ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ
Αιφνίδια συνάντηση Πούτιν -Λεπέν στο Κρεμλίνο, ένα μήνα πριν τις εκλογές της Γαλλίας
Αιφνίδια συνάντηση Πούτιν -Λεπέν στο Κρεμλίνο, ένα μήνα πριν τις εκλογές της Γαλλίας

Υπέρ της προσέγγισης με τη Μόσχα η Λεπέν

Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Μαρίν Λεπέν, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα, τάχθηκε σήμερα υπέρ της προσέγγισης με τη Ρωσία στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν. Η επίσκεψή της ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή και προκάλεσε ερωτηματικά, ιδίως λόγω των κατηγοριών περί ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

 

 

Γιατί προκάλεσε ερωτηματικά μια μακρόχρονα…σφυρηλατημένη σχέση και  μια επίσκεψη της Ακροδεξιάς Λεπέν στον ομοϊδεάτη της  δικτάτορα Πούτιν; ΄Η  αγνοούν  πως οι Γαλλίδα “Ναζί χωρίς στολή” είναι αχυράνθρωπος του Τσάρου και βρίσκεται εκεί, για να εισπράξει περισσότερα ρούβλια ,που χρειάζεται επειγόντως για  την προεκλογική της εκστρατεία;

Αν σήμερα οι Λεπέν βρίσκονται στο προσκήνιο, αυτό το χρωστούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα ρούβλια του Πούτιν, που ρέουν χρόνια τώρα  στην Ευρώπη σε όλα τα ακροδεξιά-φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα,σαν της Λεπέν και του Μιχαλολιάκου. Στόχος του δικτάτορα της Ρωσίας  το σαμποτάζ και η διάλυση της Ε.Ε.

Χιλιοειπωμένα. Κι ας μην κάνουν μερικοί πως δεν καταλαβαίνουν.

____________________________________________________________________

1. α.Η φωτογραφία που άναψε φωτιές: Γυναίκα με μαντίλα αδιαφορεί για τραυματία στο Λονδίνο
Φωτογραφία: Twitter @Lone Star

 

Λένε πως ο καθένας εστιάζει σε κάτι διαφορετικό σε μια εικόνα. Οταν, όμως, αυτή συνοδεύεται από τη λάθος λεζάντα τα πράγματα αλλάζουν και μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι αρκετά επικίνδυνο.

Ολοι είδαμε τις εικόνες από τους τραυματίες στην επίθεση στο Λονδίνο, με περαστικούς και αρχές να σπεύδουν να βοηθήσουν εκείνους που το είχαν ανάγκη.

Στον κόσμο των social media, μία φωτογραφία από το σημείο της τραγωδίας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ολα ξεκίνησαν από τον χρήστη του Twitter Lone Star, ο οποίος δημοσίευσε εικόνα από το σημείο με μια εμπρηστική λεζάντα.

«Μουσουλμάνα δεν δίνει δεκάρα για την επίθεση τρόμου, περπατά ανέμελα δίπλα από έναν ετοιμοθάνατο άνδρα, κοιτώντας το κινητό της», έγραψε.

β. Παρέλαση στην Αθήνα: Η σημαιοφόρος με την μαντήλα που ξεχώρισε
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε πολλούς έκανε εντύπωση που επιμένουμε να γράφουμε πως στις θρησκείες δεν υπάρχουν αθώοι οπαδοί. Σε όλες τις θρησκείες. Απλώς, κάποιοι  είναι περισσότερο ριζοσπαστικοί από κάποιους άλλους. Στις Σταυροφορίες, την Ιερή Εξέταση, τις άλλες θηριωδίες του θρησκευτικού Μεσαίωνα, δε συμμετείχαν ασφαλώς όλοι οι Καθολικοί στα εγκλήματα εκείνα. Ο απλός, καθημερινός,  θρησκευόμενος, καθολικός  κόσμος δεν αποκεφάλιζε απίστους. Επέχαιραν , όμως,  κι αυτοί  για τις επιτυχίες των “Στρατιωτών του Χριστού” που κατέσφαζαν μουσουλμανικούς  πληθυσμούς,  αλλά και για τις τιμωρίες που επέβαλαν οι….δικαστές της Ιερής Εξέτασης στους αιρετικούς ή τους άθρησκους. 

Δεν είναι περίεργο, επομένως,  που  η μαντηλοφορούσα κυρία στην εικόνα, δε διστάζει με την εμφάνισή της να διακηρύξει την πίστη της στο Ισλάμ  (διάβαζε την τύφλα της)  και φυσικά την αδιαφορία της, αν όχι την ικανοποίησή της για τον τραγικό θάνατο των αθώων θυμάτων στο Λονδίνο. Δεν αποκλείεται να το… γλέντησε κιόλας, αφού ακόμα ένα τσούρμο απίστων, εχθρών του Αλλάχ, πλήρωσαν  με το αίμα τους τη διαφορετικότητά τους από εκείνη.

Τί νομίζετε; Διαθέτουν  λογικά μυαλά οι φονταμενταλιστές, οι τυφλωμένοι; ΄Αχυρο και σκουπίδι  έχουν στο κεφάλι. 

΄Οσο επιτρέπουμε σε παρανοϊκούς εξτρεμιστές  ή “μετριοπαθείς” της θρησκείας να κυκλοφορούν δίπλα μας, ουδείς μπορεί να είναι ήσυχος. Οι θρησκείες καλλιεργούν το μίσος, τη διαφορετικότητα, το φανατισμό. Οφείλουμε να τις πολεμήσουμε. ΄Ολες ανεξαιρέτως.

 ΄Οσο για την παρέλαση της κοπελιάς με τη σημαία, το πρέπον και το λογικό είναι να σταματήσουν  γενικώς οι παρελάσεις, που καλλιεργούν τον εθνικισμό και δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορική μνήμη. Δεν εξιλεώνεται η αντίληψη και  η σημειολογία της  παρέλασης με τέτοια τερτίπια. Αν μη τι άλλο, είναι και πονηρά, πέρα από  αστεία.

Αν πρέπει, επομένως, να καταργηθούν όλες αυτές οι φιέστες με τις φουστανέλες και τα γιαταγάνια στα χέρια ή οι πασαρέλες στο Σύνταγμα και  η  επίδειξη με  φρέσκο “μπούτι”,  πόσω μάλλον με τις μαντήλες, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια υπενθύμιση ότι η παρελαύνουσα είναι… διαφορετική από μας .Τιμά μια θρησκευτική κουλτούρα που της επιβάλει να ντύνεται σαν καραγκιοζάκι.

Και, όχι.΄Ενα κοριτσάκι σ΄αυτή την ηλικία δεν επιτρέπεται να κουβαλάει το συμβολισμό μιας τέτοιας σκλαβιάς.  Και να τον περιφέρει-επιδεικνύει   κιόλας στο Σύνταγμα, κρατώντας ένα άλλο σύμβολο ιδεοληψίας, μια σημαία. Αν μη τι άλλο, είναι γελοία αυτή η συμμετοχή. 

΄Οχι, λοιπόν σε κάθε είδους παρελάσεις. Εθνικές, θρησκευτικές, σεξιστικές, δημαγωγικές,  λαϊκίστικες.

 

2. Η  ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΙΔΡΥΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Μπορεί η Ραχή να είναι αστεία και γραφική η απόφασή της να ιδρύσει…κόμμα. Αλλά είναι ταυτόχρονα  και ενδεικτικό της νοοτροπίας του ΄Ελληνα . Πόσα ψώνια στη χώρα μας, έχουν κάνει χόμπι την πολιτική και φαντασιώνονται πως μπορούν να γίνουν πρωθυπουργοί-σωτήρες της χώρας; ΄Απειρα.

Και δεν είναι μόνο η Μακρή. Η συντριπτική πλειοψηφία, παλιότερα και σήμερα, στο κοινοβούλιο των  “εθνοπατέρων” δεν απέχουν πολύ από τη γραφικότητα της νέας… προέδρου Ραχήλ Μακρή του υπό ίδρυση κόμματός της.

Και μετά , αναρωτιέσαι γιατί η χώρα έπιασε πάτο σε όλα; Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Τη Ρχαήλ που του πρέπει.  Κανόνας.

3. ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μητσοτάκης από την Ιχθυόσκαλα: Οι Ελληνες δουλεύουν πολύ πιο σκληρά από ό,τι δουλεύει ο κ. Τσίπρας γι’ αυτούς
Μητσοτάκης από την Ιχθυόσκαλα: Οι Ελληνες δουλεύουν πολύ πιο σκληρά από ό,τι δουλεύει ο κ. Τσίπρας γι' αυτούς [βίντεο]

Δεν είναι η Ραχήλ μόνο η αστεία,που λέμε παραπάνω.Ο “υιός” τί νομίζετε πως είναι; Ούτε καν μια στοιχειώδη αυτογνωσία δε διαθέτει. Μιλάει  ο αδούλευτος Κυριάκος, ο δια δωρεών απόφοιτος του Χάρβαντ, για… σκληρή δουλειά και φτώχεια!Τί μπορεί να ξέρει,αλήθεια,  ένα τέτοιο βουτυρόπαιδο από μεροκάματο και μόχθο; Ας ρωτήσει εμάς,όμως. Και φυσικά τους ψαράδες στο Κερατσίνι.

 Στο στόμα ενός Κυριάκου Μητσοτάκη, χάνουν οι λέξεις τη σημασία τους. Και η πολιτική αυτόματα υποβιβάζεται σε δημαγωγία και λαϊκισμό. ΄Ο,τι ακριβώς είναι η ελληνική, κομματική  πολιτική.