ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο για πρώτη φορά ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ
Στο Προεδρικό Μέγαρο για πρώτη φορά ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ [εικόνες]

Χθες για πρώτη φορά μετά το 1969 ένας Γλίξμπουργκ πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, το κτίριο που πριν το δημοψήφισμα του 1974 αποτελούσε τα επίσημα ανάκτορα.

Χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum», με θέμα «Religion, Migration Power and Money».

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο γιος του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου, Νικόλας Γλίξμπουργκ.

Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ με την οικογένεία του έφυγαν από την Αθήνα μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών και ζούσαν αυτοεξόριστοι στη Ρώμη. Ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ γεννήθηκε δυο χρόνια αργότερα, το 1969 στη Ρώμη.

Την αρχή έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  που ως υπουργός εξωτερικών στην  κυβέρνηση του  φιλοβασιλικού Γ.Ράλλη (1980), ίδρυσε το ελληνικό Κολέγιο Λονδίνου ,για να πάρουν απολυτήρια , ως ΄Ελληνες,  τα παιδιά του τ.βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο γράφων (Νίκος Αδαμόπουλος)  και δύο άλλοι συνάδελφοι καθηγητές (Ανδρέας Σταματόπουλος φυσικός και ΄Αννα Κοστρίβα, Γαλλικών) με την ενεργό συμμετοχή στον αγώνα και δύο δασκάλων (Κώστας Λάμνιας και Αγγελική Αναστασοπούλου), αποτρέψαμε αυτό το πραξικόπημα και έτσι δεν κατάφεραν τα παιδιά του Κωνσταντίνου να ισχυρίζονται πως έτυχαν ελληνικής εκπαίδευσης  με σφαγίδα της ελληνικής δημοκρατίας. Με το δικό μας “αίμα”, η τότε ελληνική πολιτεία  δεν εξευτέλισε  το σύνταγμα και τους νόμους της. Κάτι που δεν έκανε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου προσωπικά.

Να θυμίσουμε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου την εποχή που δίναμε εμείς τον παραπάνω αγώνα στο Λονδίνο, συνεργαζόταν άριστα  με τους εφοπλιστές, έδινε διαβατήρια στα μέλη της τ. βασιλικής οικογένειας με τους τίτλους τους και κυνηγούσε στο Λονδίνο εμάς τους “αντάρτες” εκπαιδευτικούς μέχρι θανάτου για το …ανοσιούργημα που διαπράξαμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη νομιμότητα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, παίρνει πάλι τη σκυτάλη (στο ανοιχτό ζήτημα και σήμερα της βασιλικής επαναδραστηριοποίησης) το 1990 στο Τόκιο ,εποχή της διεκδίκησης από την Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων.  Διαβάστε τί λέει ο  ίδιος ο Κωνσταντίνος :

(ΤΟ PORTAL της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ)
Από το βιβλίο του τ.βασιλιά

Σε τέσσερις εξόχως σημαντικές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας και κύρους, που όμως ανήκουν πολιτικά και ιδεολογικά «στην αντιπέρα όχθη», κάνει ειδική αναφορά στην αυτοβιογραφία του, που δημοσιεύθηκε σε τρείς τόμους στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ο τ. Βασιλεύς της Ελλάδος, Κωνσταντίνος: Στον Φιντέλ Κάστρο, με τον οποίο, όπως γράφει τον συνδέει μακρόχρονη φιλία, τον Μίκη Θεοδωράκη, η μουσική του οποίου «τον μαγεύει», και τον Αντώνη Τρίτση!

O τέταρτος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο γνώρισε ως καθηγητή Oικονομικών, πριν ο ιδρυτής του ΠΑΣOΚ αναμειχθεί στην πολιτική: O Ανδρέας έκανε στον Κωνσταντίνο μαθήματα Oικονομίας και ειδικά μαθήματα ανάλυσης και διαχείρισης των Κρατικών Προϋπολογισμών!
«Δεν θα μπορούσε να γνωρίσει κανείς πιο χαρισματικό άνθρωπο» προσθέτει επί λέξει για τον Ανδρέα, ο τ. βασιλεύς!
Η συνάντηση γνωριμίας του Κωνσταντίνου με τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση έγινε το 1990, τη χρονιά που θα κρινόταν η μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδος να πάρει τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 1996, τους Αγώνες των 100 ετών από την αναβίωση των Oλυμπιακών Αγώνων. Η τελική μάχη για τους Oλυμπιακούς Αγώνες του 1996 θα δινόταν στο Τόκιο τον Σεπτέμβριο του 1990 και στην τότε ελληνική αποστολή που θα διεκδικούσε να γίνουν οι Αγώνες στη χώρα μας συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, ο τ. πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αντώνης Τρίτσης, η Μελίνα Μερκούρη κ.ά.
xristos papadatos Γράφει σχετικά ο Κωνσταντίνος (τόμος Γ): Στην ελληνική αποστολή «Υπήρχαν βέβαια και έριδες για το ποιος θα αναλάβει την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Αθήνας (Σ.Σ.: Στη Διεθνή Oλυμπιακή Επιτροπή). Εκείνες τις μέρες συνάντησα τυχαία στην είσοδο του ξενοδοχείου τον Αντώνη Τρίτση. Δεν τον ήξερα. Με χαιρέτησε και μου συστήθηκε.
Τρίτσης προς Κωνσταντίνο: – Αύριο έχουμε την παρουσίαση. Κάντε κάτι γιατί οι μόνοι που μπορούμε να τη φέρουμε εις πέρας είμαστε η Μελίνα και εγώ.
Κωνσταντίνος: – Ισως να έχεις δίκιο. Αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτοί που θέτουν τα ερωτήματα γνωρίζουν τα πάντα για τις ανάγκες των Αγώνων.
Τρίτσης: – Τι εννοείτε;
Κωνσταντίνος: – Θα σας ρωτήσουν, για παράδειγμα, για τις θέσεις των δημοσιογράφων, ακόμη και για τα αποχωρητήρια των εγκαταστάσεων.
Τρίτσης: – Καλά αφήστε το…
Και συνεχίζει ο Κωνσταντίνος: «Δυστυχώς η παρουσίαση που κάναμε δεν ήταν καθόλου καλή. Δεν ήμουν μέσα στην αίθουσα. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έκριναν για ότι για πολιτικούς λόγους δεν θα έπρεπε να εμφανιστώ…».
Τελικά, η ΔOΕ, της οποία μέλος ήταν και είναι ο τ. Βασιλεύς, αποφάσισε οι τότε Αγώνες το 1990 να γίνουν στην Ατλάντα των ΗΠΑ και όχι στην Αθήνα…
Και ένα τελευταίο: Διαβάζοντας κανείς τους τρείς τόμους της αυτοβιογραφίας του τ. Βασιλέως, βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Κωνσταντίνος είχε περισσότερες συμπάθειες σε πολιτικά πρόσωπα της Κεντροαριστεράς παρά στο χώρο της Δεξιάς!.. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος εκθρονίστηκε από τον (Δεξιό) δικτάτορα Παπαδόπουλο, ενώ την ταφόπλακα στο βασιλικό θεσμό έβαλε ο επίσης Δεξιός Κωνσταντίνος Καραμανλής με το δημοψήφισμα του 1974!
Aντώνης Tρίτσης
Aντώνης Tρίτσης
Kωνσταντίνος
Kωνσταντίνος
΄Ηταν τότε που ο Μίκης Θεοδωράκης, αγκαλιά με τον Κωνσταντίνο στο Τόκιο, ξεστόμισε εκείνη την απρεπή-ασεβή  φραση “σήμερα με τον Κωνσταντίνο κάψαμε τους φακέλους μας”! (Δες και Νίκος Αδαμόπουλος “ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ).

Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, η τ. βασιλική οικογένεια πήρε… τα πάνω της και μπήκε δυναμικά στην κονίστρα με συχνές εμφανίσεις μελών της στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις δραστηριοτήτων, βιβλίων, αλλά και…λιγερών, κοριτσίστικων κορμιών της φαμίλιας  σε πασαρέλες κ.α.  Και όπως λέγαμε παλιότερα εδώ, ο τ. βασιλιάς και οι εφοπλιστές του Λονδίνου, προχώρησαν σε δυναμική παρουσία  “βασιλικών” ανδρών τα τελευταία χρόνια και έριξαν δυο “καλά”, κατά την άποψή τους,”άλογα” στην κούρσα της διεκδίκησης  αξιωμάτων  και στην πολιτική ζωή της χώρας.

1. Γράφαμε στις 11 Φλέβαρη 2016:

1. Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο

Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο

 

Δείπνα γίνονται πολλά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στον χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Αυτό όμως που έγινε χθες το βράδυ στην Αθηναϊκή Λέσχη έχει τη σημασία του και κυρίως εξαιτίας της σύνθεσής του, γράφει το Εθνος.

Το τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη
Στο τραπέζι παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας.Φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν σημαίνουν ότι διεργασίες, συζητήσεις και παρασκηνιακές κινήσεις για τη «στρατηγική» του χώρου και ευρύτερα της παράταξης έχουν σταματήσει ή ατονήσει.

Πολλά δείπνα στην Αθηναϊκή Λέσχη
Oπως έγραφε χθες το βράδυ το Planet-Greece, «αυτή τη στιγμή (βράδυ Τετάρτης) στη Λέσχη των Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικός δείπνος υπό τον Κώστα Καραμανλή με την συμμετοχή 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και η Μαριέττα Γιαννάκου. Ο μυστικός δείπνος λαμβάνει χώρα στην ιδιαίτερη τραπεζαρία, στον 8ο όροφο. Να θεωρήσουμε ότι είναι τυχαία η συγκέντρωση τη στιγμή που στον 6ο όροφο βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση φίλων του Φράγκου Φραγκούλη, για την δημιουργία του νέου κόμματος, στο οποίο θα είναι και ο Τάκης Μπαλτάκος; Στην συγκέντρωση του 6ου, μάλιστα, απ” ότι μαθαίνουμε βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος και ο κος Γρίβας!
Όμως, όπως μαθαίνουμε, και ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος βρίσκεται στη Λέσχη Αθηνών, έχοντας μυστικό δείπνο στον 9ο όροφο!
Μάλιστα, ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος (γιος του τέως Βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ) εθεάθη και στην συγκέντρωση του 6ου ορόφου!».

…Σήμερα θα το επαναλάβουμε με αφορμή την «ανακύκλωση» από τον «Τύπο» της δικής μας αποκλειστικής πληροφορίας-ενημέρωσης εδώ και πολύ καιρό   για την επίσημη κηδεμονία της Ν.Δ από τους «βασιλιάδες». Με τη νέα αυτή  μάχη ξεσκεπάζουμε, αφ΄ ενός μεν την αλητεία της εμπορικής δημοσιογραφίας, τον ερασιτεχνισμό και το «παπικό  αλάθητο » της και   αφ΄ετέρου  βάζουμε ένα ακόμα λιθαράκι στο   οικοδόμημα της αυθεντικής  ενημέρωσης μέσα από την Ιστορική δημοσιογραφία.  Ο κλάδος αυτός της Ιστορίας αποτελεί  στην εποχή μας τη μοναδική εγγύηση  πως η είδηση δεν έχει υποστεί το  νυστέρι της λοβοτομής. Παράλληλα, είναι αξεπέραστο  εργαλείο «μόρφωσης»,  μετ-εξέλιξης  του «οπαδού» σε ελεύθερο συνειδητοποιημένο πολίτη.
Να πάμε τώρα στα συγκεκριμένα δεδομένα αυτής της κατακρεούργησης της δική μας ενημέρωσης από τις  ύαινες  της  «δημοσιογραφίας». Από το πρωί  κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστότοποι  παρουσιάζουν τη συνάντηση  Κ. Καραμανλη Νικόλαου και των λοιπών ακροδεξιών ως περίεργη  και λίαν εντυπωσιακή είδηση για τα τεκταινόμενα στο χώρο της  Ν.Δ
 ΄Οταν την επομένη των κομματικών εκλογών για αρχηγό της Ν.Δ  ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα, ΟΛΟΣ ο  τύπος, ελληνικός και ξένος, μετέδιδε την είδηση της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανάδειξή τους ως αρχηγού του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το μετάλλαξε σε κεντροδεξιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.  Εμείς εδώ ,όμως, εκείνο κιόλας  το ανεβάσαμε την είδηση, αλλά με τον ακόλουθο κείμενο:
                                       11-1-2016
«ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 Ο ΠΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ο πρίγκιπας Παύλος ξανά στο προσκήνιο για νέο κόμμα - Κεντρική Εικόνα

 

10632819_1673534246257309_5046380450566365824_n1

 

                                   ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ
1. Απόστολος Τζιτζικώστας: ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει τον Αδωνι Γεωργιάδη: «Αστέρα μου, τα καταφέραμε!»
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Η Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας» πέπρωται να πεθάνει και θα πεθάνει!»
Σήμερα, όπως είπαμε, τα τσακάλια της ελληνικής δημοσιογραφίας, ανακάλυψαν ξαφνικά  το αυτονόητο, αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή  πως όλο, δηλαδή, το θέατρο της εκλογής αρχηγού της Ν.Δ έγινε για να μπει στο παιχνίδι ο Νικόλαος και να στηθεί η γέφυρα προσέγγισης των «άκρων» και   επανασυγκόλλησης Ακροδεξιάς-Δεξιάς-Κέντρου. ΄Ετσι αποφασίστηκε από τους εφοπλιστές στο Λονδίνο εδώ και πολύ καιρό,όπως έχουμε αναλύσει με ισχυρά ντοκουμέντα  σε άλλα κείμενά μας.  Και σήμερα,  τα «χαλκεία»  ξαφνικά … ψάχνονται (πώς ξέφυγε από τα σαϊνια η πληροφορία!), εκπλήσσονται, κάνουν υποθέσεις, υπολογισμούς, υφαίνουν σενάρια, βγάζουν συμπεράσματα και μάλιστα τόσο αυθαίρετα, όσο και η…αγχίνοια και η επαγγελματική τους κατάρτιση. Τόσο γελοίοι.
2. Και   στις  13 Μάρτη  2014:
» Η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ » ΒΟΥΡΒΟΝΩΝ» ΣΤΗΝ…ΕΛΛΑΔΑ.
Ακροδεξιά ιντερνετικά και μη  «έντυπα» έχουν αποδυθεί εδώ και πολύ καιρό σε αγώνα…νεκρανάστασης των «βασιλιάδων και των βασιλόπουλων» με σκοπό  να τους βάλουν ξανά στο «πολιτικό παιχνίδι». «Ξαναζεσταμένη σούπα», θα σπεύσουν να πουν πολλοί,  και ως εκ τούτου…άνοστη. Μόνο που δεν είναι  έτσι.
Ανέκαθεν ο Κωνσταντίνος και οι εφοπλιστές που τον στηρίζουν, είχαν σχέδια για τον ελληνικό «θρόνο». Αφού δεν τους βγήκε πριν χρόνια, να παλινορθώσουν τη βασιλεία στη χώρα, έριξαν στο «τραπέζι» το σχέδιο  «Συμεών Β΄Βουλγαρίας». Δε φαίνεται, όμως, να «τραβάει» ο δικός μας «τέως», όσο ο Συμεών στη γείτονα (για πολλούς λόγους)  γι΄αυτό, όπως έχουμε ξαναγράψει, ετοιμάζουν να ρίξουν» στον «αγώνα»   τον…παικταρά (υιό)    Νικόλαο. Και όχι μόνο δεν είναι απίθανο να εξυφαίνουν τέτοιο σχέδιο οι “βασιλιάδες» με το «Λονδίνο», αλλά το θεωρούμε πιθανότατο, αν οι συγκυρίες στη χώρα και στην Ευρώπη το επιτρέψουν.
 Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του ακροδεξιού «εντύπου» (από δημοσίευμα στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ». Η…δημοκρατική εφημερίδα του Μπόμπολα  φαίνεται πως «ξεσήκωσε» στην κυριολεξία υλικό από δικό μας παλιότερο άρθρο εδώ, χωρίς καμιά μνημόνευση της πηγής!) . Ακολουθούν  κάποια άλλα  κείμενά μας που δημοσιεύτηκαν στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ κατά καιρούς γα το ίδιο θέμα.
                                             A΄

Ετοιμάζει κόμμα ο πρώην βασιλιάς;

 

Η παρουσία στην Αθήνα σύσσωμης της οικογένειας Γλίξμπουργκγια το μνημόσυνο των 50 ετών από το θάνατο του βασιλιά Παύλου φούντωσε τις φήμες πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ετοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται αυτό άλλωστε…

Μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας φαίνεται πως έκαναν μυστικές επαφές και βολιδοσκόπησαν την προοπτική δημιουργίας πολιτικού φορέα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ και καιρό τα μέλη της οικογένειας Γλίξμπουργκ έχουν ανοίξει κύκλο επαφών επί ελληνικού εδάφους, εξετάζοντας την πιθανότητα δημιουργίας κόμματος.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν βολιδοσκοπηθεί είναι απόστρατοι και πρόσωπα με κοινωνικό στάτους, τα οποία είχαν εκφραστεί στο παρελθόν κολακευτικά για την τέως βασιλική οικογένεια, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Έθνος, μόνο τυχαία δε μπορεί να κριθεί η πρόσφατη μόνιμη μετακόμιση του μικρού γιου του τέως βασιλιά, Νικόλαου και της γυναίκας του Τατιάνας Μπλάτνικ στο Καστρί, σε μεζονέτα που νοίκιασαν από την οικογένεια Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Γλίξμπουργκ φιλοδοξούν να μιμηθούν τον Συμεών Β’ της Βουλγαρίας, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός στη χώρα του το 2001. Ο τέως μονάρχης κυβέρνησε μέχρι το 2005 οπότε και έχασε τις εκλογές, ενώ στις κάλπες του 2009 δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή και παραιτήθηκε από την προεδρία.

     ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA ,26-10-2013
    “Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη από την απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα να προσκαλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αντέδρασε έντονα λέγοντας πως είναι απαράδεκτη η στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «δεν ξέρω αν διορθώνεται τώρα», ενώ έκανε σαφές πως θα δεν ξέρει πλέον εάν θα παραστεί στην παρέλαση.
Απαντώντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη” (ΜΜΕ)
Γράφαμε στις 5-1-2013.
 «Νέος Περιφερειάρχης ο Τζιτζικώστας – «Η ΝΔ με χρησιμοποίησε για ψήφους» λέει ο Ψωμιάδης.
 Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την οριστική απομάκρυνση από τη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Οι 50 σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν και νικητής αναδείχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αποτελούσε και την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά» (ΜΜΕ)
 Αυτή η καταραμένη οικογενειοκρατία είναι μια από τις μεγαλύτερες πληγές στη χώρα μας. Στην πολιτική, τα πανεπιστήμια,τα επαγγέλματα. Παντού.  Σε άλλες χώρες θα ήταν «κακούργημα» να δεις σε πανεπιστήμιο τον πατέρα να χαρίζει στην  κόρη την έδρα του ή το βουλευτή να προωθεί το γιο  στη θέση του με τις κομματικές του διασυνδέσεις. Και τί να πεις για τους….πρωθυπουργούς;Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, ηχηρά ονόματα ,τα οποία αξιοποιούν για δική τους πολιτική εξέλιξη ανιψιοί, γιοι, θυγατέρες.  Με τις πλάτες και μόνο της «οικογένειας»,χωρίς κανένα άλλο ουσιαστικό  προσόν να αναδεικνύονται, να διαπρέπουν, να καταλαμβάνουν υψηλά αξιώματα, λες και δεν υπήρχαν άλλοι καλύτεροι απ΄αυτούς να κατέχουν τέτοιες θέσεις.
Τον αδερφό του νέου περιφερειάρχη τον είχα μαθητή το 1982 στο Hellenic College of London. Γιος του «βασιλικού» βουλευτή Τζιτζικώστα, χωρίς  ιδιαίτερες ικανότητες και σπουδές. Ο Αποστόλης ελέω….νεποτισμού τον βλέπουμε σήμερα περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη. Κι ας υπήρχαν  χίλιες φορές αξιότεροι από τον Τζιτζικώστα. Δεν είχαν, όμως…»μπάρμπα στην Κορώνη».
Τί να πει  κανείς; Απ΄ όπου και να την  πιάσεις αυτή τη χώρα, αυτό το λαό «λερώνεσαι». Θα αλλάξουν οι νέες γενιές Ελλήνων; Μόνο με έναν τρόπο. Αν δημιουργηθεί  οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ) και δουν από κοντά και φρίξουν οι λαοί των άλλων πολιτειών πόσο διεφθαρμένος, ως τα μπούνια, λαός είμαστε. Και… «θα μας πάρουν με τις πέτρες» . Οπότε ,θα αλλάξουν αναγκαστικά οι νέες γενιές.΄Αλλο τρόπο δε βλέπω.
 Και στις 27/09/2013 γράφαμε πάλι:
 2. …”Στην Ελλάδα μετακομίζει μόνιμα ο γιος του τέως βασιλιά Νικόλαος με τη γυναίκα του.
«Η απόφαση του Νικόλαου και της Τατιάνας να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα προκαλεί εντύπωση και συζητήσεις. Το ζευγάρι έρχεται στην χώρα μας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ολιγοήμερες διακοπές. Νικόλαος και Τατιάνα θα κατοικούν πλέον μόνιμα στην Αθήνα. Ο στενός φίλος και κουμπάρος τους Νάσος Θανόπουλος ετοιμάζει μάλιστα ένα μεγάλο welcome party για το ζευγάρι στο σπίτι του στα βόρεια προάστια. Ένα private party με εκλεκτούς προσκεκλημένους το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου». Αναρωτιέμαι πραγματικά τι είναι αυτό που έκανε τον Νικόλαο και την Τατιάνα να εγκαταλείψουν το πολύβουο Λονδίνο και την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη για να εγκατασταθούν στην αθηναϊκή πρωτεύουσα της τεράστιας οικονομικής κρίσης.» (ΜΜΕ)
΄Ελα, ντε! Τί είναι πραγματικά αυτό που έκανε το ζεύγος να θέλει να εγκαταστθεί ΜΟΝΙΜΑ στην Ελλάδα; Εμείς (ο… «θεός να μας συχωρέσει») ομολογούμε πως κάθε φορά που ακούμε για βασιλιάδες και πρίγκιπες μας πιάνει σύγκρυο. ΄Εχουμε από παλιά κάτι κατάλοιπα-σύνδρομα φόβου και ψυχαναγκασμού με τις …βασιλικές Ιστορίες. Ξανάρχονται έντονες και βασανιστικές οι παλιές εκείνες φοβίες από την εποχή που ως αποσπασμένος του ελληνικού υπουργείου παιδείας, νέος τότε καθηγητής (1982), τοποθετήθηκα στο Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου και είχα μαθητές μου τα παιδά του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου.
΄Εγινε ο…μέγας χαμός εκίνη την εποχή στην Αγγλία. «Ομηρικός πόλεμος στο Hellenic College of London», έγραφαν οι Times του Λονδίνου. Ο  «βασιλιάς» και οι εφοπλιστές ήθελαν πάση θυσία τα παιδιά να πάρουν απολυτήριο από το δημόσιο ελληνικό σχολείο με τους τίτλους διάδοχος και πρίγκιπες!
΄Ετσι ξεκίνησε ο πόλεμος. Εμείς, 3 μόνο καθηγητές του Δημοσίου από τους 40 του Κολλεγίου (!), να παλεύουμε «με νύχια και δόντια», να μην πάρουν τα παιδιά απολυτήρια με τέτοιους τίτλους…ευγενείας ,με υπογραφές δημοσίων ,Ελλήνων εκπαιδευτικών και σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας. Τότε ακόμα ο Κωνσταντίνος δεν είχε σταματήσει να έχει πολιτικές βλέψεις.
Από εκείνη την εποχή πίστευα πως θα ερχόταν μια μέρα,που ο ίδιος ο Κωνσταντίνος ή τα παιδιά του θα δημιουργούσαν πρόβλημα στη χώρα. Σήμερα, διαβάζοντας την παραπάνω είδηση με την εγκατάσταση του Νικόλα στην Ελλάδα και συνδυαζοντας 1. τις σχέσεις «Βασιλιά»-Εφοπλιστών 2. τις σχέσεις Μιχαλολιάκου-Εφοπλιστών 3. Την πληροφορία (από καλή πηγή) πως ο τ. βασιλιάς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας,  αρχίζουν τα «φίδια να με ζώνουν» πάλι, οι ίδοι εφιάλτες, όπως τότε. Λες, να προετοιμάζουν το Νικόλα να ηγηθεί του ακροδεξιού συρφετού της Ελλάδας, τώρα που ο Μιχαλολιάκος μας… «τελειώνει» και σύντομα θα εξαφανιστεί από το…συνταγματικό τόξο;
«Ο… θεός να βάλει το χέρι του», μην ξυπνήσουν πάλι τα φαντάσματα!
Σήμερα, ακούγοντας  κι αυτό με την πρό(σ)κληση Τζιτζικώστα να παραστούν μέλη της εγκληματικής συμμορίας των Νεο-Ναζί στην παρέλαση, σκέφτομαι πως καθόλου τυχαίες δεν πρέπει να είναι αυτές  οι  «συμπτώσεις». Ο Νικόλας εγκαθίσται μόνιμα στη χώρα, ο Τζιτζικώστας βγαίνει φανερά και «δείχνει ταυτότητα».  (Απορώ με το Αντώνη Σαμαρά, που  κρατάει σήμερα τον Τζιτζικώστα στη θέση του μετά από  τέτοια απαράδεκτη πρόκληση!).
Τί έχουν στο μυαλό τους οι ακροδεξιοί -φιλοβασιλικοί εφοπλιστές στο Λονδίνο και βγάλανε «μπροστά»  τον  «πρίγκιπα»  και τον περιφερειάρχη; Πάνε να συσπειρώσουν την ακροδεξιά και τους Νεο-Ναζί, τώρα που τελείωσε το παιχνίδι με την παρτίδα  «Μιχαλολιάκος»; Δεν είμαστε καλά, μα καθόλου καλά.
Και κάτι άλλο. Λένε τα ΜΜΕ: “Απαντώντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη”.
Και από ποιον, Αποστόλη, θα πάρεις επιτέλους και  συ μαθήματα δημοκρατίας; Μεγάλωσες σε φιλοβασιλική οικογένεια, σπούδασες σε βασιλικό σχολείο, «κώλος και βρακί»  ήσουν-είσαι με τους εφοπλιστές. Εξελίσσεσαι σε ακροδεξιό-φιλοβασιλικό «χαρτί» των εφοπλιστών.
Μην προκαλείς, λοιπόν. Δεν το έχουμε σε τίποτα να  «κουβαλήσουμε»  στην Ελλάδα του 2013, τον «ομηρικό πόλεμο»  του Λονδίνου το 1982-83. Εμείς παραμένουμε αμετακίνητοι, όπως,τότε,  στις επάλξεις μας.
 Κανόνισε!»
… Εκείνο,λοιπόν,  που ως κυρίαρχη έννοια, ως εύκολο -συναγόμενο συμπέρασμα  θα πρέπει να αποτυπωθεί και να μείνει απ΄εκείνα που αναφέραμε παραπάνω, είναι πως τελικά η βασιλική οικογένεια είναι απολύτως σίγουρο πως  επαναδραστηριοποιείται πολιτικά. Το σχέδιο της εισόδου στο πολιτικό παιχνίδι της χώρας της  «οικογένειας», βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.
 Ο Κωνσταντίνος, αν και προσπάθησε από την πρώτη στιγμή της Μεταπολίτευσης να μπει δυναμικά  στο πολιτικό παιχνίδι, με αντίπαλο ένα  Κ. Καραμανλή , που δεν ήθελε με τίποτα στα πόδια του το γιο της Φρειδερίκης, ήταν σίγουρο πως δε θα τα κατάφερνε. Κι έτσι έγινε. Στο Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, ο «βασιλιάς» ηττήθη κατά κράτος. Κι εκεί ακριβώς,  έκλεισε η ιστορία της βασιλείας στην Ελλάδα.
Ο Κωνσταντίνος, όμως, όπως περιγράφουμε στο βιβλίο μας με τίτλο «…΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ» (εκδόθηκε το 1994), δεν το έβαλε κάτω. «Κούρνιασε» μόνο  πολύ λίγο καιρό και λίγο χρόνια μετά, το 1978, σε συνεννόηση με τους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές του Λονδίνου, ετοίμασε ένα  νέο σχέδιο επαναδραστηριοποίησής του με τους εξής σταθμούς:
1.΄Ιδρυση του Ελληνικού Κολεγίου  Λονδίνου (Hellenic Colege of London).  Δημόσιο, ελληνικό σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Λύκειο),που λειτουργούσε με ελληνικό και αγγλικό πρόγραμμα. Το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε ΟΛΑ τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου (αποσπασμένο ελληνικό εκπαιδευτικό προσωπικό, λειτουργικά και άλλα έξοδα) και οι εφοπλιστές με τον Κωνσταντίνο διέθεταν το κτίριο, ένα μεγάλο, όμορφο οικοδόμημα στο κέντρο του Λονδίνου, παλιάς αγγλικής αρχιτεκτονικής, ιδιοκτησίας της Ολλανδικής πρεσβείας, που ενοικιάστηκε γι΄αυτό το σκοπό.
 «Το σχολείο του Βασιλιά», όπως ονομάστηκε τελικά το Κολέγιο, αφού όλοι γνώριζαν πως  το  ίδρυσε ο Κωνσταντίνος, για να φοιτήσουν σ΄αυτό τα παιδιά του  και να προωθήσει μέσω αυτού τους στόχους του, το έκανε ΔΩΡΟ στο φίλο του  το βασιλιά (ποιος άλλος;) ο υπουργός Εξωτερικών τότε της Ν.Δημοκρατίας ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πατέρας του Κυριάκου,σημερινού υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ.Κρατήστε το αυτό). Μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος ο μετέπειτα αρχηγός της Ν.Δ και  πρωθυπουργός ,να σταλούν στο σχολείο  «δικοί» του εκπαιδευτικοί, για να μη δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία  του, όπως την ήθελαν οι βασιλικοί.
Το 1981 έρχονται στην Ελλάδα τα «πάνω κάτω» και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές. Στο Λονδίνο, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του βασιλικού Κολεγίου  η ΚΝΕ και η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Λονδίνου ζητούσαν επίμονα να κλείσει, γιατί ήταν μια πραγματική συνταγματική πρόκληση.  Τα παιδιά του Κωνσταντίνου (Αλεξία, Παύλος και Νικόλαος),που φοιτούσαν τότε στο σχολείο ήταν εγγεγραμμένα με τους τίτλους πρίγκιπες και διάδοχος και έτσι τα προσφωνούσαν οι καθηγητές τους. Διευθυντής μάλιστα του σχολείου ήταν ο φίλος και συμμαθητής του Κωνσταντίνου, ο φιλόλογος Ιωάννης  Κανελλόπουλος, που τον είχε μάλιστα  ακολουθήσει στην «εξορία» (Ρώμη-Λονδίνο).
Ο  υφυπουργός Παιδείας Πέτρος Μώραλης και μέλος του εκτελεστικού γραφείου («κολλητός» του Ανδρέα) ήταν εκείνος που έπαιρνε τις διαμαρτυρίες από το Λονδίνο γι΄ αυτό και αποφάσισε να αποσπάσει  καμιά 10αρια νέους, «δημοκρατικούς»   δασκάλους και καθηγητές στο σχολείο, για να κρατηθούν οι ισορροπίες, όπως έλεγε. ΄Ενας από τους αποσπασμένους, όπως λέμε παραπάνω, ήταν και ο γράφων. Νεοδιόριστος τότε εκπαιδευτικός στη Δημόσια Β/θμια εκπαίδευση .
(Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τη διήγηση με αποσπάσματα από το βιβλίο μας «΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ).
Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου “…΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ” (1993) από το κεφάλαιο “Ο “διάδοχος” Παύλος,η “πριγκίπισσα” Αλεξία και ο “πρίγκιπας” Νικόλαος:
“Αντίθετα,τα άλλα δύο παιδιά,ο Παύλος και ο Νικόλας,ήταν εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες απ΄την Αλεξία. Ιδιαίτερα ο Νικόλας ήταν χάρμα παιδί. Ομορφούλης,τσαχπίνης,σκανταλιάρικος.Δεν ξέρω σήμερα,τότε πάντως δεν είχε συνειδητοποιήσει πως ήταν “πρίγκιπας” γι΄αυτό δεν πρόσεχε ιδαίτερα τη συμπεριφορά του,λειτουργούσε αυθόρμητα,παιδικά,δεν κοίταζε να κρατάει προσχήματα,να μη χαλάσει την καλή εικόνα που έπρεπε να έχει ένα “βασιλόπουλο”.΄Επαιζε ελεύθερα με τα άλλα παιδιά,κάποτε έκανε χοντρές πλάκες,όποιος μάλιστα του…κόλλαγε γερά,δε γλύτωνε.Εισέπραττε το ανάλογο ελληνοεγγλέζικο βρισίδι σε άπταιστη αργκό.Αν χρειαζόταν,ερχόταν και στα χέρια ακόμα με τον αντίπαλο.
΄Ενα πρωί,είχα στην τάξη του Λυρικούς,πρώτη ώρα.΄Εφτασα όμως πέντε λεφτά καθυστερημένος στο Κολλέγιο.Οι μαθητές είχαν μπει στην αίθουσά τους,αλλά είχαν ξεσηκώσει το σχολείο με τις φωνές.Πήγαινα να μπω στην τάξη σιγοπατητά,για να τους πιάσω στη φούρια τους.Τους είχα προειδοποιήσει από την αρχή της χρονιάς,αν αργούσα να μπω στην τάξη,οι μαθητές θα έπρεπε να είναι στις θέσεις τους και να περιμένουν,χωρίς να κάνουν φασαρία.Τα μεγάλα παιδιά συμμορφώνονταν εύκολα με τους κανόνες του σχολείου,τα μικρά δε χαμπάριζαν από τέτοια.
Με το που φτάνω στην πόρτα,τους βλέπω όλους μαζεμένους πίσω,κανένας στο θρανίο του.Δεν με είχαν πάρει είδηση πως έμπαινα.Καθόμουν στην πόρτα και τους χάζευα.Κάποια αγόρια είχαν ανέβει πάνω στο φαρδύ περβάζι του παραθύρου,κρατώντας το Νικόλα από τα πόδια και το κεφάλι,τον είχαν σηκώσει μάλιστα στον αέρα και φωνάζοντας ρυθμικά εεεεεε ωπ,κάνανε τάχα να τον πετάξουν από το ανοιχτό παράθυρο.Βουρλιζόταν τούτος να τους ξεφύγει,κλώτσαγε, δάγκωνε,τους έβριζε.Οι άλλοι όλοι να τσιρίζουνε ,να γελούν,να δίνουν παραγγέλματα “πέτα τον,πέτα τον”.
Κάποια στιγμή, με είδαν μερικοί,”σκοτώθηκαν” να γυρίσουν πίσω στις θέσεις τους.Τελευταίοι αντιλήφθηκαν την παρουσία μου οι…δράστες της πλάκας και τσακίστηκαν κι αυτοί να αφήσουν το Νικόλα από τα χέρια τους,που φαρδύς-πλατύς ξαπλώθηκε στο πάτωμα.Αυτός,όμως, δε με είχε δε ακόμα και νομίζοντας πως απλώς είχε τελειώσει το αστείο,έκανε να σηκωθεί,λούζοντας συνάμα την παρέα του με το πιο…μόρτικο υβρεολόγιο που έχω ακούσει ποτέ στην ελληνική αργκό.
Κάπου εκεί, την ώρα που έστρωνε το κουστούμι του και ίσιωνε τη γραβάτα,όρθιος πια και ενώ συνέχιζε τα “μαλακισμένα,κωλόπαιδα” και λοιπά συνώνυμα και συγγενή,με παίρνει χαμπάρι,τα χάνει προς στιγμή,η πρώτη του σκέψη σίγουρα θα ήταν “πάει τώρα την έβαψα”,για λίγο σάστισε.Μετά στητός,καμαρωτός,σαν να μην έγινε τίποτα,έρχεται μπροστά στη θέση του,πήρε εκείνο το αθώο,παιδιάστικο ύφος του και χαμογελώντας με νόημα μου πετάει:”Συγνώμη,κύριε Αδαμόπουλε,έκανα λίγο  exercise στα ελληνικά μου” και σεμνός και ατάραχος κάθισε στη θέση του να αρχίσει το μάθημα.
΄Ηταν ωραίος ο Νικόλας τότε,δεν ξέρω αργότερα αν …χάζεψε”.
________________________________________________________________
1. ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΓΙΑ…ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
2. ΗΧΗΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΟΦΑΓΟΥΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
3. “ΜΠΑΤΣΟΣ” ΜΕ ΨΥΧΗ!

 

Αρειος Πάγος: Ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών στον Ντογιάκο
Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

«Μπλόκο» στην υποψηφιότητα του Ισίδωρου Ντογιάκου στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου για την διοίκηση της Εισαγγελίας Εφετών, έβαλε σύμφωνα με πληροφορίες το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, τιμωρώντας τον κ. Ντογιάκο με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών.

Αφορμή, η σύγκληση της ολομέλειας των Εφετών πριν από αρκετούς μήνες από τον κ. Ντογιάκο, με θέμα «την εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών».

Η ολομέλεια είχε συγκληθεί μετά την απόφαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου να κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της κ. Τσατάνη και του κ. Ντογιάκου για τον τρόπο επιλογής του δεύτερου στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό είχε επιβάλλει στον κ. Ντογιάκο την ποινή της επίπληξης, ωστόσο μετά την έφεση που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, το θέμα Ντογιάκου επανήλθε στο δευτεροβάθμιο όργανο, το οποίο και επέβαλλε βαρύτερη ποινή, η οποία πλέον μπλοκάρει την συμμετοχή στου στις επικείμενες εκλογές.

Η Ιστορία είναι εδώ και αφουγκράζεται τα πάντα,όπως…πάντα. Δεν της ξεφεύγει τίποτα από τα…ανείπωτα. ΄Εχουμε λοιπόν και λέμε.

Το κυβερνητικό δίδυμο υπουργού Δικαιοσύνης  και προέδρου Αρείου Πάγου Παρασκευόπουλου-Θάνου (πρωταγωνιστές τούτοι, γιατί υπάρχουν και άλλες …δευτεράντζες  και κομπάρσοι στη διαπραχθείσα αλητεία), δεν είχε άλλο τρόπο να βγάλει οφ τον εισαγγελέα  Ντογιάκο από τη διοίκηση της εισαγγελίας εφετών και τί κάνουν.  Του κόβουν απλά και…εσπευσμένα  ένα πρόστιμο -ποινή 40 ημερών στέρησης μισθού ,τον τελειώνουν από υποψήφιο και ησυχάζουν. Νομίζουν, δηλαδή, πως ησυχάζουν,γιατί δεν πρόκειται.

Η διαπλοκή  και η εξάρτηση της δικαιοσύνης, κυρίως στα ανώτατα κλιμάκια, είναι άνευ προηγουμένου στη χώρα μας. Μιλάμε για χειραγώγηση και ασφυκτικό έλεγχο των κυβερνήσεων  και όχι μόνο της σημερινής, του θεσμού της δικαιοσύνης.

Δεν υπήρξε κυβέρνηση στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας από συστάσεως ελληνικού κράτους,που να μην “έπαιξε  εν ου παικτοίς” στον ευαίσθητο χώρο της δικαοσύνης. Ειδικά οι επιλογές στους υψηλούς θώκους γίνονται με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια.

Η Βασιλική Θάνου δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία περίπτωση καθαρής κομματικής επιλογής. Να θυμηθούμε παλιότερα τον αλήστου μνήμης  πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλη Κόκκινο, που τον…εκτόξευσε στο θώκο του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,για να δικάσει τον Ανδρεά Παπανδρέου. Κι άλλες,πολλές όμοιες περιπτώσεις, Αισχρές συναλλαγές, απίστευτα ανήθικες  παρεμβάσεις σε έναν από τους πλεόν ευαίσθητους χώρους,όπως είναι αυτός της δικαιοσύνης.

Πάντως,ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πια στην κυβέρνηση μ΄αυτή τη οφθαλμοφανή αποπομπή Ντογιάκου.  Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές  για τη διοίκηση της εισαγγελίας εφετών, μπλοκάρουν με τις διαδικασίες και την απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου  του Αρείου Πάγου  τη συμμετοχή του εισαγγελέα στις εκλογές της 17ης Σεπτέμβρη  και δε δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Μόνο στον…Μαρινάκη φαίνεται πως θα λογοδοτήσουν κάποιοι. Ο οποίος , ειρήσθω εν παρόδω…ουδεμία έχει εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση Ντογιάκου και την προτεινόμενη από εισαγγελέα προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού.

Επομένως, απλά και αβίαστα καταλήγουμε στο συμπέρασμα  πως αυτή η ιστορία αποπνέει μόνο…ποδοσφαιρικό άρωμα.Τίποτα περισσότερο. Το ισχυρίζεται, άλλωστε,  και ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πρόκειται για μια συνηθισμένη κόντρα   από τις γνωστές αντιπαλότητες οπαδών στην ιστορία …Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού . “Κόκινος” Μαρνάκης εναντίον “πράσινου” Ντογιάκου ,δηλαδή,  και τούμπαλιν (΄Ετσι να ήταν!).

 

2. α. ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Εξαλλος ο Γιώργος Μαυρίδης: Είμαι εγγονός τουρκόσπορου πρόσφυγα
Εξαλλος ο Γιώργος Μαυρίδης: Είμαι εγγονός τουρκόσπορου πρόσφυγα [εικόνα]

Ενας ακόμη καλλιτέχνης πήρε θέση για τα γεγονότα του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όπου οι γονείς σχολείου δεν επιθυμούσαν τα προσφυγόπουλα στον «χώρο» τους.

O Γιώργος Μαυρίδης είναι μάλιστα πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας συχνά τοποθετήσεις μέσω αναρτήσεων παίρνοντας θέση μάλιστα σε αρκετά θέματα που ανακύπτουν.

Αυτή τη φορά ο πρωην παρουσιατής της δημοφιλούς εκπομπής World Party, έκανε μια ανάρτηση που προκαλεί αίσθηση αναφέροντας μάλιστα πως ο ίδιος είναι εγγονός πρόσφυγα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Μαυρίδη:

β.«Χτύπημα» από το τμήμα τζούντο του Ηρακλή για το Ωραιόκαστρο: «Βρωμερά σκουλήκια που το παίζετε Ορθόδοξοι Χριστιανοί»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ανακοίνωση για το θέμα που προέκυψε στο Ωραιόκαστρο έβγαλε το τμήμα τζούντο του Ηρακλή.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά των αντιδρούντων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου ζητούν να διδάξει ο σύλλογος τα συγκεκριμένα προσφυγόπουλα στην μνήμη των προσφύγων προγόνων τους και του Παύλου Φύσσα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«ΓΚΟΒΟΤΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ
“Καλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξη ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα”.
Αριστείδης Στεργιάδης (ύπατος αρμοστής Σμύρνης), καλοκαίρι 1922
“Απαίσιοι πραγματικώς είναι οι εδώ Ελληνες, εκτός ελαχίστων. Επικρατεί Βενιζελισμός ογκώδης. Θα ήξιζε πράγματι να παραδώσωμεν την Σμύρνην εις τον Κεμάλ διά να τους πετσοκόψη όλους αυτούς τους αχρείους”.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ
Θεσσαλονίκη 14-9-2016
Πέρασαν 94 χρόνια και οι απόγονοι των γουρουνιών ακόμα βρωμάνε. Είσαι εσύ Έλληνας γιατρός που έδωσες και τον όρκο του Ιπποκράτη. Ένα γουρούνι είσαι σαν τον Στεργιάδη.
Ακούστε βρωμερά σκουλήκια εκεί στο Ωραιόκαστρο που έχετε παιδιά και το παίζετε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Δύο πράγματα δεν διαλέγει ένα παιδί όταν αρχίζει το ταξίδι της Ζωής του, να γεννηθεί με αναπηρία ή να ξεριζωθεί από την γειτονιά του να γίνει πρόσφυγας.
Εμείς που είμαστε απόγονοι προσφύγων σας στέλνουμε να πάτε στον Διάολο. Ως τμήμα τζούντο του Ιστορικού συλλόγου δεχόμαστε να διδάξουμε στα προσφυγόπουλα το Άθλημα μας στο ντότζο μας τιμώντας έτσι την Μνήμη των προγόνων μας, την Μνήμη του Παύλου Φύσσα που τον δολοφόνησαν τα κόπρανα του Χίτλερ πριν 3 χρόνια».
Πηγή: seleo.gr

 

Μπράβο ,φιλαράκια κι ας μην είμαστε…κολλητάρια.Τα λέτε  σωστά  και με σωφροσύνη. Εύγε!

 

3. ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙ
Αστυνομικός θέλησε να υιοθετήσει μικρό προσφυγόπουλο στη Σάμο
Αστυνομικός θέλησε να υιοθετήσει μικρό προσφυγόπουλο στη Σάμο
Ο Μάριος Κουτσούκος είναι ένας νεαρός αστυνομικός που αθόρυβα και ανθρώπινα έχει στηρίξει πολλούς πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο.
Φοιτητής στο μαθηματικό της Πάτρας μέχρι το 2009, προτίμησε μια καριέρα στην αστυνομία και δεν το έχει μετανιώσε. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μάριος θέλησε να γίνει ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού που γνώρισε στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων της Σάμου και συνδέθηκε πολύ μαζί της. Μιλώντας στο thebest.gr αφηγείται την ιστορία της Μπέλα:
«Προσπάθησα να κάνω ενέργειες ώστε να γίνω ανάδοχος γονέας δηλαδή να δίνω κάποιο ποσό και να έρχομαι σε επικοινωνία με την μικρή ώστε να μαθαίνω το πώς μεγαλώνει! Αλλά δεν είχε καθόλου χαρτιά, ήταν αγνώστου διαμονής και δεν ήταν εφικτό».
Ο νεαρός αστυνομικός που σήμερα υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων, δεν ξεχνά την εμπειρία της Σάμου και την επαφή τους με τους μετανάστες που γνώρισε εκεί:
«Εξι μήνες εκεί είδα τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως τα παρουσιάζουν! Είχα πολλές καλές εμπειρίες στην Σάμο! Μέχρι και δώρα έχω από τους μετανάστες! Θυμάμαι ότι ενώ τους δίναμε τα τιμαλφή τους να φύγουν να πάνε με το βανάκι της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι για Πειραιά καθόντουσαν και μου φώναζαν “Mario one photo please” και βγάζαμε σέλφι. Φώναζαν οι άλλοι άντε τελείωνε θα χάσουμε το πλοίο!».
Ο Μάριος διατηρεί ακόμη και σήμερα επαφές μέσω facebook με νέους από τη Συρία που έφυγαν από τη Δαμασκό κυνηγημένοι αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία. Τον φώναζαν με το μικρό του όνομα και ακόμα και σήμερα τον συμβουλεύονται.

Εύγε και σε σένα,φιλαράκι. Κι ας είσαι …μπάτσος. Τελικά είμαστε ό,τι έχουμε  μέσα μας.΄Οχι ό,τι δείχνουν οι ..επωμίδες και τα “χαρτιά” μας. Μπράβο!