ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕΙΣΜΟ 5,3 ΡΙΧΤΕΡ
Τρόμος: Νέα πυρηνική δοκιμή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν -Η πιο ισχυρή ως τώρα

Τρόμος: Νέα πυρηνική δοκιμή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν -Η πιο ισχυρή ως τώρα

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε ότι προχώρησε σήμερα, ανήμερα της 68ης επετείου από την ίδρυσή της, στην πέμπτη κατά σειρά -και μεγαλύτερη έως τώρα- πυρηνική δοκιμή της.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, η επιτυχής διεξαγωγή της 5ης πυρηνικής δοκιμής ανακοινώθηκε στην κρατική τηλεόραση της χώρας και όπως μεταδίδει το Associated Press η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση στην «εχθρική συμπεριφορά των ΗΠΑ».

Μάλιστα, η κρατική τηλεόραση της χώρας ανέφερε ότι τώρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τοποθετήσει πυρηνικές κεφαλές σε βαλλιστικούς πυραύλους.

Η βορειοκορεατική τηλεόραση μετέδωσε ακόμη ότι η δοκιμή εξέτασε και επιβεβαίωσε τα ειδικά χαρακτηριστικά μιας πυρηνικής κεφαλής η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε βαλλιστικούς πυραύλους, ότι επιβεβαίωσε το ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας και ότι ήταν μέρος της απάντησής της προς τις διεθνείς κυρώσεις που της επεβλήθησαν μετά την πυρηνική δοκιμή του περασμένου Ιανουαρίου και την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς (τον Φεβρουάριο). Ακόμη, συμπλήρωσε ότι η ενέργεια αυτή έδειξε πως η χώρα είναι έτοιμη να απαντήσει όταν προκαλείται από τους εχθρούς της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, καθώς και ότι θα συνεχίσει της προσπάθειές της για την ενίσχυση της ποιότητας και της ποσότητας των πυρηνικών της όπλων.

Η δοκιμή έγινε στις 9 το πρωί τοπική ώρα, δηλαδή 03:30 ώρα Ελλάδος.

Από τη σημερινή πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε μηδενικό βάθος, δηλαδή στην επιφάνεια και με επίκεντρο σε σημείο που είναι γνωστό ότι η Β. Κορέα διεξάγει πυρηνικές δοκιμές.

Δεν ευθύνεται, φυσικά,  μόνο ο πρόεδρος Ομπάμα για την αποθράσυνση του παρανοϊκού  δικτάτορα της Β.Κορέας. ΄Ολες οι αμερικανικές κυβερνήσεις αδιαφόρησαν για την απειλή πυρηνικού ολοκαυτώματος  από τη σχιζοφρενική δυναστεία που κυβερνά χρόνια την ταλαίπωρη  χώρα της κορεατικής χερσονήσου. Ούτε   έλαβαν ποτέ σοβαρά υπόψη τους τις απειλές. Και να το αποτέλεσμα σήμερα.

Ο τρελαμένος δικτάτορας “γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων” του  τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών και την οργή  των ηγετών των άλλων χωρών. Με την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή, έδωσε ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι σε όσους συνεχίζουν να αγνοούν ή να παραβλέπουν τον κίνδυνο και αντιμετωπίζουν  έναν άκρως επικίνδυνο εγκληματία  ως … γραφικό “μπέμπη”.

Δεν πρόκειται, όμως, γι΄αυτό. Ο δικτάτορας της Β. Κορέας   έχει σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές. Είναι απίστευτη η συμπεριφορά του, ακόμα και απέναντι σε στενούς συνεργάτες και συγγενείς του ,που δε διστάζει να εξοντώσει και κάποτε βασανιστικά  για…ψύλλου πήδημα.

΄Οσο η Δύση (ειδικά η Αμερική) και οι γειτονικές χώρες δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ουσίας, για να ρίξουν το καθεστώς της Β. Κορέας και να απελευθερώσουν το σκλαβωμένο επί συναπτές δεκαετίες  λαό της  χώρας,  θα βρουν μπροστά τους την καταστροφή και τον όλεθρο. Δικτάτορες,όπως ο Ρώσος Πούτιν και ο “αδελφοποιτός” του Κιμ Γιονγκ Ουν, αποτελούν σήμερα τον  υψηλότερο κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και είναι παράλογο και εντελώς “ανισόρροπο”  να συγκρίνεται αυτή την ώρα η επικινδυνότητα των συγκεριμένων δικτατόρων με τη εγκληματική δραστηριότητα των Τζιχαντιστών. “Μέρα νύχτα” η διαφορά.

Εδώ  και τώρα, αποσταθεροποιείστε τα καθεστώτα Ρωσίας και Β.Κορέας.Το κάνατε πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα σε περιπτώσεις που δεν έπρεπε ( Αίγυπτος,Λιβύη). Τώρα που είναι ΑΜΕΣΗ και επιτακτική η ανάγκη να εξαφανιστούν από προσώπου γης οι δυο τρελαμένοι  δικτάτορες,οι Αμερικανοί ,οι Ιάπωνες ,οι άλλες δυνατές ασιατικές χώρες… “ποιούνται την νήσσαν”. Για την Κίνα, βέβαια, δε συζητάμε γιατί, αν και κραυγάζει για τις πυρηνικές αυτές δοκιμές του δυνάστη της Πιονγκγιάνγκ , στην ουσία είναι με το μέρος του και συνεργάζεται μαζί του σε όλα τα επίπεδα,

_________________________________________________________________________

1. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ
2. Η  ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.
3.ΟΤΑΝ Η ΓΑΤΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
4. ΜΙΑ  ΕΘΑΘΛΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ… ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ
1. Γκρίνια στο Ποτάμι για το αδιέξοδο στη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ -Εντονη κριτική Λυκούδη

Τρεις και πλέον ώρες κράτησε το απόγευμα της Πέμπτης η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού όπου κυριάρχησε το αδιέξοδο στις συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ για τη Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ασκήθηκε κριτική (Σπύρος Λυκούδης, Σ. Δανέλλης κ.α) για τους χειρισμούς που έγιναν από την ηγεσία του Ποταμιού τις τελευταίες μέρες ωστόσο η συνεδρίαση έκλεισε με κοινή διάθεση όλων να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη συγκρότηση νέου ενιαίου φορέα στο ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, τα στελέχη του Ποταμιού παραμένουν διατεθειμένα για διάλογο αλλά δεν ευθύνονται για το αδιέξοδο και πως τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί με επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν δεδομένο ότι ο ενιαίος φορέας θα είναι αυτόνομος και με σαφές στίγμα έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο εντοπίζουν τρία σημεία διαφωνίας:

Στημένο το παιχνίδι. Φωφώ και Σταύρος τα έχουν βρει εδώ και καιρό. Απλώς, φωνάζουν σήμερα, για να μη φανεί πως ενδίδουν αμαχητί στην ένωση και για να πείσουν τους οπαδούς τους πως πρέπει να υπάρξουν αμοιβαίες  υποχωρήσεις (διάβαζε “εκπτώσεις”),που θα φέρουν κοντά την  ένωση.  Η συγκρότηση   μετώπου της κεντο-αριστεράς (μαζί και ο Κουβέλης και  λοιπά …όμορα  κομματικά απολειφάδια) είναι επί θύραις. Δε θέλει δυνατή όσφρηση, για να το  μυριστεί κανείς.

Μια κεντρο-αριστερά, ίσως  να αποτελέσει, αν πάρει υψηλά ποσοστά σε εκλογές, όποτε  γίνουν, κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να αντιμετωπίσουν το αντίπαλο δέος Μητσοτάκη  και την πορεία του προς την εξουσία. Ο “υιός”  φαίνεται να έχει πλέον τα…εχέγγυα να κερδίσει τις ψήφους της “κινούμενης άμμου”, αφού  ξεπέρασε και τον Αλέξη Τσίπρα στις παλιότερες  δημαγωγικές του εξάρσεις (π.χ στην έκθεση Θεσσαλονίκης).

Χτες κιόλας, μπήκε φορτσάτος στο  χορό και εξήγγειλε πως δεν καταργεί μεν  τον ΕΝΦΙΑ , αλλά τον… μειώνει! Είπε και άλλα τέτοια λαϊκίστικα και εξευτελιστικά για αρχηγό κόμματος, που διεκδικεί εξουσία στη χτεσινοβραδινή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι (*).

Ο Λεβέντης επίσης φαίνεται πως θα απορροφηθεί και τούτος από το μεγάλο  σχήμα της κεντρο-αριστεράς, που είναι στα σκαριά. ΄Αλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δουλεύει καλά και στα παρασκήνια, για να κρατήσει και την επόμενη τετραετία την εξουσία.

Και φυσικά είναι απείρως καλύτερη μια συνεργαζόμενη κεντρο-αριστερή κυβέρνηση με το “αριστερό” ΣΥΡΙΖΑ από μια δεξια-ακροδεξιά κυβέρνηση που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με Καμμένο και τα υπόλοιπα ακροδεξιά ακόμα και ναζιστικά μορφώματα. Αυτό να λέγεται.

 

2. Καρφί Σόιμπλε για Σύνοδο Νότου: Οταν συναντώνται σοσιαλιστές, σπάνια προκύπτει κάτι έξυπνο

Φωτογραφία: Sooc/Αρης ΟικονόμουΟ Σόιμπλε είναι τετραπέρατος άνθρωπος και καλός … καπιταλιστής.  Εδώ ατύχησε με τον εξυπνακισμό που αμόλησε  για τους σοσιαλιστές. Υπονοεί μήπως με όσα είπε πως, όταν συναντιούνται οι κεντροδεξιοί,  όλα είναι “μέλι γάλα” για  τους λαούς;

Ας είμαστε σοβαροί και ίστορες. Ο καπιταλισμός δεν έχει ούτε πολλές επιλογές για να υποσχεθεί,πολλώ μάλλον να ασκήσει, κοινωνική πολιτική, αλλά ούτε και αξιόπιστο “ιστορικό” διαθέτει, για να τον εμπιστευτεί ο  πολίτης. Αντίθετα.

Ούτως ή άλλως, ο καπιταλισμός και η οικονομία της αγοράς, δεν πρόκειται εσαεί να επιβιώσουν και να καταδυναστεύουν την πρωτογενή-οικιακή οικονομία (ό,τι παράγεις καταναλώνεις) και κατά συνέπεια  τον ΄Ανθρωπο. Αυτά τα σχήματα (σοσιαλιστές,κεντρώοι,δεξιοί) θα έρθει η ημέρα που θα εξαφανιστούν. ΄Αλλες θα είναι οι πολιτικές  επιλογές των ανθρώπων του μέλλοντος για τις κοινωνίες τους. Και πρωτίστως οι κοινότητές τους θα είναι ανθρωποκεντρικές.΄Ετσι, όπως δεν είναι σήμερα με τον τρόπο ασκείται η εξουσία από τις  σημερινές πολιτικές και τα κόμματα που την εκπροσωπούν σε παγκόσμια κλίμακα.

 

3. Η εκδίκηση της γάτας -Τι έκανε σε 5χρονο αγόρι που τη χτύπαγε με μίσος
Η εκδίκηση της γάτας -Τι έκανε σε 5χρονο αγόρι που τη χτύπαγε με μίσος [βίντεο]

 

Viral έχει γίνει ένα βίντεο που απεικονίζει ένα μικρό αγόρι να χτυπά μια γάτα και εκείνη αμέσως μετά να παίρνει την εκδίκησή της.

Το περιστατικό συνέβη στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, όταν ένα 5χρονο αγόρι «συνελήφθη» από τις κάμερες ασφαλείας να χτυπά τη γάτα ενός γείτονα και να την πετάει σε έναν θάμνο.

Ωστόσο, η Sky, όπως είναι το όνομα της γάτας, πήρε λίγο μετά την εκδίκησή της, καθώς επιτέθηκε στον 5χρονο και τον γρατζούνισε, λίγο πριν τρέξει να κρυφτεί κάτω από ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η «κακομεταχείριση» γάτας διήρκεσε οκτώ ολόκληρα λεπτά, ενώ ο μικρός τιμωρήθηκε από τη γιαγιά του, που τον έκλεισε στο δωμάτιό του για κάποια ώρα και του πήρε όλα τα DVD.

Αυτή θα είναι και η μοναδική τιμωρία του, καθώς λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να παρέμβει η αστυνομία, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Sky, η γάτα του δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί σε κάποιο σημείο του σώματός της, συμπληρώνοντας πως αυτό που της συνέβη έγινε επειδή είναι «πολύ φιλική με τους ανθρώπους».

Δείτε το βίντεο με πρωταγωνίστρια τη Sky:

http://www.iefimerida.gr/news/287561/i-ekdikisi-tis-gatas-ti-ekane-se-5hrono-agori-poy-ti-htypage-me-misos-vinteo

Κάποιος δεν έμαθε σ΄αυτό το παιδί να αγαπάει τα ζώα. Δεν του είπε κανείς πως έχουν αισθήματα, ανάγκες, δικαιώματα,όπως και ο άνθρωπος.

Ο πολιτισμός ενός ανθρώπου είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Η αγάπη στα ζώα, όπως και στη φύση, το περιβάλλον,είναι το ίδιο βασικά για έναν πολιτισμό, όσο και ο ανθρωποκεντρικός του χαρακτήρας. Να το διδάξουμε αυτά στα παιδιά.

 

4. Ζυγίζει 317 κιλά και θέλει να φτάσει τα 450 -Απίστευτη ιστορία [βίντεο]
Φωτογραφία: Barcroft TV

Μια 27χρονη από τις ΗΠΑ, δηλώνει παχύσαρκο μοντέλο, ζυγίζει 317 κιλά και έχει στόχο, όπως λέει, να φτάσει τα 450, με σκοπό να μην μπορεί να… περπατήσει!

Η Monica Riley, τρώει καθημερινά κάτι παραπάνω από 8.000 θερμίδες, αφού επιθυμεί να σταματήσει να κινείται. Όπως υποστηρίζει, είναι σεξουαλική φαντασίωση(!) αυτής και του συντρόφου της, να μην μπορεί να κουνηθεί, αφήνοντας άφωνους τους ανθρώπους που επιμελήθηκαν την ιστορία της, στο Barcroft TV.

Να σημειωθεί ότι η πρωταγωνίστρια της συγκεκριμένης ιστορίας έχει καταφέρει να πληρώνεται για αυτό που κάνει, αφού υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τη βλέπουν να τρώει, μέσω φωτογραφιών!

Βοηθός της σε όλα αυτά… ποιος άλλος από τον αγαπημένο της σύντροφο.

Δείτε το βίντεο:

http://www.iefimerida.gr/news/287447/zygizei-317-kila-kai-thelei-na-ftasei-ta-450-apisteyti-istoria-vinteo#ixzz4JksCrely

…΄Οταν ο άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης!

 

                                              *

Η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Παπανδρέου (2009-2011), την οποία κατηγόρησε ως υπεύθυνη για τον εκτροχιασμό της οικονομίας, έδωσε αφορμή στο ΚΙΔΗΣΟ να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ, με ένα γράφημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, είπε μεταξύ άλλων:

«Ο κύριος υπεύθυνος για την περιπέτεια αυτή ήταν και παραμένει στο δικό μου το μυαλό ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σε μια εποχή που, εν πάση περιπτώσει, οι θύελλες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είχαν χτυπήσει την Ελλάδα μας είπε ότι “λεφτά υπάρχουν” και, επτά μήνες μετά, βρεθήκαμε σε ένα Μνημόνιο, το οποίο αμφιβάλλω αν και ο ίδιος κατάλαβε ακριβώς τι υπέγραψε».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε με ένα γράφημα, το οποίο απεικονίζει την εκτόξευση του ελληνικού δημοσίου χρέους επί κυβέρνησης Καραμανλή.

«Από “μεταρρυθμιστής”, υπερασπιστής του Καραμανλικού εκτροχιασμού, με 8 γράμματα», ήταν το σχόλιο του ΚΙΔΗΣΟ.