1.000.000.000 (ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ) ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!

 

Γερμανία – Αργεντινή: Η ώρα του μεγάλου τελικού

Στο Μαρακανά στρέφονται τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων όλου του κόσμου, όπου στις 22.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) Αργεντινή και Γερμανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους, διεκδικώντας το βαρύτιμο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο αγώνας αναμένεται να καθηλώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές στους δέκτες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Αν οι μισοί, το 1/3, άντε το 1/4, το 1/5  των …ποδοσφαιρόπληκτων που απόψε θα στρωθούν στην καρέκλα και τον καναπέ να παρακολουθήσουν τον αγώνα   του μίσους, του φανατισμού,  της αλαζονείας, του  εθνικισμού, του φασισμού, βγαίνανε κάθε φορά στους δρόμους όλης της γης, έστω για 90΄λεπτά (όσο διαρκεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας), να διαμαρτυρηθούν για το μακελειό στη Συρία και το Ιράκ, για την Κριμαία και το δικτάτορα Πούτιν, για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις  των Ισραηλινών στη Γάζα (να μείνουμε μόνο σ΄αυτά τα πρόσφατα δράματα) τότε:

1.Δε θα ήσαν  ηθικοί αυτουργοί εγκλημάτων, αν παρακολουθούσαν   απόψε τη Γερμανία και την Αργεντινή να παίζουν ποδόσφαιρο (χωρίς εισαγωγικά).

2.Θα παρακολουθούσαμε πολύ περισσότεροι και όλοι μαζί  αυτό  τον αγώνα, αλλά θα είμαστε και παρόντες  στις διαδηλώσεις τους  για τις τραγωδίες που “παίζονται” στην υφήλιο.

3. Δε θα σκοτώνονταν στον εμφύλιο της Συρίας περισσότερα από 14.000 παιδιά  ούτε θα έμεναν χιλιάδες άλλα ακρωτηριασμένα.

4. Δε θα πέθαιναν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο για μια σταγόνα νερό και λίγες δεκάδες θερμίδες .

Κι αφού δεν έγιναν όλα αυτά,εμείς θα  επιμένουμε πως 1 δισεκατομμύριο θεατές  του Μουντιάλ απόψε, είναι  και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων που  μνημονεύσαμε  και “ανεγκέφαλοι” (σύμφωνα με τον  ορισμό του όρου σε…ανθρωπιστικά λεξικά).

Και δεν παίρνουμε λέξη πίσω. Τα σκοτωμένα παιδιά του κόσμου από την αδιαφορία των ανθρώπων , δεν μας το επιτρέπουν).