Α, ΡΕ ΜΑΣΚΑΡΑ, ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ, ΠΑΤΕΡΑ!

Οι καταθέσεις κατά του Ανδρέα Λοβέρδου που περιλαμβάνει το πόρισμα των δικαστών

Τι απαντούν τα 10 πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis

«Θεωρώ ότι το ύψος του δώρου που έλαβε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο Λοβέρδος δεν είναι κάτω του ποσού των 200.000 ευρώ συνολικά». «Επιστράφηκε στον Φρουζή το ποσό των 70.000 ευρώ, το οποίο ο τελευταίος παρέδωσε διά ζώσης στον υπουργό».

Με αυτές τις φράσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχονται σε κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη φαίνεται ότι «κλείδωσε» η κατηγορία της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για δωροδοκία. Το ότι ο Α. Λοβέρδος χρηματίστηκε από τη Novartis καταθέτουν και άλλοι μάρτυρες όπως η προστατευόμενη μάρτυς Αικατερίνη Κελέση. «Θεωρώ βέβαιο ότι χρηματίστηκε ο Λοβέρδος» φέρεται να έχει καταθέσει”

*******

Θα την ξαναπώ την ιστορία ,κι ας το χαρακτηρίσουν  οι κακόπιστοι υπεροψία και κομπασμό. Ευθύνη να  μαθαίνουν οι νέες γενιές   συμπεριφορές ζωής,  το λέω εγώ. Τις πομπές  μας κρύβουμε, όχι εκείνα για τα οποία  υπερηφανευόμαστε.

Το 1982 ,λοιπόν, ήμουν αποσπασμένος από το τότε ΥΠΕΠΘ  στο ελληνικό κολέγιο Λονδίνου και είχα μαθητές μου τα τρία μεγάλα παιδιά του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου, Αλεξία,Παύλο και Νικόλαο. Η άρνηση να υπογράφω τα σχολικά έγγραφα με τον τίτλο πριγκίπισσα,διάδοχος,πρίγκιπας ,όπως έκαναν επίσης και άλλοι δύο  συνάδελφοι ,ο Ανδρέας Σταματόπουλος (φυσικός) και η Άννα Κοστρίβα (γαλλικών), μας οδήγησε σε σφοδρή σύγκρουση με το βασιλικό εφοπλιστικό κατεστημένο του Λονδίνου. Για “ομηρικό πόλεμο αριστερών, ανταρτών εκπαιδευτικών και του βασιλιά”, έγραφαν τότε οι Τάιμς του Λονδίνου. Και στην Ελλάδα ο Τύπος κρατούσε για καιρό στην επικαιρότητα το θέμα.

Η σύγκρουση   πήρε μεγάλη έκταση και  λυσσομανούσε μήνες ολόκληρους, μέχρι που ο εφοπλιστής και ταμίας του Κολεγίου Διαμαντής Πατέρας,  μου πρότεινε να εξαγοράσει την υπογραφή μου αντί μεγάλου χρηματικού ποσού για την εποχή εκείνη. Ο  Φούγιας, αδερφός του τότε φιλοβασιλικού αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ.Βρετανίας Μεθόδιου, εκπαιδευτικός κι αυτός, κάποια χρόνια μετά στο Εσπερινό Ν.Ιωνίας που συνυπηρετούσαμε, μου εκμυστηρεύτηκε πως το ποσό που προοριζόταν  για το χρηματισμό , ανερχόταν  σε 100.000 λίρες Αγγλίας ( ο μηνιαίος μισθός μου τότε στο Κολέγιο ήταν 308 λίρες!)

Αρνήθηκα να  “τα πιάσω”. Και μαζί με τους άλλους αντάρτες, συνεχίσαμε τον αγώνα μας, που στέφθηκε με επιτυχία,αφού τα παιδιά του τ. Βασιλιά,δεν πήραν απολυτήρια και ενδεικτικά με τους τίτλους τους.

΄Ολη η ιστορία εκείνη  και οι αγώνες μας στο Κολέγιο Λονδίνου είναι καταγραμμένα στο βιβλίο μου που εκδόθηκε το 1994 με τίτλο  “‘Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ”.

Είχα  τότε τρία παιδιά. Κι όσο κι αν φανεί περίεργο σε κάποιους, όταν αρνήθηκα να με δωροδοκήσουν, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν τούτο. Αν ένα από τα παιδιά,  μου έλεγε αργότερα που θα μεγάλωναν, “τα τσέπωσες, ρε  μασκαρά, παλιάνθρωπε,πατέρα; Φτου σου!  Θα έβαζα μια θηλιά στο λαιμό και θα κρεμαγόμουν  στο δέντρο σαν τον  Ιούδα!

Διαβάζω παραπάνω τις αποκαλύψεις για το χρηματισμό των  πολιτικών  από τη φαρμακοβιομηχανία ,ξανακοιτάζω και τα  στοιχεία που έχω υπόψη μου “από πρώτο χέρι” για την υπόθεση αυτή  και τεκμηριώνουν  απόλυτα  τις κατηγορίες   κι αναρωτιέμαι. Δεν έχουν παιδιά οι παλιάνθρωποι; Πώς προεξοφλούν πως κι αυτά στη ζωή τους θα ακολουθήσουν το δρόμο το δικό τους και θα γίνουν και τούτα απατεώνες;  Αν νιώσουν  κάποια στιγμή εξευτελισμό,ντροπή και σιχασιά με όλα τούτα που ήδη τα γνωρίζουν και ζητήσουν το λόγο από του διεφθαρμένους  γονείς τους, τί θα τους απαντήσουν;

Και αν μια μέρα,που ελπίζουμε πως θα έρθει, ένα κράτος δικαίου και όχι Μπανανία, όπως είναι σήμερα , ζητήσει απ΄τους κληρονόμους των απατεώνων πολιτικών  να επιστρέψουν τα κλεμμένα και να πληρώσουν και πρόστιμο  από πάνω, φαντάζεται κανείς  το διασυρμό και την ταπείνωσή τους;  Τόσο ανεγκέφαλοι, πέρα από ανήθικοι, οι γεννήτορές τους!

Και πρέπει να πληρώσουν οι κληρονόμοι τους. Για παραδειγματισμό, αν μη τί άλλο. Στην αρχαία Αθήνα ήταν νόμος του κράτους να πληρώνουν τα παιδιά τα πρόστιμα για τις πομπές και τις ατασθαλίες  των γονιών τους, που ζημίωσαν την Πολιτεία. Ο Κίμων πλήρωσε μεγάλο πρόστιμο  γα την εποχή ,επειδή ο πατέρας του, ο ένδοξος Μιλτιάδης, είχε τιμωρηθεί και πέθανε στη φυλακή, γιατί είχε χρεώσει το δημόσιο  ταμείο με έξοδα προσωπικά ( ταξίδι στη Σκύρο). Και κλήθηκε ο γιος του ο Κίμων να καταβάλει τα οφειλόμενα .

Κι αυτός ήταν ένας Μαραθωνομάχος Μιλτιάδης. Τούτοι οι μασκαράδες,που είναι ό,τι είναι, μόνο και μόνο γιατί το σύστημα ευνοεί την πολιτική ανέλιξη στους δημαγωγούς και τους απατεώνες ,  γιατί  να μείνουν εσαεί ατιμώρητοι;

Ντροπή σε αυτή τη χώρα .Από συστάσεως ελληνικού κράτους η   διαφθορά και η διαπλοκή έχουν αναχθεί  σε… επιστήμες. Επιτέλους!