ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Μαρινάκης: Καταθέτω άμεσα μήνυση σε βάρος του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την πρόθεσή του να καταθέσει άμεσα μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά σε βάρος του εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η απάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού ήρθε μετά από την πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας να παραπεμφθεί σε δίκη ο κ. Μαρινάκης για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο αλλά και να προφυλακιστεί επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρινάκη:

 «Δεν αποτελεί έκπληξη η σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Και αυτό γιατί το περιεχόμενο της ήταν προαποφασισμένο από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, από την πρώτη μέρα που άρχισε η ανάκριση για αυτά τα κατασκευασμένα αδικήματα, τα οποία στρέφονται ουσιαστικά κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της δραστηριότητας μου στην πρόοδο της ομάδας.

Με την συγκεκριμένη πρόταση, ο Στ. Δασκαλόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα από εμένα στην πειθαρχική αναφορά που υπέβαλα εναντίον του στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου.

Ο ρόλος του Ισ. Ντογιάκου και του Στ. Δασκαλόπουλου σε δικαστικές υποθέσεις μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, ο χειρισμός των οποίων έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη και προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποτελούν ήδη αντικείμενο πειθαρχικής έρευνας από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου να αντικατασταθούν όλοι οι περιοριστικοί όροι με την προσωρινή μου κράτηση, γιατί δήθεν παραβιάζω τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την κρίση του αρμόδιου ανακριτή που επέβαλε τον όρο και του ίδιου του κ. Δασκαλόπουλου, όταν το Μάρτιο του 2016 υπέβαλε πρόταση για την ευνοϊκή για εμένα τροποποίηση των όρων, αποδεικνύει ότι όλα αυτά έχουν μεθοδευτεί από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση με σκοπό τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου και γιατί με θέλουν έξω από το ποδόσφαιρο και μακριά από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Η εισαγγελική πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου τόσο για την επιβολή προσωρινής κράτησης όσο και για τη παραπομπή ή μη στο ακροατήριο, θα κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τους επόμενους μήνες. Αναμένω τη δίκαιη κρίση από αμερόληπτους, ανεξάρτητους και ελεύθερους δικαστές.

Άμεσα καταθέτω μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του Εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλου».

2, Σε πτώση τα ελληνικά πανεπιστήμια στις διεθνείς κατατάξεις -«Επεσαν» τα 5 από τα 6

 

Η δέκατη τρίτη έκδοση [Α1] του διεθνούς πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων της QS, που συντάσσεται από την παγκόσμια δεξαμενή σκέψης της ανώτατης εκπαίδευσης QS Quacquarelli Symonds, επιβεβαιώνει ότι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) είναι το καλύτερο διεθνές πανεπιστήμιο για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Φέτος, περιλαμβάνονται στον πίνακα 6 ελληνικά πανεπιστήμια. Όμως τα 5 από τα 6 σημείωσαν πτώση σε σύγκριση με την προηγούμενη κατάταξή τους.

 

3. Βολές» του Ποταμιού κατά ΕΡΤ -Για την κάλυψη της συγκέντρωσης της ΧΑ στις Θερμοπύλες
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την αντίδραση τριών βουλευτών του Ποταμιού προκάλεσε η απόφαση της ΕΡΤ να μεταδώσει τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, το περασμένο Σάββατο.

Σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Επικρατείας, οι Ιάσων Φωτήλας Γρηγόρης Ψαριανός και Αχμέτ Ιλχάν τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο η ΕΡΤ, ένας δημόσιος φορέας χρηματοδοτούμενος κυρίως από τους Ελληνες φορολογούμενους, να μεταδίδει νεοναζιστικού τύπου και κακόγουστες αισθητικής εκδηλώσεις που προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Οι τρεις βουλευτές ερωτούν αν ήταν ενήμερο το υπουργείο Εσωτερικών για την πραγματοποίηση αυτής της «νεοναζιστικού τύπου εκδήλωσης», ενώ ζητούν να μάθουν το σκεπτικό με το οποίο η ΕΡΤ αποφάσισε την κάλυψη και προβολή της.

Αναλυτικά η ερώτηση των τριών βουλευτών του Ποταμιού:

«Προς τους Υπουργούς
α)Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
β) Επικρατείας

Θέμα: Η ΕΡΤ καλύπτει τηλεοπτικά εκδηλώσεις μίσους νεοναζιστών;

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου το πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε εκδήλωση στην ιστορική τοποθεσία των Θερμοπυλών για να «τιμήσει» – δήθεν – τους εκεί πεσόντες Σπαρτιάτες και Θεσπιείς το 480 π. Χ.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η εν λόγω νεοναζιστικού τύπου οργάνωση καπηλεύτηκε εκ νέου την ιστορική μνήμη, διαστρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, διοργανώνοντας εκδηλώσεις που αντιγράφουν σε περιεχόμενο και αισθητική ανάλογες νεοναζιστικών κομμάτων.

Δημιουργεί όμως εύλογη απορία α) η χρήση του ιστορικού μνημείου, άσχετου με την Χρυσή Αυγή και τους σκοπούς της, για την πραγματοποίηση της εν θέματι εκδήλωσης της, καθώς και β) η αναπαραγωγή της από την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ την επόμενη μέρα.

Επειδή η ΕΡΤ, που είναι δημόσιος φορέας, χρηματοδοτούμενος κυρίως από τους Έλληνες φορολογούμενους, μέσω του ανταποδοτικού τέλους, είναι απαράδεκτο να μεταδίδει νεοναζιστικού τύπου και κακόγουστες αισθητικής εκδηλώσεις που προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Και επειδή το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της πολυφωνίας δεν μπορεί να ισχύει για τους εχθρούς της δημοκρατίας που πραγματοποιούν εκδηλώσεις για να καλλιεργούν το μίσος για τους Έλληνες αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Ήταν ενήμερο το Υπουργείο Εσωτερικών για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης νεοναζιστικού τύπου εκδήλωσης από τη Χρυσή Αυγή, μέλη μάλιστα της οποίας είναι υπόδικοι;

2. Με ποιο σκεπτικό και κάτω από ποιο πλαίσιο η ΕΡΤ αποφάσισε την κάλυψη και προβολή της εν λόγω εκδήλωσης της νεοναζιστικής οργάνωσης;

3. Ποιος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για την προβολή: η διοίκηση της ΕΡΤ ή μετά από εντολή της κυβέρνησης;

4. Είναι μέσα στους μελλοντικούς στόχους της δημόσιας τηλεόρασης να συνεχίσει να προβάλει ανάλογου τύπου εκδηλώσεις που καπηλεύονται ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Ιάσονας Φωτήλας- Αχαΐας
Γρηγόρης Ψαριανός- Β’ Αθήνας
Ιλχάν Αχμέτ – Ροδόπης»

 

4. «Χάθηκαν» 32 δισ. ευρώ ΦΠΑ μέσα σε 5 χρόνια! -Eσοδα που αντιστοιχούν σε ΕΝΦΙΑ 12 ετών

Όλοι το ψιθυρίζουν, όλοι το λένε, όλοι το ομολογούν αλλά όταν το βλέπεις γραμμένο στο χαρτί, τότε το σοκ είναι μεγαλύτερο και ξεχειλίζει η οργή για τα λάθη και τις παραλείψεις όσων πέρασαν από την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών.

Με φόντο τις νέες αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ και την κατάργηση των ειδικών, χαμηλών συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, στο όνομα της… ορθολογικής λειτουργίας του πλαισίου, τα στοιχεία της Κομισιόν σπάνε κόκκαλα, καθώς δείχνουν ότι σε πείσμα των μεγάλων λόγων και των στυγνών παρεμβάσεων, οι απώλειες εσόδων κάθε χρόνο «ματώνουν» τελικά τις τσέπες των νοικοκυριών.

Μέσα στην πενταετία 2010- 2014 το «κενό» στα έσοδα του ΦΠΑ, δηλαδή η διαφορά μεταξύ αυτών που θα μπορούσαν να μπουν στα κρατικά ταμεία και αυτών που τελικά εισπράχθηκαν, έφτασε στα 32,254 δις ευρώ δηλαδή περίπου 12 φορές τα ετήσια έσοδα του ΕΝΦΙΑ!

Θα μπορούσε κανείς να δει το ποτήρι μισογεμάτο, δηλαδή να σταθεί στο σχόλιο της Κομισιόν, σύμφωνα με το οποίο το 2014 η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει το «κενό» στο 28% από 34% το 2013, παρά το ότι η βάση επιβολής του ΦΠΑ συρρικνώθηκε λόγω μείωσης της κατανάλωσης, όπως επίσης στο ότι το ποσοστό συμμόρφωσης διαμορφώθηκε στο 8,31% που ήταν και το υψηλότερο στην Ευρώπη. Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να «καταπιεί» εύκολα ότι η Ελλάδα των Μνημονίων, των τεράστιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, των απίστευτων αυξήσεων φόρων, της δυσθεώρητης ανεργίας, παραμένει στην πρώτη πεντάδα των χωρών με τις χειρότερες επιδόσεις στην είσπραξη ΦΠΑ.

Η ουσία είναι ότι το 2014 χάθηκαν άλλα 4,926 δις ευρώ, που προστίθενται στα 6,347 δις ευρώ του 2013, στα 6,068 δις ευρώ του 2012, στα 8,501 δις ευρώ του 2011 και στα 6,412 δις ευρώ του 2010, λόγω της ανικανότητας σχεδιασμού και υλοποίησης μέτρων που θα μπορούσαν τουλάχιστον να περιορίσουν τις βαριές απώλειες εσόδων.

5. Στις 20 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη -Στο εδώλιο η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Για τις 20 Οκτωβρίου ορίστηκε, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, ενώ για τις ευθύνες της Σχολής έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από αυτή που αφορά στο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχουν ήδη σταλεί οι πρώτες κλήσεις στους μάρτυρες για τις 20 Οκτωβρίου.

Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) “Δήμητρα”, στον οποίο υπάγεται η Σχολή.

Αδιευκρίνιστο παραμένει κατά πόσο θα παραστούν στη δίκη εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως πολιτική αγωγή για να υπερασπιστούν την πλευρά του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και κατ΄ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου.

6. Ο Μιχαλολιάκος δεν χειροκρότησε Ελληνα έγχρωμο αθλητή στη Βουλή
Ο Μιχαλολιάκος δεν χειροκρότησε Ελληνα έγχρωμο αθλητή στη Βουλή

 

Ορατή από τα πλάνα του καναλιού της Βουλής έγινε η στάση του Γενικού Γραμματέα της «Χρυσής Αυγής», Νίκου Μιχαλολιάκου, όταν ανέβηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου ο Κώστας Δουβαλίδης.

Ο Έλληνας αθλητής του στίβου (110μ. εμπόδια), ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και σήμερα ήταν μεταξύ των ομιλητών στην τιμητική εκδήλωση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προς την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα.