NEA KAI ΠΑΛΙΑ

 

                                          ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία του Homo-Naturalis ή να υπάρξει κάποια άλλη, θετική εξέλιξη στην όλη υπόθεση, θα περιοριστούμε ή στην παράθεση ασχολίαστων ειδήσεων ή στο  σχολιασμό επίκαιρων θεμάτων  από  επαναδημοσιεύσεις. Κειμένων, δηλαδή, που είχαμε ανεβάσει εδώ  παλιότερα.

_________________________________________________________________________

 

 

Υεμένη: Διεθνή έρευνα για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου ξεκινά ο ΟΗΕ

 

Την αποστολή διεθνών εμπειρογνωμόνων που θα ερευνήσουν τις καταγγελίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Υεμένη αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ,έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις.

Μια απόφαση που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο ζητεί από τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν να συστήσει «μια ομάδα διεθνών και περιφερειακών εμπειρογνωμόνων», η οποία θα «προχωρήσει στην ενδελεχή έρευνα όλων των καταγγελιών περί παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των καταχρήσεων (…) που έχουν διαπραχθεί από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές από τον Σεπτέμβριο του 2014».

Οι εμπειρογνώμονες θα οριστούν ως το τέλος του χρόνου. Θα πρέπει να παραδώσουν μια έκθεση στο Συμβούλιο σε διάστημα ενός έτους, ενώ η αποστολή τους μπορεί να ανανεωθεί.

Στον πόλεμο στην Υεμένη μάχονται οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, που στηρίζονται από έναν συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία, και η συμμαχία των σιιτών ανταρτών Χούτι που στηρίζεται από μονάδες του στρατού που παραμένουν πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Από τον Μάρτιο του 2015, που ξεκίνησε η εκστρατεία του αραβικού συνασπισμού εναντίον των Χούτι, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 8.500 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 49.000, ενώ έχει προκληθεί σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο απολογισμός αυτός αφορά τόσο τους αμάχους όσο και τους μαχητές.

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού από την πλευρά της ανακοίνωσε χθες ότι εκτιμά πως 900.000 ύποπτα κρούσματα χολέρας πρόκειται να καταγραφούν ως το τέλος του έτους στην Υεμένη.

Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός κατηγορείται ότι έχει βομβαρδίσει αγορές, νοσοκομεία και άλλους πολιτικούς στόχους. Οι Χούτι από την πλευρά τους κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα.

Ο Ζέιντ έχει ζητήσει επανειλημμένα τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, εκτιμώντας ότι η εθνική επιτροπή έρευνας «δεν είναι αμερόληπτη». Η Ολλανδία έχει αποτύχει δύο φορές, το 2015 και το 2016, στην προσπάθειά της να υιοθετηθεί η σύσταση μιας διεθνούς επιτροπής έρευνας.

Ο πρεσβευτής της Υεμένης Άλι Μοχάμεντ Σαΐντ Ματζάουαρ επεσήμανε στο Συμβούλιο ότι «η κυβέρνησή του θα εμπλακεί με θετικό τρόπο» στη διαδικασία εφαρμογής της απόφασης, ενώ ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο Θίοντορ Αλέγκρα, υπογράμμισε τη σημασία της απόφασης.

Η απόφαση είναι αποτέλεσμα έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ αράβων και δυτικών διπλωματών, οι οποίες διήρκησαν αρκετές ημέρες στη Γενεύη.

_______________________________________________________________________

 

  1. “ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ”, INDYMEDIA, ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ.

    ( ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!,INDYMEDAI ,Πολύτροπος.

    Επειδή το πιθανότερο είμαι… αργός στο νοείν με τον τρόπο που διανοούνται και διαβάζω εδώ κείμενά τους κάποια καλόπαιδα σε σχέση με τα δημοψηφίσματα Καταλανών και Κούρδων , θα επιθυμούσα να με ενημερώσουν, αν στην ιδεολογία ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ συμπεριλαμβάνεται και ο αγώνας για τη δημιουργία νέων κρατών ( προφανώς…δημοκρατικών, όπως και τα άλλα!).Κι ακόμα, επιθυμώ να με πληροφορήσουν, αν δημιουργηθούν τα νέα αυτά κράτη σε τι θα διαφέρουν από τα άλλα! ΄Η μήπως, όπως υποστηρίζουν κάποιοι εθνικιστές στη Βαρκελώνη, αγωνίζονται για να γκρεμίσουν το ισπανικό… καθεστώς;(!)
    (Υ.Γ. Θα αφήσει κανένα κείμενό μου η Δ.Ο να διαβαστεί ή ,όπως συνηθίζει με τα δικά μου, θα τα στέλνει αδιάβαστα στον αγύριστο;)

 Επειδή τα «καλόπαιδα» που λέμε  παραπάνω δε βλέπω να μου απαντούν και συνεχίζει να  με τρώει η περιέργεια, γιατί, αν είναι  αναρχικοί και όχι  Κνίτες ή  εθνικιστές,  μπήκαν στον κόπο να  κάνουν αναλύσεις και να τις ανεβάσουν μάλιστα  εδώ που υποτίθεται πως  τέτοια κείμενα ,επειδή ακριβώς  καλλιεργούν και  στηρίζουν τον εθνικισμό και τον κρατικισμό,  δεν έχουν θέση.  Αν στο μεταξύ, κάνει κανείς το ολίσθημα και μπει σε κανένα σάιτ χρηματοδότησης και  προστασίας  Περισσού ,θα δει πως κι εκεί λένε τα ίδια. Για να μην πω για την αμέριστη χρυσαυγίτικη συμπαράσταση στους πατριωταράδες Κούρδους και Καταλανούς, που ακούμε και διαβάζουμε στις εμετικές όμοιες δηλώσεις των Νεο-Ναζί της Ελλάδας.
Να τελειώνουμε με αυτά. Καθαρά και ξάστερα. Οι Καταλανοί και οι Κούρδοι  είναι εθνικιστές. Δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με κοινωνικά κινήματα ή άλλες ακτιβιστικές-κινηματικές-επαναστατικές κοινότητες. Επιδιώκουν να  στήσουν νέα κράτη,  να φέρουν νέες εξουσίες διαφορετικές όχι στην…ποιότητα της άσκησης της, αλλά στην εθνική-εθνοτική, φυλετική ομοιογένεια-καθαρότητα των φορέων της.
.
Γι΄αυτό ακριβώς και όλες αυτές οι… λαϊκές εξεγέρσεις και επαναστάσεις έχουν την αμέριστη συμπαράσταση άλλων εξουσιών, που τα συμφέροντά τους συμπίπτουν. Πχ. Ελλάδα υπέρ Κούρδων, ενάντια στην Τουρκία. Δικτάτορας Πούτιν υπέρ Καταλανών, επειδή και ο ίδιος ακολούθησε την ίδια τακτική  με τους Ισπανούς-Καταλανούς στην Ουκρανία και τη Συρία. Και πάει λέοντας.
Καμιά στήριξη δε νοείται και δεν επιτρέπεται σε τέτοιους είδους εθνικιστικά ξεσπάσματα-παραληρήματα, πολύ περισσότερο όταν οι αρχηγοί τους, για να θολώσουν τα νερά, δε διστάζουν να επικαλούνται λόγους κοινωνικούς και αντιεξουσιαστικούς στους αγώνες τους(!), για να αποκρύψουν την καθαρή, πεντακάθαρη αλήθεια πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από κρατικιστές, όμοιοι με εκείνους που πολεμούν και θέλουν να ανατρέψουν
Το κράτος είναι από τη φύση του ανήθικο. Είτε είναι δημοκρατικό είτε δικτατορικό, ΄Εχουν όλα τις ίδιες συμπεριφορές, τους αυτούς θεσμούς και τους γνωστούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Και  αν διαφέρουν σε κάτι είναι στην «ποιότητα» του θεάτρου και την ικανότητα των ηθοποιών-φορέων της εξουσίας να πολιτογραφούνται διαφορετικοί στις δικτατορίες και αλλιώτικοι στις δημοκρατίες
.
Κουρδικό επομένως ανεξάρτητο  κράτος  με…πρόεδρο Δημοκρατίας τον Οτσαλάν και όχι τον Ερντογάν είναι μια από τα ίδια. Αμφότερους θα τους πολεμώ εξίσου και αδιακρίτως.  Κι ακόμα, για να περάσουμε  στις αψευδείς δέλτους της Ιστορίας, είναι ίδια  περίπτωση αναλογικά με  κυβερνήτες  της Ελλάδας τον Καποδίστρια ή τους μετέπειτα βασιλείς και όχι το Σουλτάνο.  «Στάχτη στα μάτια»,  εν ολίγοις.
Να συνεννοούμαστε καμιά φορά σε τέτοια απλά, αυτονόητα και ξεκαθαρισμένα ιδεολογικά ζητήματα. Γιατί ,αν είναι να διαβάζω κείμενα για την Ηριάννα και τον Περικλή εδώ, δίπλα στο θέμα με τίτλο η…μεγάλη επανάσταση της Βαρκελώνης (!), να μην ξανανοίξω σελίδα στα Indymedia.

 

 

2. «Πλασιέ» της γυναικείας σάρκας -Η σκοτεινή πλευρά της κληρονομιάς του Χιου Χέφνερ
Φιλιά και χαμόγελα ευγνωμοσύνης προς τον εκδότη του Playboy (Φωτογραφίες: ASSOCIATED PRESS)

Εμπορεύτηκε όσο κανείς άλλος τη γυναικεία σάρκα, βγάζοντας από αυτήν μια τεράστια περιουσία. Και παρότι η συμβολή του στην αμερικανική όσο και στην παγκόσμια κουλτούρα ήταν σημαντική, η παρακαταθήκη του Χιου Χέφνερ δεν έχει μόνο θετικό πρόσημο.

Έχτισε την αυτοκρατορία του μέσα από γυμνά σώματα γυναικών, ερωτικές φαντασιώσεις και προκλήσεις. Πολλοί τον αποκάλεσαν «βασικό αρχιτέκτονα της κοινωνικής επανάστασης» και της σεξουαλικής απελευθέρωσης που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960.

Κι ο ίδιος όμως δεν έχανε την ευκαιρία να υπερηφανεύεται ότι «άλλαξε την αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στο σεξ».

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο «Χεφ» συνέβαλε στην σεξουαλική απελευθέρωση, δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να παραδεχτούν ότι αποτελούν και σεξουαλικά όντα, και ως τέτοια απολαμβάνουν -ή τουλάχιστον θέλουν να απολαμβάνουν- το σεξ, να μιλήσουν ανοικτά γι’ αυτό και να αποβάλουν πολλά από τα ταμπού τους.

Playboy, ένας κόσμος για άνδρες
Ωστόσο ο πατέρας της ιλουστρασιόν πρόκλησης, είχε και εξακολουθεί να έχει πολλούς επικριτές που θεωρούν ότι αντιμετώπισε τις γυναίκες ως εμπόρευμα, ως αντικείμενα και ως προϊόν πώλησης, όχι μόνο στις σελίδες του Playboy αλλά και στη ζωή του.

Ακόμη κι όταν, πριν από λίγα χρόνια, το περιοδικό ανακοίνωσε «όχι άλλο γυμνό» με στόχο να προσελκύσει τους 20άρηδες και τους 30άρηδες, παρέμεινε ένα μέρος για άνδρες. Και σύμφωνα με τους επικριτές του δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τη θεμελιώδη αρχή της επιχείρησής του: την μετατροπή των γυναικών σε αντικείμενα.

«Οι γυναίκες μπορούν και όντως απολαμβάνουν το σεξ και πρέπει να τους επιτρέπεται να το δείχνουν», υποστήριζε ο Χιού Χέφνερ με τους επικριτές του να απαντούν ότι όσο κι αν οι γυναίκες στις σελίδες των περιοδικών του απολάμβαναν το να φωτογραφίζονται σε αισθησιακές πόζες, αυτό δεν γινόταν με τους δικούς τους όρους αλλά ήταν υποχρεωμένες να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες από τους άνδρες που έφτιαχναν αλλά και αγόραζαν το περιοδικό.

Η Θέκλα Μόργκενροθ, ερευνήτρια για τα στερεότυπα στο πανεπιστήμιο του Exeter, δηλώνει στο BBC: «Ο Χιού Χέφνερ δεν ήταν ούτε φεμινιστής ούτε απελευθερωτής των γυναικών, όπως κάποιοι υποστηρίζουν». Μπορεί ο ίδιος και η αυτοκρατορία του να έθεσαν σε αμφισβήτηση τον πουριτανισμό που επικρατούσε τη δεκαετία του ‘50, ωστόσο στις σελίδες τους οι γυναίκες παρέμειναν σεξουαλικά αντικείμενα.

«Δεν ενδυνάμωσε τις γυναίκες. Απλώς τους έδωσε έναν ακόμη περιοριστικό ρόλο, ανάμεσα σε αυτούς που ήδη είχαν».

Σε αυτό συμφωνεί και η ακτιβίστρια Κέλι Τερτλ: «Έβαλε τις γυναίκες πίσω στη θέση του, ως αντικείμενα της ανδρικής επιθυμίας».

Μία έπαυλη – «φυλακή» 
Η «αντικειμενοποίηση» των γυναικών από τον άρχοντα την πρόκλησης, δεν περιοριζόταν μόνο στις σελίδες των περιοδικών του. Κατά πολλούς εφαρμοζόταν και στη ζωή του, με τα περιβόητα «κουνελάκια» που κοσμούσαν (και διακοσμούσαν) την πανάκριβη έπαυλή του.

Πολλά είναι άλλωστε οι πρώην ένοικοι που έχουν περιγράψει τη ζωή τους στην περιβόητη έπαυλή του ως «φυλακή». Το 1963, μια δημοσιογράφος, η Γκλόρια Στάινερ πέρασε δύο εβδομάδες εκεί, προσποιούμενη ένα από τα «Κουνελάκια» του.

Η Γκλόρια Στάινερ ως «Κουνελάκι», το 1963

Αργότερα, περιέγραψε πως οι γυναίκες συνήθιζαν να υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες: μετά τις 9 το βράδυ απαγορευόταν να κυκλοφορούν, έπρεπε να φορούν πάντα ψηλοτάκουνα και κορσέδες που αρκούσε ακόμη και ένα φτέρνισμα για να σκιστούν, ενώ η ρουτίνα τους πριν τον ύπνο περιλάμβανε υποχρεωτικό σεξ με τον Χέφνερ. Οι άνδρες επισκέπτες απαγορεύονταν αυστηρά.

Την ώρα που η Κιμ Καρντάσιαν, cover girl του Playboy πριν από μερικά χρόνια, απέδιδε διαδικτυακά φόρο τιμής στον εκδότη του και η Πάμελα Άντερσον έκλαιγε στο Instagram με αφορμή την είδηση του θανάτου του, ένα εσωτερικό memo που είχε διαρρεύσει από μια γραμματέα του Playboy κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με αυτό, ο Χιου Χέφνερ καταφερόταν κατά των φεμινιστριών γράφοντας: «Αυτές οι γκόμενες είναι ο φυσικός μας εχθρός. Είναι ώρα να τις πολεμήσουμε».

Γράφοντας πριν από έξι χρόνια στο φεμινιστικό περιοδικό Ms, η Γκέιλ Ντάις έγραφε: «Για τις γυναίκες, δεν υπάρχει τίποτα νοσταλγικό στον σεξισμό. Ενώ οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για ισότητα, άνδρες σαν τον Χιου Χέφνερ που εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τις γυναίκες δεν πρέπει να θεωρούνται ως “οραματιστές”. Κάτι τέτοιο αποτελεί προσβολή για τις γυναίκες παντού».

Η αξιολόγηση της παρακαταθήκης του Χιου Χέφνερ είναι μια περίπλοκη υπόθεση, καταλήγουν οι σχολιαστές. Και μπορεί η συμβολή του στην σεξουαλική απελευθέρωση να είναι αδιαμφισβήτητη, το ίδιο όμως βέβαιη είναι και η συμβολή του σε έναν κόσμο όπου η ρυτίδα και το επιπλέον κιλό θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα.

3. Οι Αμερικανοί ακόμη νοσταλγούν τον Ομπάμα -Θεωρούν ανέντιμο και αποτυχημένο τον Τραμπ
Οι Αμερικανοί νοσταλγούν ακόμη τον Μπαράκ Ομπάμα (Φωτογραφία: AP/ Steven Senne)

 

Πλησιάζει ένας χρόνος από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά οι πολίτες της χώρας ακόμη νοσταλγούν τον προκάτοχό του.

Το 52% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Public Policy Polling δήλωσαν ότι εύχονται να ήταν ακόμη πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα. Στον αντίποδα, το 41% προτιμά τον Τραμπ.

Οι λόγοι που νοσταλγούν τον προηγούμενο πρόεδρο είναι διάφοροι, σύμφωνα με τον Independent. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν τον Τραμπ ανέντιμο και εκτιμούν ότι απέτυχε να κάνει ξανά τις ΗΠΑ μεγάλη χώρα, όπως είχε υποσχεθεί. Επίσης, δεν εγκρίνουν το γεγονός ότι αποκαλεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως «μικρό Rocket Man».

Αυτό όμως που κυρίως τους κάνει να νοσταλγούν τον Ομπάμα είναι το νομοσχέδιό του για την Υγεία. Πάνω από το 50% δεν εγκρίνουν τις προσπάθειες να «ξηλωθεί» αυτό.

 

4, Α,ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΗΔΕΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ.
08.09.07
 KATI KEIMENAKIA ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΚΙ  ΕΔΩ,ΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. (HOMO)
                                                              ΛΕΩΝ
   ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΤΟΝ “ΟΜΟΡΦΟ”  ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΣΤΗ ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ. ΕΙΝΑΙ   ΕΝΑ “ΠΑΙΔΙ” ΜΟΥΡΛΙΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ. ΟΛΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ. ΟΛΙΓΟΝ ΤΡΕΛΟΣ, ΟΛΙΓΟΝ ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ, ΟΛΙΓΟΝ  ΓΚΟΜΕΝΙΑΡΗΣ, ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ “ΟΛΙΓΟΝ” ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΣΤΟΡΙΚΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ  ΦΤΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,  ΣΒΕΛΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ  ΒΟΗΘΟ ΓΙΑ ΛΑΣΠΗ ΝΑ ΄ΧΕΙ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΧΤΙΣΕ ΤΟ ΤΣΑΡΔΙ  ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΠΡΙΝ.
ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ. ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΣ, ΟΜΩΣ, ΜΑΡΑΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΤΩ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΑΓΕ  ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ.ΤΙ  ΕΠΑΘΕΣ, ΡΕ, ΟΜΟΡΦΕ,ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ,ΤΟΝ ΡΩΤΑΩ.-ΑΚΟΥ, ΑΔΕΡΦΕ,ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΠΑΘΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ. ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ  ΜΠΛΑΣΤΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ  ΚΑΝΩ ΒΙΖΙΤΕΣ  ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΄Η ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΩ ΚΙ ΑΥΤΟ,ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ?.ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΡΕ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ,ΓΙΑ ΛΕΓΕ,ΛΟΙΠΟΝ,ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ,ΡΩΤΑΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ..
– ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ, ΑΔΕΡΦΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ .ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΖΩ ΟΠΟΥ ΝΑ΄ΝΑΙ  ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ ΑΚΟΜΑ, ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ 3 ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟ ΕΝΑ ΜΩΡΟ.ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΥ ΝΑ ΣΚΑΩ ΤΑ 400 ΣΤΟ ΝΟΙΚΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΠΑ ΜΟΥ ΠΕΣ,ΤΟ 500ΑΡΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
ΕΙΧΕ, ΠΟΥ ΛΕΣ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΟΥΤΣΑ, ΜΙΚΡΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ  2 ΧΡΟΝIA ΤΩΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ. ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ,ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ  ΠΟΥ ΠΜΗΚΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ 80 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΦΑΜΙΛΙΑ  ΜΕΣΑ, ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΑΠ ΤΟ ΒΡΑΧΝΑ ΤΟΥ ΝΟΙΚΙΟΥ.. ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΕΙΜΑΙ, ΛΕΩ,ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΤΑ ΑΠΟΓΕΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΚΑΙ  ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΚΑ. ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ,ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΒΓΑΖΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, ΚΑΝΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΟΜΩΣ! ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ  ΟΙ Γ..ΜΗΜ/ΕΝΟΙ ΤΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΕΙΣ ,ΛΕΕΙ, ΝΤΟΥΚΟΥ,ΤΟ ΙΚΑ. ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ,ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ,ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ…ΕΝΑ ΚΟΝΤΥΛΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΦΟΝΤΥΛΙ.
ΠΑΘΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΠΑΩ ΝΑ  ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ,ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥ ΛΕΩ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΕΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ. ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΝΑ ΧΤΙΣΩ, ΝΑ ΣΟΒΑΤΙΣΩ, ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΩ,ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΩ ΜΠΕΤΑ,ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΥΔΡΑΛΙΚΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, ΟΛΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ,ΤΑ ΚΑΝΩ ΖΑΦΤΙ, ΧΡΥΣΟΧΕΡΗ ΜΕ ΛΕΝΕ  ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ .ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΜΙΛΑΜΕ.  ΤΩΡΑ, ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ, ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ.  ΑΛΛΑ , ΣΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΕΡΩΣΩ ΧΤΙΣΤΗ, ΣΟΒΑΤΖΗ, ΜΠΕΤΑΤΖΗ,ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΚΑΘΕΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩΜΕΝΟ  ΑΤΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.ΔΗΛΑΔΗ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΟΧΙ  ΙΚΑ ΝΑ ΠΛΕΡΩΣΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ ΙΣΑ ΜΕ 7 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ, ΟΠΩΣ  ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΒΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ ΝΑ  ΒΑΛΩ.
ΜΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΓΗΝΕΤΕ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ   ΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΙΚΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ  ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ  ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ? -ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΜΟΥ ΛΕΕΙ,Ο ΧΟΝΤΡΟΣ. ΤΟ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΕΡΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.  ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΑΣ  ΣΦΑΛΙΑΡΑ- ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΣΤΡΑΚΙΑ.
ΕΤΣΙ, ΜΕΓΑΛΕ,ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑ   ΚΑΙ  ΠΑΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΚΩΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ. ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΣΤΗ ΡΙΤΑ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΛΕΣ? ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΚΙ, ΤΗ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ -ΜΠΑΜΠΑ, ΤΑ ΠΑΜΕ ΛΟΥΤΑ ΚΩΛΟΚΑΙΡΙ ΠΙΤΙ ΜΑΣ? ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ. ΝΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟ ΛΥΓΜΟ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ.
ΟΧΙ, ΜΑΡΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΣ  ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΚΑΙΡΙ ΠΙΤΙ ΣΑΣ  ΣΤΗ ΛΟΥΤΑ.  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ  ΠΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΡΟΝΟΥ. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο  ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ, ΓΕΡΟΣ  ΕΚΕΙΝΟΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΑΛΙ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ Ο  “ΟΜΟΡΦΟΣ”, ΟΧΙ ΜΗ ΚΑΙ ΒΛΑΦΤΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΥ ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.
 Α, ΡΕ, ΜΑΝΑ-ΜΗΔΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΣΟΥ, ΓΑΜ/ΤΟ.ΠΩΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΙΣΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΑΦΙΛΟΤΙΜΗ, ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΣ!