ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 ΓΡΑΜΜΟΣ- ΒΙΤΣΙ (30/8/1949)

 

https://homo-naturalis.gr/γραμμοσ-βιτι-μια-προμελετημενη-

__________________________________________________________

 

1.α.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΡΑΣ
Χρεοκόπησε η Turk Telekom -Καταρρέει η οικονομία της Τουρκίας
Turk Telekom
ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ
β. Σε οικονομική δίνη η Τουρκία μετά την κατάρρευση της Turk Telekom- Μέτρα για να «σωθεί» η λίρα
Φωτογραφία: ΑΡ

Κι ακόμα δεν είδαν τίποτα εκεί στη γείτονα. “Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι”. Αλλά, και η μούρη στου “Σουλτάνου” θα φάει χώμα. Υπερόπτης, αλαζονικός ,ανιστόρητος, απολίτικος, δικτάτορας , εν τέλει.

Εθνικιστής, Ισλαμιστής και δημαγωγός από τους λίγους, αλλά και με ανύπαρκτη ιστορική μνήμη,  διάλεξε να τα  βάλει με την Ευρώπη, την Αμερική, τους ΄Ελληνες, τους Κούρδους, τους μη Μουσουλάνους. Ατελείωτη η λίστα των εχθρών που… επιβουλεύονται το ΄Εθνος του. ΄Οραμά του, η ανασύσταση της Οθωμανικής  αυτοκρατορίας! Τόσο ανόητος και θρασύς.

Λέγαμε πολύ καιρο τώρα πως θα συνέβαινε, αυτό ακριβώς που συνέβη σήμερα. Η αρχή της χρεοκοπίας έχει  και ημερομηνία έναρξης και λήξης. ΄Αρχισε από την ώρα που  ο  ο  Σουλτάνος  “έφτυσε” το ΝΑΤΟ και ξεκίνησε τους εναγκαλισμούς με τον  Τσάρο .Και θα  τελειώσει με την πτώση του Τούρκου δικτάτορα, την επαναφορά του σκάφους στη νατοϊκη θάλασσα και τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής  ενότητας, με προσανατολισμό  Αμερικανο-Ευρωπαϊκό.

Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι τούτο: Θα πέσει ο  τύραννος “ομαλά”  ή θα ξεσηκωθούν ακόμα και οι πέτρες εναντίον του, οπότε με την τρέλα που εχει δε θα διστάσει να βγάλει τα….δημοκρατικά ,δικά του τανκς στους δρόμους, για να χτυπήσει τους….πραξικοπηματίες και τους τρομοκράτες διαδηλωτές;  Αυτό είναι το μέγα ερώτημα τούτη την ώρα.

2. Η στιγμή που η Νταϊάνα, πριν το γάμο, αντιλήφθηκε ότι ο Κάρολος τα έχει με την Καμίλα και πλάνταξε δημοσίως
Η στιγμή που η Νταϊάνα, πριν το γάμο, αντιλήφθηκε ότι ο Κάρολος τα έχει με την Καμίλα και πλάνταξε δημοσίως [βίντεο]

 

΄Ημουνα νιος και γέρασα και μια ζωή ακούω για την Νταϊάνα. Την  τραγική, λέει, πριγκίπισα ,που την απάτησε(!) ο Κάρολος και δια τούτο υπήρξε θλιμένη και ανασφαλής . Και  για να θεραπευτεί από τη θλίψη, άλλαζε τους άντρες σαν τα φουστάνια της (και   καλώς, βέβαια,  έκανε) και  που έχασε τη ζωή της με τον τελευταίο εραστή της  σε δυστύχημα στο Παρίσι.

Περάσανε τόσα χρόνια και δεν υπάρχει ημέρα στη διεθνή εμπορική  δημοσιογραφία,που να μη γράφουν κάτι για τη μακαρίτισα. Στο μεταξύ, από την εποχή της Νταϊάνα μέχρι σήμερα, εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι είχαν απείρως χειρότερη -τραγικότερη πορεία στη ζωή τους.  Ουδείς άλλο ,όμως,  πλην του στενού τους κοινωνικού κύκλου,  έμαθε ποτέ  για το δικό τους δράμα.

Αυτή η κοινωνία, το υπογράφουμε από παλιά,  σύγκειται,  το πλείστον,  από μέλη ανεγκέφαλα, αστεία, άμυαλα, απάνθρωπα.   Οι τίτλοι, τα αξιώματα, τα τζάκια, η εξουσία ,ο μύθος,  παραλύουν τον όχλο.  Καθυποτάσσουν, ναρκώνουν,  κάνουν τους ατόχαστους να στερούνται και την ελάχιστη  κρίση που διαθέτουν.

Οι  φυσιολογικές κοινωνίες του Μέλλοντος δε θα κλαίνε για τις Νταϊάνες για δυο λόγους.Πρώτα γιατί δε θα υπάρχουν πρίγκιπες και πριγκίπισες και ύστερα  γιατί ο πόνος, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη για τον πάσχοντα  συνάνθρωπο,  θα είναι ίδια για ολους.

Εμείς σήμερα οφείλουμε να προετοιμάζουμε να έρθει πιο σύντομα αυτή η κοινωνία.Και μια από τις υποχρεώσεις μας ,είναι να τραβάμε τη μάσκα από τους ανεγκέφαλους αυτούς που εκστασιάζονται με  παραμύθια και σαπουνόπερες  σαν αυτά της Νταϊάνας. Να “ξεβρακώνουμε ”  τους λογής οπαδούς, φαν και λάτρεις ατόμων των ίδιο  άμυαλων με αυτούς.

Αλλά, τους τελευταίους, το σύστημα  τους χρειάζεται. Είναι τα  πιο ισχυρά στηρίγματά του για την  αποχαύνωση της μάζας. Γ΄αυτό και τους αναδεικνύει σε  ινδάλματα,  κυρίως στην  υποκουλτούρα της τέχνης και του ποδοσφαίρου . Οι καλύτεροι στυλοβάτες των καθετώστων όλων  των εποχών, άλλωστε ,υπήρξαν ανέκαθεν  οι   “αστέρες” τέτοιου του είδους.

3. α. 48ωρη απεργία εν μέσω εξεταστικής περιόδου των φοιτητών αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ
Φωτογραφία: SOOC- George Vitsaras

48ωρη απεργία μέσα στην εξεταστική των φοιτητών και συγκεκριμένα την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ, « Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού» με βασικό αίτημα την επίλυση του ζητήματος των χαμηλών μισθών των Καθηγητών των Πανεπιστημίων.

 

β.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΠΑΝ
Ρουσφέτι Γαβρόγλου στους πανεπιστημιακούς: Τους χαρίζει τα χρέη
Ρουσφέτι Γαβρόγλου στους πανεπιστημιακούς: Τους χαρίζει τα χρέη

 

Μάλιστα, στα μέσα Μαΐου ο κ. Γαβρόγλου σε συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ απέρριψε το αίτημα για ρύθμιση των οφειλών, επικαλούμενος λόγους ηθικής τάξης. Προ ημερών άλλαξε θέση. «Ποιο είναι το μήνυμα προς τους κακοπληρωτές που τους χαρίζει τo μεγαλύτερο μέρος των οφειλών και ποιο προς τους συνεπείς και όλη την κοινωνία; Αυτό θεωρείται κράτος δικαίου; Αυτό εννοούσε ο πρωθυπουργός μιλώντας για “δίκαιη ανάπτυξη”;» ρωτά η ΚΙΠΑΝ.

Ας σημειωθεί ότι ο Κώστας Γαβρόγλου χαρίζει στους πανεπιστημιακούς μέχρι και τα 2/3 των οφειλών τους –ποσά που φθάνουν έως και 100.000 ευρώ για τον καθένα– προς τα ιδρύματά τους, καθώς την τελευταία εικοσαετία δεν απέδιδαν αυτά που όφειλαν από την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος (π.χ. γιατροί, οδοντίατροι, μηχανικοί κ.λπ.).

Μαφιόζικη συντεχνία. Και όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιους χώρους, ουδείς άξιος, αξιοπρεπής, έντιμος  και συνετός, ούτε εισέρχεται,ούτε, πολλώ μάλλον, αν από λάθος εισέλθη, παραμένει  στη “φαμίλια”   και σεμνύνεται πως ανήκει στην ΠΟΣΔΕΟ.

Και μιλάμε για τα ελληνικά πανεπιστήμια,βέβαια, στα οποία  η αξιολόγηση ,η αξιοκρατία, η κατάρτηση, ο στοιχειώδης σεβασμός στη δεοντολογία και τις αρχές της επιστήμης, είναι ανύπαρκτα ,χρόνια τώρα. Αν  σε αυτή την πρίφημη ΠΟΣΔΕΠ που σε μια εξαθλιωμένη οικονομία τα μέλη της απεργούν  για τους παχυλούς, ακόμα και  εν μέσω κρίσης,  μισθούς τους,  βρεις στους 100, έστω και πέντε, αξιόλογους συγκροτημένους, ,σοβαρούς και έντιμους επιστήμονες, το ποσοστό αυτό σίγουρα θα αποτελούσε  είδηση .

Γράφαμε σε παλιότερο κείμενό μας:

 

ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΜΠ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 400. Απογοήτευση -Η βουτιά των ελληνικών πανεπιστημίων στην παγκόσμια κατάταξη, σε ποιες θέσεις έπεσαν

Σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη QS World University Rankings για το 2018 στην οποία κατατάσσονται τα 959 κορυφαία πανεπιστημιακά διεθνώς κανένα ελληνικό ΑΕΙ δεν βρίσκεται στις πρώτες 400 θέσεις καθώς ακόμη και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, υποχώρησε από την 395η θέση που βρέθηκε το 2017, στις θέσεις 401-410, όπως γράφει η Καθημερινή.

Πηγή:  iefimerida.gr

Είναι η ίδια φυλλάδα, όπως και όλες οι εθνικιστικές (πέρα απο πορνογραφικές) που σε άλλα παλιότερα και τελευταία δημοσιεύματά τους, καμάρωναν,  γιατί τα ελληνικά πανεπιστήμια,λέει, κατείχαν καλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη! ΄Ετσι, κουτουρού,  με δικούς τους υπολογισμούς και με «πένα» βουτηγμένη στον εθνικισμό του Ελληνάρα, έδιναν απίστευτα «πέτσινα» εύσημα  σε μια τριτοβάθμια εκπαίδευση, που όλοι το ξέρουν πως είναι από τις τελευταίες στον κόσμο.
Χρόνια τώρα το καταγγέλουμε. ΄Οπως στα παρακάτω κείμενα, που  τα αφιερώνουμε με πολλή …ανυποληψία και  οργή στους σφογγοκωλάριους πανεπιστημιακούς που συντηρούν αυτά τα  ιδρύματα-κ@λοχανεία ,όχι απλά με το αζημίωτο, αλλά με παχυλότατες απολαβές, τις οποίες  φυσικά οι περισσότεροι  τις…απαλλοτριώνουν για πάρτη τους, δεν τους ανήκουν, ούτε τους τις χρωστάμε, τέτοιοι  που είναι και με τον τρόπο που καταλαμβάνουν  αυτές τις θέσεις.

 

Νομική Αθηνών: Υποδέχτηκαν με φρούτα και απειλές 5 διακεκριμένους καθηγητές ξένων πανεπιστημίων που ήρθαν να κάνουν αξιολόγηση (4/11/2015)

Σκηνές που μόνο ντροπή προκαλούν εκτυλίχθηκαν σε βάρος πέντε διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίων του εξωτερικού, εξωτερικών αξιολογητών των σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς έγιναν δεκτοί με φρούτα και απειλές!

 

Πολύ καλά έκαναν οι φοιτητές, που εμπόδισαν τους αξιολογητές να κάνουν τη δουλειά τους. Θα γινόμαστε για άλλη μια φορά ρεζίλι (όχι πως δεν έχουμε γίνει δηλαδή) και γι΄αυτό το θέμα. «Ρεζίλι των σκυλιών»! Οι ΄Ελληνες φοιτητές και οι καθηγητές νομίζουν πως είναι οι μόνοι που γνωρίζουν πολύ καλά πως κανένα πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, καμιά σχολή δεν αντέχει την αξιολόγηση. Εμ, δε. Το ξέρουν πολύ καλύτερα και οι ξένοι, ειδικά όσοι ασχολούνται με την αξιολόγηση των Ανωτάτων ιδρυμάτων παγκοσμίως. ΄Ολοι ξέρουν πως είναι τελευταία στη λίστα μαζί  με κάτι τριτοκοσμικές  χώρες. Γι΄αυτό αποφεύγουν χρόνια τώρα την αξιολόγηση, όπως …”ο διάβολος το λιβάνι». Και πώς να μη είναι τελευταία η Ελλάδα, αφού οι πανεπιστημιακοί όλων των βαθμίδων εκλέγονται με  αναξιοκρατικές ,αδιαφανείς, χαριστικές διαδικασίες; Παρεούλες, μέλη οικογένειας, άλλοι συγγενείς φίλοι, γκόμενοι, κομματικοί πελάτες ή … σύντροφοι,  υπο- στηρίζονται μεταξύ τους και αυτά είναι τα βασικά κριτήρια εκλογής ενός υποψηφίου  στις διάφορες βαθμίδες. Δεν είναι, επομένως, περίεργο πως στους 10 πανεπιστημιακούς,  οι 8 είναι σκερβελέδες. Ο… θεός να τους κάνει πανεπιστημιακούς. Αλλά και οι φοιτητές δεν πάνε πίσω. Οι εξετάσεις μέσα στα πανεπιστήμια είναι μια παρωδία. Οι περισσότεροι και σε όλες τις σχολές περνάνε τα εξάμηνα με αντιγραφή. ΄Εχουν αναδειχθεί σε  επιστήμη οι μέθοδοι αντιγραφής από τους φοιτητές μας σε παγκόσμιο επίπεδο.  Με τις κομματικές τους  διασυνδέσεις επίσης  τα καταφέρνουν πολλοί να παίρνουν πτυχία. Οι συνδικαλιστές φοιτητές έχουν εξασφαλίσει την επιτυχία στις  εξετάσεις, αλλά και με  καλή βαθμολογία, έστω κι αν ανήκουν σε διαφορετική κομματική παράραξη από τον καθηγητή που βαθμολογεί το γραπτό τους.΄Ετσι παίρνουν πτυχίο οι ΄Ελληνες φοιητές. Τι νομίζετε; Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο, ξαναλέμε, που δεν επέτρεψαν  στους αξιολογητές να διαπιστώσουν  τις «πομπές» τους. Λες και δεν τα ξέρουν. Την ανύπαρκτη έρευνα, τα λεφτά που τρώνε προκλητικά και εν γνώσει όλων πως είναι λαμόγια και διεφθαρμένοι. Ειδικά η ιατρική κατέχει τα πρωτεία στο νεοτισμό, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Αλλά και οι άλλες σχολές δεν πάνε πίσω. Μιλάμε για ντροπή,  για αίσχος ,για τον απόλυτο εξευτελισμό. Πρόκειται για  μια από τις πιο βρωμερές κοινότητες αυτή η ελληνική πανεπιστημιακή. Και κανείς δεν κατάφερε τόσα χρόνια να τη διαλύσει. Σφηκοφωλιά! Εμείς γράφουμε συνέχεια γι΄αυτό το θέμα.  Να ένα σχετικό κείμενο παλιότερα:
   «Κουβάλα τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα»!  (30/03/13)
«Ο Σπυρίδων Λαπατσιώρας, λέκτορος το επάγγελμα, που με εντολή Αλέξη ανελίχθηκε προσφάτως σε συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου (ΕΕΚΕ για τους ρέκτες των αρχικών) για την Οικονομία, είναι αυτός ο οποίος ανέλαβε να βοηθήσει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο για την εκπόνηση, λέει, ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση…Διερωτώμαι, γιατί ο συναγωνιστής Αλέξης δεν τον είχε στείλει πακέτο στη Λευκωσία πριν από κανέναν χρόνο, όταν ο πρόεδρος Χριστόφιας έπαιζε την «πινακωτή» με την τρόικα που του ζητούσε να λάβει μέτρα;» (ΤΑ ΝΕΑ/ 29-3-2013).

 

Με αφορμή τις παραπάνω …επιστημονικές επιδόσεις-κατακτήσεις του «Σπυρίδωνος Λαπατσιώρα, λέκτορος το επάγγελμα , συμβούλου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ»(sic), θυμήθηκα την παρακάτω ιστορία: Εκεί κάπου το 2001-02, όταν είχα την αφέλεια να πιστεύω πως μπορεί και να τα κατάφερνα να…εμφιλοχωρήσω (στη …λαλέουσα να «χωθώ») στις «τάξεις» της πανεπιστημιακής μαφίας, υπέβαλα αιτήσεις στις σχολές ιστορίας-αρχαιολογίας στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας και Ρεθύμνου για λέκτορας. Φτιάχνω, λοιπόν, ένα «βαρύ φάκελο» με βιβλία, εργασίες, δημοσιεύσεις, εκπαιδευτικό έργο, διδακτορικά, άλλα διπλώματα-μετεκπαιδεύσεις και λοιπά και λοιπά …προσόντα ,τα καταθέτω στις γραμματείες και περίμενα να με… εκλέξει η μαφία ΛΕΚΤΟΡΑ. ΄Ηταν η περίοδος που έλειπα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και δεν παρακολουθούσα από κοντά τα τεκταινόμενα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.΄Ετσι, είχα χάσει πολλές σκηνές από το έργο «εκλογές ΔΕΠ», έρευνα, διδασκαλία, ΚΟΝΔΥΛΙΑ(!) και ό,τι αφορούσε το χώρο των ΑΕΙ. Ούτε καν είχα μάθει πως στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι…μεγάλοι πανεπιστημιακοί εκλέκτορες στη σχολή της Φυσικής είχαν απορρίψει το μεγάλο αστροφυσικό της ΝΑΣΑ Νανόπουλο (ανάμεσα στους 3-4 σπουδαίους στον κόσμο), διότι δε…διέθετε τα προσόντα, που είχαν αυτοί! Είχα μείνει, λοιπόν, πίσω και ως αφελής και αιθεροβάμων, υπέβαλα την αίτηση. ΄Ενα πρωί μου στέλνουν από το Αριστοτέλειο ένα τομίδιο-αντίγραφο των πρακτικών της διαδικασίας της εκλογής στη θέση λέκτορα, που ήμουνα υποψήφιος. Δύο είμαστε όλοι κι όλοι οι διεκδικητές του…θρόνου. Ο αντίπαλός μου στο μεταξύ παρουσάστηκε με «αδειανό» φάκελο.΄Ενα διδακτορικό όλο- και όλο που του το είχαν δώσει στην ίδια τη σχολή της Ιστορίας από την οποία είχε αποφοιτήσει δια της γνωστής μεθόδου «κουβάλα τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα»! Είχε επίσης 1-2 δημοσιεύσεις της… πλακός και ένα βιογραφικό τόσο ισχνό ,που δεν εκτεινόταν πέραν της μιας σελίδας. Το αστείο ήταν πως ούτε διδακτική εμπειρία διέθετε, αλλά ούτε είχε εκδώσει έστω και ένα βιβλίο «για τα μάτια»,που λένε. Απλώς έγραφε στο βιογραφικό πως έχει στο «συρτάρι» 12 εργασίες που…μελλοντικά θα εκδοθούν. Φυσικά ο «κουβαλητής του προτζέκτορα» (παλιά ήταν της τσάντας του κυρίου καθηγητού της έδρας) ψηφίστηκε σχεδόν απ΄όλους τους «μιλημένους-μυημένους» εκλέκτορες. Κάνα 2 μόνο (κι αυτοί από άλλες σχολές) αρνήθηκαν να του δώσουν ψήφο και ζήτησαν να γραφεί στα πρακτικά πως «όταν έχουμε υποψήφιο έναν επιστήμονα με έναν ασήκωτο και ουσιαστικό φάκελο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και έναν άλλο που τον φάκελό του τον… παίρνει ο αέρας, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ της εκλογής του…αεριτζή» (Μπράβο χιούμορ οι, κατά κανόνα ,ξενέρωτοι πανεπιστημιακοί!).΄Ετσι και έγινε. Ψήφισαν μεν οι δυο τον γράφοντα, αλλά εκλέχτηκε ο έχων «μπάρμπα (αλλά και ξάδελφο και «νουνό») στην Κορώνη». ΄Εκτοτε, σταμάτησα να ξοδεύω λεφτά σε κούριερ και να στέλνω ασήκωτους φακέλους στις γραμματείες των σχολών, για να μου… «βάζουν γκόλ από τα αποδυτήρια». «Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας», χώρα των πανεπιστημίων ,που «κουβαλούν προτζέκτορες για να τους κάνουν λέκτορες» και φυσικά του… «Σπυρίδωνος Λαπατσιώρα, λέκτορος το επάγγελμα , συμβούλου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ» (sic)

 

4.Forbes: Ο Πούτιν, ο πιο ισχυρός Ρώσος
Βλαντίμιρ Πούτιν (Φωτογραφία: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

 

Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes παρουσίασε στην ιστοσελίδα της τον κατάλογο με τους 100 πιο ισχυρούς Ρώσους.

Πρόκειται για πολιτικούς, προέδρους εταιρειών, επιχειρηματίες και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Την πρώτη θέση στον κατάλογο του Forbes κατέχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο διοικητής της μεγαλύτερης ρωσικής κρατικής τράπεζας Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ και στην τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Ακολουθούν ο εκτελεστικός διευθυντής του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft Ίγκορ Σέτσιν και ο Ρώσος πρωθυπουργός Νμτίτρι Μενβέντεφ. Η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα κατέλαβε την 7η θέση στον κατάλογο , ο αρχηγός της FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ την 8η θέ

 

Πούτιν. Το ίνδαλμα των μαφιόζων,των ακροδεξιών,των εθνικιστών που φιλοδοξούν να έχουν την τύχη του. Και φυσικά, ο φόβος,  ο τρόμος και ο μισητός  εχθρός ενός μεγάλου τμήματος της ρώσικης κοινωνίας, που μαστίζεται από τη φτώχεια, πλήττεται ακόμα και στα στοιχειώδη δικαιώματά της σε μια χώρα που την κυβερνά η μαφία με αρχινονό  τον Πούτιν.

 

 

5.ΚΑΘΗΚΙ ΔΙΑΠΡΕΠΕΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

http://www.apodytiriakias.gr/politika/2018/08/30/kathiki-diaprepes-o-protos-ellinas-prothupourgos.aspx

Δείτε ποιοι διδάσκουν τα χουλιγκανάκια και τους λοιπούς οπαδούς της ποδοσφαιρικής αφασίας ,την Ιστορία.  ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΑΣ (ματάκιας δηλαδή), σεμνύνεται πως είναι  ο ενδεής φρενών…συγγραφέας.

Και μετά μην απορείτε γιατί βγαίνουν στους δρόμους Μακεδονομάχοι και εθνικιστές με τις κραμάλες, γιατί βάζουν φωτιές και καίνε αθώους ανθρώπους, γιατί συμβιώνουμε  με τέτοιο αληταριό,με κανονικούς δολοφόνους. Οι ηθικοί αυτουργού υπογράφουν τα εγκλήματά τους.