ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Ξέσπασε σε λυγμούς η αδελφή του Παύλου Φύσσα στη δίκη της ΧΑ
Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Σε λυγμούς ξέσπασε η αδελφή του Παύλου Φύσσα, αμέσως μετά την ολιγόλεπτη κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με κατηγορούμενους τους βουλευτές και στελέχη της Χρύσης Αυγής.

Η Ειρήνη Φύσσα, με δάκρυα στα μάτια,  απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης είπε για τον αδελφό της Παύλο. «Τραγούδια έγραφε. Δεν σκότωνε.. Θα μπορούσαν να τού απαντήσουν με τραγούδια».

Στην σύντομη κατάθεση της, η οποία είχε διακοπεί πριν από πολλούς μήνες αφού κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα, μίλησε για όσα έμαθε για το βράδυ της δολοφονίας του αδελφού της, από τους φίλους του, αφού η ίδια δεν ήταν παρούσα στα όσα έγιναν.

«Δεν ήμουν παρούσα. Είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία για μένα . Ενημερώθηκα από τον πατέρα μου, πήγα στο νοσοκομείο και είδα τον αδελφό μου νεκρό . Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει γίνει και για το λόγο αυτό μίλησα  με τα παιδιά που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ», είπε η Ειρήνη Φύσσα και συμπλήρωσε φανερά συγκινημένη:

Έχω συγκρατήσει ότι ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν ξαναγύρισε. Έχω συγκρατήσει ότι ήταν εκεί αστυνομικοί.

Συνήγορος υπεράσπισης: Πιστεύετε ότι ο αδελφός σας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής;
Μάρτυρας: Από όσα έχουν ακουστεί εδώ μέσα, αυτό προκύπτει.
Συνήγορος υπεράσπισης: Για τα τραγούδια του έχετε κάποια γνώση;
Μάρτυρας: Τραγούδια έγραφε δεν σκότωνε. Έγραφε για την ελευθερία, την αγάπη.
Συνήγορος υπεράσπισης: Είχε κάποια αντιφασιστικά στοιχεία στα τραγούδια του;
Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Θα μπορούσαν να του απαντήσουν με τραγούδια.

«Τραγούδια έγραφε. Δεν σκότωνε.. Θα μπορούσαν να τού απαντήσουν με τραγούδια».

 Αφιερώνουμε αυτή την υπέροχη ατάκα της αδερφής του δολοφονημένου   Παύλου Φύσσα, εξαιρετικά στον πανάθλιο και αλητήριο Τζήμερο. Και ευχόμαστε καλό κουράγιο στους ανθρώπους του σκοτωμένου παιδού από τους αλλόφρονες και απάνθρωπους Ναζί. ΄Εδειξε τόση σύνεση και υπομονή μέχρι σήμερα η οικογένεια Φύσσα.

___________________________________________________________________

1.ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
2. ΝΑ  ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ
 3.ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ. ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
4.ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
1. α. ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΗΝ… ΚΑΡΔΙΑ!
Καρέ καρέ η εντυπωσιακή και συγκινητική τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών του Ρίο [εικόνες & βίντεο]
Καρέ καρέ η εντυπωσιακή και συγκινητική τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών του Ρίο [εικόνες & βίντεο]

 

Εντυπωσιακό ήταν το καλωσόρισμα των διοργανωτών στους θεατές αλλά και στα εκατομμύρια των τηλεθεατών που παρακολούθησαν την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Το εναρκτήριο βίντεο είχε πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος σε μια διαδρομή από τον Στόουκ Μάντεβιλ (εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα των Αγώνων) έως το Ρίο ακολουθεί μια διαδρομή μέσα από χρώματα, χαμόγελα, μουσική, χορό, γεύσεις και πολύ χαρά. Ο πρόεδρος της IPC, με φυσική παρουσία πλέον, έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση, ενώ στη συνέχεια ο Άαρον Γουίλζ, ένας αθλητής των extreme sports που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατέβηκε μια ειδικά διαμορφωμένη ράμπα με μεγάλη ταχύτητα και περνώντας μέσα από ένα ειδικό πάνελ έστειλε το μήνυμα ότι η αναπηρία είναι απλώς η αρχή της δημιουργίας πραγμάτων και καταστάσεων που δεν μπορεί να ζήσει ένας αρτιμελής.

 

Ώρα για παραλία

Οι παραλίες του Ρίο είναι πασίγνωστες. Το υγρό στοιχείο, σε συνδυασμό με την άμμο, βρίσκονται στην κουλτούρα των Βραζιλιάνων, οι οποίοι έχουν τις παραλίες σαν το δεύτερό τους σπίτι. Για διασκέδαση αλλά και άθληση. Και οι διοργανωτές φρόντισαν να βάλουν κι αυτό το στοιχείο στην τελετή έναρξης, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Βραζιλιάνο Παραολυμπιονίκη των 15 μεταλλίων στην κολύμβηση, Ντάνιελ Ντίας. Σε μια ψηφιακή πισίνα με κρυστάλλινα νερά, ο Ντίας κολυμπάει ελεύθερο, πριν κάνουν την είσοδό τους πολύχρωμες μπάλες αλλά και διάφοροι «λουόμενοι» με πολύχρωμες ομπρέλες που συμμετέχουν σε διάφορα σπορ (βόλεϊ, σέρφινγκ) για να βάλουν τους θεατές σε ένα πιο παιχνιδιάρικο κλίμα. Στο παιχνίδι αυτό συμμετέχουν και άνθρωποι που βρίσκονται σε καρότσι, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι διοργανωτές να περάσουν το μήνυμα ότι οι θάλασσες και οι παραλίες είναι για όλους.

β.ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ
Συγκλονιστική στιγμή στην τελετή έναρξης: Παραολυμπιονίκης έπεσε με τη φλόγα στα χέρια και ξανασηκώθηκε
Φωτογραφία: dailymail

Μια στιγμή που εξυμνεί το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών σε ολόκληρη την υφήλιο, στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η Βραζιλίνια Παραολυμπιονίκης του 1984, Μάρσια Μαλσάρ, μπαίνει στο θρυλικό Μαρακανά κρατώντας στο ένα της χέρι την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα και κάτω από καταρρακτώδη βροχή, ενώ με το άλλο κρατούσε ειδικό βοήθημα έτσι ώστε να κρατάει την ισορροπία της λόγω του κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Στην προσπάθεια της να περπατήσει ισορροπώντας κάτω από δύσκολες για εκείνη συνθήκες, γλιστράει η δάδα, δυστυχώς μαζί μ’ εκείνη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο έδαφος.

Ωστόσο, σε κλάσματα δευτερολέπτου η ίδια προσπαθεί να σηκωθεί έτσι ώστε να συνεχίσει κανονικά τον δρόμο που βαδίζει αφήνοντας πίσω ότι έχει συμβεί.

Τότε, γνωρίζει την αποθέωση όλου του σταδίου που καταχειροκροτά την προσπάθεια και την θέληση της να συνεχίσει κανονικά το «ταξίδι» της…

Αυτά είναι τα σύγχρονα παραδείγματα θέλησης και ελπίδας, μιας και όπως είπε ο Νέλσον Μαντέλα: «Κάτι φαίνεται πάντα αδύνατο, μέχρι να γίνει».

γ.Η έκπληξη των Παραολυμπιακών- Αθλήτρια με τεχνητά πόδια χορεύει salsa με ένα… ρομπότ

Η έκπληξη των Παραολυμπιακών- Αθλήτρια με τεχνητά πόδια χορεύει salsa με ένα... ρομπότ [εικόνες & βίντεο]

Η snowboarder Έιμι Πούρντι ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων του Ρίο, καθώς εντυπωσίασε τους πάντες χορεύοντας με παρτενέρ της ένα… ρομπότ.

Έχοντας πρόσθετα πόδια, η Έιμι είχε βάλει ένα σκοπό… να χορέψει σαν Βραζιλιάνα και τα κατάφερε.

«Είναι τιμή μου και είμαι υπερήφανη που θα χορέψω στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών του Ρίο», είπε η Έιμι στη Las Vegas Journal.

΄Ολα είναι υπόθεση πολιτισμού. Και ο ανθρωπισμός είναι ο κυρίαρχος πολιτισμός. Οι κουλτούρες  των αρχαίων λαών δεν ήταν και τόσο ανθρωποκεντρικές . Δε σημαίνει πως ο δικός μας σήμερα κέρδισε τη σημαντικότερη ιδιότητα του πολιτισμού που είναι ο ανθρωποκεντρισμός.

΄Ομως, οι αρχαίοι ΄Ελληνες, ας πούμε (οι Αθηναίοι λιγότερο),δε θα  επέτρεπαν σε συνανθρώπους τους με προβλήματα κινητικά να συμμετάσχουν σε ειδικούς Ολυμπιακούς αγώνες. Μιλήσαμε για τις αιτίες που διεξήγοντο οι Ολυμπιακοί αγώνες και πόσο βρώμικοι ήταν. Δε θα εξηγήσουμε πάλι εδώ τα ίδια. Συνοπτικά επαναλαμβάνουμε πως καμιά σχέση δεν είχαν  με άμιλλα, υγιή ανταγωνισμό, αρετή, εντιμότητα, αξιοπρέπεια.

Σήμερα, έχουμε την υψηλή τύχη, ως φορείς πολιτισμού, να βλέπουμε  συνανθρώπους μας, που έτυχε να έχουν προβλήματα υγείας, κυρίως κινητικά, να συμμετέχουν σε…Ολυμπιακούς αγώνες. Δε θα συνέβαινε ποτέ παλιότερα.

Αυτοί οι αγώνες, μάλιστα. Είναι πραγματικός αθλητισμός. Και οι συμμετέχοντες διδάσκουν άμιλλα, θάρρος, ελπίδα, επιμονή, υπομονή. Τελικά ΖΩΗ!

Να είναι καλά  τέτοιοι αθλητές. Παίρνουμε  αναντικατάστατα μαθήματα.

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ
Κάτοικοι χωριού της Χίου καταθέτουν μήνυση -Μετά τη φωτιά και τον τραυματισμό 3 ατόμων
Κάτοικοι χωριού της Χίου καταθέτουν μήνυση -Μετά τη φωτιά και τον τραυματισμό 3 ατόμων

 

Τη δικαστική οδό παίρνουν οι κάτοικοι της Σιδηρούντας της Χίου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο για την καταστροφική πυρκαγιά του προηγούμενου μήνα που είχε ως αποτέλεσμα να καούν τρεις άνθρωποι (μια εκ των οποίων νοσηλεύεται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση) και να τραυματιστούν σοβαρά, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το χωριό.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι σε συγκέντρωσή τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε παντελής έλλειψη συντονισμού και διαπίστωσαν ανεπάρκεια της πυροσβεστικής Χίου.

Όπως ειπώθηκε οι αρχές έδρασαν αφού πλέον το χωριό είχε παραδοθεί στις φλόγες, χωρίς κανένας να τους προειδοποιήσει ή να τους κατευθύνει για το αν έπρεπε ή όχι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ίδιοι κατήγγειλαν μία σειρά περιστατικών που σύμφωνα με τους ίδιους είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κάτι που θα επιδιώξουν να φανεί και μέσα από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης του χωριού, τα άτομα που έζησαν την πυρκαγιά και βρίσκονταν μέσα στη Σιδηρούντα το βράδυ της 25ης Αυγούστου θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά ενώ υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που είναι διατεθειμένοι να πιστοποιήσουν τα λεγόμενά τους.

Παράλληλα αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος στον Τύπο μέσα στις προσεχείς ημέρες που θα πληροφορούν αναλυτικά για τις προθέσεις τους

Καλά. Οι Χιώτες έχουν ξεφύγει εντελώς πιά. Βρίσκονται εκτός…εσκαμμένων, πολύ καιρό τώρα. Τα έβαλαν με τους πρόσφυγες, όντας οι ίδιοι πρόσφυγες, ξενόφερτοι στον τόπο μας. Και σήμερα είναι… πυρ και μανία μαζί τους. Και επιδεικνύουν ανεπίτρεπτη, ανήθικη, βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι σε δυστυχείς ανθρώπους και παιδιά.  Και το γνωρίζουμε πολύ καλά από αξιόπιστες πηγές. Μέσω ανθρώπων που εργάζονται στα πανάθλια …παραπήγματα των προσφύγων στη Χίο.

Τώρα τα βάζουν με το κράτος-πατερούλη από το οποίο περιμένουν το “παξιμάδι βρεγμένο”. ΄Ετσι τους έμαθε το ίδιο το κράτος, για να τους εξαρτήσει. Τους έκανε κανονικά “πρεζόνια”.Να μην μπορούν να ζήσουν χωρίς μισθό, σύνταξη, άλλες παροχές. Κανονικοί δούλοι, δηλαδή. Αλλά, από την άλλη,οι ίδιοι να μην έχουν καμιά υποχρέωση στο κράτος. καμιά αμφίδρομη υποχρέωση.

Παλιά, το κράτος ήταν εντελώς απόν από τις κοινωνίες. Ανύπαρκτο. Και ΟΛΟΙ τα κατάφερναν μια χαρά. Ζούσαν με σύνεση, χωρίς καταναλωτισμό, χωρίς χρήμα. Με βάση  την οικιακή οικονομία που είναι ιστορικά η πιο ενδεδειγμένη για τον άνθρωπο.

Μια μέρα θα καταργήσουμε το κράτος. Αυτός είναι ο στόχος μας .Θα μας πολεμήσουν, βέβαια, οι κρατιστές  με πρόσχημα της συμπεριφορά και την τακτική των μπαχαλάκηδων. Αλλά αυτοί έχουν σχέση με την  πραγματική κατάργηση του κράτους,  όση “ο φάντης  με το ρετσινόλαδο”. ΄Αχτι βγάζουν  τα μπαχαλάκια. Και πολλοί απ΄αυτούς είναι  μασκοφόροι Χρυσαυγίτες. Προβλήματα προσωπικά προσπαθούν να λύσουν με τη βία. Χαμένα κορμιά.

Το κράτος θα εξαφανιστεί από μόνο του, όταν ο άνθρωπος εγγράψει το φυσικό νόμο στην καρδιά του. Και όχι βίαια,με αίμα και δάκρυ.

Πες πως καταργήθηκε το κράτος από τους… Κουφοντίνες. Ε, καί; Φαντάζεται κανείς να έχει τις τύχες του κόσμου στα χερια της η παρέα του; Θα είναι νομίζετε καλύτεροι από το δικτάτορα Πούτιν; Γελιέστε.

 Ως τότε, οφείλουμε να δουλεύουμε, ώστε οι βασικοί μοχλοί, οι  πυλώνες του κράτους να γίνουν ανθρωπινότερο. Να προωθούν  πολιτισμό,που σιγά σιγά θα γεννά τους πολίτες τους μέλλοντος. Μέχρι να ανδρωθεί ο homo naturalis. Ο άνθρωπος που θα επιζήσει στον πλανήτη.

Να παλέψουμε, όμως,σκληρά ΤΩΡΑ την αντίληψη κράτος-πατερούλης. Αυτό θέλουν οι κρατικιστές και οι αντικρατιστές. Εξαρτημένους, ναρκομανείς υπηκόους-οπαδούς. Που τα περιμένουν  ΟΛΑ από το κράτος-αφέντη .Σας τους Χιώτες.

Γράφαμε στις 28/7/2016 πάλι για τις πυρκαγιές στη Χίο:

 

Η επόμενη ημέρα στη Χίο: Πάνω από 35.000 μαστιχόδεντρα έγιναν στάχτη [εικόνες]
Η επόμενη ημέρα στη Χίο: Πάνω από 35.000 μαστιχόδεντρα έγιναν στάχτη [εικόνες]

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γιώργου Τούμπου, από την φωτιά έχουν καταστραφεί περί τις 35.000 μαστιχόδεντρα από το σύνολο των 889.000 που είχαν δηλωθεί το προηγούμενο έτος σε όλο το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, τα χωριά Βέσσα, Λιθί και Ελάτα στερούνται πλέον την κύρια πηγή του εισοδήματός τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Βέσσα που πριν την πυρκαγιά του 2012 παρέδωσε 1300 κιλά μαστίχι, το 2015 παρέδωσε μόνον 227 κιλά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα χωράφια που είχαν καεί και το 2012 είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναφυτευθούν με μαστιχόδεντρα, καθότι απαιτείται ειδική προεργασία και προετοιμασία.

Κατακαημένο νησί! Δε φτάνει η οικονομική κρίση, η ανέχεια του κόσμου, τώρα καταστράφηκε και η μοναδική πηγή πλούτου των κατοίκων. Ζουν από τη μαστίχα στη Χίο, ως γνωστό.

Αλλά, τί κάνουν οι κάτοικοι για να προστατέψουν το βιος τους και τη φύση; Κάθε καλοκαίρι έχουμε τα ίδια και τα ίδια στο νησί. Αφού το γνωρίζουν, γιατί από μόνοι   τους δε συγκροτούν «ομάδες-αποσπάσματα» να φυλάνε τις επικίνδυνες να εκδηλωθεί πυρκαγιά περιοχές; ΄Ολα από το κράτος, δε γίνεται να τα περιμένουν.΄Εχω δυο περιπτώσεις ανάλογες  να μνημονεύσω.

 Το περασμένο καλοκαίρι, κάηκε το πευκοδάσος στη Μακρυκάπα Εύβοιας.΄Ενα όμορφο, μεγάλο  δάσος, που έδινε εκτός από οξυγόνο και ομορφιά, ρετσίνι μπόλικο και ξυλεία για εκμετάλλευση στους κατοίκους. ΄Οταν ξέσπασε η φωτιά, πήγα επιτόπου να δω  αν μπορούσα να βοηθήσω. Ο κόσμος ούτε είχε πάρει ακόμα είδηση τί γινόταν. Μόλις άρχισε να πνίγεται το χωριό από τον καπνό, πετάχτηκαν όλοι έξω.

Αλλά, αντί να πάρουν τον ανήφορο να παλέψουν με τη φωτιά, περίμεναν να έρθει η…πυροσβεστική.  Μετά από  2 ώρες, όταν πια η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι άνθρωποι απλώς την κοίταζαν να εξαπλώνεται, ήρθε ένα γελοίο ψηλό, κόκινο όχημα,το οποίο δεν κινήθηκε για ώρα,  επειδή, λέει  δεν έβρισκε το πλήρωμα…βάνα να γεμίσει το τεπόζητο!

΄Ετσι κάηκε το δάσος στη Μακρυκάπα. Από την αδράνεια των κατοίκων και την ανευθυνότητα της πυροσβεστικής. Το άλλο τώρα περιστατικό.

Θυμάμαι παιδί. ΄Ενα πρωί, καλοκαίρι σαν τώρα, έπιασε φωτιά  η Ρουνίτσα, ένας λόφος στο Κουφόπουλο της Ανδρίτσαινας. ΄Ηταν  Κυριακή και οι περισσότεροι  βρίσκονταν στην εκκλησία.

Μόλις ξέσπασε η φωτιά και ειδοποιήθηκε  ο παπάς, σταμάτησε τη λειτουργία! ΄Ολος ο κόσμος πετάχτηκε έξω στο προαύλιο. Και να χτυπάει   τις καμπάνες δαιμονισμένα ο μπαρμπα Πολυχρόνης ο Κωλαράς, επί ώρα, για να μαζευτούν στην εκκλησιά και όσοι έλειπαν. Πανζουρλισμός.

Ο κόσμος να τρέχουν σαν τρελοί.  Και όλοι, μα όλοι, άλλος με κλάρες από δέντρα, άλλοι με λάτες (τενεκέδες) γεμάτες νερό από την κάτω Βρύση, ορμήσανε στη ράχη και πριν προφτάσει η φωτιά να βγει πάνω στις Μπουρνελιές του Μάλλιου  και στο Κοτσιλώνι, την είχανε σβήσει.

Τεμπέληδες και ανεπρόκοποι  οι ΄Ελληνες σήμερα. Τα περιμένουν όλα από τον…πατερούλη-κράτος. Συντάξεις, μισθούς, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις. Ακόμα και να περνάει θέλουν  έξω από την πόρτα του καθενός  το εκχιονιστικό,γιατί οι ίδιοι  δεν έχουν ούτε φτιάρια ούτε ανάκαρο να ξεχιονίσουν.

Μη λέμε   περισσότερα και ανεβαίνει η πίεση.

3. Τραμπ: Ο Πούτιν έδειξε πως είναι καλύτερος ηγέτης από τον Ομπάμα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter /@realDonaldTrump

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δείξει πως είναι καλύτερος ηγέτης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην προσπάθειά του να αυτοπροβληθεί ως ο υποψήφιος για την προεδρία με τα καλύτερα προσόντα, που είναι σε θέση να αποκαταστήσει την παγκόσμια ηγεσία της Αμερικής.

Στην εμφάνισή του στην εκδήλωση “Commander-in-Chief” που οργάνωσε στη Νέα Υόρκη το τηλεοπτικό δίκτυο NBC – το οποίο την αναμετέδωσε απευθείας – ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων θεωρούν ότι ευνουχίζονται από τις πολιτικές του Ομπάμα και της Κλίντον, η οποία ήταν υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη θητεία του απερχόμενου προέδρου.

«Νομίζω πως υπό την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, οι στρατηγοί ισοπεδώθηκαν. Τους υποβάθμισαν σε βαθμό τέτοιο που ντροπιάζει τη χώρα μας», δήλωσε ο Τραμπ στην εκδήλωση, στην οποία το κοινό ήταν βετεράνοι του στρατού.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ και η Κλίντον εμφανίστηκαν στην ίδια εκδήλωση αφότου εξασφάλισαν τον Ιούλιο το χρίσμα των κομμάτων τους, του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού αντίστοιχα, ώστε να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το γεγονός ότι ο Τραμπ εξαίρει τον Κλίντον και η δήλωσή του πως οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια συμμαχία για να συντρίψουν τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από αμερικανούς ειδικούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

«Αφού λέει σπουδαία πράγματα για μένα, θα πω σπουδαία πράγματα για αυτόν», είπε ο Τραμπ ερωτηθείς για τον πρόεδρο της Ρωσίας. «Ασφαλώς στο δικό τους σύστημα, υπήρξε ηγέτης, πολύ περισσότερο από ό,τι ο πρόεδρός μας», έκρινε.

Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον Ομπάμα «τον ιδρυτή» του ΙΚ πριν από μερικές εβδομάδες, γεγονός το οποίο προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα ο υποψήφιος του GOP να υιοθετήσει ένα κάπως πιο πειθαρχημένο στιλ πολιτικού λόγου. Έκτοτε, μειώνει τη διαφορά του από την Κλίντον στις δημοσκοπήσεις.

Ο Τραμπ εξάλλου φλέρταρε με το να αποκαλύψει τι πληροφορείται στις ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών που του παρέχονται διότι είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Υπήρχε ένα πράγμα που μου προκάλεσε σοκ», είπε ο Τραμπ. «Αυτό που έμαθα είναι ότι η ηγεσία μας, ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν κάνει αυτό που οι ειδικοί (…) του πρότειναν, κι αυτό μου προκάλεσε κατάπληξη (…). Οι ηγέτες μας δεν κάνουν αυτό που τους εισηγούνται».

Νωρίτερα χθες, ο Τραμπ είπε ότι θα προωθήσει μια νέα ενίσχυση και τον επανεξοπλισμό των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, τονίζοντας πως ΗΠΑ αντιμετωπίζουν περισσότερες απειλές παρά ποτέ, από τζιχαντιστές, από τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.

Εξάλλου αναφερόμενος στην αμερικανική επέμβαση στη Λιβύη, ο Τραμπ είπε ότι η Χίλαρι Κλίντον «διέπραξε ένα φρικτό λάθος», ενώ νωρίτερα εκείνη είχε υποστηρίξει ότι η πολιτική της όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε τον κόσμο «ασφαλέστερο».

Η εκδήλωση μοιάζει να αποτέλεσε πρελούδιο ενόψει των τηλεμαχιών της 68χρονης Κλίντον και του 70χρονου Τραμπ, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Φανταστείτε τον ανεκδιήγητο Τραμπ,πρόεδρο των ΗΠΑ. Με το “κλειδί” των πυρηνικών στο χέρι και με 16 ή και περισσότερα αεροπλανοφόρα στη διάθεσή του . Θα ισοπεδώσει, σε αγαστή συνεργασία και ομοϊδεοληψία με τον Πούτιν, Αφρική, Ασία, όπου εν πάση περιπτώσει, υπάρχει διαφορετικό χρώμα… επιδερμίδας. Τακιμιάζουν απόλυτα οι δυο παλαβοί  στα ρατσιστικά τους συμπλέγματα. Αλλά και σε άλλα πολλά ζητήματα. Ειδικά στον άγριο, το μαφιόζικο καπιταλισμό.

Καλύτερος, λοιπόν, από τον Ομπάμα, λέει ο γραφικός υποψήφιος και επικίνδυνος  πρόεδρος των ΗΠΑ,  ο δικτάτορας Πούτιν, με 10.000 νεκρούς στην Ουκρανία εξ αιτίας του. Ε,βέβαια. Ο “τσάρος” είναι…λευκός και ΄Αριος. Ο Ομπάμα,δε φτάνει που είναι μαύρος, είναι και δημοκρατικός. ΄Ολα τα κακά της μοίρς του, δηλαδή, κατά το ευαγγέλιο του τρελαμένου Ντόναλτ Τραμ. “Ο θεός να βάλει το χέρι του”!

4. ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ… ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΛ!
Αυτούς τους 8 κανόνες ακολουθούν στο ντύσιμο οι Ιταλοί και είναι πάντα στιλάτοι
Φωτογραφία: Tommy Ton/ Trunk Archive
Φωτογραφία: Tommy Ton/ Trunk Archive

Είναι φινετσάτοι, πάντα στην τρίχα και παρ΄όλο που οι συνδυασμοί τους είναι ασύλληπτα ωραίοι, ποτέ δεν «καπελώνονται» από το αποτέλεσμα (Sprezzatura), αλλά το υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο.

Το ντύσιμο των Ιταλών δεν μαθαίνεται, μόνο αντιγράφεται, όπως και το γαλλικό φιλί.

Αν, λοιπόν, πιστεύεις πως οι Ιταλοί είναι μία άπιαστη κατηγορία από μόνοι τους, τότε μερικές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μπεις στο κλίμα της ιταλικής φινέτσας.

Οι Ιταλοί, λοιπόν:

  • Έχουν στιλάτους φίλους και μιλάνε συχνά για… σακάκια.

Υπάρχουν πολλά παράδοξα περί ιταλικού στιλ. Ένα από αυτά είναι πως κάνουν έξυπνες επιλογές. Προτιμούν σακάκια από λινό και βαμβάκι, κάτι που δεν θα δεις στους Άγγλους και τους Γάλλους. Ο λόγος; Θέλουν να νιώθουν άνετα.

  • Έχουν εντελώς διαφορετική λογική για το «ντύσιμο στο γραφείο».

Δεν τρελαίνονται στην ιδέα της σφιχτής γραβάτας, του κλειστού και σιδερωμένου πουκάμισου. Προτιμούν ένα λινό πουκάμισο ένα βολικό παντελόνια, ένα καπέλο (και πάντα γυαλιά).     Ναι, οι ζάρες τους αρέσουν (όχι σε υπερβολικό βαθμό). Θέλουν να δείχνουν cool με τα ρούχα και σοβαροί με το ύφος τους. Όχι το αντίθετο, που είναι και ο κανόνας.

  • Δεν έχουν πολλά ρούχα, έχουν τα σωστά ρούχα

Αν νομίζεις πως το μυστικό τους είναι η ποικιλία, τότε αστόχησες. Το μυστικό τους είναι ο χρόνος. Αφιερώνουν πολύ χρόνο για το ιδανικό παντελόνι, το σωστό ρολόι και φυσικά τα τέλεια παπούτσια. Δοκιμάζουν όλα τα μαγαζιά της γειτονιάς τους και ψάχνουν το ράφτη-θαύμα. Αν βρουν παντελόνι λίγο πιο στενό και πιο κοντό από αυτό που έχουν στο μυαλό τους, απλά δεν θα το πάρουν. Ξέρουν πως θα βρουν το σωστό!

  • Μεγάλο, αθλητικό τύπου ρολόι (μόνο)

Αρχικά δεν πάνε πουθενά χωρίς το ρολόι τους. Δεύτερον προτιμούν τα μεγάλα, επιβλητικά ρολόγια με πολλούς δείχτες και δερμάτινο λουρί. Επίσης πάντα κοιτάζουν τα sport collection… γι΄αυτους ταιριάζουν με τα πάντα.

  • Το σακάκι είναι ο καμβάς και τα αξεσουάρ οι πινελιές

Ένα navy blue κουμπωμένο σακάκι είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη εμφάνιση. Δεν χρειάζονται ούτε γραβάτα, ούτε κάτι πολύ χρωματιστό. Πάντα προσέχουν να έχουν περιποιημένο πορτοφόλι και για κάποιο λόγο κοιτούν το σακάκι να δένει πρώτα με τα παπούτσια τους και μετά με όλα τα άλλα.

  • Έχουν όλοι ένα βραχιόλι στο χέρι τους

Ψάχνοντας να βάλουν την δική τους υπογραφή στο στιλ τους, δεν υποκύπτουν σε υπερβολές και πανάκριβα ρούχα. Ένα βραχιόλι γι΄αυτούς είναι αρκετό… αρκεί να έχει κανένας άλλος το ίδιο.

  • Γιλέκο για πάντα

Είναι πάντα σκουρόχρωμο και πολλές φορές έχει κάθετες μικροσκοπικές ρίγες. Το γιλέκο γι΄αυτούς μέσα από το σακάκι δεν είναι θέμα κομψότητας, αλλά πιο πολύ θέμα δύναμης, ωριμότητας και αυτοπεποίθησης.

  • Ίδιο χρώμα- διάφορες αποχρώσεις

Αν έχεις βρεθείς σε meeting με Ιταλούς τότε σίγουρα θα έχεις προσέξει πως φοράνε όλοι περίπου το ίδιο χρώμα. Όπως για τις γυναίκες το μαύρο φόρεμα είναι ο ορισμός τους simple-chic, έτσι και για τους Ιταλούς υπάρχει μία παλέτα με τέσσερα χρώματα: Καμηλό, γκρι, μπλε,καφέ!

Φωτογραφίες: Marianodivaio-Nowhowgentleman, Instagram

Η βιομηχανία καταναλωτισμού με πολλούς και διάφορους κλάδους, ειδικά εκείνον της μόδας, χρησιμοποιεί ασύστολα και φυσικά επί πληρωμή τον έτερο, απατεώνα- Καπαδόκη, τη βιομηχανία παραπληροφόρησης (ιντερνέτ, τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα) ,για να στηρίζει την αγορά και τα υπέρογκα κέρδη της.

΄Οπως παραπάνω. Οι…μοδάτοι Ιταλοί, θέλουν, τρομάρα τους,  “φρου φρου και αρώματα”, για να κυκλοφορήσουν έξω.΄Ενα απλό ρούχο,και όχι βιτρινάτο,δεν τους κάνει. Πρέπει  να κόβουν τη σταγόνα νερού από το παιδάκι στην Αφρική,για να κυλοφορούν αυτοί με φουλάρια και σακάκια στυλάτα.  ΄Αει σιχτίρ, σεξιστικά  ψώνια!

Ειδικά οι γυναίκες παγκοσμίως δεν είναι μόνο θύματα της βιομηχανίας μόδας, αλλά εξοντώνουν και την οικονομία με αυτή τη νοοτροπία ,να παλεύουν να γίνουν όλες σαν τα μοντέλα και τα ξέκωλα που προωθούν μέσω του “Τύπου” αυτές οι αισχρές βιομηχανίες. Μια γυναίκα,κυρίως η νέα, στις χώρες με έντονο καταναλωτισμό, κυκλοφορεί στο δρόμο κουβαλώντας προϊόντα με… ασήκωτο οικονομικό βάρος. Πολύχρωμα-πανάκριβα κινητά και άιφον. Ρούχα από επώνυμους οίκους. Ρολόγια και κοσμήματα κι αυτά συνήθως πανάκριβα. Και δε μιλάμε για αυτοκίνητα τελευταίο μοντέλο και με πολλά άλογα. Λεφτά δηλαδή,που είναι κλεμμένα από παιδιά στην Αφρική,από φτωχούς και ανυπεράσπιστους συνανθρώπους.

Δεν είναι φυσικά καμιά…φαλλοκρατική αντίληψη αυτή που διατυπώνουμε. Δε σημαίνει πως οι άντρες είναι λιγότερο καταναλωτικοί.΄Ομως, οφείλουμε να παρατηρήσουμε και να δεχτούμε πως στον τομέα της μόδας και της εμφάνισης η γυναίκα  ξοδεύει απείρως περισσότερα από έναν καταναλωτικό άντρα.

Στην κυριολεξία μ΄αυτή τη νοοτροπία, οι καταναλωτικοί και αστόχαστοι και των δύο φύλων, δε σκοτώνουν μόνο πεινασμένα παιδά, αλλά ταρακουνάνε και την οικονομία, η οποία στην ουσία πάσχει κυρίως εξαιτίας της καταναλωτικής μανίας των ανθρώπων.  Ανδρών και γυναικών.

Να λέμε τα πράγματα χωρίς φόβο.΄Εξω από τα δόντια.΄Οσοι τουλάχιστον μιλάμε με τα λόγου γνώσεως.