ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 ______________________________________________________________
“Οι Γάλλοι δεν μπορούν να συνέλθουν από την νίκη της Λεπέν: «Πώς φτάσαμε εδώ;» ( “Τύπος”).
Οι Γάλλοι δεν μπορούν να συνέλθουν από την νίκη της Λεπέν: «Πώς φτάσαμε εδώ;»
Πού, δηλαδή, δεν ήταν χτες  και φτάσανε σήμερα οι Γάλλοι, για να καταλάβουμε κι εμείς; Δεν  ήταν-είναι πάνω από το 89% , που αισθάνονται υπερήφανοι για την καταγωγή τους; (Οι αριστεροί,  μάλιστα, σε ποσοστό 85%.) Δεν έλεγε  η Ανιές Πουαριέ, μια από τις πιο γνωστές Γαλλίδες συγγραφείς,  σε ένα «ντελίριο» εθνικισμού «…και μη μου θυμίσει κανείς τη Μασσαλιώτιδα, γιατί θα ξεσπάσω σε κλάματα»; (Πω-πω. Μη μας το λες, κυρά μου, και  μας πάρουν και μας,  δω κάτω, που συνήθως,  μένουμε μεν “κόκαλο”, σαν ανακρούουν τον εθνικό μας ύμνο, αλλά από δάκρυ δε μας περισσεύει. ΄Εχουμε πια για τόσα άλλα να κλάψουμε , όπως καταντήσαμε).
 Εν πάση περιπτώσει. Πάμε πάλι Γαλλία .”Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, είπε ο σοφός ΄Ελλην της αρχαιότητας. Και τί ψήφους περίμεναν, δηλαδή, να λάβουν τα συστημικά, αλλά ολιγότερο  εθνικιστικά γαλλικά κόμματα του Σαρκοζί και του Ολάντ;  Απλώς, οι  πατριωταράδες Γάλλοι  ψηφοφόροι  προτίμησαν την ορίτζιναλ έκφραση του  υφέρποντος ή  μη εθνικισμού τους.  Την “πολλή” Λεπέν  και τη χαριτόβρυτο  ανιψιά της.  Πού είναι το περίεργο;
Από την άλλη, ας αφήσει  τους θρήνους και τους οδυρμούς  η γαλλική βιομηχανία παραπληροφόρησης. Η …αριστερή Λιμπερασιόν και η πατριωτική    Μοντ  δεν πείθουν τους “υποψιασμένους” με τον πανικό που προσπαθούν να ενσπείρουν στο πόπολο. Κατάσταση, ατμόσφαιρα “μαυρίλας”  πάνε να φτιάξουν. Να τρομάξουν και να πουλήσουν. Τα γνωστά τερτίπια των φυλλάδων. Πότε με τα…ακραία φαινόμενα του καιρού, πότε με το “αίμα σπέρμα θέ(α)μα” και τώρα με τις… Λεπενίτσες, που εμποιούν φόβο και δέος αντί πόθου, όπως θα ήταν το κανονικό.  Αυτός, άλλωστε είναι ο βασικός στόχος και η μοναδική επιδίωξη της εμπορικής δημοσιογραφίας. Και δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα, οι ύαινες του “Τύπου” για να τα πετύχουν. Πόσο μάλλον να κάνουν την “τρίχα, τριχιά’, το “μαύρο άσπρο”.
Εν προκειμένω, λοιπόν, τίποτα το σπουδαίο δε συνέβη στη Γαλλία στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές. Προπαντός δε “μαύρισε” ο τόπος. Η χώρα συνεχίζει να  παραμένει μια άκρως αντιφατική ,φυσικά εθνικιστική, όπως είπαμε,  χώρα, και κλασικά- παραδοσιακά ορκισμένος εχθρός της αγγλικής κουλτούρας και γλώσσας! (Στο Παρίσι δεν πρόκειται να φας σε εστιατόριο αν τολμήσεις και παραγγείλεις στα αγγλικά!).
Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Αν πράγματι κάτι συνέβη ΚΑΙ σ΄αυτές τις εκλογές στη χώρα των…Γαλατών είναι η κατακόρυφη άνοδος της ΑΠΟΧΗΣ και όχι η κατά κράτος επικράτηση της ακροδεξιάς, όπως θρηνούν οι μοιρολογίστρες. Και να, γιατί, με τη  γυμνή αλήθεια των αριθμών.
  ΄Εχουμε, λοιπόν,  και λέμε;  Οι εκλογείς στη Γαλλία ανέρχονται σε  44 εκατομμύρια (στρογγυλοποιούμε για ευκολία τα νούμερα). Η αποχή στις πρόσφατες εκλογές ξεπέρασε το 56% (κάποιοι λένε παραπάνω,αλλά “κρύψε κάτι”, σκέφτηκαν,  μην ξευτιλιζόμαστε εντελώς). Αυτό σημαίνει πως  παραπάνω από 24 εκατομμύρια Γάλλοι δεν πήγαν να ψηφίσουν. “΄Εφτυσε” το σύστημα, σχεδόν ο μισός και παραπάνω ενήλικος πληθυσμός της χώρας.  Και είναι αρκούντως  προφανές και βέβαιο πως όσοι δεν πήγαν στις κάλπες,ούτε οπαδοί της Λεπέν ήταν (αυτοί πήγαν μπουλούκι κι από τα χαράματα) ούτε ξαφνικά προγραμμάτισαν ορειβασίες  κυριακάτικα. Ήταν “ψήφος” διαμαρτυρίας-αποδοκιμασίας   η έλλειψη της ψήφου από την κάλπη. Με άλλα  λόγια, ήταν πολιτική στάση.
΄Οπως συμβαίνει και στις ελληνικές εκλογές με τα σχεδόν 4 εκατομμύρια των Ελλήνων που απέχουν από το θέατρο των εκλογών. Αλλά  ο… εκλογολόγος Νικολακόπουλος ,υπό την μπαγκέτα του εκάστοτε   μαέστρου- αφεντικού του “Χατζηνικολάου”, πασιφανώς, προκλητικώς και ανερυθριάστως ,δίνουν ρεσιτάλ ανακρίβειας και διαστρέβλωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Και    δεν, μεν, αγνοούν, αλλά αποσιωπούν και αποκρύπτουν την τεράστια αυτή πολιτική ανωμαλία-δυσαρμονία σε δημοκρατία, έστω και τραυματισμένης,  σαν τη δική μας.
Αν  κάνουμε, λοιπόν ,τη σούμα στις πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία βγάζουμε τούτο το αποτέλεσμα: 44 (σύνολο εκλογικού σώματος) μείον (-) 24 (απέχοντες από τις κάλπες)= 20 (εκατομμύρια), που πήγαν και ψήφισαν. ΄Αρα, επ αυτού του αριθμού λογαριάζουμε.
Αν  τώρα οι κυρίες, πρεσβύτερη και νεότερη, Λεπέν έλαβαν το  27 κόμμα τόσο % του 20 (εκατομμύρια) ,αυτό σημαίνει πως έφυγαν από το “ταμείο” ΜΟΝΟ με  περίπου 6 εκατομμύρια (και ούτε) ψήφους.
Και αν κάνουμε πάλι ένα τελευταίο υπολογισμό  συμπέρασμα βλέπουμε  πως: Σχεδόν  38 εκατομμύρια  Γάλοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΛΕΠΕΝΙΣΤΕΣ και λοιπά πομπώδη και τρομακτικά που γράφουν οι φυλλάδες. Και θα χρειαστεί να έρθουν τα πάνω κάτω για να συμβεί  στη Γαλλία να δούμε κάποτε “μαύρη”  κυβέρνηση Λεπέν
“Τρυπήστε μας τη μύτη”, αν συμβεί. Γιατί στο κάτω κάτω, με όσα κι αν  “σούρνουμε” στους Γάλλους, μην ξεχνάμε πως στη  χώρα τους γεννήθηκε ένας Διαφωτισμός που έδωσε   μια Γαλλική επανάσταση . Δεν είναι λίγα!
“Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”, λοιπόν. Η ιστορική δημοσιογραφία εν ξεχνά, δεν κάνει  χάρες, δε συσκοτίζει,  δεν… μπακαλίζει με τους αριθμούς. Τους σέβεται!
_____________________________________________________
Κραυγή αγωνίας του Σουλτς: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί
Κραυγή αγωνίας του Σουλτς: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί και αυτοί που την υποστηρίζουν θα πρέπει να παλέψουν για τη διατήρησή της, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να τη διαλύσουν.

“Υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που επιδιώκουν να μας απομακρύνουν τους μεν από τους δε. Οφείλουμε να το αποφύγουμε αυτό, καθώς οι συνέπειες θα ήταν δραματικές”, σημειώνει.

Πρόκειται για την αντίδρασή του σε πρόσφατη προειδοποίηση του υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν ότι η ΕΕ μπορεί να καταρρεύσει.

“Κανένας δεν μπορεί να πει αν η ΕΕ θα εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτήν τη μορφή σε 10 χρόνια. Αν το θέλουμε τότε χρειάζεται να πολεμήσουμε πολύ σκληρά γι’αυτό”, προσθέτει.

Ο Σουλτς σπεύδει να συμπληρώσει ότι υπάρχουν εναλλακτικές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ότι “βεβαίως και θα μπορούσε να καταρρεύσει”, καθώς στις άλλες επιλογές περιλαμβάνεται μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχούν ο εθνικισμός, τα σύνορα και τα τείχη.

“Αυτό θα ήταν καταστροφικό (…) Μια Ευρώπη του εθνικισμού, μια Ευρώπη των συνόρων και των τείχων” είναι αυτή που οδήγησε στο παρελθόν την ήπειρό μας “στην καταστροφή”, υπογραμμίζει.

Ο Σουλτς σημείωσε εξάλλου όσον αφορά τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την πρόκληση αυτή του προσφυγικού και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από κοινού ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ουδείς μπορεί να γυρίσει την Ιστορία πίσω στις τραγικές, τις αιματηρές  στιγμές της για την Ευρώπη. Μόνο άφρονες, παρανοϊκοί, εγκληματίες το ονειρεύονται αυτό.  Θα παλέψουμε με “νύχια και με δόντια” να εξαλειφθεί  ο εθνικισμός από την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο.

΄Ενα “ΕΘΝΟΣ” είναι η ανθρωπότητα. Μια “ΦΥΛΗ”. ΄Ολοι είμαστε  ίσοι και ίδιοι, ανεξάρτητα από καταγωγή, χρώμα, γλώσσα, νοοτροπία. Δεν έχουμε σύνορα, δεν έχουμε διαφορές. Με την ιδέα της ένωσης της Ευρώπης, του κόσμου ολόκληρου, υπηρετούμε την ειρήνη, την ομαλή πορεία της ανθρωπότητας στο ΜΕΛΛΟΝ.

Ο Κόσμος πάει μπροστά. Καλπάζει.  Ας μην ελπίζουν όσοι εμφορούνται από ζωώδη ένστικτα πως θα τους επιτρέψουμε να  ζήσουν τα παιδιά μας σε ένα κόσμο, που θα κυβερνάται από φασίστες, ναζί, εθνικιστές, λούμπεν , παρανοϊκά στοιχεία

Δίνουμε όρκο στα παιδιά μας!

_________________________________________________________________________

1. ΣΗΜΑΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΝΗΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ!
2. Ο “ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ”  ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.  ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ.
3.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. “ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ”  ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙ…ΑΡΛΕΚΙΝ.
4. ΠΑΛΙ “ΒΗΜΑ” ΣΤΟ ΝΑΖΙ  ΝΟΤΗ   ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ  ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΕΚΠΟΜΠΗ.
1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Πετρακάκος: Είμαι ληστής αλλά όχι τρομοκράτης
Πετρακάκος: Είμαι ληστής αλλά όχι τρομοκράτης

Δυο μήνες μετά τη σύλληψή μου και αφού αστυνομία και δημοσιογράφοι εξάντλησαν τον εναντίον μου μονόλογο, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω δημόσια κάποια πράγματα. Στις 24 Σεπτέμβρη και περίπου 9 χρόνια αφότου αναγκάστηκα να παραβιάσω την αναστολή μου, με συνέλαβαν έξω από το σπίτι μου στο Βόλο μαζί με τη γυναίκα μου Μαρία Θεοφίλου μπροστά στα μάτια των δυο νήπιων παιδιών μας. Επειδή τα ψέματα της αστυνομίας και των δημοσιογράφων ξεκίνησαν δυο χρόνια πριν τη σύλληψή μου και επειδή ανάμεσά τους βάζουν τόση αλήθεια όση χρειάζεται για να γίνουν πιστευτά νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω δημόσια κάποια πράγματα. 

Είναι αλήθεια ότι έχω συμμετάσχει σε κάποιες ληστείες τραπεζών, όμως όχι σε όσες με κατηγορούν ή σκοπεύουν να με κατηγορήσουν. Οι ληστείες στις οποίες συμμετείχα ήταν πάντα πολύ καλά οργανωμένες και απαιτούσαν πολύμηνο σχεδιασμό οπότε δε θα μπορούσα – ακόμα κι αν το ήθελα – να εμπλέκομαι σε τόσες πολλές. Παρ’ όλα αυτά από επιλογή περιοριζόμουν σε όσες ήταν απαραίτητες για να επιβιώσω και να διαφυλάξω την ασφάλειά μου στη δύσκολη, απαιτητική και για πρακτικούς λόγους πολυέξοδη ζωή που είναι αναγκασμένος να κάνει κάποιος καταζητούμενος.  

Η αρχική μου επιλογή να ακολουθήσω αυτό το δρόμο ήταν μια ενστικτώδης απόφαση που είχα πάρει σε νεαρή ηλικία απέναντι στην αδικία και την καταπίεση που εκφράζουν οι τράπεζες. Από πολύ νωρίς γνώρισα στη ζωή μου τη βία και το κυνηγητό της εξουσίας σε πολλές μορφές. Το ξέρω πως έτσι επιβαρύνω τη θέση μου όμως δεν μπορώ να μην πω πως όσα χρόνια και να με κλείσουν στα μπουντρούμια τους εγώ δε θα μπορέσω να καταλάβω γιατί είναι κακό να κλέβει κάποιος τις τράπεζες που είναι υπεύθυνες για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Δεν έχω πειράξει ποτέ μου ιδιώτη, δεν έχω κλέψει ποτέ μου φτωχό, και οι ληστείες στις οποίες συμμετείχα ήτανε πάντα έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην ανοίξει ρουθούνι πολίτη ή αστυνομικού.   

Η αστυνομία και οι δημοσιογράφοι με παρουσιάζουν σαν κάποιον που βρίσκει πολύ διασκεδαστικό να πυροβολεί κατά αστυνομικών, φιλοτεχνώντας ένα προφίλ που απέχει απ’ την πραγματικότητα. Η ικανότητα ενός ληστή είναι να γνωρίζει και να μπορεί να αποφύγει όλες τις πιθανές συμπλοκές, και με αυτή την έννοια θεωρώ τον εαυτό μου ικανό ληστή. Το γεγονός ότι εδώ και περίπου μια δεκαετία που είμαι κυνηγημένος δεν έχει ανοίξει ούτε ρουθούνι εξ’ αιτίας μου ενώ δε χρειάστηκε να ρίξω ούτε ένα πυροβολισμό στον αέρα, είναι κάτι για το οποίο μπορώ να υπερηφανεύομαι αφού δεν έγινε κατά τύχη. Έγινε επειδή πάντα έπαιρνα όλα τα απαραίτητα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται και κάποιες φαινομενικά «ακραίες επιλογές» όπως ο «προκλητικά» βαρύς οπλισμός που λειτουργεί αποτρεπτικά σε επίδοξους «ήρωες».  

Η ακατανόητη επιθυμία της αστυνομίας και συγκεκριμένα της αντιτρομοκρατικής να εκφράσει στο πρόσωπό μου την περιβόητη σύνδεση «ποινικών-τρομοκρατών» και η προσπάθειά της να παρουσιάσει τις δυο πλευρές σαν αιμοβόρα τέρατα, μου κόστισε το καλοκαίρι του 2014 μια αναπάντεχη και ανεπιθύμητη δημοσιότητα, χάρη στην οποία πληροφορήθηκα μαζί με τους υπόλοιπους τηλεθεατές ότι είμαι το «δεξί χέρι» του Μαζιώτη και ότι έχω λάβει μέρος σε ληστεία στο Χολαργό το 2008 κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός. Και αυτά είναι μόνο δυο από τα δεκάδες ψέματά τους.  

Έχω γνωρίσει αναρχικούς αγωνιστές στις δυο προηγούμενες φυλακίσεις μου και έχω συνδεθεί φιλικά με κάποιους απ’ αυτούς. Εκτιμώ τους αναρχικούς, σέβομαι τον αγώνα τους, τους θεωρώ το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας και πιστεύω ότι έχουν το δίκαιο με το μέρος τους. Όμως δεν ασχολούμαι με την πολιτική, διάλεξα το δικό μου μοναχικό δρόμο ενώ η μοναδική μου σχέση με επαναστατικές οργανώσεις είναι πως όπως όλοι οι άνθρωποι χαίρομαι όταν κάνουν κάποιο χτύπημα. Όσο αφορά το δικαστήριο που διεξάγεται αυτήν την περίοδο και αφορά την δράση του Επαναστατικού Αγώνα, η μόνη «κατηγορία» που αποδέχομαι παρά την απουσία αξιόπιστων στοιχείων, είναι αυτή της συμμετοχής μου σε ληστεία της Eurobank στην Ακράτα, η οποία φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τον Νίκο Μαζιώτη και γενικότερα τον Επαναστατικό Αγώνα.  

Με κατηγορούν ότι είμαι εγκληματίας επειδή έκλεβα τράπεζες που είναι υπεύθυνες για όλα τα κακά του κόσμου. Αν όμως είμαι εγώ εγκληματίας τότε τι είναι αυτοί που προκειμένου να με συλλάβουν έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον των παιδιών μου σημαδεύοντας τα; Αν είμαι εγώ εγκληματίας τότε τι είναι αυτοί που για να εκδικηθούν εμένα φυλάκισαν τη σύντροφο της ζωής μου Μαρία Θεοφίλου – χωρίς να φταίει σε τίποτα – στερώντας από τα παιδιά μας και τους δυο γονείς στην πιο ευαίσθητη και τρυφερή τους ηλικία;   

Παράλληλα ο οικογενειακός μου φίλος Θ.Α. αντιμετωπίζει μια άδικη προφυλάκιση καθώς στα πλαίσια της φιλικής μας σχέσης νοίκιασε για λογαριασμό μου ένα σπίτι πράγματι «υποθάλπτοντας» με, αλλά χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τα όπλα που είχα κρύψει στη αυλή και τα οποία ήταν τόσο καλά θαμμένα που ακόμη και η αστυνομία έσκαβε μια εβδομάδα για να τα εντοπίσει.  

Πριν κλείσω αυτή τη δημόσια επιστολή μου θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για το χαμό του αδελφικού μου φίλου Σπύρου Δραβίλα ο οποίος είχε πάρει την απόφαση να μην ξαναπέσει στα χέρια τους αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά και με τον πιο συνταρακτικό τρόπο πως πάντα ότι έλεγε το εννοούσε. Ο Σπύρος θα ζει στις καρδιές όλων όσων είχαμε την τύχη να μας τιμήσει με τη φιλία του.  

Γιώργος Πετρακάκος, 7/12/2015, Ειδική πτέρυγα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού». 

” Με κατηγορούν ότι είμαι εγκληματίας επειδή έκλεβα τράπεζες που είναι υπεύθυνες για όλα τα κακά του κόσμου. Αν όμως είμαι εγώ εγκληματίας τότε τι είναι αυτοί που προκειμένου να με συλλάβουν έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον των παιδιών μου σημαδεύοντας τα; Αν είμαι εγώ εγκληματίας τότε τι είναι αυτοί που για να εκδικηθούν εμένα φυλάκισαν τη σύντροφο της ζωής μου Μαρία Θεοφίλου – χωρίς να φταίει σε τίποτα – στερώντας από τα παιδιά μας και τους δυο γονείς στην πιο ευαίσθητη και τρυφερή τους ηλικία;   “

Απομονώνουμε αυτή την παράγραφο της επιστολής Πετρακάκου και επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

 Είναι αυτονόητο πως η οργανωμένη πολιτεία και τα όργανα της δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για τη σύλληψη ενός παράνομου, ακόμα και εγκληματία. Δεν μπορείς να σημαδεύεις μικρά παιδιά και να απειλείς πως θα τα σκοτώσεις! Τότε, όντως, σε τί διαφέρεις από έναν εγκληματία; Και αν ο πατέρας δεν παραδινόταν, δηλαδή, ή ξέφευγε, όσοι σήκωσαν όπλα εναντίον των παιδιών, θα τα πυροβολούσαν κιόλας; Απίστευτα πράγματα για μια δημοκρατία, έστω και για την ανάπηρη,όπως είναι η δική μας.

Από την άλλη, το έχουμε επισημάνει και παλιότερα, δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιούνται οι συγγενικές-οικογενειακές, συντροφικές, φιλικές και λοιπές σχέσεις.  Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή της  Μαρίας Θεοφίλου σε ληστείες ή άλλες παράνομες πράξεις; ΄Η συνελήφθη, επειδή ακριβώς είναι σύντροφος ενός ληστή; Επικίνδυνα αυτά τα πράγματα.

Οι  γυναίκες  των Κουφοντίνα- Ξηρού ,όταν είχαν συλληφθεί τα μέλη της 17 Ν, αφέθηκαν ελεύθερες . Και καλώς .Γατί δύο μέτρα και δύο σταθμά,όταν μάλιστα ο Πετρακάκος δηλώνει ευθαρσώς και ευθέως πως δε λειτουργεί σε ό,τι κάνει πολιτικά, αλλά για τους δικούς του προσωπικούς λόγους;

 

2. Ιρακινός πρωθυπουργός: Η Τουρκία συνεργάζεται με το ISIS στο λαθρεμπόριο πετρελαίου
(ο Χαιντερ Αλ Αμπαντι, Πρωθυπουργός του Ιράκ)

Την Τουρκία δείχνει ως το πέρασμα του λαθραίου πετρελαίου που εμπορεύεται το Ισλαμικό Κράτος για να χρηματοδοτεί την δράση του και ο Ιρακινός Πρωθυπουργός.

Αυτό δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ που επισκέπτεται την Βαγδάτη, ο Χαιντερ Αλ Αμπαντι
Όπως είπε ο Αλ Αμπαντι «χρειαζόμαστε περισσότερες ενέργειες για να σταματήσουμε την είσοδο τρομοκρατών από την Τουρκία προς την Συρία και το Ιράκ, όπως επίσης και για να σταματήσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων από την Συρία και το Ιράκ, με το οποίο χρηματοδοτεί ο ISIS την δράση του».
Ο ιρακινός Πρωθυπουργός επίσης τόνισε ότι ο Τούρκος ομόλογος του είναι γνώστης αυτών των δεδομένων και υποσχέθηκε μόλις τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια κοινής απόφασης του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να ενισχύσουν τις καταγγελίες της Ρωσίας και του Κρεμλίνου για εμπλοκή της Τουρκίας στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου στην περιοχή από τους ακραίους ισλαμιστές και να ενισχύσει την άποψη ότι ο Ερντογάν είναι ενήμερος των κατηγοριών αυτών.
Ο Ιρακινός Πρωθυπουργός ζήτησε επίσης την στήριξη της διεθνούς κοινότητας για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη του.

Ο εγκληματίας  “Σουλτάνος”  Ερντογάν  χτυπιέται τώρα από παντού. Ρώσοι, Ιρανοί, Ιρακινοί, τον κατηγορούν για συνεργασία με τους μακελάρηδες Τζιχαντιστές. Και μάλιστα, επικεφαλής της …οικογενειακής επιχείρησης αγοραπωλησίας πετρελαίου   κατηγορούν πως ήταν ο υιός Ερντογάν (καλό κουμάσι κι αυτός αν αποδειχτεί πως  τα κονόμαγε από τους φονταμενταλιστές).

Οι Αμερικανοί, πάντως, το χαβά τους. Ακόμα στηρίζουν το τέρας της Τουρκίας, οι συνεργάτες του οποίου αιματοκύλησαν το Παρίσι. Μα τί εξωτερική πολιτική ασκούν τελικά οι ΗΠΑ; Πόση παράνοια και ανηθικότητα τη διακρίνει; Πώς μπορούν να κάνουν τους “κήνσορες και τους τιμητές” για τους άλλους, όταν οι ίδιοι έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία με όσα αντιφατικά και ανήθικα κάνουν; Δεν έχει μπούσουλα ,δυστυχώς η Αμερική στην εξωτερική της πολιτική. Πυξίδα ηθικής, λογικής, συνέπειας .Και δείχνει, μάλιστα, με όλες αυτές τις ανιστόρητες επιλογές της πως “ψαρεύει σε θολά νερά”. Και όχι μόνο σήμερα.

Εδώ και τώρα να συρθεί ο “Σουλτάνος” στο Διεθνές ποινικό Δικαστήριο. Αλλιώς, ας πάψει το ΝΑΤΟ να το παίζει ειρηνοποιός δύναμη και εγγύηση του Μέλλοντος της Δύσης.

 

3. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου γράφει Αρλεκιν! Το love story του νέου της βιβλίου
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου γράφει Αρλεκιν! Το love story του νέου της βιβλίου

Ηδη με το αυτοβιογραφικό της βιβλίο η Μαργαρίτα Παπανδρέου έκανε όχι μόνο πολλές αποκαλύψεις, αλλά και μεγάλο πάταγο. Με το καινούριο της βιβλίο, όμως, αναμένεται να κάνει εκ νέου ντόρο.

Σύμφωνα με το ένθετο Secret των Παραπολιτικών η Μαργαρίτα  Παπανδρέου ετοιμάζει ήδη το επόμενό της βιβλίο το οποίο είναι…  άρλεκιν. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, πρόκειται για ένα love story σύμφωνα που εκτυλίσσεται στη Μινεσότα της Αμερικής και μιλάει για μια γυναίκα που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε έναν «σωστό» Αμερικανό και έναν Ιταλό με μεσογειακό ταμπεραμέντο. Στο βιβλίο αυτό υπάρχει δράση, αγωνία και έρωτας.  Όσον αφορά τον τίτλο του, ακόμα δεν έχει καταλήξει η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αφού έχει στο μυαλό της πολλές επιλογές. Πάντως, αναμένεται να είναι σύντομα έτοιμο, καθώς έχει γράψει ήδη το μισό!

“Εδώ ο κόσμος καίγεται” και η Μαργαρίτα   συγγράφει λέει … ροζ ιστορίες! Πρόσφατα, μάλιστα, εξέδωσε και το βιβλίο-αυτοβιογραφία, λίβελο  εναντίον του μακαρίτη   π. συζύγου της Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο στολίζει πατόκορφα για τις ερωτικές του “παρασπονδίες” και την ακόρεστη πείνα του για τα θηλυκά.   Αλλά, απ΄όλες τις περιπέτειες του άντρα της, περισσότερο την πείραξε η τελευταία και καθοριστική σχέση του με την… “αεροσυνοδό”. Οι  έρωτες και τα “σκάνδαλα” που δημιούργησε το ερωτευμένο ζεύγος τότε και έμειναν στην ιστορία!

Τσιμουδιά, όμως , η κυρία Μαργαρίτα για τη τεράστια ζημιά που προξένησε η πολιτική του μακαρίτη συζύγου της στη χώρα. Καμιά ουσιαστική  πολιτική κριτική -αυτοκριτική (έχει και τούτη τις ευθύνες της).  Η καταστροφή της χώρας φέρει  βαριές υπογραφές. ΄Ολοι πια γνωρίζουν πως μια απ΄αυτές (και καθοριστική) υπήρξε εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντί ο οικονομολόγος πολιτικός να εφαρμόσει, ως πρωθυπουργός, σωστά και εποικοδομητικά οικονομικά προγράμματα για τη χώρα, να στηρίξει την εξέλιξη και την ανάπτυξη της Ελλάδας σε υγιείς, γερές βάσεις, βρήκε το εύκολο δανεικό χρήμα, τάιζε τους πρασινοφρουρούς του μέχρι σκασμού, για να διαθέτει μόνιμη και γεμάτη δεξαμενή ψηφοφόρων   και…από δω πάνε οι άλλοι.  Πέθανε και άφησε εμάς και τα παιδιά μας πίσω να μαζεύουμε τα “κομμάτια” μας από τις δικές του, χείριστες επιλογές.

Εκείνος καλά πέρασε τελικά. Και με τα  “γκομενικά” του και με την καλή και εύκολη, άνετη ζωή  γενικώς που του εξασφάλισε το οικογενειακό του όνομα.

Η χώρα ,όμως;  ΄Ενας λαός που κακόμαθε τόσα χρόνια με τις παχυλές αμοιβές, τη τεμπελιά, την πελατειακή σχέση με τα κόμματα; Από ποιον νομίζετε πως κατάντησε ο ΄Ελληνας το όνειδος της Ευρώπης; Φοροκλέφτης, διεφθαρμένος, διαπλεκόμενο λαμόγιο;  Καρπός της πολιτικής του Ανδρέα είναι η παθογένεια που διακρίνει τον ΄Ελληνα σε πολλούς τομείς της ιδιωτικής και της δημόσιας ζωής του. Να μην το ξεχνάμε.

Αλλά η Μαργαρίτα το χαβά της. Στο μαράζι και το άχτι της. ΄Εχει την εντύπωση  πως ενδιαφέρουν τον κοσμάκη πια οι τσαχπινιές και οι ερωτοτροπίες  του Ανδρέα. Μιλιά για την “ταμπακιέρα”. Για τα δεινά που επισώρευσε στη χώρα η πολιτική του ιδρυτή και  αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Αχ, βρε Μαργαρίτα και συ. “Γέρασες και μυαλό δεν έβαλες”.Κρίμα!

 

4. “Νότης Σφακιανάκης σε Ζήνα Κουτσελίνη: «Μου κάνατε τρίπλα τώρα .

 

Ο Νότης Σφακιανάκης βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, το μεσημέρι της Δευτέρας και όταν μπήκε έκανε μία παρατήρηση.

«Μου κάνατε τρίπλα τώρα γιατί απ’ έξω έβλεπα ότι κάνατε ένα σφαλματάκι εδώ…» είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής”

 

Τηλεόραση δε βλέπουμε. Κι αν κάνουμε σπάνια κανένα ζάπινγκ, δε σταματάμε σε σκουπίδια εκπομπές σαν αυτή της κυρίας παραπάνω. ΄Ο, τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο για δαύτες.

Να, λοιπόν, που έκανε την αρχή και κάλεσε στην εκπομπή του το Ναζί αοιδό ο  πάλαι ποτέ “γιαουρτωμένος” Θέμος Αναστασιάδης με τις πολλές “πομπές” και τις… φίσκα με μαύρο χρήμα σακούλες και ακολούθησαν και  άλλοι. ΄Οπως η παραπάνω… πριμαντόνα που φιλοξένησε το τέρας-οπαδό του Μιχαλολιάκου και του έδωσε κι αυτή “βήμα” να πει τα δικά του ναζιστικά.

Ντροπή! Αλλά χίλιες φορές χειρότεροι είναι όσοι παρακολουθούν εκπομπές αυτού του είδους. Σκουπίδα, σκουπιδοπαραγωγοί και σκουπιδφάγοι! Μια φρίκη η συνύπαρξη-συμμαχία όλων αυτών των λούμπεν, των αστοιχείωτων…στοιχείων.