Ζυγώνουν ημέρες  “Αποκάλυψης”. Ο Αντίχριστος έχει  όνομα. Κι αυτός και τα,…σημαδεμένα κεφάλια του!

 Γκρέτα Τούνμπεργκ  .Τέλος οι  «Παρασκευές για το Μέλλον»

Η Σουηδή  ακτιβίστρια για το κλίμα , 19χρονη πια,  γράφει  σε  ανάρτησή της στο Twitter: «Είναι η 251η βδομάδα σχολικής απεργίας. Σήμερα αποφοιτώ από το σχολείο, που σημαίνει ότι δεν έχω πλέον τη δυνατότητα να συμμετέχω σε σχολική απεργία για το κλίμα. Κατά συνέπεια, η σημερινή σχολική απεργία είναι η τελευταία μου, οπότε υποθέτω ότι πρέπει να γράψω κάτι για αυτό».

***

Να είσαι καλά, Γκρέτα.  Δίδαξες εξ απαλών ονύχων κι εμάς τους μεγαλύτερους τί σημαίνει αγωνιστικότητα,  σθένος και συνειδητοποίηση πραγματικού ακτιβιστή.

 Τώρα που μπήκες στον κόσμο των μεγάλων να συνεχίσουμε όλοι μαζί να δώσουμε ακόμα πιο δυνατές μάχες για το κλίμα. Δεν είναι πια νωρίς. ΄Ισως να μην έχουμε καν  το χρόνο να σώσουμε τον πλανήτη και να τον παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται, όπως τον παραλάβαμε.

 

 

 

Αντικρύζω  την παραλία  στην Τοαμασίνα της Μαδαγασκάρης.  Τα σπίτια …χτισμένα λες μέσα στο νερό.  Ρωτάω, τί σόι …μαγκιά  είναι αυτή, πάλι;  Μου απαντούν με χαμόγελο για να μην κλάψουν. “΄Οταν χτίζαμε αυτά τα σπίτια, η θάλασσα έστεκε μακριά.  Σήμερα έφτασε στα θεμέλια των σπιτιών μας. Αύριο θα τα σκεπάσει και  μαζί όλη την πόλη”!

οι “Αρμαγεδώνες” που ήρθαν  και νιώθουμε όλοι  το ασφυκτικό τους αγκάλιασμα, έχουν όνομα. Φαινόμενο θερμοκηπίου. Κλιματική καταστροφή. Πάγοι που λιώνουν και ξεχύνονται μανιασμένα πια νερά στις θάλασσες. Σύντομα θα μας καταπιούν στο μαύρο βυθό τους, σαν την παλιά μυθική Ατλαντίδα.

Ζυγώνουν ημέρες  “Αποκάλυψης”. Ο Αντίχριστος έχει  όνομα..   Καπιταλισμός!  Το τέρας -Λερναία ΄Υδρα με  τα κεφάλια του:  Κέρδος,  πλεονεξία, ασυδοσία,   αφροσύνη.  Δεκάδες άλλα τέτοια φρικτά κεφάλια.

Ας τα καυτηριάσουμε. Βαθιά, χωρίς έλεος. ΄Οπως δεν έχουν κι εκείνα για μας.