ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

1. Αύξηση της κατάθλιψης και των αυτοκτονιών λόγω οικονομικής κρίσης
Αλεξανδρούπολη
Μεγάλη αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης και έντονου άγχους στον πληθυσμό, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, δηλαδή μετά το 2010, αναδείχθηκε μέσα από τις παρουσιάσεις εργασιών στο
24ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας.
Όσον αφορά στις αυτοκτονίες, έχουν αυξηθεί κατά 30% από το 2011. «Είναι πανελλήνιο εύρημα η αύξηση των αυτοκτονιών. Ευτυχώς δεν έχει ανέβει πάρα πολύ. Ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, με τεράστια διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών αυτοχείρων (περίπου 7 άνδρες και μία γυναίκα ανά 100.000). Εκεί που είναι σαφέστατη η αύξηση είναι στις μέσες ηλικίες, άνδρες και γυναίκες, δηλαδή αυτοί που θίχτηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση, βρεθήκαν ακάλυπτοι από δάνεια, να χρωστάνε κ.λπ.» σύμφωνα με τον κ. Πλουμπίδη.

 

 Δε μας είπαν, όμως,  οι πανέλληνες επιστήμονες της ψυχιατρικής εταιρίας από πού πήραν αυτά τα στοιχεία,που παρουσίασαν; Φυσικά και είναι ψεύτικα-πέτσινα,λέμε εμείς, αφού ξέρουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχουν αρχεία και στατιστικές  χρόνων , για να μπορεί κανείς να κάνει συγκρίσεις.

Παντού σ΄αυτη τη χώρα απάτη ,λαμογιά,ψέμα. Ακόμα και στην επιστήμη. Δημοσκοπικές εταιρίες,ψυχιατρικές,κόμματα μια  απέραντη έρημος  ψεύδους ,επιπολαιότητας ,προχειρότητας και σκοπιμοτήτων.

Να δούμε τα πραγματικά στοιχεία στο παρακάτω κείμενο:

 Ο χάρτης με τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ευρώπη -Η θέση της Ελλάδας [χάρτης]
Ο χάρτης με τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ευρώπη -Η θέση της Ελλάδας [χάρτης]

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αυτοκτονία, μάλιστα, αποτέλεσε τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15-29 ετών για το έτος 2012. Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών ήταν η Γουιάνα, με 42 άτομα στα 100.000 να χάνουν τη ζωή τους από σκόπιμους αυτοτραυματισμούς.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2012, ο Jakub Marian, ένας Τσέχος γλωσσολόγος, μαθηματικός και καλλιτέχνης, δημιούργησε έναν χάρτη για να συγκρίνει τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ευρώπη.

Από τον χάρτη προκύπτει ότι οι ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών, με τη Λιθουανία να βρίσκεται στην κορυφή με 28,2 άτομα ανά 100.000, τη στιγμή του το Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα έχει μόλις 6,2.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, τα ποσοστά των αυτοκτονιών για το 2012 είναι πολύ χαμηλά, μόλις 3,8 ανά 100.000 ανθρώπους. Τραγική διαπίστωση, αλλά αντικειμενική.

Οι Μιχαλολιάκοι, αλλά και  τα σαϊνια του ΚΚΕ και των λοιπών…αριστερών δυνάμεων (μέσα σ΄αυτές και ο …Λαφαζάνης), φυσικά και οι (κατά δήλωσή τους μόνο) αντιεξουσιαστές (στην ουσία μπαχαλάκηδες), στις αυτοκτονίες, την πορνεία και τη δεινή πείνα των Ελληνόπουλων στα σχολεία επένδυσαν για να κάνουν τζέρτελο χρόνια τώρα. Ειδικά το 2012. “Ο ένας πίσω  από τον άλλο αυτοκτονούν οι ΄Ελληνες και  οι θυγατέρες τους βγαίνουν στο κλαρί, λόγω οικονομικής κρίσης”, κραύγαζαν και συνεχίζουν.

 Να ,όμως,που οι σφαλιάρες πέφτουν απανωτά κι από παντού. Οι δημαγωγίες ,ο λαϊκισμός και  η άγρα οπαδών σε “θολά νερά”  δεν έχουν μακροβιότητα. Είναι η μοίρα του ψεύδους και τα… “κοντά ποδάρια” του να έχει μικρή ζωή.

Γράφαμε  στις 29/11/2015:

Με τη σκοτεινή πλευρά της πορνείας και τον αντίκτυπο σε αυτήν της οδυνηρής λιτότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται σήμερα η εφημερίδα Times του Λονδίνου σε δημοσίευμά της με τον προβοκατόρικο τίτλο «Greek students sell sex for food». Το συμπέρασμα προκύπτει από μελέτη που πραγματοποίησε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο εξέτασε στοιχεία περισσότερων από 17.000 ατόμων που εκπορνεύονται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Ελληνίδες είναι σήμερα αυτές που κυριαρχούν στην εγχώρια βιομηχανία της πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, με το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα να συγκαταλέγεται στα φθηνότερα ολόκληρης της Ευρώπης.    Ο σκληρός ανταγωνισμός έχει αναγκάσει νεαρά κορίτσια και φοιτήτριες να χρεώνουν το σεξ που προσφέρουν σε εξευτελιστικές τιμές κι άλλοτε σαν αντάλλαγμα για λίγο φαγητό, μεταδίδουν οι Times. «Μερικές γυναίκες το κάνουν για να φάνε μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς επειδή πεινάνε» λέει στους London Times ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, που συντόνισε την διάρκειας τριών ετών μελέτη. «Άλλες [το κάνουν] για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς, έκτακτα έξοδα ή για τη δόση τους [ναρκωτικά]» προσθέτει.    Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η ισχύουσα τιμή για σεξ με μια πόρνη ήταν τα 50 ευρώ. «Σήμερα έχει πέσει τόσο πολύ που αγγίζει τα 2 ευρώ για ένα μισάωρο» μαρτυρά ο κ. Λάζος. Μερικές από τις 400 αυτές απελπισμένες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μπορούν άνετα, σύμφωνα με τον ίδιο, να συγκριθούν με χιλιάδες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις παγκοσμίως που κάνουν το ίδιο πράγμα «αλλά ποτέ δεν είχε γίνει τάση όπως τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης». Επιπλέον, υποστηρίζει πως οι Ελληνίδες κυριαρχούν πλέον σε ποσοστό 80% στο δίκτυο πορνείας της Ελλάδας. Ειδικά εκείνες που προσφέρουν το φθηνότερο σεξ έχουν μάλιστα και την μεγαλύτερη ζήτηση. «Δεν φαίνεται πως θα εξασθενίσουν αυτά τα νούμερα. Κάθε άλλο, αυξάνονται με σταθερό ρυθμό» αναφέρει ο Γρηγόρης Λάζος. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τιμή του σεξ πέφτει, καθώς το ίντερνετ πλέον παρέχει ολοένα και περισσότερο σεξουαλικό υλικό. Σύμφωνα με τους London Times, στην Ευρώπη η μέση τιμή των 180 ευρώ για μία ώρα «πληρωμένου έρωτα» έχει μειωθεί δραματικά. Η πορνεία στην Ελλάδα είναι νόμιμη, ωστόσο ελάχιστοι οίκοι ανοχής στην χώρα έχουν άδεια, ωθώντας έτσι σχεδόν 18.500 ιερόδουλες να δουλεύουν στους δρόμους. Οι περισσότερες γυναίκες που εκδίδονται στη χώρα είναι μεταξύ 17-20 ετών. Η έρευνα έρχεται μετά την σοκαριστική αποκάλυψη πριν ένα μήνα πως μια άνεργη μητέρα στην Ελλάδα εκπόρνευε την 12χρονη κόρη της σε έναν ιερέα και να έναν συνταξιούχο. Η γυναίκα τελικά καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλακής και πρόστιμο 100.000 ευρώ. «Αυτό που μαθεύτηκε τον προηγούμενο μήνα σε συνδυασμό με τη μελέτη μας αντικατοπτρίζει μια κοινωνία σε άρνηση ως προς τις αλλαγές που συμβαίνουν» παρατηρεί ο κ. Λάζος. «Οι αρχές πρέπει επιτέλους να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν να αδιαφορούν» καταλήγει.
Εν τάξει. Γνωστό πως  εδώ και πολύ καιρό (ορατό και «δια γυμνού οφθαλμού)  οι Times του Λονδίνου κατάντησαν «ταμπλόιντ» (διάβαζε φυλλάδα) . Κι ως φαίνεται θα ξεπεράσει η «ιστορική» εφημερίδα οσονούπω και τις  Mirror και  Sun, που πάλαι ποτέ (στις σοβαρές της ημέρες) η ίδια τις αποκαλούσε  περιφρονητικά στα «παρασκήνια» το «αντώνυμό» της στον Τύπο. Ακόμα και τη σοβαροφανή  Guardian, το «alter ego» της Γερμανικής Bild, έχουν  αρχίσει επιτυχώς εδώ και καιρό να συναγωνίζονται οι Times, λένε οι » παροικούντες»  στη γηραιά  Αλβιόνα.
Πού  είναι το περίεργο;  Μήπως  η παμπάλαιη   βρετανική εφημερίδα δεν  ανήκει  κι αυτή σήμερα στο τημ της παγκόσμιας  βαριάς Βιομηχανίας παραπληροφόρησης; Δεν  υπηρετεί κι αυτή ευλαβώς, όπως η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου «Τύπου» την εμπορική δημοσιογραφία , ιδιοκτησίας… Μαμωνά; ΄Ενα αυτό.
Μετά, να πάμε στο άλλο.  Στον «έτερο Καπαδόκη». Δράστη-συντάκτη του παραπάνω  επιστημονικού ανοσιουργήματος (τρελό και ανισόρροπο θα ήταν οι καλύτεροι χαρακτηρισμοί).   O κύριος ονομάζεται Γρηγόρης Λάζος. Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο… Πάντειο Πανεπιστήμιο. (Απαραίτητη διευκρίνιση: Μην κωλώνετε από τη βαρύγδουπη  επωνυμία. Δεν παύει  και σήμερα το…ίδρυμα αυτό  να είναι η γνωστή …Πάντειος, Ανωτάτη Σχολή  που  στις μέρες μου έμπαινε η …σάρα και η μάρα, η «σκαρταδούρα» των υποψηφίων).
Αυτός, λοιπόν, ο Λάζος Γρηγόριος διεξήγαγε λέει, μια πανελλήνιας έκτασης «έρευνα» (σκέτο…λάζο μαχαίρι) και…εξέτασε 17.000 (!) εκδιδόμενα κορίτσια  στην Ελλάδα! Και τί  ανακάλυψε ο δαιμόνιος αυτός  πανεπιστημιακός  τύπος; Πέρα από το…  τρομακτικό  νούμερο  που διαβάσατε, διαπίστωσε  πως οι εκδιδόμενες, λόγω πείνας (!) φοιτήτριες και άλλες νεάνιδες στην Ελλάδα, το…δίνουν  σχεδόν  κοψοχρονιάς (σχεδόν το χαρίζουν) «αντί πινακίου φακής», που την υποβιβάζει, μάλιστα,   (τη «φακή»)  στο ευτελές αντίτιμο μιας  «τυρόπιτας (ή ,άντε, ενός παχυλού σάντουιτς στην καλύτερη περίπτωση) . ΄Αδικο είχε,  επομένως , ο Βαγγέλας ο ταρίφας   που ρώταγε χτες  πανευτυχής και εμβρόντητος  στην πλιάτσα  «πού, ρε παιδιά κερνάς  μια τυρόπιτα και πηδάς γκομενάκια ; Εγώ να  δώκω μαζί και κόλα κόλα,άμα είναι…»!
Δε θα κάνουμε τη χάρη στον κουτοπόνηρο (και θα πούμε γιατί)  κοινωνιολόγο Λάζο να  ασχοληθούμε αναλυτικά  με την … εμπεριστατωμένη, επιστημονική του   «έρευνα» (διάβαζε «πατάτα»), επειδή   θα  υποβίβαζε  τη στοιχειώδη λογική του κρίνοντος .  Για τους  «επίμονους», όμως, τους «επί τον τύπον  των ήλων» αρκούν ελάχιστες   ερωτήσεις-«σφαλιάρες» , για να αντιληφθεί και ο πιο αδαής ή απαιτητικός  ,πόσο  ατεκμηρίωτη και μπαρουφοειδής (άρα στον αέρα)   είναι η «έρευνά» του :
1. Πόσο καιρό χρειάστηκε ο αθεόφοβος και  θορυβοποιός «ερευνητής» να… εξετάσει 17.000 εκδιδόμενα κορίτσια; Η κρίση  κρατάει κοντά πέντε χρόνια. Και ολόκληρη την Πάντειο να ξαμόλαγε στους δρόμους, στα σάιτ και τη Χρυσή Ευκαιρία με στυλό, μολύβι και ερωτηματολόγια,σε πέντε χρόνια μέσα αποκλείεται να συναντούσε 17.000  εκδιδόμενες. Στοιχειώδης λογική.
 2.Πώς και  πού  τα συνάντησε   όλα αυτά τα χιλιάδες (κρυφώς και σταδιακώς συνήθως) εργαζόμενα κορίτσια;  Στο διαδίκτυο, σε έντυπα, στα τετράγωνα πίσω από την Ομόνοια ή στα «σπίτα» της Φυλής και της Αχαρνών; Οι  του «πεζοδρομίου» (καλντεριμιτζούδες τις αποκαλούσε, αν θυμάμα καλά, ο Ταχτσής)   είχαν και στάμπα   στο κούτελο με κόκινο φωτάκι  ή διαφημιστική ταμπέλα στην πλάτη  «εδώ ο  καλός και φτηνός μάρκαλος»;
3. Μόνος πήγε και τις βρήκε ο καθηγητής, ειδικά τις «κρυφοπουτανίτσες»  της γειτονιάς  ή είχε  μαζί του και δόλωμα; Τίποτα, δηλαδή (μη παστρικές τούτες) φοιτήτριές του, που υποδύονταν τις πόρνες για να πλησιάσουν πιο εύκολα  τις ορίτζιναλ,  να τις ψαρεύουν και να εξομολογούνται εκείνες αφελώς και λεπτομερώς τα περί  τυρόπιτας, που τις κέρναγε ο μπάρμπα  Ανέστης ο Φούρναρης της γειτονιάς τους, που τις γνώριζε  μάλιστα παιδιόθεν;
4. Στην Ελλάδα  διεξήγαγε την έρευνα ο…ακαδημαϊκός  ή είχε σε λάθος λειτουργία το τζιπιές του μυαλού του, παρεξέκλινε της πορείας  και νόμιζε πως  κινείται κατά Ελλάδα μεριά;
5.  Ποιο ήταν το ερωτηματολόγιο που έδινε στα «πεινασμένα κορίτσια» και πόσες ερωτήσεις περιελάμβανε; Εκείνη για την «τυρόπιτα» πώς ήταν διατυπωμένη; ΄Ετσι στα ίσια και αγενώς ή  κομψά και κουτοπονηρούλια;
 Λοιπόν…τούτων ούτως εχόντων, ας μην ανησυχούν ποσώς  οι μαμάδες. Δεν έγινα ξαφνικά … πουτάνες οι κόρες τους  και μάλιστα για  μια κωλο-τυρόπιτα  ,που, δόξα τω θεω, από κανένα φτωχό ή πλούσιο ελληνικό σπίτι δε λείπει και μάλιστα καμωμένη   με τέχνη (ως γνωστόν βρίσκεται στο   άνοιγμα του φύλλου) και όχι σαν τη φτηνιάρικη του  φούρναρη.
Ορκιζόμαστε πως δεν  πρόκειται για καμιά έρευνα, πολύ περισσότερο επιστημονική. Είναι της πλάκας.  Ουδέποτε έγινε τέτοια σοβαρή…δημοσκόπηση στη Ελλάδα ή  κι αν έγινε κάτι, σίγουρα ούτε με το σωστό τρόπο διεξήχθη ούτε τέτοια ανατριχιαστικά αποτελέσματα προέκυψαν.
Απλώς, ο Λάζος  ξύπνησε ένα πρωί και επειδή την έβλεπε διάσημος όλη νύχτα ,επηρεασμένος από το όνειρο δεν έχασε καιρό. Σύνταξε ένα μέηλ με την περίφημη ανακάλυψη πως στην Ελλάδα λόγω πείνας («κατοχικής» ή όχι αδιάφορο,αλλά γερμανικής πάντως αιτίας και επιβολής ), δεν ισχύει πια η περίφημη ατάκα «το μνί σέρνει καράβι»,παρά μόνο  μια ανάλαφρη τυροπιτούλα  του ενός ευρώ και  το απέστειλε με την ένδειξη  ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ στους  Times. Κι η σοβαρή εφημερίδα, άλλο που δεν ήθελε.  Τους ήρθε «μάνα εξ ουρανού».  Δημοσίευσαν πάραυτα τη… βαρυσήμαντη έρευνα με φαρδιά πλατιά την ακαδημαϊκή  υπογραφή του κουτοπόνηρου Γρηγόρη και…”πιασ΄ τ΄αυγό  και κούρευ΄το»!  (Λέτε, ύστερα από τέτοια  δημοσιογραφική αναγνώριση -επιτυχία  να τον καλέσουν τον μπαγασάκο να…καταλάβει  και έδρα στην Οξφόρδη;)
Ας σοβαρευτούμε. Η πορνεία, ως κοινωνικό φαινόμενο και, αν θέλετε,  ως  επάγγελμα ή part time  ενασχόληση , πέρα από παμπάλαιη και δοκιμασμένη προέλευσή της, είχε ανέκαθεν   τους  θιασώτες και τους πολέμιους της.  Σε πείσμα μάλιστα του κυνηγητού που υπέστη, κυρίως από τις θρησκείες,αλλά και τις άλλες εξουσίες στο διάβα των αιώνων ,επιβίωσε και σήμερα ανθεί σε όλες τις κοινωνίες, όσο ποτέ άλλοτε.
Στην Ελλάδα ,σε αντίθεση με αυτά που λέει η ερευνητική του φανφαρόνου κοινωνιολόγου   δεν έχουμε   την έκταση του φαινομένου που συναντάει κανείς  σε άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία. Ούτε φυσικά η οικονομική κρίση εκτόξευσε τα νούμερα των εκδιδόμενων γυναικών στη χώρα μας εκεί που  τα  εκτίναξε η ασύνετη πένα του δράστη-συντάκτη.  Ούτε κατά διάνοια.
΄Οπως  ακριβώς δεν είχαμε ούτε τρομακτική αύξηση αυτοκτονιών λόγω οικονομικής  κρίσης ή βαριά φαινόμενα ασιτίας παιδιών στα σχολεία. Η παγκόσμια εμπορική βιομηχανία έπαιξε σ΄αυτές τις τρεις ελληνικές  μετοχές (πορνεία-αυτοκτονίες-πεινασμένα παιδιά) με «χρηματιστές-μεσάζοντες» κάτι σαν τον άφρονα Γρηγόρη  Λάζο και τα κονόμησε καλά, όλα αυτά τα χρόνια,που εμείς στην Ελλάδα,ναι μεν δε ζούσαμε τις «καλές»  ημέρες των φτηνών δανεικών,  αλλά επιβιώναμε (και συνεχίζουμε) αξιοπρεπώς.

______________________________________________________________________

  1. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ. ΕΔΩ, “ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ”, ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟ ΕΛΛΗΝΑ!
  2.   ΜΑΙΑ  ΔΙΑ-ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  3. ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!
1.α. Ωραιόκαστρο: Δεν δέχονται μικρά προσφυγόπουλα στο 5ο δημοτικό σχολείο, απειλώντας με κατάληψη
 

Σάλος και απογοήτευση έχει προκαλέσει επίσημο έγγραφο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με σαφέστατα ρατσιστικό περιεχόμενο.

β. Παραιτήθηκε, μετά τον σάλο, ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Ωραιοκάστρου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

γ. Βρετανία: Εγκυος έχασε το παιδί της σε ρατσιστική επίθεση -Ανδρας την κλώτσησε στην κοιλιά
Ο άντρας που φέρεται να έκανε την επίθεση. Φωτογραφία: Independent

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μία γυναίκα η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το αγέννητο παιδί της.

Σε βιντεοσκοπημένο υλικό από κάμερα ασφαλείας, εμφανίζεται ένας άντρας να επιτίθεται φραστικά στην 34χρονη γυναίκα μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Bletchley. Στη συνέχεια ο άντρας την ακολούθησε μέχρι το αυτοκίνητό της και την κλώτσησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Το θύμα κατέρρευσε μετά την κλωτσιά που δέχτηκε στο στομάχι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχασε το παιδί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την 34χρονη προσπάθησε να υπερασπιστεί ένας άντρας ο οποίος όμως δέχτηκε και αυτός επίθεση με μπουκάλι.

Η επίθεση στην εγκυμονούσα φέρεται να έγινε εντελώς απρόκλητα.

Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα μία φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο άντρας που πιστεύεται ότι έκανε την επίθεση απευθύνοντας έκκληση στο κοινό να επικοινωνήσει στην περίπτωση που γνωρίζει κάτι.

Υπάρχει ένα απαράβατος, φυσικός  κανόνας που τον επιβεβαιώνει και η Ιστορία:  ‘Οποιος  τολμήσει να πάει κόντρα, να αντιπαρατεθεί  στη Φύση, να προσβάλει τη φυσική τάξη ,  διαπράττει  ΄Υβριν, η οποία, με τη σειρά της, οδηγεί το δράστη  στην τιμωρία και την καταστροφή. Ουδείς ανατρέπει ή μπορεί να αμφισβητήσει τον παραπάνω κανόνα, εκτός αν δεν  έχει σώας τας φρένας.

Την ιδιότητα του ανθρώπου την καθορίζει η ίδια η φύση και όχι το χρώμα, η φυλή-καταγωγή, ο τόπος, η σωματική ακεραιότητα-αρτιμέλεια, η “μόρφωση” ή άλλα επίκτητα χαρακτηριστικά. ΄Οποιος δε δέχεται τη φυσική και διαχρονική αυτή αλήθεια ,θα υποστεί τις συνέπειες της ΄Υβρεως, που  είναι αυστηρά τιμωρητικές.

Ο ρατσισμός είναι διαστροφή και προσβολή της φύσης. Ανατροπή των φυσικών της νόμων. Δεν έχει να κάνει ούτε με έλλειψη ανθρωπισμού,ούτε με παράβαση ανθρώπινου νόμου, ούτε με χρεία επίδειξης ορθής κοινωνικής συμπεριφοράς. ΄Οπως κάθε αφύσικο, ακατανόητο και παράλογο και ο ρατσισμός έχει να κάνει  με έλλειψη φρενών, με ανικανότητα διάκρισης του στοιχειώδους, του απλού, του λογικού, του αυτονόητου. Και είναι καθοριστικά στοιχεία  στη συμπεριφορά του ατόμου αυτές οι αποκλίσεις.

Δεν έχουμε να πάμε μακριά για να θηρεύσουμε αποδεικτικά στοχεία της συγκεκριμένης αλήθειας. Αν δεν είναι παράνοι ,τρελαμένοι και  βιαστές της απλής λογικής  ο Μιχαλολιάκος και η ναζιστική μεγαλοπαρέα του, τότε τί είναι; ΄Εχει ιδεολογία ο ναζισμός; Είναι ιδεολογία  ή οφθαλμοφανής ανοησία,η διαστροφή να διακρίνεις τις φυλές των ανθρώπων σε ανώτερες και κατώτερες; Με ποια κριτήρια και ποιες μεθόδους; Το αίμα, το DNA, την καταγωγή-προέλευση; Μα, όλα αυτά έχουν ανατραπεί άρδην στο διάβα των αιώνων. Και η καθαρότητα των φυλών και των εθνών υπάρχει μόνο στους ολιγόνους και θερμοκέφαλους εθνικιστές. Το  σιγουρεύει η Ιστορία.  Προφανής και λογική η ανάμειξη των φυλών, των αιμάτων, των γλωσσών, των πολιτισμών. Και μάλιστα ανετρεπτικά. Παντελής ισοπέδωση.

 Να σκεφτεί μόνο κανείς πως εκεί πάνω στο Ωραιόκαστρο, αυτοί οι Ναζί που δε θέλουν να συνυπάρχουν τα βλαστάρια τους με τα… παρακατιανά προσφυγάκια, οι περισσότεροι ή είναι οι ίδιοι  πρόσφυγες (παππούδες), με μετανάστες γονείς  ή έχουν (και δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, αντίθετα μάλιστα)  μπόλικο σλάβικο αίμα μέσα τους.  Μόνο Ελληνάρες δεν είναι, αφού και με μια απλή εξέταση του ελληνικού DNA τους, αποδεικνύεται πως στις φλέβες μας, ακόμα κι  στον…ομφαλό της Ελλάδας, που είναι η ο Μωριάς, τρέχει αίμα, περισσότερο  από 30%…πολωνικό!

Είναι αστεία όλα αυτά που ζούμε, αν δεν ήταν τραγικά. Τέτοια περιστατικά,σαν τα παραπάνω στο δικό μας  Ωραιόκαστρο και στο Bletchley της Αγγλίας εν μέσω (παρά κάτι) 21ου αιώνα, είναι αν μη τι άλλο, εξωφρενικά.

Να θεωρεί και να πιστεύει ο ανεγκέφαλος ,ο βλάκας πως επειδή η ταυτότητα του ανα-γράφει ΄Αγγλος ή ΄Ελληνας, αυτόματα αναγορεύεται σε διαφορετικό είδος από τον Αφγανό, τον Πακιστανό,το Σύριο, απαιτείται όντως σοβαρή ανεπάρκεια  iq  Και δεν ειναι δικαιολογία, παρά μόνο ευφυολόγημα, πως ο βλάκας είναι ανίκητος, πως “δεν καταλαβαίνει χριστό”.

Γι να δείτε  “πόσο θα τρέχει και δε θα φτάνει” ο Ναζί-Ελληνάρας αυτός πρόεδρος της ένωσης συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου και τα άλλα “φυτά”-γονείς, που συμφώνησαν μαζί του, αν ο εισαγγελέας εκεί πάνω έκανε σωστά τη δουλειά του  και τους έστελνε στο εδώλιο με τουλάχιστον δέκα κατηγορίες (και με  απαραίτητη φυσικά προφυλάκιση, ως ικανοί να διαπράξουν τα ίδια και χειρότερα αδικήματα) .Να δείτε για  πότε θα έβαζαν μυαλό οι θεωρούμενοι ως  βλάκες  Ωραιοκαστρίτες.

Αλλά, σ΄αυτό τον τόπο της διαπλοκής και της διαφθοράς, της εκτέλεσης του λογικού, δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις, οι ανακλαστικές αντιδράσεις της πολιτείας με τα όργανά της για περιστατικά όπως αυτό .  Εδώ,  π.χ ,η  π. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη  νομιμοποίησε τους Ναζί, που κατέσφαξαν 60 συνανθρώπους μας και κακοποίησαν άλλους 3.500. Και  τους έχουμε τιμή μας και καμάρι μας μάλιστα να είναι στη Βουλη των Ελλήνων ο  Μιχαλολιάκος  με τη συμβία του Ζαρούλια, τον Παππά και τον Κασιδιάρη. Τί κράτος, τι πολιτεία,τί λαός!

2. ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ
Ωραιόκαστρο: H συνταξιούχος που είπε «όχι» στον ρατσισμό
Ωραιόκαστρο: H συνταξιούχος που είπε «όχι» στον ρατσισμό [βίντεο]

 

Τις τελευταίες ημέρες, το Ωραιόκαστρο έχει έρθει στην επικαιρότητα, εξαιτίας της απόφασης των γονέων να κάνουν κατάληψη στα δημοτικά σχολεία, αν αυτά δεχθούν προσφυγόπουλα.

Μπορεί οι αντιδράσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα να συνεχίζονται, ωστόσο είναι παρήγορο ότι υπάρχουν και κάτοικοι της πόλης που λένε «όχι» στον ρατσισμό.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να μιλήσει η κυρία Χρυρή Περπερίδου, συνταξιούχος μαία, η οποία μέσα τέσσερα λεπτά κατάφερε να αποδομήσει κάθε επιχείρημα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

«Ναι, η κατάσταση είναι άθλια. Ναι, υπάρχουν προβλήματα. Αλλά η γκετοποίηση δεν βοήθησε ποτέ κανέναν και δεν έλυσε κανένα πρόβλημα», τόνισε, μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι είναι τιμή της που φρόντισε ανθρώπους με σοβαρά λοιμώδη νοσήματα και ασθενείς με AIDS, κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Γιατί όταν δεν έχεις κριτήρια να δεις ένα σοβαρό πρόβλημα, καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα και σε παρασύρει η άγνοια ή η ημιμάθεια», επεσήμανε. Και σε αυτά στάθηκε, στην άγνοια των γονιών. Πέρα από «κάποια παραληρήματα φασισμού και ρατσισμού, τα οποία αφορούν κάποιους».

Η κ. Περπερίδου βρέθηκε στην Ειδομένη, στο Χέρσο και στα Διαβατά. Εκεί όπου, όπως είπε η κατάσταση «όντως είναι άθλια». «Αν κάνεις γκέτο, το πρόβλημα που φοβάσαι ότι θα αντιμετωπίσεις θα έρθει να σε βρει στην πόρτα σου. Το γκέτο μόνο επιδεινώνει το πρόβλημα. Ούτε εντάσσει τον κόσμο, ούτε αμβλύνει αντιθέσεις ούτε λύνει το πρόβλημα», κατέληξε.

΄Εσωσε την τιμή του Ωραιοκάστρου η ωραία αυτή …Ωραιοκαστρίτισσα. Να’σαι καλά, κυρία (με Κ κεφαλαίο) Περπερίδου!

3. Ποτάμι για την ανάρτηση πόθεν έσχες: Η χαρά των ληστών, απαγωγέων και εκβιαστών
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Αιχμηρή ανακοίνωση για την απόφαση της κυβέρνησης να δημοσιοποιούνται τα πόθεν έσχες στο διαδίκτυο, εξέδωσε το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για  «χαρά των ληστών, απαγωγέων και εκβιαστών».

«Βέβαια, η κυβέρνηση είπε ότι θα αποκρύπτεται η διεύθυνση όλων εκείνων των οποίων τα περιουσιολόγια θα αναρτώνται – αλλά αυτή η πρόνοια δεν έχει καμία σημασία μιας κι είναι πολύ εύκολο να μάθει κανείς σήμερα την διεύθυνση οποιουδήποτε. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδύει με τον μανδύα του πολέμιου της διαφοράς μια δράση η οποία αν συνοδεύονταν από μια συνολική δημόσια πολιτική για την διαφάνεια στον δημόσιο βίο θα ήταν σωστή και χρήσιμη, τώρα όμως, με τον τρόπο που εισάγεται αποτελεί ακόμα μια λαϊκιστική κορώνα της κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Και δημοσιογράφος και ελαφρόμυαλος ο Σταύρος (“χρόνια πολλά” κι’όλας σήμερα, που γιορτάζεις). Την ανάρτηση αυτή περίμεναν οι ληστές ,για να χτυπήσουν. Αλλιώς, θα τους γινόταν  η ζωή δύσκολη να εντοπίσουν στόχους.

΄Οχι, δεν το παίζει μόνο μόνο χαζούλης ο Σταύρος. Εξελίσσεται και σε άριστο  λαϊκιστή, δημαγωγό  ο αρχηγός του …πακτωλού ψήφων.