ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 
(Λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν ολοκληρώσαμε τη διαδικασία  δημοσίευσης όλων των σημερινών κειμένων μας).
 
Ο Ψυχάρης παρέδωσε τον ΔΟΛ στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ -Αναλαμβάνει ο Μουλόπουλος
α. Στα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου είναι πλέον οι τύχες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Με μια αιφνίδια απόφαση του Στ. Ψυχάρη, το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αυγής» ανέλαβε να σώσει τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ.

Ο επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «Νέων» είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και «απεδέχθη προθύμως την πρόταση», όπως αναφέρει ο ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αυγής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.».

Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση: Ηταν προσωπική του επιλογή

Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνει λόγο η κυβέρνηση, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ.

Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές «ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ».

Σημείωναν δε οι ίδιες πηγές πως η απόφαση αυτή είναι «απολύτως σεβαστή καθώς επί πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου Ομίλου».

Μουλόπουλος: Πήγα στο ΔΟΛ γιατί είχα φιλίες 30 χρόνια εκεί!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εξηγήσεις Μουλόπουλου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την τοποθέτησή του στο ΔΟΛ.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Βήματος, σχεδόν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Β. Μουλόπουλος υποστηρίζει ότι αποδέχθηκε την πρόταση Ψυχάρη λόγω της τριαντάχρονης θητείας του στον Οργανισμό Λαμπράκη και τη φιλία του με τους συναδέλφους του.

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

β. ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ.  Μάχη στη Βουλή για ΔΟΛ, διαπλοκή και… αγρότες

Δείτε live: Μάχη στη Βουλή για ΔΟΛ, διαπλοκή και... αγρότες

Μητσοτάκης: Είστε επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατική ομαλότητα
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή με τις εξελίξεις στο ΔΟΛ και έκανε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως εξελίχθηκε στην πιο πιο αποτυχημένη, αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση.
«Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ; Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον σας. Τώρα το κάνετε με τους εκδότες. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφεία τύπου της κυβέρνησης. Με δικαστικές εκκρεμότητες επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρώην βουλευτή σας Μουλόπουλο και μην μας πείτε πως ήταν δίκη του πρωτοβουλία. Πρώην βουλευτής σας ήταν και μέχρι χθες πρόεδρος του ΔΣ της Αυγής.
Αυτό τον άνθρωπο είχατε να υποδείξετε ως πρόεδρο του ΕΣΡ! Πλέον το έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνησή σας δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Είστε επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατική ομαλότητα. Πάρτε το χαμπάρι ο πλουραλισμός είναι ισχυρότερος από εσάς. Θα μας βρείτε απέναντι».

«Σε μια εβδομάδα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του. Σας ακούω και αναρωτιέμαι αν έχετε επικοινωνία με την χώρα. Ποιά είναι η Ελλάδα σήμερα; Μια καθημαγμένη χώρα»

Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει αλλο
«Η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά, Δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο πίσω απο το δάχτυλό σας. Σήμερα είναι περισσότερο παρα ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει αλλο. Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε πρόωρες κάλπες με την απλή αναλογική, τόνισε πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Πρόσθεσε δε πως οι μεθεπόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον εκλογικό νόμο που θα ψηφιστεί από την επόμενη Βουλή, στην οποία θα έχει αλλάξει η πλειοψηφία.

«Κύριε Τσίπρα Θα μάθετε να χάνετε-Ετσι είναι η Δημοκρατία»
Ο κ.Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας του «θα μάθετε κύριε Τσίπρα να χάνετε. Ετσι είναι η Δημοκρατία». Συγκεκριμένα είπε «Θα μάθετε κάποια στιγμή ότι στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Θα μάθετε κύριε Τσίπρα να χάνετε. Ετσι είναι η δημοκρατία. Και άλλοι έχουν χάσει εκλογές πολύ σημαντικότεροι από εσάς. Και για να παραφράσω τον Καβάφη αν δεν μπορείτε να κάμετε την άσκηση της εξουσίας μην την εξευτελίζετε.

«Κρυβόσαστε πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στον πρωθυπουργό αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός κρύβεται πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ. Χαρακτηριστικά είπε «επί των ημερών σας έγινε απροσπέλαστη η Ηρώδου Αττικού. Κρυβόσαστε πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ»

 

 Μέχρι να μπει στη σειρά της κούρσας ο Υιός Μητσοτάκη  για την κατάκτηση της ηγεσίας της Ν.Δ και να την κερδίσει με τη ακροδεξιά και βασιλική σύναρση, ουδείς μπορούσε να αφαιρέσει το σκήπτρο της δημαγωγίας και  του λαϊκισμού, από το σημερινό πρωθυπουργό της χώρας. Κι αν δεν έδωσε, ως αντιπολίτευση,  ρεσιτάλ μαυρογυαλουρισμού ο Αλέξης Τσίπρας, με …επιτυχέστερο εκείνο, παλιότερα,  στην ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης. Εδώ, στη συμπρωτεύουσα, ως άλλος μυθικός Ποσειδών,  έταξε πως σαν θα γινότανε πρωθυπουργός,  θα χτυπούσε   με την αστραφτερή του τρίαινα το Βράχο και θα ξεπεταγόταν η πηγή  του πακτωλού ποταμού   που θα ανάβλυζε , αντί για γάργαρο και δροσερό νερό, συνεχώς και αδιαλείπτως  ευρώπουλα λαχταριστά και μάλιστα σε… πεντακοσάρικα.(Θα «τρώγαμε με χρυσά κουτάλια»,  όπως το λέει καλύτερα ο λαός μας).

Όμως, με το που ο έτερος Καπαδόκης και νέος εραστής της εξουσίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις κωλοτούμπες Τσίπρα και συνοδοιπόρων, είδε να ξανοίγεται εμπρός του λαμπρό πεδίου δράσης, ως προαλειφόμενος πρωθυπουργός, απέσπασε από τον προκάτοχό του δικαίως και με το σπαθί του πλέον τα  παράσημα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού .Καί όχι μόνο. Ο μέχρι χτες «δάσκαλος» Αλέξης Τσίπρας  σήμερα αναγκάζεται, ως μαθητής, να παίρνει κα ο ίδιος ηχηρά μαθήματα μαυρογυαλουρισμού από τον προφεσόρο  Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Δεν είναι θράσος.  Είναι το «DNA» των πολιτικών ίδιο με εκείνο του σκορπιού που δάγκωσε το βάτραχο στο γνωστό μύθο. Από χαρακτήρα θα έλεγε κανείς πως  ο πολιτικός της Ελλάδας είναι το σύμβολο του ψεύδους της υποκρισίας, της  αντίφασης, της  απάτης  και φυσικά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. ΄Απαντες.  Στο συγκεκριμένο σύστημα που υπηρετούν όλοι τους είναι  ίδιοι. Όπως ακριβώς το λέει  ο λαός. "Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη".  Κανένας σωστός άνθρωπος  δεν έχει  θέση σ΄αυτό το χώρο. ΄Εντιμος, ειλικρινής ,αυθεντικός πολίτης, δεν συν-πολιτεύεται με τέτοιους.

Χιλιοειπωμένα θα πείτε .Ναι, αλλά και αναγκαίο κάθε φορά που μας δίνουν την αφορμή να το θυμόμαστε. Για δείτε εδώ ο «υιός του μπαμπά" τι  λέει:

" Ετσι είναι η Δημοκρατία.  «Θα μάθετε κάποια στιγμή  τους κανόνες της δημοκρατίας".

Να, όμως,  πώς στην ίδια ομιλία ο Κυριάκος του… Χάρβαρντ  αντιλαμβάνεται τη δική  του δημοκρατία.  Ξεκαθαρίζει μια κι έξω αυτό ακριβώς πού αναιρεί τους κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος:

" Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, όχι στην απλή αναλογική".

Αρνείται, δηλαδή,  κατηγορηματικά και με πείσμα την ψήφιση της απλής αναλογικής ,που είναι η ουσία, η καρδιά της Δημοκρατίας. Αν δεν χτυπάει η καρδιά σε ένα  οργανισμό,  είναι νεκρός. Και η Δημοκρατία του Μητσοτάκη είναι όζουσα από πτωματικά υγρά. Πτώμα σε αποσύνθεση.

Κι ακόμα:

"επί των ημερών σας έγινε απροσπέλαστη η Ηρώδου Αττικού. Κρυβόσαστε πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ».

Αυτός που ομνύει στα ΜΑΤ, σήμερα αναγορεύεται  σε πολέμιο της "κλούβας" και  θεωρεί ως μοναδικό αίσχος να σε προστατεύουν οι  Ματατζήδες! Αυτός, που  σχεδιάζει να ισοπεδώσει τα Εξάρχεια και να   παραστήσει την πλατεία  απροσπέλαστη με τη δύναμη των ΜΑΤ στους φυσικούς και παραδοσιακούς της επισκέπτες,    κατηγορεί τους άλλους  πως έκαναν… απροσπέλαστη  την Ηρώδου Αττικού με την ισχύ των ΜΑΤ.

 Παραλήρημα αντιφάσεων, υποκρισίας,  λαϊκισμού και δημαγωγίας.  Οι γνωστές οικογενειακές , μητσοτακικές πολιτικές … αρετές. "΄Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν".

Και ο κατήφορος του νέου  κεντρο-δεξιο-ακροδεξιο-βασιλικό-ναζιστικού αχταρμά της περίφημης  νέας…  ΝουΔου  που ηγείται ο γόνος της δυναστείας Μητσοτάκη,  δεν έχει σταματημό. Μας λέει πάλι:

"Η κυβέρνηση   εξελίχθηκε στην  πιο αποτυχημένη, αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση"

Ακόμα, δηλαδή,  πιο αδίστακτη, αυταρχική και δολοφονική κι από εκείνη του πατέρα του;  Μήπως,  ακριβώς  επί των ημερών της πρωθυπουργίας του πατρός, κάποιοι του φυράματος Κυριάκου  Μητσοτάκη, δολοφόνησαν τον τραγικό συνάδελφό μας τότε, Νίκο Τεμπονέρα ,ενώ  εδώ και χρόνια  οι φονιάδες βρίσκονται έξω από τα σίδερα; Και να ήταν το μόνο!

Αφήσαμε  επίτηδες το επίσης καρακουφό, τελευταίο.

 Λέει ο αθλιος:

"Τώρα το κάνετε με τους εκδότες. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφεία τύπου της κυβέρνησης. Με δικαστικές εκκρεμότητες επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρώην βουλευτή σας Μουλόπουλο και μην μας πείτε πως ήταν δίκη του πρωτοβουλία".

Η  μόνη παράταξη  στη νεότερη ιστορία της χώρας που  έχει τις μεγαλύτερες… περγαμηνές άλωσης, χειραγώγησης ,αλλά και λογοκρισίας του τύπου,  είναι η Δεξιά.  Οι σχέσεις τόσο του ιδρυτή της Ν.Δ Κων. Καραμανλή, όσο και του πατέρα του Κυριάκου ,του αρχιτέκτονα της Αποστασίας του 1965,Κων. Μητσοτάκη,  ήταν  σχέσεις διαπλοκής και διαφθοράς. Να θυμηθούμε μόνο τις "αλλαξοκωλιές" μεταξύ του πατέρα του, βουλευτή της Ε.Κ τότε και του ανεκδιήγητου εκδότης της εφημερίδας Ελευθερία,  του περιβόητου Κόκκα:

"Απόρρητη έκθεση Αμερικανού διπλωμάτη αποκαλύπτει τον ρόλο του σημερινού επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. στο πολιτικό παιχνίδι που οδήγησε στη χούντα:

Στο σπίτι του Μητσοτάκη μαγειρεύτηκε η Αποστασία

Τι ειπώθηκε σε δείπνο τον Ιούνιο του ΄65 για τον Γ. Παπανδρέου, την κόντρα του με το παλάτι, τον Ανδρέα, το Κυπριακό…

Έγκλημα εκ προμελέτης ήταν η Αποστασία. Το αποδεικνύει απόρρητη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου καταγράφεται σειρά συναντήσεων Αμερικανού διπλωμάτη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την «κλίκα του», αρκετές εβδομάδας πριν από την πτώση της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Αμερικανός επισκέπτης, στο υπόμνημά του, θεωρεί «ολοφάνερο» ότι ο Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως «καλύτερη εναλλακτική λύση για τη θέση του Πρωθυπουργού».

Αντίγραφα προς: Richard W. Βarham, υπεύθυνο Ελληνικών Υποθέσεων, ΝΕΑ- Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών. Κατά τη διάρκεια δείπνου στο σπίτι του υπουργού Οικονομικών κ. Μητσοτάκη, υπήρξα μάρτυς ορισμένων από τις πολιτικές απόψεις των ισχυρών Κόκκα- Μητσοτάκη, μερίδας της Ένωσης Κέντρου. Ο Κόκκας, το πιο δυναμικό μέλος της ομάδας, υπερίσχυσε στη συζήτηση. Ο Μητσοτάκης με ήρεμο αλλά σθεναρό τρόπο επίσης πήρε ενεργό ρόλο στην κουβέντα, με τον Τσουδερό και τον Δεληπέτρο να συμμετέχουν κατά διαστήματα. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο επικεφαλής στρατηγός των χερσαίων δυνάμεων Γεννηματάς, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός και η Κύπρος. Το θέμα του Ανδρέα Παπανδρέου φαινόταν να είναι εκείνο που το διέκρινε μεγαλύτερος συναισθηματισμός. Προσπάθησα να συνοψίσω παρακάτω τη συζήτηση σύμφωνα με τα θέματα.