ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Το πόρισμα για τη μοιραία πτήση ΜΗ17: Πύραυλος από τη Ρωσία κατέρριψε το αεροσκάφος
Το πόρισμα για τη μοιραία πτήση ΜΗ17: Πύραυλος από τη Ρωσία κατέρριψε το αεροσκάφος
2. Γιατί αρνήθηκε ο μαθητής από την Αστόρια χειραψία με τον Τσίπρα
Γιατί αρνήθηκε ο μαθητής από την Αστόρια χειραψία με τον Τσίπρα [βίντεο]

Εγινε… διάσημος στην Ελλάδα, ένας μαθητής Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, επειδή αρνήθηκε να ανταλλάξει χειραψία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το σχετικό βίντεο έγινε viral (η επίμαχη στιγμή μετά το 00:50) καθώς το έχουν δει πάνω από 250.000 χρήστες του διαδικτύου.

Οπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» η άρνηση του εφήβου «οφείλεται κυρίως στη θρησκευτική του ευσέβεια και τις αντιλήψεις του για τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας γενικότερα».

Ο μαθητής που αρνήθηκε τη χειραψία είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα και είναι ένας από τους πενήντα μαθητές που έχουν έρθει τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στην Αστόρια και έχουν εγγραφεί στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου.

Ποιος είναι ο μαθητής

Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» φέρουν τον λεπτοκαμωμένο και ευθυτενή μαθητή του Λυκείου να προέρχεται από μια εξαιρετική οικογένεια, η οποία πρεσβεύει τις αξίες και τα πιστεύω τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υπόστασης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Η αντίδραση του μαθητή, όπως αναφέρουν οι πηγές του Ε.Κ. «δεν ήταν εκ προμελέτης, αλλά αυθόρμητη» και οφειλόταν «κυρίως στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του σχετικά με τα θρησκευτικά». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η αντίδραση του μαθητή συν τοις άλλοις οφείλεται και στο γεγονός ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει στο γάμο και στη θρησκεία».

“H άρνηση του εφήβου «οφείλεται κυρίως στη θρησκευτική του ευσέβεια και τις αντιλήψεις του για τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας γενικότερα».

Το κάνανε το παιδί “φυτό”.  Γέμισαν την ψυχή του ΜΙΣΟΣ!  Χωρίς  στοιχειώδη ευγένεια.   Αν είναι δυνατόν.

Και το γελοίο της υπόθεσης είναι πως η άρνηση να δώσει μια χειραψία, να πει ενα “γεια”,  οφείλεται στη …θρησκευτική του ευσέβεια, λέει ! Και είναι ακόμα έφηβος. ΄Οταν ,δηλαδή, ενηλικιωθεί, σε τί βάρβαρο και “Τζιχαντιστή θα εξελιχθεί  αλήθεια;

Οικογένεια, σχολείο, εκκλησία  έχουν την ευθύνη γι΄αυτό το κατάντημα ενός εφήβου που στην πιο επαναστατημένη ,αλλά και τρυφερή ηλικία, βιώνει μίσος και φανατισμό από θρησκευτικά μυθεύματα.  Τί τραγικό παιδί, τί εξευτελισμός της νιότης!

Είπαμε. Αγένειοι δάσκαλοι και γενειοφόροι παπάδες, κατέστρεψαν το γένος των Ελλήνων. Να προσθέσουμε και  ανεγκέφαλες   οικογένειες Νεο-“Ελλήνων”. Τούς έκαναν Ελληνάρες, αντί ανθρώπους και  πολίτες.

Ας τους λουστούν τώρα!

_______________________________________________________________

1.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. “Η …ΚΑΚΙΑ ΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ”
2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ. ΑΣΕΒΗΣ  ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ  ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.
3. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ “ΛΟΥΦΑΣ ΚΑΙ  ΠΑΡΑΛΑΛΓΗΣ” ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ
4.  ΟΧΛΩΔΕΙΣ  ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΟΧΛΟΥ.
5. DOCTOR37,  XRHMATISTHS, THE SURGEON.
1. ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ
Μητσοτάκης: Ο Φίλης επανέφερε τους αιώνιους φοιτητές για να… πάρει το πτυχίο του!
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επαναφέρετε τους αιώνιους φοιτητές. Γιατί το κάνετε;» διερωτήθηκε ρητορικά και έσπευσε να απαντήσει καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ: «Νομίζω ότι έχω μια εξήγηση: Ο κ. Φίλης ως αιώνιος φοιτητής, αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του! Δεν έχω άλλη εξήγηση».

Δεν έχω ακούσει πιο κρύο αστείο σε κομματική αντιπαράθεση στη Βουλή. “Τα πήρα όλα” μ΄αυτο που είπε ο Κυριάκος.  Χωροφυλακίστικο αστείο, 100%.

 Το καλό  και “λεπτό”  χιούμορ διακρίνει άτομα έξυπνα και καλλιεργημένα. Ο Κυριάκος δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι απλά “υιός”. Με αυτό το…προσόν έγινε ό,τι  είναι ή ό,τι θα γίνει.

 “Εν αρχή ην”, βέβαια, η “κινούμενη άμμος”, που θα τον κάνει πρωθυπουργό. Αυτή λύνει και δένει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Οι ψηφοφόφοι που μετακινούνται από τη μια άκρη στην άλλη με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους. Καμιά φορά (ως συμπλήρωμα) και  από συναισθηματισμό.

Θα διακινδυνεύσουμε μια ιστορική πρόβλεψη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από χαρακτήρα (κι όχι φυσικά από “αίμα”, ο πατέρας του δεν ήταν δα και ο χειρότερος πολιτικός) είναι αμετροεπής και λίαν φιλόδοξος. Αν σ΄αυτά προστεθεί και η σοβαρή έλλειψη ικανοτήτων και αξιοσύνης, για να κυβερνήσει τη χώρα, θα  αντιμετωπίσει ως πρωθυπουργός, ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής, με διαμαρτυρίες, απεργίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις,που θα ξεσπάσουν.

Αν δεν υπάρξει προσοχή κι αν δεν καταφέρει να εκτονώσει την κατάσταση, θα ξανάρθουν στην Ελλάδα “άγριες” ημέρες, εποχής “Γρηγορόπουλου”. ΄Ολοι αυτοί οι πολιτικοί της “κοπής” Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλούν τα πλήθη , όπως το κόκινο τον ταύρο. Από τη μια, η βεβαρυμένη οικογενειακή παράδοση του Μητσοτακέικου κι από την άλλη,  η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική που θα αναγκαστεί ο “υιός” να ακολουθήσει, θα είναι οι δυο προβληματικοί  κινητήρες που θα σβήσουν εντελώς στη διάρκεια της πτήση του, ως πρωθυποργός της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι Κυριάκος Μητσοτάακης. Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, βέβαια,  ο Αλέξης είχε πολλά στοιχεία από την κομματική συμπεριφορά του Κυριάκου. Ως πρωθυπουργός ,όμως, συνετίστηκε τελικά. Αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να “ρίξει νερό στο κρασί” του.

Και  σίγουρα δεν υπήρξε  χειρότερος από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως εξελίχτηκε η πολιτική συμπεριφορά του στη συνέχεια.  Μετά, δηλαδή,  τους πρώτους μήνες ως πρωθυπουργός, που διάλεξε να αντιπαρατεθεί, αντί να συνεργαστεί με την Ευρώπη. Η συνέχεια πάντως, η στάση που επέδειξε ως πρωθυπουργός  υπήρξε στα μέτρα της σύνεσης και της λογικής. Αν το έπαιζε Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου,σήμερα η χώρα θα είχε γίνει Βενεζουέλα.

Κέρδισε τελικά πολλούς πόντους ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός. (Με τα δεδομένα πάντα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τους). Η ιστορία τον  συμπεριλαμβάνει  στους επιτυχημένους πρωθυπουργούς της χώρας.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δε θα γίνει το ίδιο. Θα προκαλέσει, θα βρεθεί απέναντι και θα εξωθήσει πολύ κόσμο στο πεζοδρόμιο.  Αυτό τον κόσμο,που σήμερα κατάφερε να συγκρατήσει ο Τσίπρας, για να μην τα κάνει λίμπα, ο Μητσοτάκης δε θα μπορέσει να πετύχει  να τον κάνει ζάφτι.

Να ευχόμαστε να μη συμβούν τα χειρότερα με δαύτον. Ειδικά, αν τολμήσει να βάλει “από την πίσω πόρτα” τους “βασιλιάδες” στην πολιτική ζωή της χώρας κι αν συνεργαστεί επίσης με την ακροδεξιά και τους ΑΝΕΛ. Θα είναι ο τάφος του!

Μεγάλο βάρος θα κουβαλήσει, αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πλάτες του δεν είναι για τέτοια φορτία. Μακάρι να διαψευστούμε.

2. Επιστολή Ιερώνυμου σε Τσίπρα: Σφοδρή κριτική σε Φίλη -«Μετατρέπει τα Θρησκευτικά σε κατηχητικό»
Επιστολή Ιερώνυμου σε Τσίπρα: Σφοδρή κριτική σε Φίλη -«Μετατρέπει τα Θρησκευτικά σε κατηχητικό»

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Όπως εξηγεί ο Αρχιεπίσκοπος, η επιστολή προέκυψε από την επισκόπηση του εκπαιδευτικού υλικού και των οδηγιών προς τους δασκάλους και θεολόγους καθηγητές, που διατίθενται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) βάσει των νέων Προγραμμάτων Σπουδών (Π.Σ.) για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Στην επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος ασκεί σφοδρή κριτική προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την ρητορική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα, ενώ στη συνέχεια αναλύει και σχολιάζει το νέο πρόγραμμα σπουδών στα Θρησκευτικά.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο «το συμπέρασμα είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών τώρα πλέον έγινε “κατηχητικό” μετά τις Υπουργικές Αποφάσεις της 13.9.2016, διότι προσπαθεί, με σαφή πολιτικά κριτήρια, να κατηχήσει και να στρατεύσει τους μαθητές σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο. Παράλληλα συντηρεί μία θεολογικά ρηχή προσέγγιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκμηδενίζοντας την ιδιαιτερότητα του ορθόδοξου δόγματος και της χριστιανικής παράδοσης, αφού τα καταβιβάζει και τα μελετά στο επίπεδο του απλού κοινωνικού ή φιλοσοφικού κινήματος, όπως ο τροσκισμός ή η οικολογική κίνηση».

Τί μας λέει ο αμετροεπής ιερωμένος; Δεν υπάρχει τσίπα, αυτογνωσία, ιστορικός εξοπλισμός. Κι έχει το θράσος να συγκρίνει  τον τροτσκισμό και την οικολογία  με το ιδεολόγημα  (διάβαζε παλαβομάρες) της χριστιανικής θρησκείας.  ΄Υβρις!

Δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσει κανείς τα νέα φληναφήματα-παραληρήματα του αρχιεπισκόπου.  Τα έχουμε πει άλλωστε τόσες φορές. Χάρη του κάνουμε να τον κρατάμε στην επικαιρότητα.

 

3. Σφοδρή επίθεση Φωτίου σε δημοσίους υπαλλήλους: Δεν κάνουν τίποτα, ελάχιστοι ξέρουν γράμματα
Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας

Απίστευτη επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη, η κυρία Φωτίου, πριν μερικές ημέρς, έβαλε κατά των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι  «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι μόνο το 25% στο υπουργείο της είναι νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν». Ένα ακόμη 25% που είναι διευθυντικά στελέχη, τους κατηγορεί ότι την υπονομεύουν.

Κάποιοι μάλιστα, όπως λέει, στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί… «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», προσθέτει.

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις της κυρίας Φωτίου οι υπάλληλοι του υπουργείου που προΐσταται, έκαναν στάση εργασίας, εκφράζοντας την απογοήτευση τους από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου η κ. Φωτίου, ουσιαστικά είπε ότι: «δεν κάνουν τίποτα οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία και οτι στο υπουργείο που μας ξέρει έναν-έναν, το 15% δουλεύουμε και οι υπόλοιποι την υπονομεύουν».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κ. Φωτίου για την στάση της, χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη και την καλούν να ανακαλέσει.

“Γεια στο στόμα σου”, κυρία μου. Είναι όπως ακριβώς τα λες κι ακόμα χειρότερα.

Αυτός ο αγράμματος συρφετός των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικά στο υπουργείο Παιδείας, “δεν ξέρει να μοιράζει δυο γαϊδουριών άχυρα”. Χαραμοφάηδες, τεμπέληδες,  αγράμματοι, κοπανατζήδες, αξιώνουν να εισπράττουν μισθούς, που δε δικαιούνται και δεν αξίζουν.

΄Ολοι τους, σε ποσοστό 90% και βάλε, έχουν προσληφθεί με κομματικά, ρουσφετολογικά κριτήρια. ΔΕΚΟ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, λογής διοικητικοί υπάλληλοι σε υπουργεία και υπηρεσίες. Όλοι τους με… μπάρμπα στην Κορώνη. Κι όχι τώρα. Ανέκαθεν.

Ποιος θα τομλήσει να τους στείλει σπίτι τους; Να πάνε να δουλέψουν στα χωράφια τους, αν θέλουν να φάνε ψωμί;  Να καθαρίσει επιτέλους  η “κόπρος του Αυγεία”;

 Κανείς δεν πρόκειται να το κάνει . Το κράτος είναι πελατειακό.   Από την ημέρα της συγκρότησής του. Από τα χρόνια του Καποδίστρια, ως σήμερα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι η πιο πλούσια δεξαμενή οπαδών, κομματικών ψήφων.  Χρήσιμη “κινούμενη άμμος”. Ανεβάζουν κι κατεβάζουν κυβερνήσεις!

Ω (άρρωστη) χώρα! Πέπρωται να πεθάνεις και θα πεθάνεις.  ΄Οταν οι ΗΠΕ αναλάβουν να  αστράψουν ένα γερό  χαστούκι σε όλο αυτό το συρφετό που “παράνομα και καταχρηστικά” το παίζουν δημόσιοι υπαλλήλοι.  Κατέχουν θέσεις και εισπράτουν δημόσιο  χρήμα ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ως αναξιοκρατικώς προσληφθέντες.

Δε θα φύγουν μόνο. Κανονικά, οφείλουν να επιστρέψουν και τους μισθούς που πήραν. Ως…αχρεωστήτως καταβληθέντας.

 

4. Φρενίτιδα για το τέλος του κόσμου: Το σπάνιο «μαύρο φεγγάρι» θα σημάνει το τέλος

 

Φρενίτιδα για το τέλος του κόσμου: Το σπάνιο «μαύρο φεγγάρι» θα σημάνει το τέλος

 

΄Iσως θα ήταν φρόνιμο να ακυρώσετε τα σχέδιο που έχετε για το ερχόμενο Σαββατοκύριακό καθότι την Παρασκευή το βράδυ ένα σπάνιο φαινόμενο πρόκειται να εμφανιστεί στον ουρανό. Το φαινόμενο αυτό είναι το λεγόμενο «μαύρο φεγγάρι» και σύμφωνα με ορισμένους αποτελεί σημάδι πως το τέλος του κόσμου είναι κοντά.

Το μαύρο φεγγάρι θα καλύψει στο σκοτάδι το δυτικό ημισφαίριο την Παρασκευή το βράδυ και θα μπορούσε να συνδεθεί με την αποκάλυψη.

Οι συνωμιολόγοι  ανησυχούν πως μετά την ηλιακή έκλειψη- το «δαχτυλίδι της φωτιάς» όπως είναι γνωστή- την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, το μαύρο φεγγάρι μόνο λίγες εβδομάδες μετά μπορεί μόνο να σημαίνει την καταστροφή του κόσμου.

Η θεωρία τους βασίζεται κυρίως στις αμέτρητες αναφορές της Βίβλου στο φεγγάρι, τον ήλιο και τα άστρα και ιδίως στην αναφορά του ευαγγελιστή Λουκά όπου αναφέρει « θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στα αστέρια.» τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα « οι καρδιές των ανθρώπων να γεμίσουν φόβο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express στο Facebook έχουν ήδη αρχίσει να υπάρχουν σχόλια αναφορικά με το μαύρο φεγγάρι με τα περισσότερα να λένε πως «σημάδια μας αφήνουν να καταλάβουμε πως ο Ιησούς έρχεται σύντομα».

Το μαύρο φεγγάρι συμβαίνει όταν έχουμε δυο πανσέληνους μέσα στον ίδιο μήνα, με το δεύτερο φεγγάρι να είναι αόρατο καθώς η φωτεινή του πλευρά δεν φαίνεται από τη γη.Το μπλε φεγγάρι είναι ακριβώς το αντίθετο, όταν συμβαίνουν δυο νέα φεγγάρια σε ένα μήνα.

Το τελευταίο μαύρο φεγγάρι συνέβη τον Μάρτιο του 2014 και δεν θα συμβεί ξανά μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Πηγή: www.topontiki.gr/

Σε μια μελλοντική κοινωνία, που δε θα είναι αφασική και τραγικά ανεγκέφαλη ,όπως η σημερινή, αν τολμούσε “έντυπο”, άλλη πηγή πληροφόρησης να …παρα-πληροφορεί και ακόμα χειρότερο να καλεί  τους ανθρώπους να ακυρώσουν το πρόγγραμμα που έχουν για την ερχόμενη Παρασκευή (ακόμα και μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση;), ο εισαγγελέας θα είχε κλείσει επιτόπου το ΠΟΝΤΙΚΙ, το YAHOO ,τις γνωστές  πορνοφυλλάδες και τους σκουπιδότοπους του εμπορευματικού  “Τύπου” . Σήμερα , μην περιμένετε τέτοιες ευαισθησίες. Ζούμε ακόμα σε δικαιικό μεσαίωνα,αλλά και πολιτισμικό γενικώς. Μια “μαυρίλα” σαν το μαύρο φεγγάρι της Παρασκευής είναι η εποχή μας.

Σε ένα τέτοιο κόσμο με τόσους ανεγκέφαλους και παρανοϊκούς που κυκλοφορούν, είναι όντως  ένα μαρτύριο να ζεις. Καλά κάνανε, όπως μας πληροφορεί ο Ξενοφώντας ,οι Πέρσες διανοούμενοι, που είχν αποτραβιχτεί μακριά από τον όχλο με τις δεισιδαιμονίες, την απαιδευσιά, τη χοντροκομάρα. Αδύνατο να συνυπάρξεις με δαύτους.

Και πού να πας; Σε ποιο βουνό να φύγεις να…”μονάσεις”; Κι εκεί θα έρθουν να σε βρουν. Είναι σαν τις κατσαρίδες οι μπουμπούνες. Βγαίνουν εκεί που δεν τις θέλεις και δε εξοντώνονται εύκολα.

_____________________________________________________________________

5. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

΄Οσοι  από τους παλιούς συνεργάτες μας εδώ, χρησιμοποιούσαν στις αναδημοσιεύσεις κειμένων μας  τα  ψευδώνυμα Doctor37, xrhmastisths, the surgeon  να  επικοινωνήσουν στο μέηλ του σάιτ.

________________________________________________________________________