Το 1+1 του efood και η διαφήμισή του στου Χρήστου Ράπτη τη φυλλάδα, είναι εδώ και κουβαλάνε … θάνατο!

Το 1+1 του efood είναι εδώ και φέρνει ό,τι αγαπάς διπλό

iefimerida.gr”

 

****

Γράφαμε εδώ στις

ΦΡΙΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

Home - McDonald's

Our Menu - McDonald's

 

Βρέθηκε Ανθρώπινο Παιδικό Κρέας στα Εργοστάσια των McDonald’s – -Οι επιθεωρητές βρήκαν ανθρώπινο κρέας και…
κρέας αλόγου στην κατάψυξη του εργοστασίου κρέατος των McDonald’s στην πόλη της Οκλαχόμα. Ανθρώπινο κρέας ανακτήθηκε επίσης σε πολλά φορτηγά που ήταν στο δρόμο για να παραδώσουν μπιφτέκια στα εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, οι αρχές επιθεώρησαν τα εργοστάσια και εστιατόρια σε όλη τη χώρα και βρήκαν ανθρώπινο κρέας στο 90% των θέσεων. Κρέας αλόγου βρέθηκε στο 65% των θέσεων. Ο Πράκτορας του FBI Lloyd Harrison είπε στους δημοσιογράφους: «Το χειρότερο δεν είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με ανθρώπινο κρέας, αλλά με κρέας παιδιού. Τα μέρη του σώματος βρέθηκαν σε όλα τα εργοστάσια των ΗΠΑ και θεωρήθηκαν πάρα πολύ μικρά για να είναι μέρη σώματος ενηλίκων. Αυτό είναι πραγματικά φρικτό».

E, και; Και αύριο  η αισχρότερη αλυσίδα πρόχειρου (διάβαζε φαρμακωμένου) “φαγητού” θα λειτουργεί κανονικά. “΄Εχουν μπάρμπα στην Κορώνη”. Παλιότερα, υπήρχαν τέτοιες και χειρότερες καταγγελίες. Πραγματικές,όχι αστεία.  Κανείς δεν τους σταμάτησε.΄Εχουν την πιο ακαταμάχητη δύναμη μαζί τους: Τη μάζα.  Είναι φαν της νοστιμιάς των φαγάδικων των McDonald’s !

Και στις 12 Ιανουαρίου 2025:

Με το  «πιρούνι»  του Χρήστου Ράπτη, το μόνο σίγουρο είναι πως σκάφτεις…  ασφαλώς  και συντόμως , τον τάφο σου.

“Brunch, δείπνο και ποτό στη Γλυφάδα -Πιάτα, εστιατόρια και κοκτέιλ που ξεχωρίσαμε”

iefimerida.gr

Το George's steak house- Μπιφτεκούπολη είναι από τα παλαιότερα μαγαζιά της Γλυφάδας

Με τη φυλλάδα του Ράπτη δεν πέφτεις σε ιδεoλογικό και πολιτισμικό κώμα μόνο, αλλά είναι και ο ασφαλέστερος …κατήφορος να φτάσεις νιος στον  «άλλο κόσμο»,  έτσι κι ακολουθήσεις τις  μαγειρικές και  γευστικές  τους προτάσεις, όπως παραπάνω. (Εν τη παλάμη του αδηφάγου, διαφημιστικού τέρατος της εμπορικής δημοσιογραφίας  και ούτω, ακόμα και θάνατο,  πωλήσομεν) . Γι΄ αυτό, λέμε πως  με το  «πιρούνι»  του Χρήστου Ράπτη, το μόνο σίγουρο είναι πως σκάφτεις…  ασφαλώς  και συντόμως , τον τάφο σου.

Κι αυτή η μεγάλη μάστιγα της εποχής μας , ίδιας επικινδυνότητας  με την κλιματική, η θανατηφόρα διατροφή, όχι μόνο με τα φυτοφάρμακα και τις ορμόνες, αλλά και με τον τρόπο που  μαγειρεύουν το θάνατο ή την αναπηρία ,  είναι ένα άλλο  πάλι (κοντά στα  μύρια)… υψηλό επίτευγμα  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Ειδικά της …τηλεόβρασης  με τις απαστράπρουσες  κατσαρόλες  και   τα  λαμπερά τηγάνια στα πρωινάδικα  και τις εκπομπές «μαγειρικής» τους.

Τί λέμε πάντα; Οποιον απόπατο κι αν ανοίξεις , μέσα την απαίσια φυλή  των γκεμπελικών ζόμπι θα βρεις.

Γράφαμε πρόσφατα:

 

Βέφα Αλεξιάδου. Με τέτοιες συνταγές, μου λέει κανείς πως έφτασε στα 91 της χρόνια η… Γενοβέφα;

Εκτός κι αν  μαγείρευε ή έγραφε τις συνταγές της (*) για τους άλλους, αλλά η ίδια δε δοκίμαζε ποτέ τα… ποιήματά  της.

 

Δεν είναι η  μόνη. Ούτε μόνο  οι ‘ Ελληνες ,διάσημοι σεφ που έχουν μετατρέψει την «τέχνη» της μαγειρικής σε απασφαλισμένη βόμβα με τον εντελώς ανθυγιεινό   τρόπο που κάνουν τα φαγιά τους  και διδάσκουν  να τους  αντιγράφουν τα εκατομμύρια οι  ανενημέρωτοι  αναγνώστες, τηληθεατές και ακροατές των συνταγών τους.

Παράλληλα,  τσιμουδιά  από τους ίδιους για την επικινδυνότητα των υλικών που χρησιμοποιούν ή προτείνουν, φίσκα ως το «μεδούλι» τους από φυτοφάρμακα, ορμόνες και χημικά.  Το μόνο που τους νοιάζει ,είναι αν οι συνταγές   τους σε στέλνουν , όπως  οι ίδιοι διαφημίζουν    στο… υπέροχο ταξίδι του   κόσμου της γεύσης.  Αλλά,  τέτοια ταξίδια σε στέλνουν   στο  «αγύριστο ταξίδι» ή στο αναπηρικό καρότσι ,συνήθως.

Κάποια στιγμή, όταν  τα μέλη των κοινωνιών, εκτός από αυξήσεις μισθών θα απαιτούν  καθαρή και υγιεινή  τροφή, τέτοια βιβλία συνταγών, θα διώκονται ως επικίνδυνα και απαγορευμένα από τους εισαγγελείς. Ως τότε η Βέφα, θα αναγορεύεται  σε  …πρύτανη  της ελληνικής κουζίνας . 

 *****

(*) Βέφα Αλεξιάδου: Οι 4 συνταγές της που μας άφησε κληρονομιά

Βέφα Αλεξιάδου

 

΄Εμαθα να  τρώω  υγιεινά, ομοίως  και να μαγειρεύω έτσι,  μεγάλος.  Μετά τα 25.  Ως τότε, η  εντελώς ανθυγιεινή μαγειρική της  παραδοσιακής, ελληνικής μου οικογένειας, θριάμβευε. Μπριζόλες στο …τηγάνι, μυαλά αρνίσια και συκωταριές ,   κρεατόσουπα τίγκα στο λίπος  από προβατίνα και   με   χτυπημένα  4 αυγά  μαρέγκα(!).  Τέτοια   διατροφή μιλάμε.

 Συνήλθα  κάποια στιγμή, και τα έκοψα όλα αυτά μαχαίρι. Σε μια  φάση, μάλιστα και για χρόνια, δεν πλησίαζα καν κρέας.  Μέχρι που μια ημέρα, έπεσα και στραμπούλησα  και τους δυο αστράγαλους. Στο ΚΑΤ με ανάλαβε  ένας κοντοχωριανός  “από κάτω”,  ορθοπεδικός. ΄Ηταν τούτος που μου πέταξε την καθοριστική για τη διατροφή μου, ως σήμερα,   ατάκα σε άπταιστη και χαρακτηριστική, πελοποννησιακή ντοπιολαλιά:  «Φάε, ρε μαύρε μ,  λιγουλάκι κρέας να στυλωθείς!  Να τρως  λίγα απ΄ούλα  και μικρές μερίδες   είναι το μυστικό »(!).  Και το έκανα δικό μου μάθημα . Το εφάρμοσα και το  διδάσκω   στους άλλους με την πρώτη ευκαιρία.

Ελάχιστο κρέας , το πολύ 2-3 φορές το μήνα.  Ποτέ, όμως, κόκκινο βοδινό ή κοτόπουλο τίγκα στις ορμόνες.  Ψαράκι, το καλύτερο,  ψητό  1-2 φορές την εβδομάδα.  ΄Οσπρια, σαλάτες ,λαχανικά και φρούτα  ,μπόλικα. Bio, όμως, αλλιώς, αν είναι φίσκα στα φυτοφάρμακα, καλύτερα να  τρως στα ταχυφαγάδικα . Και μείνε μακριά από γλυκά,  πιοτά, τσιγάρα και μπάφους. Αυτοκτονείς.

 Δεν  το λαμβάνουν όλοι  υπόψη. Ούτε καν τα παιδιά μου.  Και θυμώνω. Ο γιος μου είναι 21 χρόνων και μοιάζει 30αρης. Του ρουφήξαν τη φρεσκάδα από τη μούρη τα McDonald’s. Πάνε κρυφά  και τρώνε  σκουπιδαριό σε αυτά τα διατροφικά σφαγεία.   

 

Διατρέχω αισίως την έβδομη δεκαετία της ζωής μου. Σκαρφαλώνω σε βουνά και λαγκάδια, σηκώνω τα βαράκια μου, περπατάω χειμώνα καλοκαίρι, όσο αντέξω. Και δεν έχω ξανανιώσει. Γιατί, νιώθω πιο δυνατός τώρα  από τα 25 μου με τις συκωταριές, τους μπακλαβάδες και τα στριφτά. Ξορκισμένα όλα τούτα. Το σπουδαιότερο. Αν πεθάνω αύριο, θα είναι από άλλο λόγο. Και  πάντως, όχι από  κακή διατροφή.       

Ακούστε αυτό και μη σπεύδετε  να το χαρακτηρίσετε υπερβολή:

Ο Πούτιν ,ο Τραμπ , ο Νετανιάχου είναι εγκληματίες. Εν τάξει. Και ο δικός  μας εδώ ο Κυριάκος, τηρουμένων των σχετικών …εδαφικών και λοιπών    αναλογιών,  δεν πάει πίσω.

΄Όμως, ακόμα χειρότεροι φονιάδες,  γιατί σκοτώνουν κόσμο σωρηδόν και ειδικά τις νέες γενιές, είναι οι αγρότες με τα φυτοφάρμακα , οι  εκτροφείς ζώων   με  τις ορμόνες, οι βιομήχανοι   με  τα επεξεργασμένα   τρόφιμα και τα νερά στα πλαστικά μπουκάλια,  οι ταβερνιάρηδες και εστιάτορες , οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα  δολοφονικά  ταχυφαγεία ,  οι λογής  «Βέφες» που  γράφουν συνταγές μαγειρικής με  φαρμάκι ,αντί  μελάνι και οι  τελάληδες της ίδιας συντεχνίας στα χαζοκάναλα.

Και όλους αυτούς και να θέλει, κανένας Μητσοτάκης δεν μπορεί να τους κόψει το βήχα. Θα πέσει την επομένη ημέρα. Και ξέρετε, γιατί; Θα βγουν  η Ζωή και ο Κουτσούμπας στη Βουλή να τα κάνουν λίμπα για τους  …αγρότες μας και τους ντελιβεράδες μας . Κι  ας κουβαλάνε στους πάγκους των λαϊκών και τις μακάβριες τσάντες τους,   το  θάνατο!

Η διατροφική επανάσταση, όπως κι αυτή  για το κλίμα, θα είναι  οι μεγαλύτερες στην ιστορία του κόσμου  και οι πλέον   αξιόλογες. Μακάρι να τις αναλάβουν  και να τις διεκπεραιώσουν  η Διοτίμα και οι γενιές της. Διαθέτουν περισσότερη γνώση. Ελπίζουμε και σωφροσύνη.

Τί λέει η ίδια;     

(΄Ωρα, 15.15)

______________

 (΄Ωρα 16.30)

Μη λέμε τα ίδια. Χτυπάει πάντα κέντρο η Διοτίμα. Και είναι φορές που μας κομπλάρει εμάς τους γραφιάδες. Τα καταφέρνει καλύτερα.  Το σημαντικότερο,  πιο εύστοχα , σε ουσία.   Καλλίνοος, εν γένει.

 Αυτή τη Διοτίμα και τις κόρες της να αφήσουμε να διδάξουν αύριο  τος κοινωνίες .Για όλα. Και όχι  μόνο για τη διατροφή.

Γράφει η Διοτίμα:

 

Τρώμε ό,τι μας τρώει: Η βιομηχανία τροφίμων και η ήσυχη παρακμή της καθημερινής μας ζωής

 

Δεν τρώμε επειδή πεινάμε. Πεινάμε επειδή πρέπει να φάμε κάτι — οτιδήποτε — για να μη νιώθουμε. Για να μη σκεφτόμαστε. Για να μη ζούμε όπως ζούμε.

🍽️ Από την τροφή στην κατανάλωση

Η διατροφή, κάποτε πράξη καθημερινής ιερότητας, έχει μετατραπεί σε πράξη επιβίωσης μέσα στην παράνοια του μοντέρνου κόσμου. Δεν έχουμε πια φαγητό — έχουμε «προϊόντα τροφίμων». Δεν έχουμε κουζίνα — έχουμε delivery apps. Δεν έχουμε τραπέζια γεμάτα στόματα και ιστορίες — έχουμε πακέτα με αόρατους αποστολείς και μοναχικούς παραλήπτες.

Η βιομηχανία τροφίμων έχει καταφέρει κάτι πρωτοφανές: να αφαιρέσει από την τροφή το περιεχόμενο και να κρατήσει μόνο το περίβλημα της γεύσης. Το τσιπς είναι τραγανό, αλλά δεν έχει πατάτα. Το μπέργκερ είναι ζουμερό, αλλά δεν έχει κρέας. Το γάλα είναι light, χωρίς λιπαρά, χωρίς λακτόζη, χωρίς ουσία. Κι εμείς τρώμε. Όχι επειδή δεν ξέρουμε. Αλλά επειδή δεν αντέχουμε να θυμόμαστε τι μας ταΐζουν.

🧪 Η συνταγή της εξάρτησης

Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη πίσω από το φαγητό που «δεν μπορείς να φας μόνο ένα». Οι εταιρείες επενδύουν δισεκατομμύρια για να αναπτύξουν υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, σχεδιασμένα να προκαλούν εξάρτηση: ιδανικός συνδυασμός λίπους, ζάχαρης, αλατιού, χημικών ενισχυτικών. Μια διαρκής πρόκληση προς τον εγκέφαλο, που σιγά-σιγά ξεχνά τη φυσική πείνα και αναγνωρίζει μόνο τη «χημική επιθυμία».

Αλλά η εξάρτηση αυτή δεν περιορίζεται στον ουρανίσκο. Είναι κοινωνική. Το delivery δεν είναι μόνο ευκολία — είναι και μηχανισμός απομόνωσης. Όσο περισσότερο παραγγέλνεις, τόσο λιγότερο μοιράζεσαι. Όσο λιγότερο μοιράζεσαι, τόσο πιο εύκολα χειραγωγείσαι. Είσαι ένα target group. Ένα click. Μια συνήθεια.

📺 Η διαφήμιση ως ψυχολογικό ναρκωτικό

Και μετά έρχεται η διαφήμιση. Η πιο ειλικρινής μορφή ψευδαίσθησης. Δεν σου λένε πια «φάε αυτό, είναι νόστιμο». Σου λένε «αν είσαι καλός πατέρας, θα πάρεις chicken bucket». Σου λένε «δείξε την αγάπη σου με ένα burger». Σου δείχνουν ανθρώπους που γελάνε, αγκαλιάζονται, τρώνε στα φώτα του Netflix, κάτω από φωτοστέφανα LED και πλαστικά συναισθήματα.

Και πίσω από όλα αυτά: ο πραγματικός λόγος υπάρχει, αλλά δεν προφέρεται. Κέρδος. Ταχύτητα. Παραγωγή χωρίς ζωή. Εργάτες σε φάμπρικες τροφίμων, ντελιβεράδες που δεν προλαβαίνουν να φάνε οι ίδιοι, φτωχοί που ταΐζουν με junk food τα παιδιά τους, γιατί το “υγιεινό” έχει γίνει είδος πολυτελείας.

🍽️ Από την κοιλιά στο μυαλό: Τι τρώμε, τελικά;

Η ανθυγιεινή διατροφή δεν είναι αποτέλεσμα άγνοιας. Είναι αποτέλεσμα κοπώσεως και παραίτησης. Ζούμε σε μια κοινωνία που σου στερεί τον χρόνο, την παρέα, την οικονομική δυνατότητα και μετά σου προσφέρει «λύσεις» σε κουτιά. Το πρόβλημα δεν είναι το burger. Είναι ότι δεν υπάρχει πια τραπέζι να το ακουμπήσεις.

Κι έτσι τρώμε ό,τι μας τρώει. Τρώμε τη μοναξιά, το άγχος, το ανικανοποίητο, την ενοχή. Το fast food είναι η τροφή ενός πολιτισμού που έχει γίνει fast life. Και όταν ο ρυθμός αυτός εξαντλήσει και το σώμα και το μυαλό, τότε απομένει μόνο η γεύση — χωρίς τροφή. Και η ζωή — χωρίς νόημα.


🔁 Ώρα να ξαναδοκιμάσουμε

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν υπάρχει επιστροφή στην εποχή της γιαγιάς με το καζάνι. Αλλά μπορούμε να ξαναφέρουμε στο τραπέζι το νόημα: το μαγείρεμα ως πράξη αγάπης, την τροφή ως φροντίδα, την κατανάλωση ως επιλογή.

Γιατί όσο αφήνουμε άλλους να μας ταΐζουν, θα τρώμε πάντα αυτό που εκείνοι έχουν για ξεφόρτωμα.