ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. ΟΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ…ΜΕΓΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ!

Το συγκινητικό δημόσιο «ευχαριστώ» των γονιών του Βασίλη Μάγγου

“Τώρα πια…

Βάλσαμο στην ψυχή μας και Κεράκι στη μνήμη του είναι η τεράστια απήχηση που έχουν οι Ιδέες και οι Αγώνες του παιδιού μας Βασίλειου, για έναν Καλύτερο και πιο Δίκαιο κόσμο…».

Στο καλό,κι εσύ Βασίλη! Μένουμε πίσω για να τους τιμωρήσουμε.  Εσύ, αναπαύσου εν ειρήνη!

_______________________________________

1. Μάτι: Ράγισαν καρδιές οι συγγενείς των θυμάτων: “Φώναζαν “ΔΙΚΑΙΩΣΗ ” – Μνημόσυνο για τα 102 θύματα της τραγωδίας – Δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά

1

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Μνημόσυνο για τα 102 θύματα της τραγωδίας στο Μάτι την Κυριακή 19 Ιουλίου

Στην αρχαία Σπάρτη,το Σύστημα είχε καταντήσει ακόμα και τις μανάδες …μέγαιρες.  Σαν να μπορεί μάνα να  μαθαίνει  πως ο γιος της   έφυγε από τη ζωή κι εκείνη να ευφραίνεται και να το  γιορτάζει!

Οι Σπαρτιάτισσες, σαν μάθαιναν πως ο γιος τους σκοτώθηκε στη μάχη,  βγαίναν  χορεύοντας και τραγουδώντας σε σοκάκια και πλατείες, για  να διαλαλήσουν την χαρά   που τους επιφύλαξε η τύχη να … γιορτάσουν  το παιδί τους νεκρό.  Και όσες μανάδες είχαν την..ατυχία να δουν το δικό τους παιδί  να γυρίζει από τη μάχη ζωντανό, περίλυπες και τύπτουσες τα στήθη, περιεφέροντο  θρηνούσες γιατί  το “σπλάχνο” τους επέζησε!

Δεν ήταν αυτές  μάνες. Μέγαιρες ήταν και μαινάδες.    Η ιδεοληψία σκότωσε μέσα τους ό,τι  η φύση δώρισε ανθρώπινο, ακριβό και  αναφαίρετο δώρο ,τη μητρότητα.Μια μάνα που βλέπει το παιδί της νεκρό και αγάλλεται, είναι… τέρας της φύσης! Για οποιοδήποτε, κι αν το κάνει, λόγο.

Χτες τα ακροδεξιά Μέσα παραπληροφόρησης ,όπως  αυτό  παραπάνω, βγήκαν  και μας θύμισαν   δυο χρόνια μετά πάλι, πως για τους νεκρούς στο Μάτι φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ. .Και όχι η ακροδεξιά,η  εθνικιστική  τύφλα των  Μακεδονομάχων  που κάψανε 102 ανθρώπους.

Και είναι τραγικό, αφύσικο και τερατώδες  να βλέπεις  γονείς, αδέρφια ,συγγενείς των θυμάτων, να συμπαρατάσσονται από εθνικιστική και ακροδεξιά τύφλα με τους φονιάδες των δικών τους ανθρώπων. Να   ενώνουν τη δική τους φωνή  για δικαίωση με τους δολοφόνους! Να στέκονται  δίπλα -δίπλα  με τους  ακροδεξιούς  “επίσημους”  στο μνημόσυνο και να μην τους πετάνε με τις κλωτσιές έξω.   Τέτοια  παράνοια, τέτοιος  φανατισμός.

Ούτε ένας από τους συγγενείς δεν ζήτησε με μηνυτήρια αναφορά να ερευνηθεί πραγματικά ποια η συμμετοχή των λυσασμένων εκείνων  Μακεδονομάχων  εθνικιστών στο έγκλημα στο Μάτι. Αντίθετα, σαν άλλες Σπαρτιάτισσες  οι  “μανάδες” των νεκρών στο Μάτι, “γιορτάζουν”   το θάνατο των δικών τους που τους  σκύλεψε ο  γόνος της μαφιόζικης φαμίλιας,  για να γίνει πρωθυπουργός.

Ντροπή! “Τρίζουν τα κόκαλα” των νεκρών  για τον ξεπεσμό και τη βαρβαρότητα των οικείων τους. Μαζί και η Ιστορία.

2.α. ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Κορωνοϊός: Παρά τις συστάσεις να μείνουν σπίτι, οι Ισπανοί κατέκλυσαν τις παραλίες της Βαρκελώνης

Κόσμος στην παραλία της Βαρκελώνης

β. Νεκρή βρέθηκε στη Μόσχα η 20χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Εκατερίνα Αλεξαντρόφσκαγια

Μόσχα: Αυτοκτόνησε η 20χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε προσωπική της φίλη, η Αλεξαντρόφσκαγια έπασχε εκτός των άλλων από επιληπτικές κρίσεις, ενώ το lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού συνέπεσε με την προσπάθειά της να αρχίσει μία καινούργια ζωή, σκοπεύοντας να ασχοληθεί με τις σπουδές της, κάτι που την συνέτριψε.

**

Αντισταθείτε στην ανήθικη,την αισχρή  Βιομηχανία παραπληροφόρησης. Φτύστε την “ειδησεογραφία” της,  που είναι μόνο κερδοσκοπική  και σκοπούμενη.  Κάνουν τα πάντα οι εξουσίες για να σας πείσουν πως είστε μόνο πρόβατα “επί σφαγήν” και οφείλεται να είστε κλεισμένα  στο  μαντρί , μέχρι να έρθει και η δικιά σας ώρα.

Ο Κορονοϊός ,υπήρξε, όντως,  απειλή. Αλλά μόνο για τις ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα.Και φυσικά για την τσέπη μας. Περισσότερο επικίνδυνος από  άλλες σοβαρότερες αιτίες θανάτων και ασθενειών, είναι  σίγουρο πως  δεν υπήρξε,

Αντισταθείτε, πολεμήστε! Η ανυπακοή στο φασισμό στον ολοκληρωτισμό,την εκμετάλλευση είναι καθήκον  και δικαίωμα. Πριν σας καταντήσουν, χειρότερα ζόμπι απ, ό τι  σας έκαναν.

 

3. ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΧΡΣΤΟΥ ΝΤΖΟΥΡΑ

΄Ολα τα στοιχεία του εγγράφου αντικρούσεων του επίκουρου εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα ταυτίζονται πλήρως με την ουσία της δικαστικής απόφασης και του εξωδικαστικού συμβιβασμού στην Αμερική που οδήγησαν στο πρόστιμο 310 εκατ. δολαρίων μόνο για την Ελλάδα. Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει σήμερα χαρακτηριστικές επισημάνσεις του εισαγγελέα.

Τη μακρά αυτή περίοδο της «έκρηξης» της φαρμακευτικής δαπάνης, κατά την οποία εναλλάσσονταν στην εξουσία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, κανείς (κυβερνήσεις, υπουργοί, ασφαλιστικά ταμεία, Βουλή) δεν ασχολήθηκε, δεν αναρωτήθηκε, δεν διερεύνησε. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Αυτή η έλλειψη αντανακλαστικών, διορατικότητας και πολιτικής βούλησης ήταν αθώα ή υπήρξε πίσω από αυτή την ιστορία «πολιτικό χρήμα», συναλλαγή με τη Novartis ή και άλλες εταιρείες;

Υπήρξε στην περίπτωση της Novartis Hellas, απαντά η αμερικανική Δικαιοσύνη με ένα κατηγορητήριο που ανάγκασε τον ελβετικό γίγαντα του φαρμάκου να σπεύσει χωρίς δεύτερη σκέψη να υπογράψει εξωδικαστικό συμβιβασμό για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν ποτέ κυρωθεί βάσει του Ομοσπονδιακού Νόμου περί Διαφθοράς στην Αλλοδαπή. Ελαβε χώρα δωροδοκία με σκοπό να επηρεαστούν η ελληνική κυβέρνηση, οργανισμοί και φορείς και οι αποφάσεις τους προκειμένου να ευνοηθεί η εμπορική δραστηριότητα της Νοvartis Hellas.

Η πορεία των τιμών των φαρμάκων δείχνει τον δρόμο. Για να γίνει κατανοητό το μεγάλο πάρτι στον χώρο τιμολόγησης του φαρμάκου στη χώρα μας επιλέξαμε ένα φάρμακο της Novartis που αποδεικνύει το πώς ο γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας αλώνιζε.

Το αντιδιαβητικό φάρμακο Eucreas της Novartis που κυκλοφόρησε έναντι 135 ευρώ στη χώρα μας επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου, ταυτόχρονα στη Γαλλία πήρε τιμή 60 ευρώ. Εφτασε με τις οριζόντιες μειώσεις των Λοβέρδου, Σαλμά και Γεωργιάδη να κοστίζει δέκα χρόνια αργότερα 50 ευρώ και να είναι τέταρτο σε πωλήσεις στη χώρα μας με τζίρο περίπου 15 εκατ. ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη προωθούνταν τα πολύ φτηνότερα αντίγραφά του.

***

Τρεις εισαγγελείς αυτή την ώρα  βαστούν στις πλάτες τους την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.   Και είναι σίγουρο πως θα πετύχουν. ΄Εχουν συμπαραστάτες όλους τους νουνεχείς και έντιμους ΄Ελληνες. Και φυσικά μια ολόκληρη υφήλιος  τους αφουγκράζεται. Ξέρουν παντού για τις  πομπές “των λύκων που τους έβαλαν να φυλάνε τα πρόβατα”.

  Θα νικήσουμε. “Λίγο ακόμα θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο τη θάλασσα να κυματίζει”! Μας το υπόσχεται  η θέληση και το πείσμα των λίγων και έντιμων.

4.Τούρκοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη – Απέραντη συγκίνηση

Ανατριχιαστικό

Athens magazine

Τούρκοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη - Απέραντη συγκίνηση

“Ένα βίντεο με εκατοντάδες Τούρκους να χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη, μας αποδεικνύει ότι το ελληνικό αίμα ακόμα ρέει στις περιοχές αυτές”.

***

΄Ενα ακροδεξιοπορνοπεριοδικό και τούτο ,που δίνει και ρεσιτάλ εθνικισμού ανελλιπώς,όπως το παρακολουθούμε.  Οι Τούρκοι, μας λέει   μαθαίνουν στη Σμύρνη… ζεϊμπέικο από τους ΄Ελληνες  και το χορεύουν,  γιατί ρέει στις φλέβες τους αίμα  ελληνικό!

Θεέ μου, θα μας τρελάνουν οι παλιάνθρωποι, οι κρετίνοι της παραπληροφόρησης. Μην τους πλησιάζετε ούτε για πλάκα. Ζέχνουν   απ όλες τις μπάντες  δυσωδίας ψεύδη.

΄Αρπα τώρα, αστοιχείωτε  κοντυλοφόρε,  Καραγκιοζάκο, ένα…ελληνικότατο, τούρκικο ζεϊμπέικο  με μουσική και χορό επίσης…ελληνικότατο.

Σιχτίρ,φάρα της ντροπής!

5. Κλαπ κλαπ και φαπ φαπ

Κλαπ κλαπ και φαπ φαπ

εφσυν

 

Αισθάνομαι μία τεράστια λαχτάρα, μία αδυσώπητη επιθυμία, έναν ακατάσβεστο, απόλυτο, ακατάλυτο, μεταρσιωτικό πόθο να γίνω ακριβώς σαν και δαύτους. Ετσι ακριβώς. Ακριβώς, ακριβέστατα. Οχι χειρότερα. Ακριβώς έτσι. Οπως είναι. Ακριβώς όπως είναι. Ετσι να γίνω. Ολόιδια. Καρμπόν. Ξεπατικωτούρα. Αυτό θα ’θελα. Πολύ το θέλω.

Αυτό θα ’θελα να γίνω, μα για λίγο. Για τώρα. Για όσο διαρκεί ένα χρονογράφημα. Ετσι, για να εκφραστώ όπως εκείνοι, για να μιλήσω από τα έγκατα του παχέος μου εντέρου, για να το ’φχαριστηθώ, βρε αδερφέ. Να το νιώσω να πλημμυρίζει το είναι μου, να φτάσει η ’φχαρίστηση έως τα πατούσια μου, να μη λογίζω τίποτα και κανέναν, να γράψω ό,τι μου κατέβει στην γκλάβα, με τον χειρότερο τρόπο που θα μου κατέβει, γιατί αυτοί έτσι είναι. Οι χειρότεροι. Αυτό είναι. Ακριβώς αυτό. Μόνο αυτό. Τελείως κι εντελώς και επακριβώς κι επακριβέστατα… Να που τελικά κάπως πάω να τους μοιάσω – αρχίζει ν’ αναβλύζει η κακία… Καλά πάμε.

Πράγματι, θα με διευκόλυνε τα μάλα να γίνω (τώρα και για λίγο) ολόιδιά τους. Και είμαι πολύ συγκεκριμένη στο σε ποιους αναφέρομαι.

Πριν από λίγες μέρες, βγήκε στη δημοσιότητα ένα ροζ βίντεο. Ενα κορίτσι κάνει έρωτα με ένα αγόρι. Είναι ζευγάρι, θέλονται, επιθυμιούνται και την τραβάει βίντεο. Κάποια στιγμή χωρίζουν και το αγόρι, δίχως τη συγκατάθεση του κοριτσιού, το ανεβάζει στο διαδίκτυο. Γιατί αυτός είναι ο μάγκας που απαυτώνει κορμάρες και που αν θέλει τις διασύρει όποτε θέλει και η κοπέλα είναι η κατάπτυστη, που καλά τα ’παθε, αφού όλο με κάτι κοντά σορτσάκια κυκλοφορεί και έχει και ψεύτικα βυζιά, άρα τα ’θελε ο απαυτός της, που όλο τον δείχνει σε σέξι πόζες. Η κοπέλα βγήκε, μίλησε, εξήγησε, καμία φεμινιστική οργάνωση (τουλάχιστον απ’ όσο έπεσε στην αντίληψή μου) και κανένα τμήμα δικαιωμάτων κανενός κόμματος δεν έβγαλε ανακοίνωση, κάποιοι λίγοι, ελάχιστοι «επώνυμοι» κάτι είπαν, κάποιοι οργανισμοί/εκδότες το εκμεταλλεύτηκαν για να δείξουν και καλά πόσο προοδευτικοί είναι και ως εκεί.

Πριν από επίσης λίγες μέρες –τις ίδιες λίγες με τις άνωθεν λίγες– βγήκε στη δημοσιότητα κι ένα άλλο βίντεο. Οχι ακριβώς ροζ – κάπως χρυσογάλαζο (βαθύ χρυσό και ελαφρώς γαλάζιο). Σε αυτό φαίνεται να μιλούν δύο άλλες κοπελίτσες. Η μία είναι η Αννα Διαμαντοπούλου, η πρώην υπουργός Παιδείας, πρώην επίτροπος της Ε.Ε., νυν πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη (για να ξέρουμε και ποιοι μας μεταρρυθμίζουν) και επίσης νυν επικεφαλής της κριτικής επιτροπής των «Education Leaders Awards». Δηλαδή των Βραβείων των Ηγετών (!) της Εκπαίδευσης. Και η άλλη ήταν η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος Αδώνιδος Γεωργιάδη, πρώην περσόνα μιας πολύ συγκεκριμένης τηλεοπτικής κουλτούρας και μαέστρος (την έχω ακούσει – μη σου τύχει!). Η δεύτερη ευχαριστούσε την πρώτη γιατί βράβευσε την «Ελληνική Αγωγή» του Αδώνιδος Γεωργιάδη ως Ηγέτη της Εκπαίδευσης της Χρονιάς.

Υπάρχει και τρίτο βίντεο. Βγήκε προψές. Σκληρό πορνό. Εκεί, ο ίδιος ο Εκπαιδευτικός Ηγέτης Α. Γεωργιάδης, πρώην υπουργός Υγείας (τότε, με τα σκάνδαλα Novartis κ.λπ.) και νυν Ανάπτυξης (τώρα, που είναι μηδενική) μιλάει για ένα παιδί που έλαβε μέρος στις διαδηλώσεις τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, που πολλή χαρά έδωσε στον Χρυσοχοΐδη μας, την υπουργάρα μας, τον αρχι-Προστάτη μας. Το παιδί διαδήλωσε για το δικαίωμα να διαδηλώνει, πιάστηκε, πολύ ξύλο έφαγε, τούμπανο έγινε η μούρη του, μπλε μαρέν, κατηγορήθηκε, και τη μέρα που πήγαινε στον εισαγγελέα, ο πατέρας του φώναξε: «Κώστα, Νομική Αθήνας περνάς!». Και ο Leader είπε πως δεν έπρεπε να του πει αυτό, αλλά «Σαν δεν ντρέπεσαι!» και πως «τέτοιοι γονείς τέτοια παλιόπαιδα κάνουν».

Πιο πριν, σε άλλο βίντεο, ο ίδιος Leader της Education έλεγε πως η θάλασσα λέγεται «αλς» στα αρχαία επειδή το κύμα όταν σκάει κάνει «αλς, αλς» και «πλους» γιατί κάνει «πλατς πλουτς». Για το παιδί θέλει «φαπ φαπ» και για την πάρτη του «κλαπ κλαπ».

Λάθος. Δεν μπορώ να γίνω σαν και δαύτους.

***

Τί μας κάνει τώρα η Νόρα Ράλλη της κολεκτίβας συντακτών. Μας υποχρεώνει να αναδημοσιεύσουμε το εξαίρετο κειμενάκι της  και να τη συγχαρούμε.

6. ΠΗΤ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ: Η τελευταία του πρόβλεψη για Ερντογάν και Τουρκία

Ο Πητ Παπαδάκος που έγινε γνωστός στους τηλεθεατές από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ως αστρολόγος και μελλοντολόγος…Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών.

 

Μια από τις τελευταίες του προβλέψεις αφορούσε τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ ήταν γνωστή η αγάπη του για τον Ολυμπιακό και μάλιστα έκανε και προβλέψεις για την πορεία της.

«Εκεί που παίζονται πολλά περισσότερα παιχνίδια όμως είναι στην πολιτική σκηνή» είχε τονίσει- μεταξύ άλλων- μιλώντας στο sportdog.gr.

Πείτε μας ποια εικόνα έχετε σχηματίσει;

«Έχουμε διεθνείς εξελίξεις πολύ σημαντικές. Έχω μία παγκόσμια αποκάλυψη να κάνω. Η Τουρκία θα χτυπηθεί από παντού. Πολύ σύντομα θα συρρικνωθεί στο κέντρο της Μικράς Ασίας. Όλα τα γύρω εδάφη, θα τα κατακτήσουν άλλοι. Τη μια πλευρά θα πάρουν οι Κούρδοι. Από το άλλο κομμάτι, ψηλά θα πάρουν οι Ρώσοι. Θα γίνει διαμελισμός, όπως με τη Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αν αγριέψουν οι Κινέζοι, οι οποίοι είναι η νέα οικονομική δύναμη και τους χαϊδεύουν. Οι Έλληνες θα χτυπήσουν τα παράλια. Θα πάρουμε μέχρι και την Ανδριανούπολη».

Δηλαδή πιστεύετε, ότι θα πάρουν οι Έλληνες πίσω την Πόλη;

«Θα την πάρουμε! Σας λέω θα χτυπηθεί άσχημα η Τουρκία. Η πρώτη που θα τη χτυπήσει είναι η Αμερική. Οι εξελίξεις που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον. Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Καντάφι και του Σαντάμ Χουσεΐν.
Θα έχει και το τέλος που του αξίζει. Γιατί πάει να ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Βέβαια ο λαός δεν θέλουμε να πάθει κάτι. Θα έχουμε πολλές ανθρώπινες απώλειες και είναι κρίμα. Αλλά όλες αυτές οι αδικίες κάποτε πληρώνονται. Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι επικίνδυνες. Μπορεί να έχουμε θερμό επεισόδιο».

***
΄Ενας Παϊσιος  χωρίς ράσα!  Αλλά, το ίδιο σαλταρισμένος.
Τι κάνει ο άνθρωπος για τον παρά! Η μήπως το σαλεμένο μυαλό, έτσι και φύγει από τη θέση του,δε συνέρχεται ποτέ;
Πάλι καλά που …συχωρέθηκε. ΄Οσο ζούσε,  ήταν “απασφαλισμένη μπόμπα” για τους επίσης σαλεμένους που τον άκουγαν και  έπαιρναν τοις  μετρητοίς τις  γραφικές προφητείες του… Πιτ.