Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΧΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΣ…ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ!

α. Μητσοτάκης σε Ζάεφ:  Θα  σεβαστώ τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Ο Ζόραν Ζάεφ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

β. Οταν η Ν.Δ. εκμεταλλευόταν πολιτικά τους νεκρούς

«Διαψεύδει [το πόρισμα] ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν». ΄Εξι μήνες μετά, ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. αναγνώριζε ενώπιον της ειδικής συνέλευσης του ΟΗΕ για το κλίμα τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στην καταστροφή της ανατολικής Αττικής”.

*****

Οι πολιτικοί δεν έχουν τσίπα. Γνωστό και ιστορικά  τεκμηριωμένη  αυτή η διαπίστωση. Ειδικά, αν είσαι  μέλος της  φαμίλιας Μητσοτάκη, όπως ο σημερινός πρωθυπουργός.   Αυτός  κι αν δεν  παραχωρεί απλόχερα  στην Ιστορία τα  επιχειρήματα που χρειάζεται,  για να επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψη πως  οι πολιτικοί  εκ συστάσεως ελληνικού κράτους, υπήρξαν διεφθαρμένοι (με τις φωτεινές, βέβαια,  εξαιρέσεις των  ολίγων).   Και δε μιλάμε μόνο για τη Δεξιά. ΄Ολων των παρατάξεων και των κομματικών αποχρώσεων.

΄Οταν ο Κων .Μητσοτάκης σε αγαστή συνεργασία με τους  Χαρ. Φλωράκη και Λεων. Κύρκο του αριστερού τότε Συνασπισμού μεθόδευσαν την παραπομπή του  κατηγορούμενου  για χρηματισμό  Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο με σκοπό ,όχι να  τιμωρηθεί, αλλά για να πετύχουν τη διάλυση  το ΠΑΣΟΚ και “να μοιραστούν τα ιμάτιά” του, ο  τότε  γραμματέας του ΚΚΕ, σε ερώτηση πως ένας Κομμουνιστής  ηγέτης συνεργάζεται σε  διακυβέρνηση με  ένα Δεξιό και μάλιστα του αμαρτωλού παρελθόντος ενός Κων. Μητσοτάκη, απάντησε με την ξεδιάντροπη εκείνη φράση “ακόμα και με το διάβολο θα συνεργαζόμουν”! Τόσο κυνικός και ανήθικος ο  Σταλινικός  καπετάνιος στο Αντάρτικο,υπεύθυνος κι αυτός για τη “γενοκτονία” των Ανταρτών στο Γράμμο και το Βίτσι για τους λόγους που έχουμε εδώ αναλύσει.

Οι πολιτικοί δε συμφέρει  να αντιληφθούν  πως σε καμιά περίπτωση  “ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα”. Η μακιαβελική αυτή αντίληψη  συνιστά μαφιόζικη και εντελώς ανήθικη πολιτική  συμπεριφορά. Ακόμα και για εκείνους, όπως ο Χαρίλαος Φλωράκης παραπάνω και ακόμα χειρότερα ο  ηγέτης του σοβιετικού καθεστώτος  Στάλιν (εξόντωσε εκατομμύρια αθώα θύματα), που    διεκδικούν ιστορικά εύσημα κομμουνιστικών αγώνων και θυσιών!

Κι αν,  ακόμα και κομμουνιστές   δε διστάζουν   να επιδείξουν μακιαβελική συμπεριφορά,πόσο  μάλλον οι  αντικομμουνιστές . Και ειδικά ένας  ακροδεξιός πολιτικός,όπως είναι ο σημερινός πρωθυπουργός, ο αποκαλούμενος και “΄Ορμπαν της Ελλάδας”. Μετά λόγου ιστορικής γνώσεως, υποστηρίζουμε πως τουλάχιστον στα χρόνια της λεγόμενης Μεταπολίτευσης, ουδείς άλλος πολιτικός αρκέστηκε απλώς και μόνο σε δημαγωγική, λαϊκίστικη συμπεριφορά, Τούτος, στην κυριολεξία “πάτησε επί πτωμάτων” για να γίνει πρωθυπουργός.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε και παραδέχτηκε πως την εποχή που στήριζε  με κραυγές,λεονταρισμούς και υστερίες  τους Μακεδονομάχους και υποσχόταν   κατάργηση της  συνθήκης των Πρεσπών, αν έπαιρνε την εξουσία, τότε έπαιζε το ανήθικο  παιχνίδι   του εθνικισμού για να αποσπάσει τις ψήφους των Ελληνάρων. Σήμερα, εκείνος ο σκληρός …πατριώτης, δηλώνει ανερυθριάστως και προκλητικά πως θα…σεβαστεί  σε ό,τι μόλις χτες ασεβούσε , το θεωρούσε εσχάτη προδοσία και αποκαλούσε εμάς τους αντιστεκόμενους στην ιστορική παραχάραξη και τον εθνικιστικό  φανατισμό,  προδότες! Τόσο αισχρός!

Κι ακόμα χειρότερα δε δίστασε να σκυλεύσει  τους νεκρούς της πυρκαγιάς στο Μάτι, κραυγάζοντας  πάνω στα πτώματα και σε όλος τους τόνους πως μοναδική υπεύθυνη για τους νεκρούς ήταν η τότε κυβέρνηση.  Σήμερα, ο ίδιος αλλάζει κασέτα  και υποστηρίζει πως η …κλιματολογική αλλαγή έφερε την καταστροφή στο Μάτι! ΄Τόσο ανήθικος ο γιος του  πλέον διεφθαρμένου   πολιτικού στη νεότερη και σύγχρονη πολιτική ιστορία  του τόπου, του βασιλοχουντκού Κων.Μητσοτάκη.

Βεβαίως, εμείς, όπως από τότε υποστηρίζαμε, θεωρούμε την τραγωδία στο Μάτι έργο ακραίων  Μακεδονομάχων, που σε συνεργασία με Ρώσους εγκληματίες του μαφιόζικου καθεστώτος του Πούτιν έβαλαν τις φωτιές μέσα στα σπίτια και έκαψαν τον κόσμο. Καμιά σχέση δεν έχει η κλιματολογική αλλαγή. Από πουθενά δε βγαίνει  τέτοιο  συμπέρασμα.  Κι αν δεν ανοίξουν στόματα,όσο είναι ακόμα “ζωντανά” κάποιων που γνωρίζουν “πρόσωπα και πράγματα” , κι αυτή η μεγάλη τραγωδία θα μείνει ατιμώρητη.

Κι αν, βέβαια,οι πολιτικοί στην πλειοψηφία τους, επιδεικνύουν  συμπεριφορές,που δεν είναι “υποφερτά” ανήθικες, αλλά  καθαρά μαφιόζικες,οι οπαδοί τους δεν απαλλάσσονται της ίδιας ευθύνης.΄Αλλωστε, είναι εκείνοι που με την ψήφο τους ανοίγουν το δρόμο στους πολιτικούς στη διαφθορά και την απάτη. Δεν μπορεί για παράδειγμα,αυτή την ώρα να μην  εκπλήσσει η ανηθικότητα και ο παχυδερμισμός των χαχόλων που έκαναν πρωθυπουργό της χώρας τον Υιό το Αποστάτη. Ειδικά  εκείνων που παρίσταναν τους πατριώτες και τους Μακεδονομάχους και σήμερα βλέπουν  τον ανήθικο   πρωθυπουργό τους να κάνει στροφή  380 μοιρών,και όχι απλώς  μια συνηθισμένη  κομματική  κωλοτούμπα. Σήμερα όφειλαν αν ήταν γνήσιοι πατριώτες (μόνο τέτοιοι δεν είναι) να βρίσκονται   όλοι τους στους δρόμους,όπως τότε στα αλήστου μνήμης συλλαλητήρια που έδιναν ρεσιτάλ υποκρισίας,παράνοιας και φανατισμού. “Ποιούνται την νήσσαν”,όμως   ως απατεώνες,όπως ακριβώς είναι όλοι οι πατριωταράδες.

Για να δικαιωθεί έτσι   για άλλη μια φορά ο σοφός Εγγλέζος σοφός που διακήρυξε χρόνια πριν πως ο πατριωτισμός,δεν είναι τίποτα περισσότερο από καβάτζα των απατεώνων  και των πρόστυχων. Και είναι τέτοιοι ακριβώς είναι η πλειοψηφία των οπαδών της εθνικιστικής Δεξιάς. Ανήθικη ως το μεδούλι.

Ο άνθρωπος του Μέλλοντος είναι σίγουρο πως θα απαλλαγεί κι από καρκίνωμα των πολιτικών,αλλά και από τις διεστραμμένες επιλογές  των κομματικών οπαδών- ψηφοφόρων. Η Ιστορία θα του δείξει το δρόμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ο κόσμος καλύτερος, αλλιώτικος, έτσι, όπως θα το θέλουν οι αυριανοί άνθρωποι, διατηρώντας το σημερινό καθεστώς της δικτατορίας  των πολιτικών και της αβελτηρίας των χαχόλων ψηφοφόρων τους.