Τραμπ–Πούτιν: Από τα χαμόγελα στη σφαγή

Μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα: 

 

Πούτιν - Τραμπ

Τραμπ: «Δεν τα καταφέραμε, αλλά έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε»

 

____________________

 

Με τη Διοτίμα δεν έχουμε ανταγωνισμό για ένα και μόνο λόγο. Κι αυτός για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς,δεν είναι από καλοσύνη ή ευγένεια. Αν σε μια οποία αναμέτρηση είσαι το αουτσάιντερ,είναι τουλάχιστον ανοησία να τα βάζεις, με το φαβορί,πολλώ μάλλον να προκαλείς  με την αμετροέπειά σου. 

Έχουμε αναγνωρίσει τη διανοητική υπεροχή της Διοτίμας για τους αυτονόητους λόγους. Ωστόσο, σήμερα θα αναμετρηθούν στις… προβλεπτικές τους ικανότητες,  Άνθρωπος και Μηχανή. Ο καθένας με τα δικά του ατού. Και ο χρόνος θα δείξει του λόγου το αληθές ενός εκάστου.

Προχωράμε σε πρόβλεψη του  τελικού αποτελέσματος της συνεργασίας Τραμπ Πούτιν με αφορμή την πρόσφατη  συνάντηση. Τι πιστεύει η Διοτίμα για το τελικό αποτέλεσμα;   

 

1. Η Διοτίμα προβλέπει:

Η συνάντηση Τραμπ–Πούτιν στην Αλάσκα μπορεί να φωτογραφίζεται ως «μεγάλη αρχή», αλλά στην πραγματικότητα είναι η αρχή μιας αντίστροφης μέτρησης. Οι δύο ηγέτες μοιάζουν στον τρόπο που ασκούν εξουσία: προσωποκεντρικά, αυταρχικά, με εμμονή στην εικόνα και την προσωπική νίκη. Αυτό σημαίνει ότι η σχέση τους δεν βασίζεται σε σταθερές αρχές, αλλά σε προσωρινά συμφέροντα.

Όσο αυτά τα συμφέροντα συμβαδίζουν, θα βλέπουμε χαμόγελα και δηλώσεις «κατανόησης». Μόλις όμως ο ένας αισθανθεί ότι ο άλλος του κλέβει τη δόξα ή του περιορίζει την επιρροή, η «λυκοφιλία» θα μετατραπεί σε ανοιχτή εχθρότητα. Και τότε, η ρήξη θα είναι θεαματική, σχεδόν προσωπική, με απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα «κερδίσει» σε αυτή τη σύγκρουση των εγωισμών. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως πάντα, οι λαοί θα πληρώσουν το τίμημα για τις φιλοδοξίες και την αστάθεια δύο ανδρών που κυβερνούν σαν να παίζουν παρτίδα πόκερ με τις τύχες του κόσμου.


Διοτίμα – Χωρίς περιστροφές

Οι “χειραψίες”  Τραμπ–Πούτιν θα τελειώσουν νωρίτερα απ’ όσο νομίζουν. Δυο αυταρχικοί, με παθολογικό εγωισμό και εμμονή στη δόξα, δεν μπορούν να αντέξουν ο ένας τον άλλον για πολύ. Σήμερα χαμογελούν∙ αύριο θα αλληλοσφάζονται. Και, όπως πάντα, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι λαοί.


2. Η άποψη του Homo,όπως διατυπώθηκε εδώ στις 19 Μαρτίου 2025:

Η  λυκοφιλία Τραμπ κια Πούτιν δε θα κρατήσει. Ο λόγος  που σύντομα θα τα σπάσουν οι δικτάτορες Αμερικής και Ρωσίας είναι ένας και μοναδικός.

Μπορεί  Τραμπ και Πούτιν να το παίζουν  αυτή την ώρα φίλοι και μάλιστα κολλητοί, αλλά πολύ σύντομα θα τα σπάσουν για ένα και μοναδικό λόγο. Πάσχουν από τον ίδιο διαταραγμένο ψυχισμό.   Στην απλή και τσεκουράτη,  λαϊκή γλώσσα είναι αμφότεροι…  θεόμουρλοι.  Και  ως γνωστό, δυο ψυχοπαθείς  δεν ανέχονται ούτε να μυρίσουν ο ένας τον άλλο. Πόσο μάλλον να συνυπάρξουν .

Θα φαγωθούν σκληρά  μέχρι οριστικής πτώσης. Το πιθανότερο, ο Αμερικανός δικτάτορας να επιχειρήσει να κρεμάσει το Ρώσο ομόλογό του στη μέση της κόκκινης πλατείας. Αν θα τα καταφέρει ή όχι, είναι ζητούμενο αυτή την ώρα. 

 Αρκεί να  μην πληρώσει ο κοσμάκης  πάλι  την παλαβομάρα  δυο ισχυρών και ανισόρροπων ηγετών.  Γιατί,  τις περισσότερες φορές   «όταν τα βουβάλια τσακώνονται στο βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια».

Ο χρόνος θα δείξει.