ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΡΙΞΤΕ  ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ
  2. ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΙ “ΑΜΒΡΟΣΙΟΙ”
  3.  ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΕΛΙ.  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…  ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  4. ΚΥΝΗΓΟΙ. ΖΩΟΚΤΟΝΟΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΩΠΟΚΤΟΝΟΙ

 

  1. α. Το πόρισμα για τη μοιραία πτήση ΜΗ17: Πύραυλος από τη Ρωσία κατέρριψε το αεροσκάφο
Το πόρισμα για τη μοιραία πτήση ΜΗ17: Πύραυλος από τη Ρωσία κατέρριψε το αεροσκάφος

 

Το πόρισμα της Ολλανδικης εταιρείας που ερευνούσε την κατάρριψη από πύραυλο του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, αναφέρει πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από εδάφη ανταρτών που ελέγχονταν από τους Ρώσους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η μοιραία πτήση ΜΗ17 χτυπήθηκε από έδαφος που ελεγχόταν από αντάρτες που υποστηρίζονταν από τη Ρωσία, στο χωριό Περβομάισκ. Υπενθυμίζεται πως η κατάρριψη του αεροπλάνου πάνω από τη Δυτική Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 298 άνθρωποι.

Τι υποστηρίζει το Κρεμλίνο
ΤοΤ Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε σήμερα πως τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν πως η πτήση MH17 των Μαλαισιανών αερογραμμών είναι σίγουρο πως δεν καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανικό έδαφος που ελεγχόταν από τους αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στο πόρισμα δήλωσε ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού.

 

β. Οι ΗΠΑ για την πτήση ΜΗ17: Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας για ρωσική εμπλοκή
Οι ΗΠΑ για την πτήση ΜΗ17: Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας για ρωσική εμπλοκή

 

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας για τον πύραυλο που κατέρριψε την πτήση ΜΗ17 της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014 στην ανατολική Ουκρανία επιβεβαιώνουν τις αμερικανικές υποψίες για ρωσική εμπλοκή.

Ο πύραυλος είχε μεταφερθεί από τη Ρωσία πριν εκτοξευθεί, δήλωσε η ολλανδική εισαγγελία υπογραμμίζοντας ότι έχει ταυτοποιήσει περίπου εκατό πρόσωπα τα οποία “έπαιξαν ενεργό ρόλο” στην τραγωδία που στοίχισε τη ζωή 298 ανθρώπων στις 17 Ιουλίου του 2014.

“Τα προσωρινά συμπεράσματα επιβεβαιώνουν τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι μερικές ημέρες μετά την τραγωδία σύμφωνα με την οποία, η πτήση ΜΗ17 καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρους-εδάφους BUK που εκτοξεύθηκε από έδαφος ελεγχόμενο από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

“Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία” για τα πορίσματα αυτά, τόνισε.

Ο Κίρμπι αποκάλυψε επίσης ότι η έρευνα είχε διαπιστώσει ότι ο “εκτοξευτήρας του πυραύλου BUK είχε μεταφερθεί από τη Ρωσία προς το ελεγχόμενο από τους αυτονομιστές έδαφος στην Ουκρανία πριν από το περιστατικό και στη συνέχεια επιστράφηκε στη Ρωσία μετά την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17”.

Η Ρωσία χαρακτήρισε τη διεθνή ποινική έρευνα “μεροληπτική” και “πολιτικά υποκινούμενη” αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων πορισμάτων της στην Ολλανδία, ενώ η Ουκρανία συμπέρανε την “άμεση εμπλοκή” της Μόσχας στην καταστροφή του Μπόινγκ 777 που πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ.

Τα κράτη είναι από φυσικού τους ανήθικα.  ΄Ολα τα κράτη. Τουλάχιστον, όπως λειτουργούν στο σύγχρονο κόσμο. Είναι αδίστακτα. Θα μπορούσαν να επικαλεστούν οποιοδήποτε ψεύδος κι ακόμα χειρότερα, να προχωρήσουν και σε εγκληματικές πράξεις, αν πίστευαν πως  διακυβεύονταν “ύψιστα” συμφέροντά τους.

Γάφαμε στο θέμα μας με τίτλο “Κράτος ανασπόσπαστο συστατικό του η ανηθικότητα:

“Διαφορά μεταξύ των κρατών ως προς την ανηθικότητα*, υφίσταται μόνο στη διαβάθμισή της. Το ένα, ας πούμε, είναι απίστευτα ανήθικο, το άλλο λιγότερο… απίστευτα και ένα τρίτο απλά ανήθικο. Αυτή η διαβάθμιση, μάλιστα, δεν έχει να κάνει με την προσήλωση-πίστη του σε κάποιους ηθικούς κανόνες. Δεν έχει να κάνει επίσης σε μεγάλο βαθμό, παρά σε ελάχιστο, και με το ποιος ασκεί την εξουσία. Αν είναι, δηλαδή, δημοκρατική, συντηρητική, δικτατορική. Η διαβάθμιση αυτή οφείλεται σε πολλούς λόγους, με βασικότερο το μέγεθος της ισχύος που διαθέτει το καθένα. «Πόσο το παίρνει», δηλαδή, να συμπεριφέρεται έτσι ή αλλιώς. Ένα αδύναμο στρατιωτικά ,και επομένως φτωχό κράτος, αποφεύγει κατά κανόνα να επιδεικνύει ανήθικη συμπεριφορά προς ένα άλλο ισχυρότερο”.

Η Ρωσία, που κυβερνάται σήμερα από ένα ιδιόμορφο, δικτατορικό-μαφιόζικο καθεστώς, μαζί με τη Β.Κορέα έχουν ξεπεράσει ακόμα και αυτό  τον ορισμό της ανηθικότητας μιας εξουσίας. Ο δικτάτορας Πούτιν είναι τόσο αδίστακτος, που δε θα δίσταζε να προκαλέσει και  3ο Παγκόσμιο Πόλεμο για “ψύλλου πήδημα”.

Τα γεγονότα της κατάληψης της Αν. Ουκρανίας απέδειξαν εκείνο που από την αρχή λέγαμε εδώ. Πρόκειται για … νεκρανάσταση του Χίτλερ. Αδίστακτος, αιμοβόρος και το χειρότερο ψυχασθενής, όπως  ο επικεφαλής των Γερμανών Ναζί .

Τουλάχιστον 10.000 νεκροί μετρήθηκαν στην Ουκρανία στη διάρκεια της   σφοδρής βίας  για τη διχοτόμηση της Αν. Ουκρανίας. Και φυσικά ουδείς αγνοεί τους 300 νεκρούς του μαλαισιανού μπόινγκ που κατάρριψαν οι Ρώσοι εθνικιστές με ρώσικα όπλα .  Οι περισσότεροι από τα θύματα του αεροπλάνου  ήταν γιατροί, ερευνητές, ειδικοί για το μάστιγα του AIDS. Ανάμεσά τους υπήρχαν ακόμα και μικρά παιδιά.

΄Ολοι γνώριζαν  ποιος  κατέρριψε  το επιβατικό αυτό αεροπλάνο και δεν περιμέναμε,φυσικά,  το πόρισμα να το επιπβεβαιώσει. Ούτε βέβαια,τη διάψευση των  Ρώσων εγκληματιών.

Το κακό είναι πως ο δικτάτορας δε θα πληρώσει ούτε γι΄αυτό το μεγάλο έγκλημα. Το ΝΑΤΟ φοβάται και ισχυρίζεται πως οι Ρώσοι διαθέτουν υπεροπλία στην Ευρώπη. Δεν αποκλείεται.  Αυτοί ξέρουν, αφού ισχυρίζονται πως ο παρανοϊκός δικτάτορας θα μπορούσε να αιματοκυλήσει την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, αν τον στρίμωχναν.  Και μάλλον έτσι πρέπει να είναι.

Ο   παρανοϊκός  Πούτιν   έπρεπε σήμερα να έχει προσαχτεί στο διεθνές ποινικό δικαστηριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας . Μαζί και ΟΛΟΙ οι συνεργάτες του.  Δεν τολμούν.

Μπορούν, όμως, να τον ρίξουν. Να εξουδετερώσουν την απειλή με εσωτερική επανάσταση. Είναι, βέβαια ,ικανός και εναντίον της ίδιας του  της χώρας να στραφεί. Αλλά, αν ριζώσει για τα καλά στο εσωτερικό ένα λαϊκό  κίνημα ενάντια στο καθεστώς , αν ξεσηκωθεί ο κόσμος  και συλληφεί ο δικτάτορας  από τέτοιες δυνάμεις και επαναστατικές διαδικασίες, θα εύρισκε   ευκολότερα λύση το πρόβλημα.

΄Οσο κυβερνά  είναι άκρως επικίνδυνος, Δεν υπάρχει χρόνος .

 

2. Φίλης για τον Αμβρόσιο: Να πάρει θέση η διοίκηση της Εκκλησίας
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία, απάντησε στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Μάλιστα ο κ.Φίλης αν και τόνισε πως τα όσα κάνει και λέει ο μητροπολίτης δεν τον θίγουν προσωπικά, ωστόσο θα πρέπει να τοποθετηθεί η διοίκηση της Εκκλησίας»

Οι δηλώσεις του κ.Φίλη
«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, όμως, δεν είναι τόσο τι είπε ο κ. Μητσοτάκης. Εντάξει, ο κ. Μητσοτάκης κάνει και μια πολιτική που δεν σέβεται τους αντιπάλους του, απ’ ό,τι φαίνεται, παρά την αστική ευγένειά του. Μου κάνει εντύπωση, όμως, ότι ένα πρόσωπο, το οποίο θα έπρεπε να είναι άνθρωπος της χριστιανικής αγάπης και της καταλαγής, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος -κατά κόσμον, διότι ήταν και χωροφύλαξ, Αθανάσιος Λένης – έχει κυκλοφορήσει στην επαρχία του αυτό εδώ το φυλλάδιο. Σε αυτό το φυλλάδιο με αποκαλεί φίδι. Και έχει ένα γνωμικό, το οποίο δεν ξέρω πού το βρήκε, όπου λέει ότι όλοι οι χοντροί είναι βλάκες, τόσο απλά, τόσο χριστιανικά και τόσο προσβλητικά όχι για εμένα -αυτό δεν έχει καμιά σημασία- αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν το πρόβλημα να είναι υπέρβαροι, και τόσο προσβλητικά για όσους ανθρώπους έχουμε υπνική άπνοια, με τη φωτογραφία που βάζει.
Δεν πιστεύω ότι αυτό το πράγμα με θίγει προσωπικά. Θίγει, όμως, την Εκκλησία. Δεν είναι δυνατόν ένα πρόσωπο, όπως είναι ο κ. Αμβρόσιος, να κάνει τέτοια προσβλητική εκστρατεία προς το άτομο -αντιχριστιανική εκστρατεία είναι αυτή- και να μην υπάρχει τοποθέτηση της διοίκησης της Εκκλησίας.
Η θεωρία ότι υπάρχει Δημοκρατία και ο καθένας κάνει ό,τι να’ ναι, δεν ισχύει στην περίπτωσή μας, όταν μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος έχει και δημόσιο αξίωμα. Είναι ανώτατος δημόσιος λειτουργός.
Χθες και προχθές μου είπαν ότι κατά προτροπή, κατ’ εντολή του κ. Αμβροσίου χτύπησαν οι καμπάνες, οι οποίες προειδοποιούσαν για τον επικείμενο θάνατό μου. Τότε χτυπούν οι καμπάνες. Είναι το επόμενο βήμα από την κατάρα να μου σαπίσει το χέρι. Ευτυχώς, ο Θεός, μακρόθυμος και πολυέλεος, δεν ακούει τους Αμβρόσιους!
Όμως, μπορεί κάποιος «λεβέντης» από αυτούς που ο κ. Αμβρόσιος χαρακτήρισε «γλυκιά ελπίδα του έθνους» -έτσι είχε μιλήσει ο κ. Αμβρόσιος για τη Χρυσή Αυγή- οργανωμένος ή ανοργάνωτος, εμφορούμενος από μίσος -διότι μίσος είναι αυτή η στάση του κ. Αμβρόσιου και όχι αγάπη- να θελήσει να υποκαταστήσει και τον Θεό.
Δεν το φοβάμαι, αλλά είναι θέμα δημοκρατικής τάξης. Και επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί η διοίκηση της Εκκλησίας. Δεν μπορεί να ανεχόμεθα τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις».

Είναι το όνειδος μιας ευνομούμενης πολιτείας οι Αμβρόσιοι. Η Ελλάδα, όμως,  δεν είναι ούτε καν πολιτεία. Είναι ένα κράτος-μπάχαλο, διαπλοκής, διαφθοράς, απάτης, κομματισμού. Ποιος θα μπορούσε να “βάλει χέρι” σε έναν, εδώ και χρόνια, “ξεσαλωμένο”,προκλητικό  ρασοφόρο που είναι και Ναζί;

Ο Ιερώνυμος, ο οποίος   ήταν υποχρεωμένος να του έχει ήδη “τραβήξει το αυτί” και να τον καθαιρέσει, “αγρόν ηγόρασε”. Και όχι μόνο. Ακολουθεί και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος  πολλές φορές τις επιλογές του Ναζί δεσπότη των Καλαβρύτων. Και όσο για την ελληνική  δικαιοσύνη…άστο καλύτερα.

Μόνο με την περιφρόνηση, το ξεβράκωμα -κράξιμο του πανάθλιου παπά, θα μπορούσε κάτι να γίνει. Από το εκκλησιαστικό συνάφι  μην περιμένετε. “Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”.

3. Ενοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων για απλή τέλεση βασανιστηρίων στον Καρέλι ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, για τέλεση βασανιστηρίων σε βάρος του κρατούμενου Ιλί Καρέλι, χωρίς όμως αυτά να προκάλεσαν τον θάνατό του, εισηγείται η εισαγγελέας της έδρας, Ιωάννα Ζωγράφου, προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική λειτουργός δέχεται ότι οι κατηγορούμενοι δεσμοφύλακες ξυλοφόρτωσαν και δη με «βάναυσο» τρόπο, τον Αλβανό βαρυποινίτη, ως αντίποινα για τη δολοφονία που διέπραξε νωρίτερα σε βάρος του συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρίνου, αλλά -όπως επισημαίνει- οι σωματικές κακώσεις δεν υπήρξαν η αιτία θανάτου του κρατουμένου.

Κάνοντας επίκληση στις μαρτυρικές καταθέσεις των ιατροδικαστών, η ίδια θεωρεί ότι ο θάνατος του 42χρονου προκλήθηκε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, η έναρξη του οποίου τοποθετείται χρονικά πριν την άφιξή του στις φυλακές της Νιγρίτας, όπου τελικώς υπέκυψε.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ζητεί να μεταβληθεί η κατηγορία που βαρύνει τους 13 κατηγορούμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, από διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίων, εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, σε απλή τέλεση βασανιστηρίων.
Σύμφωνα με συνηγόρους υπεράσπισης, το εύρος ποινής της συγκεκριμένης πράξης κυμαίνεται από κάθειρξη 5 έως 20 ετών, εν αντιθέσει με το αποδιδόμενο αδίκημα, που επισύρει ποινή η οποία φθάνει έως τα ισόβια δεσμά.
Σε ό,τι αφορά τον διευθυντή των φυλακών, τον 14ο κατηγορούμενο, που διώκεται για υπόθαλψη εγκληματία, κατά συρροή, η εισαγγελέας προτείνει να κηρυχθεί ένοχος, όπως κατηγορείται.
Στην πολύωρη αγόρευσή της, η κ. Ζωγράφου αναφέρθηκε λεπτομερώς στα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης (που διαδραματίστηκε τον Μάρτιο του 2014), επικαλούμενη, τόσο τις μαρτυρικές καταθέσεις στο στάδιο της προδικασίας και της αποδεικτικής διαδικασίας, όσο και το οπτικοακουστικό υλικό από τις φυλακές της Νιγρίτας. Στάθηκε στην εικόνα του κρατουμένου κατά την άφιξή του στο κατάστημα κράτησης, λέγοντας ότι «περπατούσε κανονικά, χωρίς να δείχνει ότι έχει πρόβλημα».

Εκ διαμέτρου αντίθετη, όμως, κατά την εισαγγελέα, ήταν η εικόνα του λίγες ώρες αργότερα, όπου «φαίνεται ένας κρατούμενος, ταλαιπωρημένος και καταβεβλημένος, που σέρνεται και υποβαστάζεται».
Έκανε λόγο για «μεθοδευμένη και εσκεμμένη» πρόκληση πόνου, ως «τιμωρία» για το χαμό του συναδέλφου τους, Γιώργου Τσιρώνη, όπως επίσης για «σφοδρότατα και βάναυσα» χτυπήματα στον θάλαμο αναμονής των κρατουμένων (σ.σ. το λεγόμενο «ψυγείο»), χώρος που δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση ηλεκτροσόκ ή «φάλαγγας» στα πέλματα, η εισαγγελέας είπε ότι δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, αλλά δέχθηκε τη χρήση αυτοσχέδιου βούρδουλα από σεντόνι. «Δεν υπήρξε χρήση συστηματικών μέσων βασανισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην αιτία θανάτου του Ιλ. Καρέλι, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για καρδιακό ασθενή κι ως εκ τούτου, επιρρεπή σε αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο. «Η καρδιακή του λειτουργία βρισκόταν κάτω από εύθραυστη ισορροπία» είπε, ενώ συνδέοντας τα γεγονότα στο Μαλανδρίνο που «απομάκρυναν το όνειρό του για αποφυλάκιση» με το ψυχοσωματικό στρες που βίωνε, αλλά και τα χτυπήματα τα οποία δέχθηκε ήδη από το Μαλανδρίνο, τόνισε ότι όλα αυτά «αποτέλεσαν φιτίλι πυροδότησης καρδιακού προβλήματος». Κατά την ίδια, το ισχαιμικό επεισόδιο εκδηλώθηκε πριν περάσει τις πύλες των φυλακών της Νιγρίτας. «Δεν επρόκειτο για επεισόδιο μια κι έξω» ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι κατηγορούμενοι δεν γνώριζαν ότι ο Ιλ. Καρέλι ήταν καρδιακός, ούτε ότι τελούσε σε κατάσταση ισχαιμικού επεισοδίου.

Η διαδικασία διεκόπη για τις 4 Οκτωβρίου, οπότε θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

«Η καρδιακή του λειτουργία βρισκόταν κάτω από εύθραυστη ισορροπία» είπε, ενώ συνδέοντας τα γεγονότα στο Μαλανδρίνο που «απομάκρυναν το όνειρό του για αποφυλάκιση» με το ψυχοσωματικό στρες που βίωνε, αλλά και τα χτυπήματα τα οποία δέχθηκε ήδη από το Μαλανδρίνο, τόνισε ότι όλα αυτά «αποτέλεσαν φιτίλι πυροδότησης καρδιακού προβλήματος»

 

Τί ωραία τα λέει η κυρία εισαγγελέας παραπάνω! Είχε πρόβλημα καρδιάς γι΄αυτό και πέθανε.΄Οχι γιατί το βασάνισαν  φρικτά τα τέρατα και φυσικά εξαιτίας αυτού και ΜΟΝΟ του γεγονότος η αδύνατη καρδιά δεν άντεξε. Απλό, καθαρό, αυτονόητο συμπέρασμα για τους ηθικούς ,τους έντιμους ανθρώπους.

Γίνονται  μπούμερανγκ όλα αυτά για τη δικαιοσύνη.΄Οσο οι άνθρωποί της προκαλούν  με τις αποφάσεις, τη διαγωγή και τη διαπλοκή τους  , αντί να είναι απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους  και να αποδίδουν δικαοσύνη ,τόσο χειρότερα για τους ίδιους. Θα έρθει  η ημέρα που θα καθίσουν και οι ίδιοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η Ιστορία τους έχει καταδικάσει. Μένει να υποστούν και τις συνέπειες των νόμων της πολιτείας.

 

 

4.Κρήτη: Σκότωσαν κρι-κρι και καμαρώνουν στο διαδίκτυο
Κρήτη: Σκότωσαν κρι-κρι και καμαρώνουν στο διαδίκτυο [εικόνες]

Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες των νεκρών κρι-κρι που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από τους κυνηγούς που τα σκότωσαν.

Οι φωτογραφίες εντοπίστηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της «Ζωόφιλης δράσης» Ηρακλείου, τα οποία ενημέρωσαν άμεσα το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, το αγριοκάτσικο της Κρήτης (αγρίμι ή κρι-κρι) τελεί υπό απόλυτη προστασία και το κυνήγι του απαγορεύεται αυστηρά, ωστόσο όπως φαίνεται οι κυνηγοί της περιοχής δεν συμμορφώνονται στους νόμους

Δε θα μπορούσα να πω  ούτε  “καλημέρα” σε έναν κυνηγό. Τον θεωρώ αγροίκο, φονιά, ανώμαλο, με φανερή  επιρρέπεια στο έγκλημα, ελαυνόμενο από  άγρια  ένστικτα.

Παλιότερα,  γνωστός κτηνίατρος, που είχε ξεκινήσει αγώνα-σταυροφορία  ενατίον των κυνηγών, μου έλεγε  πως στατιστικά, οι περισσότεροι από τους φονιάδες, πριν σκοτώσουν άνθρωπο, ήταν  δολοφόνοι ζώων. Κυνηγοί!

Δεν το βρίσκω καθόλου περίεργο. Ηδύνονται  στο αίμα. Είναι θέμα χρόνου και συγκυρίας να περάσουν και στην ανθρωποκτονία.