ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Την προσωρινή κράτηση Μαρινάκη προτείνει ο εισαγγελέας
Φωτογραφία: Eurokinissi

Την παραπομπή σε δίκη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο αλλά και την προφυλάκισή του επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος, με πρόταση που κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δείχνει εδώλιο για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τέσσερα κακουργήματα που αφορούν την εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα ζητεί την προφυλάκισή του.

Η εισαγγελική πρόταση κατατέθηκε λίγο πριν υποβληθεί από τον κ. Μαρινάκη η όγδοη κατά σειρά αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του εισαγγελέα Εφετών. Όλες οι αιτήσεις του προέδρου του Ολυμπιακού  έχουν απορριφθεί.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον κ. Μαρινάκη είναι, μεταξύ άλλων, εγκληματική οργάνωση, μια κατηγορία για την οποία είχε απολογηθεί καταβάλλοντας εγγύηση 200.000 ευρώ.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, που θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείριση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η τιμή της χιλιοαμαρτωλής ελληνικής δικαιοσύνης δια-σώζεται από κάποιους σαν τον εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Τόλμησε να ζητήσει τη προφυλάκιση Μαρινάκη!  Μόνο όσοι γνωρίζουν ποιος είναι και τί μπορεί να κάνει  αυτό το άτομο, αντιλαμβάνονται το σθένος που  απαιτείται  για να προτείνεις την προφυλάκιση ενός τέτοιου αδίστακτου και σκοτεινού επιχειρηματία.

Πήραμε μια ανάσα με αυτή την εξέλιξη  μέσα στη μπόχα της διαπλοκής και της διαφθοράς στην ελληνική επικράτεια. ΄Ελπίζουμε να  συνεχίζουμε να αναπνέουμε κανονικά  και μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

΄Οσο τους θεσμούς της χώρας στελεχώνουν άνθρωποι σαν τον παραπάνω εισαγγελέα, ,σύντομα θα αλλάξει ο τόπος πρόσωπο. Τόσες γενιές το περιμέναμε,άλλωστε.

______________________________________________________________________

 1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑΣ
 2. ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ
 3. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ  ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ.
 ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ…ΚΑΡΑΚΑΣ
1. α. Με δέκα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

H Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει το 27,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος κατά μία ποσοστιαία μονάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έφτασε το 5,5% (έναντι 4,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Ιδιο ποσοστό (5,5%) συγκεντρώνει και το ΚΚΕ.

Ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3,5% ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2% και το Ποτάμι 1,5%.

β. To 72% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ
Δυσαρεστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης 9 στους 10 Ελληνες -Τα άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ

Εκτός από το προβάδισμα της ΝΔ και την υψηλότερη δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ κατέγραψε τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τη συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών, την ώρα που απολύτως συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64%  θεωρεί πως πίσω από τη διαδικασία υπήρχαν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων, την ώρα που, στον αντίποδα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

 

Ποιος τα λέει όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά; Ποιος δίνει αυτά τα νούμερα της υπερβολής και της απάτης; Μα ποιος  άλλος; Το …απολύτως αξιόπιστο  “ερευνητικό” ίδρυμα, που ακούει στο  πομπώδες όνομα  “πανεπιστήμιο Μακεδονίας”!Α,ναι. Και ο ο επίσης λίαν ααξιόπιστος τηλεοπτικός σταθμός Σκάι .

Γι΄αυτό λέμε μη δίνετε σημασία. “Πέτσινα” και υποβολιμαία όλα τα παραπάνω νούμερα και τα “ευρήματα”. Να θυμόσαστε για τους…δημοσκόπους και τους ερευνητές στην Ελλάδα” πως υπαοκούουν σε  ένα και μοναδικό κανόνα:  “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”. Δεν ανατρέπεται ποτέ.

 ΄Οσο ρέει ο πακτωλός, ο πελάτης παίρνει  ό,τι ζητήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ, ζήτησε να είναι ο….αξιαγάπητος αρχηγός  κόμματος της χώρας. Και,φυσικά  δεν του χάλασαν χατήρι οι διαπλεκόμενες εταιρίες παραπληροφόρησης.

 Πώς το λέγαμε εκείνο το δημώδες; “Τ΄άσπρα πουλήσαν το Χριστό, τ΄άσπρα πουλούν και  σένανα” (όπου “άσπρα” =αργύρια).

 

2. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Εκκλησία: Δεν καταργείται η πρωινή προσευχή στα σχολεία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

 

Θέση μάχης φαίνεται να έχει λάβει η Εκκλησία έπειτα από τους σχεδιασμούς του υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την πρώτη Συνεδρία τονίζει ότι η πρωινή προσευχή δεν καταργείται στα σχολεία. Το ζήτημα πιθανότατα προέκυψε επειδή στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν υπήρχε αναφορά στην πρωινή προσευχή με την ΔΙΣ να αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «σε σχέση με δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι καταργείται η προσευχή στα σχολεία διευκρινίζεται ότι η πρωινή προσευχή στα σχολεία συνεχίζει να προβλέπεται στο άρθρο 13 παρ. 5 εδάφιο α του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 (ΦΕΚ Α’ 161/1998), ενώ η συγκεκριμένη διάταξη επαναλαμβάνεται στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία υπενθυμίζει ότι: «Τέλος εφαρμόζονται οι προβλέψεις του Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφιο α και β και παρ. 10, εδάφιο δ». Ειδικότερα, κατά το άρθρο 13 παρ. 5 εδάφιο α του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 προβλέπεται ότι: «α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν……».

Το θέμα των Θρησκευτικών αναμένεται να απασχολήσει τη νέα συνεδρίαση της Ιεραρχίας, στη σύνθεση της οποίας για την περίοδο 2016-2017, όπως υπενθυμίζουν Τα Νέα, υπάρχουν ιεράρχες
όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Φθιώτιδος Νικόλαος και ο Καισαριανής Δανιήλ, που τηρούν σκληρή γραμμή και δεν αποκλείεται να ασκήσουν πίεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

 

Πού ορίζει το Σύνταγμα υποχρωτική προσευχή στα σχολεία και δεν το ξέραμε; ΄Ενα αυτό.

Από την άλλη, τώρα που τα ελληνικά σχολεία σχεδόν όλα είναι ή τείνουν να γίνουν πολυπολιτισμικά, γιατί δεν καταργείται το προεδρικό διάταγμα  201/1998, ως αντισυνταγματικό; Δεν υπάρχει τσίπα πολιτική σ΄αυτή   τη χώρα και σεβασμός στο σύνταγμα, που ορίζει ανεξιθρησκεία;

 

3. Η MARIEKE VERVOORT
Παραολυμπιονίκης συγκλονίζει: Θα συμμετάσχω στο Ρίο και μετά θα κάνω ευθανασία

Το έχει ξεκαθαρίσει… Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι και το τέλος της αθλητικής της καριέρας. Αυτό που θα σκεφτεί μετά είναι το πώς θα περάσει τις τελευταίες της ημέρες επάνω στη γη.

Η Marieke Vervoort έχει μια ανίατη εκφυλιστική νόσο στην σπονδυλική της στήλη, με την κατάσταση να της να έχει επιδεινωθεί τόσο το τελευταίο διάστημα, που σκέφτεται την ευθανασία, σύμφωνα με το Adelaide Advertiser.

«Εχω μία λίστα όσων θέλω να κάνω και πλέον σκέφτομαι την ευθανασία», δήλωσε η Παραολυμπιονίκης στην Daily Express.

Μιλώντας στην Le Parisien περιέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξηγώντας πως το «τέλος», που θέλει να δώσει, θα της χαρίσει ειρήνη.

«Ολοι με βλέπουν να χαμογελάω με το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν βλέπουν την σκοτεινή πλευρά», τονίζει.

«Ορισμένες στιγμές υποφέρω πολύ, μερικές φορές κοιμάμαι μόνο για 10 λεπτά τη νύχτα και παρόλο αυτά θέλω το χρυσό. Το Ρίο είναι η τελευταία μου επιθυμία», αναφέρει η Vervoort.

Οπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η αδυναμία ύπνου, η αγωνία για την κατάστασή της και οι τακτικές λιποθυμίες, την οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση.

Η αθλήτρια έμεινε παράλυτη το 2000, όταν και «χτυπήθηκε» από μια σπάνια ασθένεια, με την κατάστασή της να επιδεινώνεται.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο, η 37χρονη κέρδισε στο σπριντ των 100μ. στην κατηγορία T52 το χρυσό, ενώ στα 200μ. το ασημένιο. Στο Ρίο ελπίζει να κατακτήσει και πάλι το βάθρο.

Η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002 και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη γραπτή συναίνεση τριών ιατρών.

 

«Ολοι με βλέπουν να χαμογελάω με το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν βλέπουν την σκοτεινή πλευρά», τονίζει.
«Ορισμένες στιγμές υποφέρω πολύ, μερικές φορές κοιμάμαι μόνο για 10 λεπτά τη νύχτα και παρόλο αυτά θέλω το χρυσό. Το Ρίο είναι η τελευταία μου επιθυμία», αναφέρει η Vervoort.”

Συγκλονίζει η αθλήτρια με την ψυχή και το σθένος που διαθέτει. Πραγματικό άθλο επιτελεί αυτό το κορίτσι.

 

4. Οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο

Σιγκαπούρη
Ζυρίχη
Χονγκ Κονγκ
Γενεύη
Παρίσι
Λονδίνο
Νέα Υόρκη
Κοπεγχάγη
Σεούλ
Λος Αντζελες

Οι πιο φτηνές πόλεις στον κόσμο

Λουσάκα (Ζάμπια)
Μπανγκαλόρ (Ινδία)
Μουμπάι (Ινδία)
Αλμάτι (Καζακστάν)
Αλγέρι (Αλγερία)
Τσενάι (Ινδία)
Καράτσι (Πακιστάν)
Νέο Δελχί (Ινδία)
Δαμασκός (Συρία)
Καράκας (Βενεζουέλα)

Λουσάκα ή Καράκας, λοιπόν. Η μόνη ελπίδα να επιβιώσουμε κι εμείς,  μια και η Αθήνα, η Ελλάδα ολόκληρη είναι ένα απέρνατο τρελοκομείο με τις τιμές  των προϊόντων της. Απλησίαστα τα περισσότερα είδη για τις απολαβές των 300 και 500 ευρώ το μήνα, με τα οποία καλείται να ζήσει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Είναι όντως λύση το…Καράκας.