Το διαχρονικό …. χωροφυλακίστικο χιούμορ της Δεξιάς, τότε και σήμερα

 

Γεωργιάδης μετά την επίσκεψη Κασσελάκη στο «Έλενα»: Εάν είχε διαβάσει την ανακοίνωση δεν θα έκανε τον κόπο

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή ραδιοφωνική του συνέντευξη εξαπολύουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

 “Μάθαμε ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών
Τονίζουν ότι «αυτό που μάθαμε από τη σημερινή του συνέντευξη είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα».

Ίσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε σημαντικά. Ας ελπίσουμε οι βουτιές στην παράνομη πισίνα του στη βίλα των Σπετσών να βοηθήσουν στην ”προσγείωση” στην πραγματικότητα», αναφέρουν τέλος.

iefimerida.gr

****

Η ελληνική Δεξιά (κεντροδεξιά, ακροδεξιά, χουντική, νεοναζιστική),  ανέκαθεν, δε διέθετε  ούτε διανόηση, ούτε χιούμορ.  Ειδικά  χιούμορ,που,  ως γνωστό, διακρίνει άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και ιδιαίτερη καλλιέργεια.

Οι παλιοί κομμουνιστές, διανοούμενοι και εγγράμματοι οι περισσότεροι,  που είχαν…στενές σχέσεις με τους χωροφύλακες (συνήθως   αγράμματοι ή στην καλύτερη περίπτωση κάτοχοι  απολυτηρίου Δημοτικού) ,  είχαν να λένε, εκτός των άλλων και για το απίστευτα χοντροκομμένο χιούμορ των ανθρώπων της …Δεξιάς  τάξης και πειθαρχίας.   Αν δε χυδαιολογούσαν  και δε γαμοσταύριζαν ανηλεώς, κατέφευγαν  σε   εξυπνακισμούς ή αμολούσαν   ό,τι πιο πρόχειρο και παλαβό   τους ερχόταν στο χωροφυλακίστικο  μυαλό τους για επίδειξη ξεχωριστού και… σπινθηροβόλου  πνεύματος  (Εξ ου και “χωροφυλακίστικο αστείο”).

Λέγανε για παράδειγμα στην Ανδρίτσαινα, πως ο  Κοπανάς (κανονικό επώνυμο, όχι παρατσούκλι),  «νοματάρχης»  χωροφυλακής και «καπετάνιος»,   όταν έπιανε “κουμμουνιστή”  και τον έφερνε στο… σταθημό, είχε έναν πίνακα κρεμασμένο στον τοίχο  με μόνιμη εγγραφή… ΚΚΕ.

  -Τι σημαίνει, ρε, συμμορίτη    ΚΚΕ;   Ρώταγε τον κρατούμενο. Χαμογέλαγε  τούτος,  αν δε γνώριζε το χιούμορ του …Καπετάνιου .

 -Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας,  απαντούσε γρήγορα και σίγουρος για τη σωστή απάντηση ο υποψήφιος για απηνή ξυλοδαρμό, ελπίζοντας πως θα αποφύγει το βούρδουλα.

–(Κ)ακός (Κ)οπανάς ( Έ)ρχεται, σημαίνει, ρε, Αντίχριστε , την Παναγία και το Χριστό σου! Και όρμαγε πάνω του , και…  πού τον πονεί και πού τον σφάζει, ο Χριστιανός Κοπανάς,  τον Αντίχριστο δάσκαλο, Πολυχρόνη Μπασκόζο.

Τη θυμήθηκα την ιστορία, που τη μολογάγανε οι παλιοί Αντριτσάνοι στα καφενεία,  μόλις διάβασα την ανακοίνωση παραπάνω της Ν.Δ. Γραμμένη, προφανώς δια χειρός του ΝεοΧίτη, απόγονου του Κοπανά , του Παύλου Μαρινάκη. Είναι ο  χαρακτηριστικός τύπος (και στο χιούμορ) του νέου…ΝεοΔημοκράτη και κυβερνητικού  εκπροσώπου της …διανοούμενης Δεξιάς,  του  Σαββόπουλου, Ράμφου, Γιανναρά, Δημητριάδη, Καραμπελιά, Δανίκα .Για να μείνουμε στα πιο μεγάλα και…φωτισμένα μυαλά.

“Ο λύκος τρίχα αλλάζει,  μυαλό, ποτέ”.