ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Τρομοκρατική επίθεση με άρωμα ISIS σε γάμο στην Τουρκία: 50 νεκροί, 100 τραυματίες
Τρομοκρατική επίθεση με άρωμα ISIS σε γάμο στην Τουρκία: 50 νεκροί, 100 τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε αργά χθες βράδυ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια γαμήλια τελετή στη Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Ο κυβερνήτης Αλί Γερλίκαγια μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ο απολογισμός αυξήθηκε σε τουλάχιστον 30 νεκρούς και 94 τραυματίες.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 30 νεκρούς.

Νωρίτερα, ο Γερλίκαγια μίλησε για μια «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια», που πιθανόν διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι, στην πόλη αυτή, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

 

Αν αυτή η τραγωδία σε γάμο ή σε όποια άλλη εκδήλωση,  συνέβαινε στην Ευρώπη με 50 νεκρούς και πάνω από 100 σακατεμένους και ήταν έγκλημα της ισλαμικής τρομοκρατίας, σήμερα οι βιομηχανίες παραπληροφόρησης θα την είχαν πρωτοσέλιδο  και με έντονα έγρωμη υποστήριξη εικόνας του δράματος.  Η χώρα   που θα είχε υποστεί την επίθεση,  θα κήρυττε τριήμερο πένθος, οι δε  υπόλοιπες κυβερνήσεις της υφηλίου θα έσπευδαν να καταδικάσουν την τρομοκρατική ενέργεια και να εκφάσουν τη λύπη και τη συμπαράστασή τους στην κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Αλλά,  για την τραγωδία στην Τουρκία σε όλη την Ευρώπη, από μια πρώτη ματιά, που ρίξαμε το πρωί, είχαμε τις συνηθισμένες αναφορές, χωρίς πυχιαίους τίτλους και “σαλόνια”. Αναφορά σε ένα περιστατικό,  χωρίς ιδιαίτερο “χρώμα” συμφοράς.

Απείρως περισσότερο μελάνι ξοδεύτηκε στην Ελλάδα ,ας πούμε,  από την εμπορική δημοσιογραφία για να “σταυρώσουν” τον…77χρονο, που δε δολοφόνησε, αλλά χρεώθηκε,  ως γέρος και  σκαφάτος, το έγκλημα της Αίγινας, παρά για τις κατα συρροή αυτές δολοφονίες στην  Τουρκία, πιθανότατα από τους Τζιχαντιστές.

Τουρκία είναι αυτή. Δεν είναι Ευρώπη. ΄Ετσι λένε οι απανταχού εθνικιστές. Ούτε τη θέλουν οι Ευρωπαίοι στα χωράφια τους. Επί πλέον είναι και Ισλαμιστές οι Τούρκοι! Και ακόμα περισσότερο, έχουν κυβέρνηση Ερντογάν και όχι χούντα, όπως θα επιθυμούσαν πολλοί, ακόμα και ακρο-αριστεροί  (αυτοχαρακτηριζόμενοι ως τοιούτοι).

΄Ομως, όσο κρατούν την Τουρκία αποξενωμένη από τη γηραιά ήπειρο, όσο έχουν σε “καραντίνα” τον Τούρκο πολίτη, η αγανάκτηση από την απομόνωση και την περιφρόνηση θα μεγαλώνει. Και  όταν φουντώνει το μίσος και η  εχθρότητα ανάμεσα σε χώρες και λαούς (όχλους), τότε κινδυνεύει, όχι μόνο η περιφεριακή, αλλλά και η παγκόσμια ειρήνη.

“Εδώ και τώρα” η Τουρκία να ενταχθεί στην Ευρώπη. Είναι αδελφός λαός οι Τούρκοι. Με τις ιδιαιτερότητές τους, με τα κουσούρια τους, με τις αδυναμίες τους, που δεν είναι χειρότερα από άλλων λαών στην Ευρώπη. Κερδίζει, δεν χάνει η γηραιά ήπειρος με την ένταξη της Τουρκίας στις ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης).

Οι γενιές που έρχονται να φροντίσουν,αν δεν το  πετύχουμε εμείς τώρα, να έχουν ως πρώτο μέλημα την ένταξη της γειτονικής μας χώρας  στο κορμό της Ευρώπης. Είναι όρος “εκ των ων ουκ άνευ” για την επιβίωση των ΗΠΕ.

Κι έτσι σιγά-σιγά θα ενώσουν ΟΛΟ τον κόσμο.΄Ενα “ΕΘΝΟΣ”,μια ΠΑΤΡΙΔΑ!

2.  ATHENS.INDYMEDIA.  ΤΟΥΣ “ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ   ΧΟΝΤΡΑ”.  ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.

 

Τους στείλαμε το σύνολο των αναδημοσιεύσεών μας για την πρόσφατη, ναυτική  τραγωδία στην Αίγινα,  με αφορμή τις ανεπίτρεπτες  δημοσιεύσεις-αναδημοσιεύσεις στα Indymedia για το “έγκλημα της Αίγινας”,  που και τούτοι ,όπως και ο αστικός τύπος (η βιομηχανία παραπληροφόρησης)  το χρεώνουν στον…77χρονο “σκαφάτο”  Θ.Λυκουρέζο και όχι στο…μεροκαματιάρη  χειριστή της  λάντζας  με την εξής παρατήρηση:

 

Θα το στείλετε κι αυτό …αδιάβαστο,παιδιά, όπως κάνετε σχεδόν με όλα τα κείμενα του Homo-Naturalis.gr;
Το ίδιο κάνουν να ξέρετε και στο …Ζοο.gr, Zougla.gr και στις συναφείς χωματερές, όταν στέλνουν αναγνώστες κείμενά μας για αναδημοσίευση.
Πήρατε κατρακύλα και το γνωρίζετε. Θα τα πούμε στη μάζωξη του Σεπτέμβρη, αν τολμήσετε και την κάνετε τελικά. Θα είμαστε εκεί ,για να τα ακούσετε. Και θα μοιράσουμε και…φυλλάδια. Και στην “πλατεία”, αν χρειαστεί.
Tα Indymedia δεν είναι αποκλειστικότητα ελληνική ,αν αυτο νομίζετε. Είναι “θεσμός” παγκόσμιος. “Βήμα” και για τους
“άλλους”, τους ” διαφορετικούς”, της “από δω όχθης”. Και τέτοιοι δεν είναι μόνο εκείνοι που εσείς σπεύδετε με κάθε ευκαιρία να τους ανεβάζετε ,για να προπαγανδίζουν τις απόψεις τους.
Αν δεν μπορείτε να δια-χειριστείτε σωστά αυτό το το σημαντικό εργαλείο, αφήστε το. Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να κάνουν σωστά αυτή τη δουλειά.
Κανονίστε!

_____________________________________________________________________

 

1.ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. ΦΥΤΩΡΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.
2. ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.
3. ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.  “…ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ”.(https://www.youtube.com/watch?v=J-Ok9sxdKyc)
4. ΣΤΗΝ  ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ  “ΛΕΥΚΑ και ΑΚΑΘΑΡΤΑ  ΚΟΛΑΡΑ” ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
5. ΜΑΡΤΥΡΑΣ-ΘΥΜΑ: ” ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΙΟΤ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ…ΔΕΞΙΑ”!
1. α. Ρίγη συγκίνησης -Η απονομή του χρυσού στην Κατερίνα Στεφανίδη στο Ρίο
Ρίγη συγκίνησης -Η απονομή του χρυσού στην Κατερίνα Στεφανίδη στο Ρίο

χρυσή Ολυμπιονίκης μας στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τα ξημερώματα, λάμποντας από χαρά για το θρίαμβό της. Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα.

Χαμογελαστή χαιρέτησε τον κόσμο που την αποθέωσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, ενώ φανερά συγκινημένη τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

β. Καταγγελία παίκτη της Μπρόντμπι για ρατσιστική επίθεση του Μπεργκ – «Με είπε πίθηκο»
Καταγγελία παίκτη της Μπρόντμπι για ρατσιστική επίθεση του Μπεργκ - «Με είπε πίθηκο»
“συγκινημένη τραγούδησε τον εθνικό ύμνο”.

΄Οσο υπάρχουν αυτές οι εθνικιστικές φιέστες, θα διαιωνίζονται  οι πόλεμοι και οι διαμάχες. Οι ολυμπιακοί και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, όλο αυτό το πλέγμα θεάματος-σωματικών δραστηριοτήτων, που δεν είναι αληθινή γυμναστική και άθληση-άσκηση, είναι η μικρογραφία των πολέμων. Ανταγωνισμός και επικράτηση του δυνατού έναντι του πιο αδύνατου, πάση θυσία. “Ο θάνατός σου η ζωή μου”.  Νόμος της ζούγκλας!

Οι άνθρωποι του μέλλοντος από την κατάργηση ή την επιβίωση-συνέχιση αυτής της αθλιότητας-βαρβαρότητας, που αποκαλείται πρωταθλητισμός, θα έχουν και το μέτρο σύγκρισης του πολιτισμού τους. Ο φυσικός άνθρωπος στις μη ανταγωνιστικές, τις αταξικές κοινωνίες,που δε θα υπάρχουν έθνη-κράτη, θα αισχύνεται να συμμετέχει σε τέτοιου είδους …αθλητικές εκδηλώσεις, που  μόνο αθλητικές δεν είναι !

 

2. ΠΩΣ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;»
Τραγωδία Αίγινας: Συγκλονίζει η Ουκρανή που ακρωτηριάστηκε και έμεινε χήρα – Πώς θα ζήσω;
Τραγωδία Αίγινας: Συγκλονίζει η Ουκρανή που ακρωτηριάστηκε και έμεινε χήρα - Πώς θα ζήσω;

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της τουρίστριας από την Ουκρανία που ακρωτηριάστηκε από το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα και έχασε τον άνδρα της, η επίσημη αναγνώριση της σορού του οποίου έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Σε αποκλειστική της συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha, η Αναστασία Τερέτνικ, περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησε. Η 29χρονη γυναίκα, ήταν επιβάτις της λάντζας «Αντωνία», το οποίο εμβόλισε το ταχύπλοο που οδηγούσε ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος στο στενό Πέρδικας-Μονής. Ηταν για διακοπές στην Ελλάδα με τον 35χρονο σύζυγό της Σερεντίκ Σεβγέν.

Η ίδια ακρωτηριάστηκε στο πόδι από την σφοδρότατη σύγκρουση, ενώ ο άντρας της πέθανε.

«”Είδαμε το μικρό γιοτ να έρχεται από τη δεξιά μεριά της λάντζας κατά πάνω μας… Πέντε ή επτά δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει, αλλά ο καπετάνιος μας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Με κάποιο τρόπο ίσως από θαύμα, κατάφερα και βγήκα μετά από 3 ή 4 λεπτά που ήμουν κάτω από το νερό και είδα το πόδι μου, δεν έμοιαζε με πόδι…» είπε στον Alpha.

Οπως είπε συνειδητοποίησε ότι ο σύζυγός μου δεν ήταν πουθενά. «Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα πω στο παιδί μου, ότι ο πατέρας του μας άφησε. Ήταν ο καλύτερος πατέρας και ο καλύτερος σύζυγος στον κόσμο. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα ζήσω τώρα, πώς θα ζήσω χωρίς τον άνδρα μου στην Ουκρανία και τι θα κάνω».

Οπως κατήγγειλε επίσης, ήρθαν κάποια σκάφη για βοήθεια και δεν τους πέταξαν ούτε σωσίβια ούτε μάσκες, με αποτέλεσμα η ίδια να κολυμπά με το ακρωτηριασμένο της πόδι.

Η 29χρονη ζήτησε να τιμωρηθεί με την αυστηρότερη ποινή ο καπετάνιος του σκάφους.

Αυτή είναι τραγωδία!  Δεν το χωράει ανθρώπου νους. ΄Εχασε τον άντρα της, της έκοψαν το πόδι, έχει ένα παιδί που τους ξεπροβόδισε γερούς και δυνατούς να πάνε διακοπές στα ελληνικά νησιά και θα αγκαλιάσει μόνο τον ένα γονιό,  κι αυτή σακατεμένη.

Τί σου είναι η ζωή! Τί δράματα κρύβει! Κι ας λέμε …μακριά από μας. Σήμερα τούτοι. Αύριο εμείς. Το διατύπωσε  και ο λυρικός ποιητής Αρχίλοχος:

Κήδεα μέν στονόεντα Περίκλεες οὔτέ τις ἀστῶν μεμφόμενος θαλίηις τέρψεται οὐδὲ πόλις· τοίους γὰρ κατὰ κῦμα πολυφλοίσβοιο θαλάσσης ἔκλυσεν͵ οἰδαλέους δ΄ ἀμφ’ ὀδύνηις ἔχομεν πνεύμονας. ἀλλὰ θεοὶ γὰρ ἀνηκέστοισι κακοῖσιν ὦ φίλ’ ἐπὶ κρατερὴν τλημοσύνην ἔθεσαν
φάρμακον. ἄλλοτε ἄλλος ἔχει τόδε· νῦν μὲν ἐς ἡμέας
ἐτράπεθ’͵ αἱματόεν δ΄ ἕλκος ἀναστένομεν͵
ἐξαῦτις δ’ ἑτέρους ἐπαμείψεται. ἀλλὰ τάχιστα
τλῆτε͵ γυναικεῖον πένθος ἀπωσάμενοι.  

 

Ούτε κάποιος απ’ τους πολίτες με την έγνοια στις συμφορές, Περικλή, γογγύζοντας στο γλέντι θα χαρεί ούτε η πόλη·γιατί σκέπασε τόσους το κύμα της πολυτάραχης θάλασσας κι έχουμε απ’ τους πόνους φουσκωμένουςπνεύμονες. Αλλά στις αγιάτρευτες συμφορές οι θεοί,φίλε, μας έδωσαν ισχυρή υπομονή,φάρμακο. Κάθε φορά αυτές τις συμφορές τις έχει άλλος·
τώρα βέβαια στράφηκαν σ’ εμάς και θρηνούμε
για το ματωμένο τραύμα,
πάλι όμως άλλους θα επισκεφτεί διαδοχικά. Αλλά πολύ γρήγορα
να κάνετε κουράγιο, διώχνοντας το πένθος που ταιριάζει σε γυναίκες.

 

3. «ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κρέμασε το σακίδιό του
Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας

Στην αγαπημένη του Κρήτη βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Πριν λίγες ημέρες απαθανατίστηκε στη συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στο ιστορικό φρούριο του Κούλε, ενώ ο ίδιος μοιράζεται και ορισμένες στιγμές από τις διακοπές του με όσους τον ακολουθούν στο Instagram.

Πριν λίγες ώρες πόσταρε μια φωτογραφία με το περίφημο σακίδιό του κρεμασμένο στην ομπρέλα θαλάσσης, γράφοντας «Ξεκουράσου κι εσύ».

Ο διχασμός προσωπικότητας είναι από μόνη της μια αρρώστια βασανιστική για τον πάσχοντα, αλλά και επικίνδυνη για τον ίδιο και για τους άλλους. Φεύγεις το πρωί από το σπίτι, κατεβαίνεις τα σκαλιά και ο πρώτος εαυτός  διπλώνει στο… σακίδιο, την τσάντα, τις τσέπες,  τους άλλους , μπορεί δύο και περισσότερους, εαυτούς μαζί, που θα τους ξεδιπλώσεις τη μέρα, όπου και όταν χρειαστεί.

Ο  Σταύρος Θεοδωράκης  είναι ένας από τους πάσχοντες τη συγκεκριμένη αρρώστια και ταλαιπωρείται και ο ίδιος, αλλά ταλαιπωρεί και μας, γιατί  κούρασε πια με όσα λέει και πράττει. ΄Ηθελε να είναι …σταυραετός(*), αλλά κατάληξε τσιράκι των ιδοκτητών της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.΄Ηθελε να γίνει …Ρομπέν των δασών και κατάντησε ποταμο-νεροκουβαλητής  του κομματικού συστήματος.

΄Ενα δράμα ζει ο καημένος ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αλλά, “ήθελέ τα και παθέσ΄τα”. ‘Οποιος υποδύεται ρόλους και δεν συμπεριφέρεται αυθεντικά, χωρίς μάσκες σε  ό,τι λέει και ό,τι κάνει, θα τσαλαβουτάει και θα ψαρεύει σε θολά νερά .Ποταμίσια η θαλασσινά, καμιά διαφορά.

 

*  ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ”  (Κ.ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ)
Από µικρό κι απ’ άφαντο πουλάκι, σταυραητέ µου, παίρνεις κορµί µε τον καιρό και δύναµη κι αγέρα κι απλώνεις πήχες τα φτερά και πιθαµές τα νύχια και µεσ’ στα σύγνεφα πετάς, µεσ’ στα βουνά ανεµίζεις· φωλιάζεις µεσ’ στα κράκουρα, συχνοµιλάς µε τάστρα, µε τη βροντή ερωτεύεσαι, κι απιδροµάς και παίζεις µε τάγρια αστροπέλεκα και βασιλιάν σε κράζουν του κάµπου τα πετούµενα και του βουνού οι πετρίτες. Έτσι εγεννήθηκε µικρός κι ο πόθος µου στα στήθη, κι απ’ άφαντο, κι απ’ άπλερο πουλάκι, σταυραητέ µου, 2 µεγάλωσε, πήρε φτερά, πήρε κορµί και νύχια και µου µατώνει την καρδιά, τα σωθικά µου σκίζει· κι έγινε τώρα ο πόθος µου αητός, στοιχειό και δράκος κι εφώλιασε βαθιά-βαθιά µεσ’ στ’ άσαρκο κορµί µου, και τρώει κρυφά τα σπλάχνα µου, κουφοβοσκάει την νιότη. Μπεζέρισα να περπατώ στου κάµπου τα λιοβόρια. Θέλω τ’ αψήλου ν’ ανεβώ ν’ αράξω θέλω, αητέ µου, µεσ’ στην παλιά µου κατοικία, στην πρώτη τη φωλιά µου, θέλω ν’ αράξω στα βουνά, θέλω να ζάω µ’ εσένα. Θέλω τ’ ανήµερο καπρί, τ’ αρκούδι, το πλατόνι, καθηµερνή µου κι ακριβή να τάχω συντροφιά µου. Κάθε βραδούλα, κάθε αυγή, θέλω το κρύο τ’ αγέρι νάρχεται από τη λαγκαδιά, σα µάνα, σαν αδέρφι να µου χαϊδεύη τα µαλλιά και τ’ ανοιχτά µου στήθη. Θέλω η βρυσούλα, η ρεµατιά, παλιές γλυκές µου αγάπες να µου προσφέρουν γιατρικό τ’ αθάνατα νερά τους. Θέλω του λόγγου τα πουλιά µε τον κελαϊδισµό τους να µε κοιµίζουν το βραδύ, να µε ξυπνούν το τάχυ. Και θέλω νάχω στρώµα µου νάχω και σκέπασµα µου το καλοκαίρι τα κλαδιά και το χειµώ τα χιόνια. Κλωνάρια απ’ αγριοπρίναρα, φουρκάλες από ελάτια θέλω να στρώνω στοιβανιές κι απάνου να πλαγιάζω, ν’ ακούω τον ήχο της βροχής και να γλυκοκοιµιέµαι. Από ηµερόδεντρον, αητέ, θέλω να τρώω βαλάνια, θέλω να τρώω τυρί αλαφιού και γάλα απ’ άγριο γίδι. Θέλω ν’ ακούω τριγύρω µου πεύκα και οξιές να σκούζουν, θέλω να περπατώ γκρεµούς, ραϊδιά, ψηλά, στεφάνια, θέλω κρεµάµενα νερά δεξιά ζερβιά να βλέπω. Θέλω ν’ ακούω τα νύχια σου να τα τροχάς στα βράχια, ν’ ακούω την άγρια σου κραυγή, τον ίσκιο σου να βλέπω. Θέλω, µα δεν έχω φτερά, δεν έχω κλαπατάρια, και τυραννιέµαι και πονώ, και σβυέµαι νύχτα µέρα. Παρακαλώ σε, σταυραητέ, για χαµηλώσου ολίγο, και δος µου τες φτερούγες σου και πάρε µε µαζί σου, πάρε µε απάνω στα βουνά, τι θα µε φάη ο κάµπος.
4. Ειρηνικός Ωκεανός: Κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας 13,3 εκατ. ευρώ
Φωτογραφία: Pixabay.com

΄Ωστε έτσι έ; Σε εκατομμύρια αποτιμώνται (λογαριάζονται)  πια και όχι σε κιλά και τόνους τα ναρκωτικά. Και μετά σου λένε γατί ανθεί το εμπόριο των ουσιών.΄Οταν  ακούει ο ανήθικος, ο εγκληματίας, που  μοναδική “αξία” στη ζωή  έχει την πάρτη του, να αφήνει το εμπόριο των ναρκωτικών τέτοια τρελά λεφτά, πώς να μην πέφτει με τα μούτρα σ΄αυτή την  επιχείρηση;

Ουδείς από το σύστημα θέλει να πολεμήσει τα ναρκωτικά.΄Ολοι κερδίζουν απ΄αυτά με τον τρόπο που έχουμε περιγράψει αλλού. Κι τούτο, ανάμεσα σε πολλά άλλα,  θα φανεί αργότερα, όταν οι “Μηχανές” αναλάβουν την διακυβέρνηση του κόσμου.

Και εκείνες δε θα έχουν κανένα λόγο να  αφήνουν να ανθεί δραματικά, όπως στις ημέρες μας,  το εμπόριο των ναρκωτικών. Οι άνθρωποι εκείνοι δε θα έχουν ανάγκη τη φυγή από την πραγματικότητα, ούτε την αργή αυτοκτονία στα οποία οδηγεί η συχνή χρήση ΟΛΩΝ αυτών των ουσιών , μηδεν  του μπάφου εξαιρουμένου.

 

5.  ΠΟΙΟΣ  ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ;

Σε αποκλειστική της συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha, η Αναστασία Τερέτνικ, περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησε. Η 29χρονη γυναίκα, ήταν επιβάτις της λάντζας «Αντωνία», το οποίο εμβόλισε το ταχύπλοο που οδηγούσε ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος στο στενό Πέρδικας-Μονής. Ηταν για διακοπές στην Ελλάδα με τον 35χρονο σύζυγό της Σερεντίκ Σεβγέν.

“Είδαμε το μικρό γιοτ να έρχεται από τη δεξιά μεριά της λάντζας κατά πάνω μας…

Να είχε, άραγε,  λόγο η  τραγική Αναστασία Τερέτνικ να στηρίξει τον…77χρονο και να υπο-στηρίζει πως ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος   ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ; ΄Οχι βέβαια. Το αντίθετο. Και η ίδια στη συνέντευξή της, επηρεασμένη από όσα της είπαν για τον “ένοχο” χειριστή του ταχύπλου,  ζητάει τη σκληρή τιμωρία του.

΄Ηταν ,λοιπόν,   στα ΔΕΞΙΑ  και είχε προτεραιόητα ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Το δια-επι-βεβαιώνουν δεκάδες άλλοι μάρτυρες. Ο… μεροκαματιάρης χειριστής της λάντζας, όμως,  δε σταμάτησε, όπως όφειλε,  σύφωνα με  τους κανόνες  πλεύσης (Ο δεξιά ευρικόμενος έχει προτεραιότητα ,όπως ακριβώς και ο οδηγός οχήματος στο δρόμο*).

΄Ετρεχε να τα κονομήσει, να προλάβει να  πάρει πελάτες τουρίστες και να τους στοιβάζει σαν ζώα στις βάρκες-πνίχτες. Τέτοιες  είναι οι περισσότερες, όπως ξέρουμε από προσωπική αντίληψη. Και δεν είναι  μόνο  παλιά, σάπια σκαριά, αλλά δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας των επιβατών τους οι χειριστές τους. Μόνο τα όβολα τους ενδιαφέρει να εισπράττουν. Κι ας  συμβούν  τραγωδίες, όπως συνέβη τελικά η πρόσφατη με θύμα και τον ίδιο τον παραβάτη  “καπετάνιο” .

 

*(http://www.sailing-info.gr/articles/sailing/1438-asfalisplefsis)
“Όπως υπάρχει για τα αυτοκίνητα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), έτσι και για τα σκάφη υπάρχει ο Διεθνής Κανονισμός για Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ). Ουσιαστικά, μέσω του ΔΚΑΣ, ορίζονται οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται στη θάλασσα από όλα τα σκάφη, με σκοπό την αποφυγή συγκρούσεων.
Η πρώτη σύσταση του ΔΚΑΣ έγινε το 1960 στο Λονδίνο και αναθεωρήθηκε το 1972. Στην Ελλάδα τέθηκε σε ισχύ από 1-1-1976,
ενώ έχει κυρωθεί και με Νομοθετικό Διάταγμα (ΦΕΚ 293 Α/7-10-1974). Τον Ιούνιο του 1983 και τον Ιανουάριο του 1996, έγιναν κάποιες τροποποιήσεις. Αυτό σημαίνει, ότι αποτελεί νόμο του Ελληνικού Κράτους (όπως και στο εξωτερικό) και στη περίπτωση μη τήρησης του, κάθε σκάφος έχει τις ανάλογες κυρώσεις.

atuxima1

Γενικοί Ορισμοί
1. Σκάφος: Οποιοδήποτε πλωτό μέσο, -συμπεριλαμβάνονται και τα σκάφη χωρίς εκτόπισμα, καθώς και τα υδροπλάνα-, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεταφορικό μέσο στο νερό
2. Μηχανοκίνητο Σκάφος: Κάθε σκάφος που κινείται με μηχανή.
Κανόνες πλεύσης
8. Μηχανοκίνητα Σκάφη: Όταν δύο μηχανοκίνητα συναντώνται με αντίθετες πορείες και υπάρχει ο κίνδυνος σύγκρουσης, τότε και τα δύο πρέπει να μεταβάλλουν την πορεία τους προς τα δεξιά, έτσι ώστε το ένα να περάσει από την αριστερή πλευρά του άλλου. Στην περίπτωση που δύο μηχανοκίνητα έχουν διασταυρωνόμενες πορείες και υπάρχει ο κίνδυνος σύγκρουσης, τότε πρέπει το σκάφος που βλέπει το άλλο στη δεξιά του πλευρά να απομακρυνθεί από την πορεία του άλλου και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγει να διέρθει πλώρα από το άλλο σκάφος.”