν από 50 χρόνια θα μπορούσε να είχε γραφτεί χθες. Αυτή τη διακήρυξη ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη: φιλελευθερισμός, κοινωνική ευαισθησία» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ κατά την οποία «η απώλεια ψήφων ερμηνεύεται με μια κρίση πολιτικής και αντιπροσώπευσης σε όλο τον κόσμο. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει περάσει την ανάγκη συμμετοχής στη δημοκρατία και εκεί ψέγω εμάς τους πολιτικούς. Το σύστημα παιδείας που δεν έχει εμφυσήσει στη νέα γενιά την ανάγκη αυτή».

Καραμανλής: Η αυταρέσκεια φανερώνει περιφρόνηση για τους πολλούς

Με πιο θεσμικό τρόπο μίλησε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αφού σχολίασε τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις και τις μεταβολές σε διεθνές επίπεδο (Ουκρανία, Γάζα) αναφέρθηκε σε ανήμπορες ηγεσίες που δεν μπορούν να καταλάβουν τα μηνύματα των καιρών.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός είπε για την φαινόμενο της αποχής, όπου στην Ελλάδα δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές οι 6 στους 10 ότι «απέναντι στη νέα ανησυχητική πραγματικότητα θα περιμέναμε ότι οι ηγεσίες έλαβαν το μήνυμα. Ότι άκουσαν την καμπάνα της δυσφορίας. Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Τίποτα σοβαρό για το τι πήγε λάθος. Επικρατεί άκρατος δικαιωματισμός και αδιαφανές τραπεζικό σύστημα. Όλα αυτά είναι δείγματα ανησυχητικά. Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία δεν φανερώνουν μόνο ρηχότητα και επιπολαιότητα. Φανερώνουν περιφρόνηση για τους πολλούς. Έτσι όμως όχι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, με κίνδυνο να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Όταν δαιμονοποιείται η άλλη άποψη η οριστική ρήξη είναι δεδομένη. Εάν επιμένεις ότι εσύ έχεις δίκιο και οι πολλοί έχουν άδικο είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχεις άδικο και οι πολλοί δίκιο».

Μαξίμου: «Δεν σχολιάζουμε ομιλίες δύο πρώην πρωθυπουργών”.