Το ζητούμενο…δεξιά και αριστερά, πέρα και δώθε είναι να εξαφανιστεί ο , μήτε δεξιά, μήτε πέρα δώθε, κοιτάζων Στέφανος Κασσελάκης. Χαλάει τη…σούπα!

Σε κρίση το Μαξίμου: Από τις βόμβες Καραμανλή-Σαμαρά, στη διαγραφή Αυγενάκη και το άδειασμα της Ντόρας Μπακογιάννη

(όλα τα… καλά παιδά επί σκηνής)

Τα όργανα ξεκίνησαν  να παίζουν. Μαέστροι της ορχήστρας,  εναλλασσόμενοι  στα διάφορα μέρη της εκτέλεσης του έργου , συγκεκριμένα και βαριά ονόματα. Αλλά να μείνουμε στη χτεσινή ορολογία της  αλληγορίας. Μακριά από την ανίερη κακοποίηση  της Ευτέρπης.

Από τη Δεξιά μεριά, λοιπόν   ξεχύνονται  οι  δοκιμασμένες   «αλεπούδες» και ως εκ τούτου έμπειρες σε κλεψιές,  συνωμοσίες ,  παρασκήνια  και «ομερτά».  Κώστας Καραμανλής και  Αντώνης Σαμαράς.  Καλημέρα σας!  Τους λόγους που ξαφνικά θυμήθηκαν τις παλιές τους ειδικότητες, αποκτηθείσας   εν τω  κομματικώ στρατεύματι κατά την πολύχρονη θητεία  τους , τους αναλύσαμε χτες .

Από Αριστερά, που η μισή είναι  «πέτσινη» και πάντως σε καμιά περίπτωση αποφασισμένη, άρα επικίνδυνη , Αντιδεξιά, καταφτάνουν για ενίσχυση οι άλλες.    Από την ίδια αγέλη  και ως εκ τούτου , αλεπούδες μεν, αλλά , ως πιο νεαρές,  ολίγον άπειρες  στο κυνήγι. Σεμνύνονται, πάντως  πως, αν και αλεπουδάκια,  έχουν και τούτα τη δική τους θητεία στην πονηριά , άρα μπορεί ,  και  είναι,  110   χρόνων και μεις, που δεν είμαστε καν αλεπούδες … 100 !   Ο λόγος περί των εντιμότατων  Αλέξη Τσίπρα και  Χάρη Δούκα. Ως ευ παρέστητε, παλικάρια!

 

 

 

Τί θέλουν όλες τούτες ,θα αναρωτηθεί ο συνετός   και σουλατσάρουν ξαφνικά στο κομματικό παζάρι,  ψάχνοντας τάχα  να  ψωνίσουν; Και τί, ακριβώς,  χρειάζονται που δεν το βρίσκουν στης δικές τους αλεπουδαγορές;

Δεν αγοράζουν. Πουλάνε. Στις γούνες τους  και στα σουτιέν  τους,  τα έχουνε κρυμμένα. Ρόλεξ, κοσμήματα ,  μαϊμούδες, αλλά  και   χαϊμαλιά και ξόρκια για πάσαν νόσον.   Και ψάχνουν κορόιδα να αγοράσουν. «΄Όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν».

Μεθερμηνευόμενη η…παραβολή  μας δίνει τα ακολουθα:

Ο Κυριάκος όχι μόνο δεν τραβάει πια, αλλά τον …τραβάνε από το μανίκι και σε λίγο θα τον πάρουν σηκωτό,  για να τον κατεβάσουν από τη σκηνή. Δεν έκανε μόνο   ένα ολόκληρο Χάρβαρντ  ρεντίκολο (αλήθεια, έχει άλλους τέτοιους να μας ξαναστείλει το ευαγές ίδρυμα;) ,αλλά τράβηξε  εντελώς ο ίδιος και το τελευταίο  φύλλο συκής και  έμεινε ξεβράκωτη   η Δεξιά , σε απαίσια θέα τα…αχαμνά της.  ΄Οπως ήταν πάντα άλλωστε, αλλά όσοι τη γούσταραν από βίτσιο,   την έβλεπαν   με λαγνεία ,   οι άλλοι, απλώς έκλειναν τα μάτια σαν την στρουθοκάμηλο και δεν αντίκριζαν  τις πομπές της.

Το…κενό εξουσίας, που θα αφήσει ο αποπεμφθησόμενος , άρον-άρον,  Κυριάκος με όλο τον κακοποιητικό  θίασο των Αυγενάκηδων  που τον πλαισιώνει, σχεδιάζουν εδώ και λίγο καρό να το καλύψει η κεντροαροστερά.   Προσέξτε, όχι η Αντιδεξιά (πιπέρι στο στόμα), Αυτή είναι   επινόηση  και προσδοκία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο οποίος  Στέφανος, ειρήσθω εν παρόδω , μπορεί. μεν να είναι αμερικανο(εκ)τραφείς, αλλά δε δείχνει  να είναι και…αμερικανάκι, όπως θα ήθελαν. Τους παίρνει στο κατόπι με τη σκούπα,  όταν πάνε να του πουλήσουν  φύκια για μεταξωτές κορδέλες , ρόλεξ αλυσίδες μαϊμού, και χαϊμαλιά  που λέγαμε.

Από άλλη πάστα τούτος. Και ως τέτοιος…επικίνδυνος. Είναι ικανός, αν γίνει καμιά στραβή και πάρει τη  πρωθυπουργική καρέκλα, να τους χώσει άπαντες σε ένα κελί 2Χ3. Και όχι μόνο.  Να τους…κατασχέσει και τα  40 γνωστά έκαστος και άλλα  400  κλειστά , αγνώστου διευθύνσεως    διαμερίσματα  και τους ράβδους χρυσού σε θυρίδες,   διασκορπισμένα ανά την υφήλιο, αλά κόλπα, της άλλης πονηρής αλεπούς και  κολλητής τους εν ζωή , του πολύ Γεώργιου Τράγκα.

Τούτων ούτως εχόντων (σ.σ που έλεγε και ο καραδεξιός  φιλόλογός μας, σε μια  εποχή   με …πλέρια (!) άνθιση της Νεοελληνικής -Δημοτικής καταλαβαίναμε από κάτω οι μαθητές τί καπνό  φουμάρουν οι δάσκαλοί μας, μόνο και μόνο από την εμμονή τους να καθαρεύουν όχι μόνο στην τάξη, αλλά και στον… μπαρμπέρη της Ανδρίτσαινας  που πήγαιναν να κουρευτούν γουλί), αφού έτσι, λοιπόν, ήρθαν τα πράγματα με την άρρωστη για διαφθορά φαμίλια του πατρός  λαθρεπιβάτη στο υπερπολυτελές  κρουαζερόπλοιο της  Δεξιάς ,  Κων. Μητσοτάκη και  τώρα “έσπασε πάλι ο διάβολος το ποδάρι του”  και κάνει  κουμάντο, ο υιός ,  το  κονκλάβιο της παλιάς ΕΡΕ, σε σημερινή σύνθεση ζώντων και   σε Νέα Δημοκρατία  εξελιχθείσα,  δεν ακούσαμε απλώς ,αλλά είδαμε κιόλας πως αποφάσισε για να σώσουν εαυτούς, αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο που  έχει επιδοθεί ολόψυχα στη μίζα και δεν παίρνει χαμπάρι τί κεραυνοί πέφτουν δίπλα του ,τα ακόλουθα:

  1. Ο τρελός υιός τους πάει καροτσάκι στον γκρεμό με όσα κάνει .Και πρέπει το συντομότερο να ξεκουμπιστεί. Κι αφού από μόνος του δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου, ας τον …ξεκουμπίσουμε εμείς, σου λένε, λίγο πριν το χείλος (του γκρεμού),που μας οδηγεί ολοταχώς.
  2. Η συνταγή δοκιμασμένη. Με καλό σεφ τον πάλαι ποτέ αγαπητό Αλέξη  που τότε τον πήγαινε μόνο ο Κωστάκης, αλλά σήμερα (την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος), πίνει νερό στο όνομά του και ο Αντωνάκης.΄Αλλωστε,  ο αριστερός  Αλέξης, παρ΄όλα αυτά ,είναι και ελόγου του  πατριωταράς,  αλλά μόνο ως Τουρκοφάγος.
  3. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο νεοαφιχθείς στη συστημική σκηνή,  Χάρης Δούκας, είναι τα παιδιά που χρειάζονται . Και μάλιστα για πολλές  τέτοιες   δουλειές.  Ως αντιΜητσοτακικοί, όχι όμως και αντιΔεξιοί,  για  δικούς τους ανθρώπους , τους λογαριάζουν. Δεν πρόκειται να τους κλείσουν  φυλακή, όπως δεν έγινε  το 2015, όταν  ο Αλέξης παραχώρησε άσυλο στον ανιψιό και δεν τον έστειλε  σε ειδικό δικαστήριο για τη χρεοκοπία με αντάλλαγμα να του δανείσει το “Ναζί χωρίς στολή” Πάνο Καμένο ,για να κάνουν οι…αριστεροί κυβέρνηση (σ.σ μεταξύ αυτών και συναινούντων, Λαφαζάνης, Ζωή και Βαρουφάκης).
  4. ΄Ηρθε πάλι η ώρα να αναφωνήσει (και το έκαναν προχτές στο πολεμικό Μουσείο) το ένοχο και υπόδικο δίδυμο Σαμαρά-Καραμανλή  πως «τον Αλέξη και το Χάρη,  τους πάμε πολύ, ρε παιδιά ,  αλλά και τους δυο μαζί, πακέτο. Και μην το πείτε πουθενά. Για τέτοιο έρωτα μιλάμε».
  5.  Μετά θα τα  βρουν. Είναι το μόνο σίγουρο. Η Ιστορία  επαναλαμβάνεται.  Κάποτε και με τα ίδια πρόσωπα   ή με την παρέα διευρυμένη.  Και ας λένε οι αφελείς και οι ανιστόρητοι πως όχι.

 

(Θα επανέλθουμε επί του καυτού θέματος και μάλιστα  λίαν συντόμως).