ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Ο Καραμανλής στο ξέφωτο, οι καραμανλικοί στα κάγκελα -Τι κρύβει ο πόλεμος για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στην κρίση
Ο Καραμανλής στο ξέφωτο, οι καραμανλικοί στα κάγκελα -Τι κρύβει ο πόλεμος για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στην κρίση

Στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», (όπως αποκαλούσε ο συγχωρεμένος Χάρης Π. Μπουμπουρέλης το δημόσιο διάλογο στη χώρα μας) ακόμη και τον Αύγουστο υπάρχει χώρος για καβγάδες.

Τελευταίο κρούσμα η δημόσια αντιπαράθεση για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή στη δημιουργία της χρεοκοπίας που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η αντιπαράθεση αυτή δεν «ξεβολεύει» μόνο το Καραμανλικό μπλοκ που από το 2009 και μετά έμεινε στο απυρόβλητο και έξω από το κάδρο των ευθυνών (αν και πολλοί διαβάζοντας τους δημοσιονομικούς αριθμούς θεωρούν ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγαλύτερες ευθύνες για τη χρεοκοπία από αυτές του ΓΑΠ) εμπλέκει και την τρέχουσα επικαιρότητα, αφού τροφοδοτεί την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών» στο σημερινό, πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο «Οι Καραμανλικοί στα κάγκελα», ισχυρίζεται ότι «το καραμανλικό στρατόπεδο βρίσκεται στα όριά του καθώς διαπιστώνει συντονισμένη επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού από διαπλεκόμενα ΜΜΕ, στα οποία πρωταγωνιστούν και συντονίζουν κορυφαίοι παράγοντες του κόμματός του».

Η Εφημερίδα των Συντακτών επικαλείται μάλιστα στενούς συνεργάτες του Καραμανλή οι οποίοι «προειδοποιούν ότι η υπομονή έχει και τα όριά της».

Η νέα αυτή τρικυμία, σ’ ένα ποτήρι νερό, έχει φυσικά τις σκοπιμότητές της. Αφενός γιατί χρησιμοποιείται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη (όπως ισχυρίζονται συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ) και αφετέρου γιατί φαίνεται να δίνει λόγο ύπαρξης σε κάποια Καραμανλικά «σταγονίδια» που είτε βρίσκονται εκτός πολιτικής, είτε δεν έχουν ρόλο στο νέο οργανόγραμμα του κόμματος.

Ορισμένα ΜΜΕ φωτογραφίζουν ως αρχιτέκτονες του «εκτός ορίων καραμανλισμού» τους Βαγγέλη Αντώναρο, Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρώην Σαμαρικό και εσχάτως ανακυκλωμένο Καραμανλικό Γιάννη Μιχελάκη, πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά που απέτυχε να εκλεγεί στη Β’ Αθηνών.

Η ΝΔ χωρίς να εμπλέκεται για ευνόητους λόγους σε ονοματολογίες κάνει λόγο για «πρόθυμους αχθοφόρους σκοπιμοτήτων» οι οποίοι συμπλέουν με το ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας στη νεκρανάσταση του Καραμανλισμού προκειμένου να αποκτήσουν ρόλο.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος ο Καραμανλής συμμετέχει σε αυτό το γαϊτανάκι εντυπώσεων, η απάντηση είναι μάλλον (ή σχεδόν) όχι. Και αυτό γιατί όπως υπονοούν στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν τις σκέψεις του Μητσοτάκη «ο Καραμανλής δεν έχει κανένα συμφέρον να τροφοδοτεί μια δημόσια αντιπαράθεση που ξύνει παλιές πληγές».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η κρίση έφερε τα Μνημόνια και όχι τα Μνημόνια την κρίση, απαντώντας έτσι εμμέσως στο ερώτημα γιατί η επίσημη ΝΔ δεν κατασπαράζει τον Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, που διώκεται ανηλεώς εσχάτως από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Καραμανλικούς για να ενισχυθεί το σενάριο της συνωμοσίας που θέλει ως υπαίτιο της εισόδο της χώρας στα Μνημόνια στους κακούς ξένους και τους Ελληνες Κουΐσλινγκ, φουσκώνοντας τα δημοσιονομικά ελλείμματα για να μπει η Ελλάδα στην επιτροπεία των ξένων.

Η υπόθεση αυτή ξεπλένει την κυβέρνηση Καραμανλή από το δημοσιονομικό εκτροχιασμό φορτώνοντας έτσι το λογαριασμό στον Σημίτη, τον ΓΑΠ και την Ευρώπη.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να κάνουν ακόμη πιο γαργαλιστική τη συνωμοσία εμπλέκουν στο κομπλό κατά του Καραμανλισμού την «Καθημερινή» και «Το Βήμα» αφού αυτές οι δύο εφημερίδες δια μέσου της αρθρογραφίες του Πάσχου Μανδραβέλη και του Παύλου Παπαδόπουλου άγγιξαν για πρώτη φορά το «τοτέμ Καραμανλής» αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησής του στο δρόμο προς τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια.

Σε αυτή την αντιπαράθεση, για προφανείς λόγους, όπως λέγεται, δεν θέλει να εμπλακεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος ότι αν εμπλακεί θα αναγκαστεί να απολογηθεί για τα λάθη και τις παραλείψεις άλλων, και για αυτό το λόγο δεν ενέδωσε όπως λέγεται σε πιέσεις να διαγραφούν κάποια «Καραμανλικά σταγονίδια». Προφανώς γιατί θέλει να βγει από αυτή την αδιέξοδη κουβέντα προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα για το κόμμα του και τη διακυβέρνηση, όταν θα έρθει ο χρόνος.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην «Καθημερινή» για τις ευθύνες Καραμανλή στην χρεοκοπία.

Είδηση δεν υπάρχει αν δεν την “πολιτογραφήσουν” ως τέτοια, αν δεν της δώσουν υπόσταση ο Χατζηνικολάου και ο…Πάσχος (Θου, Κύριε!). Ούτε και το ιστορικό γεγονός  είναι τέτοιο, αν η δημοσιογραφική “ιστορία”  δεν το καταγράψει και το αναλύσει. Μια τραγωδία  για την Ιστορία, αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου.

Μέχρι σήμερα Ο…Μανδραβέλης δεν είδε, δεν άκουσε για την ευθύνη Κ. Καραμανλή στη χρεοκοπία της χώρας.  Ξαφνικά σήμερα, που τα αφεντικά,  του έδωσαν εντολή να θυμηθεί, εκείνος…φρέσκαρε τη μνήμη του.

Από το 2008 μιλάμε γι΄αυτές τις ευθύνες  και διασαλπίζουμε πως η  τελευταία κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή διέπραξε έγκλημα εσχάτης προδοσίας. Δε φτάνει που διπλασίασε το χρέος και εκτίναξε το έλλειμμα πάνω από το 15%, για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα”. Όταν  εκείνος ο ανήθικος κυβερνητικός, Νεοδημοκρατικός  θίασος   ανακάλυψε  το κακό που είχαν κάνει οι παλιάτσοι του, αντί να σημάνουν συναγερμό και να ζητήσουν τη συγκρότηση εθνικής κυβέρνησης, για να σωθεί η χώρα,αφού το χρέος ήταν από τότε μη βιώσιμο, εγκατέλειψαν το σκάφος άρον- άρον και κρύφτηκαν.

Οι αλητήριοι  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης,όμως, έκλεισαν τα μάτια, αν και γνώριζαν τις ευθύνες  του τ.πρωθυπουργού, γιατί αυτή την εντολή είχαν από τα αφεντικά.  Ο Μανδραβέλης και όλο το συνάφι του φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια να ταϊζουν με κουτόχορτο  τους πελάτες τους, για να κρατούν μακριά τον προβολέα από τους ενόχους της χρεοκοπίας.

Τώρα, ξαφνικά,θυμήθκαν. Αλλά δεν μπορούν να  αντιληφθούν πως αυτή η …όψιμη μνήμη είναι εκείνη που τους καταδικάζει. ΄Η θα δεχτούν πως ήταν ανίκανοι να αντιληφθούν το κακό που έγινε και ποιοι το προκάλεσαν ή θα αναγκαστούν να αποκαλύψουν τις εντολές που έπαιρναν από τα αφεντικά τους για την απόκρυψη της αλήθειας.

 Στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας όλοι αυτοί οι Ταρτούφοι  της δημοσιογραφίας   είναι καταδικασμένοι. ΄Ομως, επλίζουμε πως  αργά ή γρήγορα, τουλαχιστον μια αντιπροσωπευτική ομάδα απο δαύτους, που συνειδητά απέκρυψαν την αλήθεια, για συμβολικούς λόγους θα κάνουν μια μέρα παρέα στο Κώστα Καραμανλή στη φυλακή.

Δεν είναι απλή προσδοκία. Είναι απαίτηση των γενεών που έρχονται  να τιμωρηθούν ,όσοι έπαιξαν το μέλλον τους στο χρηματιστήριο της απάτης και της σκοπιμότητας. Νομίζει ο Χατζηνικολάου πως θα γεράσει σπίτι του; Μόνο αν  η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας συνεχίσει να κυβερνάται με το γνωστό  καφρικό τρόπο ,όπως συνέβαινε ως τώρα  και αντί για πολίτες,πάλι θα  ζουν και θα βασιλεύουν πελάτες ,μπορεί να διαφύγουν την τιμωρία και τούτοι.

Στις ΗΠΕ,όμως, δε θα έχουν τέτοια τύχη. Η Ευρώπη, θα αναλάβει να διδάξει τους ΄Ελληνες πολιτική ηθική. Και πρώτο μάθημα  θα είναι η εντιμότητα,που σημαίνει ΚΑΙ καταδίκη όσων, τόσα χρόνια, πρωτοστάτησαν στη διαφθορά,τη διαπλοκή και τη γιγάντωση του πελατειακού κράτους.

 

2. α.ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ
Δήλωση-έκπληξη από Γιούνκερ: Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση!
Alexandros Michailidis / SOOC

Σε μια δήλωση-έκπληξη προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ χαρακτηρίζοντας τα σύνορα ως «την χειρότερη εφεύρεση στην ιστορία».

Ο Γιούνκερ ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν τα σύνορα σε όλη την ΕΕ παρά το κόμα μεταναστών και τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γηραιά Ηπειρο.

Μιλώντας στο Media Academy Alpbach το πρωί της Δευτέρας, ο Γιούνκερ ήταν σαφής: «Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση που έγινε ποτέ από τους πολιτικούς».
«Πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στον εθνικισμό, έχουμε το καθήκον να μην ακολουθούμε τους λαϊκιστές, αλλά να μπλοκάρουμε την λεωφόρο του λαϊκισμού» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν ακόμη επισημαίνοντας πως παρά την παγκοσμιοποίηση και τα ευρωπαϊκά προβλήματα, «δεν πρέπει να χάνουμε τον στόχο μας».

Εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού της Βρετανίας σχολίασε ότι με τις απόψεις Γιούνκερ δεν συμφωνεί η Τερέζα Μέι.

β. Η Κομισιόν απειλεί με πρόστιμο 250.000 ανά πρόσφυγα στις χώρες που αρνούνται τη μετεγκατάσταση

΄Εκπληξη  θεωρούν οι φασιστοφυλλάδες  τα περί κατάργησης των συνόρων. Φυσικά,για τον εθνικισμό και τους ποικιλώνυμους ρατσισμούς, είναι μαχαίρι στην καρδιά η δήλωση Γιούνκερ.

Πολλά κινούνται τελευταία στην Ε.Ε προς τη  κατεύθυνση της ίδρυσης των ΗΠΕ. Είναι κοντά η ημέρα που μόνο οι φανατικοί, οι “πατριώτες” και οι ανόητοι, σαν την Τερέζα Μέι,   τρέμουν. ΄Οταν πέσουν τα σύνορα και  η Ευρώπη, ο κόσμος όλος, γίνουν ένα. ΄Ενας ΄Εθνος, μια πατρίδα. Καλοδεχούμενη μέρα!

3.Κούγιας για την τραγωδία στην Αίγινα: Προκλητικές παραλείψεις στην προανάκριση -Ζητήσαμε συμπληρωματικές διώξεις
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Κούγιας και σ΄αυτή την υπόθεση ; Καθόλου έπληξη. Πες μου το… συνήγορό σου να σου πω ποιος είσαι και τί σόι δικιο έχεις.  Παντέρμη δικαιοσύνη σ΄αυτή τη χώρα ,που αναλαμβάνουν  οι Κούγιες να την υπερασπιστούν.

4.ΣΤΗΝ 26η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 206 ΧΩΡΕΣ. Η Ελλάδα που αντιστέκεται: 6 μετάλλια στο Ρίο και πολλές διακρίσεις
Η Ελλάδα που αντιστέκεται: 6 μετάλλια στο Ρίο και πολλές διακρίσεις – Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 93 αθλητών και αθλητριών

Ποια Ελλάδα,πώς και με τί αντιστέκεται; ΄Εχασαν πια οι λέξεις τη σημασία τους. Οι περισσότεροι μιλάνε με…αντώνυμα. Αντί για εξευτελισμό, μιλούν για  δόξα. Κι αντί για αισχρό κανιβαλικό  ανταγωνισμό, λένε…άμιλλα και  αγώνας.

5. ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ»
Ορθόδοξοι χριστιανοί διοργανώνουν φεστιβάλ παρθενίας -Σε βουνό της Ρωσίας
Ορθόδοξοι χριστιανοί διοργανώνουν φεστιβάλ παρθενίας -Σε βουνό της Ρωσίας

΄Οχι στο διαζύγιο. Ναι στην παλαβομάρα και την τύφλα!

 

6. ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ 50.000 ΕΥΡΩ
Εύβοια: Ληστεία με καλάσνικοφ έξω από σούπερ μάρκετ -Επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Τίγκα στα πρεζόνια η Εύβοια. Το διαπιστώνεις με την πρώτη ματιά. Δουλειά δικιά τους φαίνεται να είναι κι αυτή η ληστεία.