Το προφίλ των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα: Τι ηλικία έχουν, τι δουλειά έκαναν
Το προφίλ των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία και φτάνουν στην Ελλάδα επιχειρεί να σκιαγραφήσει σε έρευνά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που δημοσίευσε σήμερα στη Γενεύη.
Η έρευνα βασίζεται σε συνεντεύξεις που έκαναν ομάδες του τομέα προστασίας των συνόρων του διεθνούς οργανισμού σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα. Συνολικά 1.245 Σύροι απάντησαν σε ερωτήσεις στο διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2015.
Το 86% των νεοαφιχθέντων αναφέρει ότι έχει τελειώσει τη δευτεροβάθμια ή πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Οι μισοί από αυτούς έχουν φοιτήσει σε πανεπιστήμιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (78%) ήταν κάτω των 35 ετών.
Το επάγγελμα που αναφέρεται συχνότερα είναι φοιτητής. Το 16% των ερωτηθέντων είπε ότι φοιτούσε στο πανεπιστήμιο πριν τραπεί σε φυγή. Ακολουθούσαν οι έμποροι σε ποσοστό 9%, οι ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί σε ποσοστό 7%, οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες σε ποσοστό 5% και τέλος οιγιατροί ή φαρμακοποιοί σε ποσοστό 4%. Συνολικά, το προφίλ του πληθυσμού που βρίσκεται σε μετακίνηση είναι μεγάλης εξειδίκευσης.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (63%) είπαν ότι εγκατέλειψαν τη Συρία το 2015. Και το 85% δήλωσαν ότι έφτασαν σε ένα από τα ελληνικά νησιά με την πρώτη τους απόπειρα. Το 5% είπε ότι είχε υποστεί βασανιστήρια.
Η πλειοψηφία είχε περάσει λιγότερους από τρεις μήνες σε μια τρίτη χώρα πριν διασχίσει τη Μεσόγειο. Πολύ λίγοι, μόνο το 13%, είχαν επάνω τους τα απαραίτητα έγγραφα που τους επέτρεπαν να παραμείνουν σε μια τρίτη χώρα. Μεταξύ αυτών, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 91% όσων διέμεναν σε μια τρίτη χώρα για περισσότερο από ένα μήνα, έμεναν σε ιδιωτική κατοικία. Μόνο το 3% έμενε σε καταυλισμούς.
Οι κύριοι λόγοι που ανέφεραν για τους οποίους εγκατέλειψαν τη χώρα και διέσχισαν τη Μεσόγειο ήταν η δυσκολία εύρεσης εργασίας και ο φόβος για την ασφάλειά τους. Ένας στους πέντε εξακολουθεί να αναζητά κάποιο μέλος της οικογένειάς του που έχει χαθεί στη Συρία, ενώ περίπου το 58% των ερωτηθέντων είπαν ότι η πρόθεσή τους ήταν να φέρουν αργότερα και άλλα μέλη της οικογένειάς τους στη χώρα, όπου θα τους χορηγηθεί άσυλο.
Καθώς η σύρραξη στη Συρία πλησιάζει στο πέμπτο έτος της, οι περισσότεροι από αυτούς που καταφτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές εξομολογήθηκαν ότι ελπίζουν να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία. Η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα της λίστας προτίμησής τους ήταν η Σουηδία. Οι βασικές αιτίες που έδωσαν οι ερωτηθέντες ήταν: οικογενειακή επανένωση, παροχή βοήθειας για τους πρόσφυγες, δυνατότητες εύρεσης εργασίας και ευκαιρίες εκπαίδευσης.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται, η έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας δεν είναι αντιπροσωπευτική για το σύνολο του προσφυγικού πληθυσμού που φτάνει στην Ελλάδα, αλλά η ανάλυση δίνει μία συνολική εικόνα του προφίλ των Σύρων που έφτασαν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2015.
Είσαι συ κι εγώ. Το δικό μας προφίλ περιγράφει παραπάνω η έρευνα, συμπατριώτη από τη Λέσβο και την Ειδομένη. ΄Ισως, πέντε χρόνια πριν, αν πήγαινες για δουλειές ή διακοπές στη Δαμασκό, πολλοί απ΄αυτούς που σήμερα τους “παίρνεις με τις πέτρες” και τους χαρακτηρίζεις αλήτες και βρωμιάρηδες πρόφυγες, να ήταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας του διαμερίσματος ή του ξενοδοχείου που θα έμενες.
Στοχάσου. Κάνε την υπέρβασή σου. Ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση αυτού του πατέρα που κλαίει στις φωτογραφίες με το μωρό στην αγκαλιά. Δείξε σωφροσύνη και σεβασμό στους νόμους της Φύσης. Είναι ΄Υβρις να απειλείς στην Ειδομένη τον εξαθλιωμένο συνάνθρωπό σου πως θα πάρεις το νόμο στα χέρια σου. Ποιο νόμο και ποιους προφήτες, αδερφέ; Τον υπέρτατο και πραγματικό Νόμο, τον κρατά στα χέρια της η Φύση. Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς.
Σύνελθε, πατριώτη , εκεί πάνω!
____________________________________________________________________
-
ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ!
-
“ΤΣΑΡΟΣ” ΠΟΥΤΙΝ. …”ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ”, ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!
-
ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.
-
ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ.
1. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Ανάλυση: Γιατί η νίκη της Λεπέν παραπέμπει στη Γερμανία του 1933
Η μεγάλη νίκη της Μαρίν Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές θυμίζει στη Γερμανογαλλίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο Μπεάτε Κλάρσφελντ την ταραγμένη περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Μια δυσοίωνη προφητεία;
Η γαλλογερμανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Μπεάτε Κλάρσφελντ έχει γίνει γνωστή χάρη στις έρευνές της γύρω από το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας. Ζει εδώ και χρόνια στο Παρίσι και κρίνει πως η νίκη της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία είναι δυσοίωνη. Το 28% των ψήφων που συγκέντρωσε είναι το καλύτερο ποσοστό που συγκέντρωσε ποτέ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο. Πως στάθηκε όμως δυνατόν να οδηγηθεί σε αυτό τον θρίαμβο; Την απάντηση έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Deutschlandradio.
«Πώς στάθηκε δυνατόν; Όπως και στη Γερμανία. Οι άνθρωποι δεν ήταν ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση Σαρκοζί γενικά, με τον Ολάντ επίσης και μετά υπάρχει πάντα ένας τρίτος, ένας δημαγωγός, ο οποίος υπόσχεται πολλά και ο οποίος δεν κάνει τίποτα και δεν ήταν ποτέ στην κυβέρνηση. Οι δυσαρεστημένοι πολίτες ψηφίζουν έτσι αυτό το κόμμα με την ελπίδα ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα, γεγονός βέβαια που δεν ισχύει».
Η Μπεάτε Κλάρσφελντ πιστεύει πως τα ισλαμιστικά χτυπήματα στο Παρίσι μπορεί να έπαιξαν κάποιο ρόλο ωστόσο δεν ήταν αποφασιστικής σημασίας. Στους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου συγκαταλέγονται και πολλοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι ήλπιζαν -όπως άλλωστε η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών- πως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo, η κυβέρνηση θα ήταν σε θέση να αποτρέψει νέα χτυπήματα. Κάτι φυσικά που δεν συνέβη μιάς που, όπως φαίνεται, οι αρχές δεν εργάσθηκαν επαρκώς στον τομέα της πρόληψης.
Ψεύτικη η μετριοπάθεια της Μαρίν Λεπέν
Ποια είναι όμως η ευθύνη των άλλων κομμάτων, ποιος είναι ο ρόλος τους στη διαμόρφωση του σημερινού πολιτικού σκηνικού; Η Μπεάτε Κλάρσφελντ επιχειρεί μια σύγκριση με την Γερμανία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Μια ταραγμένη περίοδος που οδήγησε τελικά στην άνοδο του Χίτλερ:
«Προς το παρόν το Εθνικό Μέτωπο από τις 13 περιφέρειες κέρδισε τις 6. Για μένα, σαν Γερμανίδα, μου φέρνει στη μνήμη το 1933 στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της ευμάρειας μεταξύ του 1924 και 1928 οι Ναζί είχαν 12 με 14 βουλευτές στο Ράιχσταγκ. Το 1933 έφθασαν να έχουν 117 και το 1933 ανέβηκε ο Χίτλερ στην εξουσία. Φοβόμαστε λίγο πως το 1933 θα μπορούσε κανείς να το συγκρίνει με το 2017 στη Γαλλία και ότι η Μαρίν Λε Πεν θα μπορούσε να γίνει Πρόεδρος».
Η Γαλλογερμανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος θεωρεί πως μια κυβέρνηση με το Εθνικό Μέτωπο στην κυβέρνηση θα ήταν καταστροφική. Θα έπρεπε ο κόσμος να ενημερωθεί για το τι πραγματικά θα σήμαινε για το μέλλον του. Θα ήταν μια Γαλλία έξω από την Ευρώπη και το ευρώ, αλλά και το τέλος της γαλλογερμανικής φιλίας. Τονίζει επίσης πως το μετριοπαθές ύφος που προσπαθεί να προβάλλει δεν είναι αληθές. «Προς το παρόν έχει βάλει στην άκρη τον αντισημιτισμό για αυτό και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους. Αν όμως κατακτήσει την εξουσία όλα αυτά θα έρθουν και πάλι στην επιφάνεια» τονίζει.
Προς το παρόν πάντως τα δημοσιεύματα στη Γαλλία εκτιμούν πως το Εθνικό Μέτωπο δεν θα έχει την πρωτοκαθεδρία στο δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.
Πηγή: Deutsche Welle
Και όσοι μας διαβάζουν βαρέθηκαν να ακούνε τα ίδια και τα ίδια, αλλά κι εμείς νιώθουμε αμηχανία (το λιγότερο), επαναλαμβάνοντας γνωστά και χιλιοειπωμένα εδώ πράγματα. Λέμε, λοιπόν, πάλι, πως άλλο είναι η δημοσιογραφική ιστορία και άλλο η ιστορική δημοσιογραφία. ΄Οταν μπλέκεται η μια στα πόδια της άλλης, γίνεται το …ιστορικό “έλα να δεις”. Παράδειγμα (ένα ακόμα από τα τόσα), όσα ανιστόρητα γράφει παραπάνω η δημοσιογράφος.
Πήρε, λοιπόν, σβάρνα τις ιστορικές σελίδες η Γαλλο-Γερμανίδα και πιάνει να συγκρίνει όχι μόνο διαφορετικές χρονικές περιόδους, συνθήκες (ειδικά οικονομικές), νοοτροπίες, πολιτικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και άλλες κατακτήσεις, αλλά και πρόσωπα, όπως για παράδειγμα τον Χίτλερ με τη… Λεπέν! Τί λέτε, κυρία, μου; Επικοινωνεί το μυαλό σας με την πέννα σας; Διαβάζετε, όσα γράφετε πριν τα δημοσιεύσετε; ΄Ελεος!
Αλλά η συγγραφέας υποπίπτει και σε άλλα ιστορικά (βαριά) ολισθήματα Ξεχνάει πως το 2015 δεν είναι 1933. Χύθηκε πάρα πολύ αίμα, στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, συνέβησαν τόσα ιστορικά ανήκουστα (Ολοκαύτωμα, εκατομμύρια θύματα, ανείπωτες καταστροφές και ερείπια παντού) που η ανθρωπότητα πια έχει μάθει πολύ καλά το μάθημά της. Σε καμιά περίπτωση δεν έμεινε, ούτε μπορεί να σταματήσει να μένει, ανεκμετάλλευτη όλη εκείνη η τραγική εμπειρία από το 1933 μέχρι σήμερα. Γι΄αυτό και ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο κόσμος να ξαναζήσει τέτοιους εφιάλτες. Δεν είναι ευχή. Είναι ιστορική διαπίστωση.
Επομένως, είναι τόσο αφελής, “μπάζουν από παντού” , να το πούμε έτσι και η η σύγκριση και η ανάλυση της δημοσιογράφου, που δεν έχει νόημα ούτε καν να πούμε πως διαφωνούμε….οριζοντίως και καθέτως. Χτες μιλήσαμε αναλυτικά και δείξαμε πως η διατυμπανιζόμενη “νίκη” της Λεπέν είναι ΜΟΝΟ “ιστορική” νίκη της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, της εμπορικής δημοσιογραφίας, την οποία επαξίως και με συνέπεια υπηρετεί η παραπάνω κυρία, που υποδύεται την ιστορικό. Τίποτα περισσότερο.
2. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
Ο Πούτιν απειλεί με χρήση πυρηνικών όπλων κατά των τζιχαντιστών
Αγρίεψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πλέον απειλεί ακόμα και με χρήση πυρηνικών όπλων κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο «τσάρος», λίγη ώρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από ρωσικό υποβρύχιο, εξέφρασε την ελπίδα του να μη χρειαστεί παρόμοιοι πύραυλοι να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.
Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Μόσχας, Σεργκέι Σόιγκου, κατά την οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την επίμαχη δήλωση.
«Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης και τα αποτελέσματα των όπλων μας. Οι πύραυλοι Kalibrs και KH-101 αποδεικνύονται αποτελεσματικοί και μεγάλης ακρίβειας στους στόχους τους και γνωρίζουμε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές. Φυσικά, δεν είναι αναγκαίο για να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον», ανέφερε.
Και μετά , αφού η “αρκούδα του Βορρά” κάνει τη Ράκα “κρανίου τόπο”, να μην ξεχάσει να χτυπήσει με πυρηνικές κεφαλές την Ιστανμπούλ, το Κίεβο ακόμα και το…Βουκουρέστι και το ΄Αμστερνταμ, όπως είχε πει παλιότερα. Λεονταρισμοί και άφρονες κουβέντες!
Τί είναι τα πυρηνικά για να τα πετάς εδώ κι εκεί και μάλιστα στις δικές μας “αυλές”, “Τσάρε”; ΄Οποτε δε σου “βγαίνει” εσένα, θα απειλείς πως θα ισοπεδώσεις τον κόσμο με “βρώμικες” μπόμπες; Δε λέει να συνέλθη ο δικτάτορας της Ρωσίας. Συνεχίζει να είναι και αμετροεπής και επικίνδυνος. Κάνει ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω.
Η Ρωσία είναι Ευρώπη. Είναι θυγατέρα της γηραιάς ηπείρου. Η θέση της είναι στο ίδιο “στρατόπεδο” με μας. Τέτοιες άφρονες διακηρύξεις και ο άκρατος εθνικισμός πολλών Ρώσων δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή αλήθεια που διατυπώσαμε.
Πολλά πρέπει να αλλάξουν στη χώρα με την πλούσια ιστορία. Και πρώτα απ΄όλα ο “Τσάρος”. Αρκετά έμεινε και πολύ κακό έκανε στη χώρα του. Καιρός να αποσυρθεί. Να αφήσει νέες δυνάμεις να βάλουν τη Ρωσία στο τρένο της Δημοκρατίας. Σήμερα το πολίτευμα Πούτιν δε διαφέρει από “κοινοβουλευτική” δικτατορία.
3. Ποιοι βουλευτές ψήφισαν «όχι» στην άρση ασυλίας του Μιχαλολιάκου -Πώς το εξήγησαν
Tέσσερις βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων, ένας της Νέας Δημοκρατίας και ένας υπουργός ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Η ολομέλεια ενέκρινε την άρση ασυλίας του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, για ομιλία του που θεωρήθηκε ότι παρακινεί σε πράξεις βίας, με 195 ψήφους υπέρ, 6 κατά και δύο «παρών».
Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης, οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς, Δημήτρης Καβαδέλλας, Μάριος Γεωργιάδης και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος. «Παρών» ψήφισαν» ο Χρήστος Κέλλας της ΝΔ και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Δεν ήθελα να δώσω στον Νίκο Μιχαλολιάκο το δικαίωμα να προβάλει τις ακροδεξιές απόψεις του μετά από τη νίκη της Λε Πεν στη Γαλλία», ήταν η εξήγηση που έδωσε ο κ. Καρράς για την τοποθέτησή του στην ψηφοφορία. «Ο Μιχαλολιάκος διώκεται για τόσα κακουργήματα και αυτό ήταν πλημμέλημα», ήταν από την άλλη το επιχείρημα του κ. Κέλλα.
Παραδίνουμε τα κατάπτυστα ονόματα των παραπάνω συνοδοιπόρων των Ναζί στις γενιές που έρχονται, για να ντρέπονται τα παιδιά και τα εγγόνια τους για δαύτους. Θα είναι μια πληρωμή-τιμωρία κι αυτό.
Οι βουλευτές του Λεβέντη μου φαίνονται ασόβαροι, με “τρικυμία εν τω κρανίω”. Σαν να μην ξέρουν “τί θεό λατρεύουν”. Θα δούμε πολλά τέτοια παραστρατήματα και ευτράπελα των… Λεβεντικών στο μέλλον. Δεν δείχνουν να έχουν ιδεολογικό μπούσουλα. ΄Ο,τι νά΄ναι! Τους κόβουμε και σφόδρα εθνικιστές (Θυμηθείτε αντίδραση στο θέμα εθνοκάθαρση-γενοκτονία Ποντίων.΄Αθλιοι!)
Μία απίστευτη επίθεση κατά των ομοφυλόφιλων, αλλά και των βουλευτών που τάσσονται υπέρ τους συμφώνου συμβίωσης, εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog παρακινεί μάλιστα τον κόσμο όπου συναντά τους παραπάνω, να τους φτύνει, προτροπή που είναι και ο τίτλος του κειμένου!
Ο μητροπολίτης καταγγέλλει- χωρίς να την κανοτονομάζει- την Αννα Βαγενά, καθώς η βουλευτής είχε δηλώσει στην κηδεία του Μηνά Χατζησάββα ότι θα βοηθήσει να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή.
«Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και την καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό! Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!» γράφει στο blog του ο μητροπολίτης.
«Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πια με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!», συνεχίζει.
Μάλιστα, στο κείμενό του ο μητροπολίτης συμβουλεύει τον κόσμο να μην τους πλησιάζει, να μην τους ακούει και να μην τους εμπιστεύεται, για είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! «Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτιλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: «άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!» Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!», καταλήγει.