ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

«ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;»
Καταπέλτης ο στρατηγός Φράγκος: Τρομοκράτες είναι οι Τούρκοι
Καταπέλτης ο στρατηγός Φράγκος: Τρομοκράτες είναι οι Τούρκοι

 

Aστραψε και βρόντηξε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Aμυνας Φραγκούλης Φράγκος κατά της Τουρκίας.

Tην κατηγόρησε ότι συμπεριφέρεται ως ο «τρομοκράτης της περιοχής», αλλά έβαλε και κατά των Ελλήνων πολιτικών που δείχνουν συνεχώς υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα έναντι των αξιώσεων που εγείρει συνεχώς στο Αιγαίο η Άγκυρα.

Αφορμή στάθηκε η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24. Ο στρατηγός Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης «Ράδιο 9,84» τόνισε πώς «το ρωσικό αεροσκάφος κινείτο εντός τους συριακού εδάφους, και τα τουρκικά μαχητικά πήγαν από πίσω του και όπως ομολόγησε ο Νταβούτογλου έδωσε εντολή για κατάρριψη. Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόθεση να καταρριφθεί το αεροσκάφος. Και γνώριζαν και πολύ καλά τι κατέρριπταν».

Στη συνέχεια ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ ανέλυσε τις συνέπειες στη γεωπολιτική σκηνή από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, τους κίνδυνους για την Ελλάδα και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις.

“Έρχεται και ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν και λέει ότι θα ξανακάνουμε το ίδιο εάν μας παραβιάσετε των εθνικό εναέριο χώρο και την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά σιωπά” ανέφερε ο κ. Φράγκος και επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, οι παραβάσεις του FIR Αθηνών, οι εμπλοκές και οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

“Οι παραβιάσεις είναι καθημερινές, 2.500 με 3.500 παραβιάσεις. Εάν ανοίξετε την ιστοσελίδα του ελληνικού ΓΕΕΘΑ υπάρχουν τα στατιστικά στοιχεία συνολικά, όλων των τελευταίων ετών. Πάρτε τα από το 2009 έως σήμερα. Θα δείτε λοιπόν ότι υπάρχουν υπερπτήσεις και πάνω από κατοικημένους τόπους όχι απλά πάνω από τα ναυτικά μίλια που αμφισβητούν”, σημείωσε ο στρατηγός για να μιλήσει στη συνέχεια για το casus belli.

“Και εδώ είναι η μεγάλη υποκρισία της Τουρκίας. Μας έχει κηρύξει casus belli από το ’95 όταν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας μας επιτρέπει να πάμε από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη μας την περιοχή και όχι μόνο στο Αιγαίο. Θα ήταν τραγικό σφάλμα εάν το κάνουμε μονάχα σε μια περιοχή για π.χ. στο Ιόνιο ή στο Κρητικό Πέλαγος και από την άλλη μεριά να το αφήσουμε έξι. Οι ίδιοι έχουν δώσει 12 ναυτικά μίλια για τη δικιά τους κυριαρχία και στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο”, δήλωσε.

Για τη συμπεριφορά τους αυτή στο Αιγαίο, αλλά και στο θέμα της Συρίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ο Φραγκούλης Φράγκος χαρακτηρίζει τους Τούρκους “τρομοκράτες” της περιοχής που μας απαγόρευσαν να κάνουμε τη χρήση ενός νομίμου δικαιώματος που απορρέει από το διεθνές δίκαιο.

Και την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τα ελληνοτουρκικά ζητήματα γίνεται λάβρος κατά των Ελλήνων πολιτικών για τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίζονται.

“Δεν διανοείται κανένας σ’ αυτόν τον τόπο να πει στην ΕΕ αποκλείεται να ανοίξει το οποιοδήποτε κεφάλαιο, διότι απειλούμεθα από μία χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ. Όλες όσες μπήκαν ως μέλη στην ΕΕ πάντα παραιτούντο οποιονδήποτε εδαφικών διεκδικήσεων. Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε παραίτηση από τις εδαφικές διεκδικήσεις, έχουμε απειλή πολέμου”, ξεσπαθώνει ο κ. Φράγκος και καταλήγει:

“Με την ίδια τεχνική λοιπόν, τι πετύχανε; Φιλανδοποίηση της ελληνικής πολιτικής. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι πολιτικοί μας έχουν τέτοια υποχωρητικότητα. Τι φοβούνται; Ποιον φοβούνται;”.

Ερωτήματα ουσίας τα οποία δυστυχώς για τη χώρα επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα, για ακόμη μία φορά, από τα tweet του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία έσπευσε να κατεβάσει όταν δυσαρεστήθηκε ο κ. Νταβούτογλου.

Αυτό τον κύριο ποιος  θα τον μαζέψει; Ζητάει πόλεμο με την…Τουρκιά και μάλιστα με περισσό θράσος παριστάνει τον υπερπατριώτη, ενώ ,ούτε λίγο ούτε πολύ,  χαρακτηρίζει  “κότες”, όσους δείχνουν σύνεση και δεν τραβάνε το σκοινί στο Αιγαίο.

 Δε περιμένουμε να το κάνει ο εισαγγελέας,  που  όφειλε,βέβαια,    άμεσα να προχωρήσει σε δίωξη του άφρονος στρατηγού, αφού, με όσα λέει  ο φαντασμένος και φανατικός στρατιωτικός,  θέτει σε πραγματικό κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών.  Αλλά, τί λέμε τώρα;  Ο εισαγγελέας στο Ρέθυμνο  φροντίζει να διώκει αυτούς ακριβώς που έχουν και την αρμοδιότητα και τη ιστορική  γνώση να κρίνουν. Τον καθηγητή της Ιστορίας Ρίχτερ και όχι το αμετροεπή Φράγκο,που το παίζει και ιστορικός.

Παλιότερα με αφορμή τη  έκδοση…ιστορικού βιβλίου του (“θου, Κύριε…”) γράφαμε γι΄αυτόν τον Τουρκοφάγο στρατηγό, που του φταίει η Τουρκία συλλήβδην και όχι ο Ερντογάν για όσα τεκταίνονται στη γείτονα.(Τέτοια ιστορία διδάχτηκαν οι εθνοκάπηλοι,  πατριώτες στρατιωτικοί μας. Και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, για  να ξεβρωμίσουμε τον τόπο από την “κόπρο του Αυγεία”):

 

                                                             (12-4-2014)
“Ξέσπασε ο Φράγκος: Η Τουρκία θα διαλυθεί–Δεν ανέχομαι να μας απειλoύν
 Ξέσπασε ο Φράγκος: Η Τουρκία θα διαλυθεί–Δεν ανέχομαι να μας απειλoύν
«Χείμαρρος» εμφανίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης”
Αυτό τον “καραβανά” -“μαϊμού ιστορικό” δεν υπάρχει κανείς σοβαρός και αρμόδιος κρατικός λειτουργός να τον μαζέψει; ΄Η μόνο ξέρουν να τον σιγοντάρουν  με την επίσημη προσέλευσή τους  στην παρουσίαση του αισχρού -εθνικιστικού και ανιστόρητου βιβλίου του;”
Θέλετε να μας πείτε πως ήταν εποχή που η κυβέρνηση επέλεξε ως αρχηγό του Γενικού επιτελείου στρατού  αυτό το φανατικό, εθνικιστή στρατηγό,  που δεν το είχε σε τίποτα να μας σύρει σε πόλεμο με τη γείτονα χώρα για την οποία προβλέπει μάλιστα, εύχεται και “εργάζεται”  να διαμελισθεί; Αν έλεγε  τέτοια για το διαμελισμό της Ελλάδας  και έβγαζε και βιβλία κάποιος αντίστοιχος “καραβανάς”, αρχηγός στρατού στην Τουρκία, μου λέτε τί θα γινόταν εδώ; (Και δικαίως!).
Εδώ και τώρα μαζέψτε τον “τυφλωμένο” πατριωταρά-Ελληνάρα. Και παράλληλα, να βγει ο πρεσβευτής μας στις ΗΠΑ να ζητήσει συγγνώμη, γιατί με την παρουσία του δίπλα στον παραληρούντα συνταξιούχο στρατιωτικό, “συνυπέγραψε” τις απόψεις  ενός φανατικού, εθνικιστή, ο οποίος  και την Ιστορία παραποιεί και έχει υποπέσει στο ποινικό αδίκημα της “αντιποίησης επαγγέλματος”. Αν είναι έτσι, αν ο καθένας μπορεί να γράφει και να διδάσκει  Ιστορία, τότε καλά κάνουν οι Ναζιστές που δηλητηριάζουν τα παιδιά με τη διδασκαλία μιας εντελώς διαστρεβλωμένης και ψεύτικης ιστορίας;
Τί λέει ο εισαγγελέας; Είναι, πλην των άλλων, και  καραμπινάτα ποινικά αδικήματα αυτά. Σήμερα, η Ιστορία έχει τους ειδικούς επαγγελματίες της, εξουσιοδοτημένους από την οργανωμένη πολιτεία να τη συγγράφουν και να τη διδάσκουν. Δε νομιμοποιούνται σε καμιά περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο  ούτε οι Ναζί, ούτε οι τυφλωμένοι εθνικιστές να ασχολούνται με την ιστορία.
 Καθαρές κουβέντες.

________________________________________________________________________

 1.  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ   ΠΑΡΑΓΕΙ…  ΑΓΡΟΙΚΟΥΣ
2. ΓΑΛΛΙΑ. ΟΤΑΝ  ΟΙ  ΦΑΣΙΣΤΕΣ  ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
3. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.  ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟΥ  “ΤΣΑΒΙΣΜΟΥ”.
1. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Ειδομένης -Απειλούν με κινητοποιήσεις
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Ειδομένης -Απειλούν με κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εγκλωβισμένους μετανάστες, είναι οι κάτοικοι του ακριτικού χωριού Ειδομένη, διαμηνύοντας πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

«Αν μέχρι την Τρίτη δεν έχουν φύγει οι μετανάστες (σ.σ.: που δεν μπορούν να περάσουν στην ΠΓΔΜ) από την Ειδομένη, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή.

«Δεν θα αφήσουμε να μπει άλλο λεωφορείο στην Ειδομένη. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» τονίζει η κ. Σουπλή και προσθέτει πως «δεν υπάρχει άλλη υπομονή».

Γιατί να κάνουν κινητοποιήσεις οι κάτοικοι; ΄Οπλα δεν έχουν;  Κατ΄ ευθείαν στο…σταυρό. Να δεις για πότε εξαφανίζονται οι βρωμομετανάστες με τα μωρά  στην αγκαλιά που χάλασαν την ησυχία στους συμπατριώτες μας εκεί πάνω στην Ειδομένη. Μάλιστα,  για αποτελεσματική βοήθεια, ας καλέσουν κανένα τάγμα εφόδου των  Ναζί με επικεφαλής κάποιον  από τους γνωστούς φονιάδες του Μχαλολιάκου .Κι εκείνοι ξέρουν πολύ καλά τί θα κάνουν. Το έχουν άλλωστε ξανακάνει. Κουβαλάνε στην πλάτη τους 60 δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις. Δεν είναι πρωτάρηδες.

Δεν έχετε τσίπα, βρε άθλιοι συμπατριώτες…ανθέλληνες; Δεν αισχύνεστε; Δε βάζετε μια πέτρα στο λαιμό σας ΑΠΑΝΤΕΣ κει πάνω να πάτε να πνιγείτε;  “Νοικοκυραίοι” σαν κι εσάς, ήταν κάποτε κι  αυτοί.  Η κακιά τους μοίρα και τα άφρονα συμφέροντα κρατών και ηγετών, τους έφεραν σ΄αυτή την εξαθλίωση. Αύριο μπορεί και σεις να βρεθείτε στη θέση τους. Και θα είναι δίκαιη τιμωρία να το πάθετε.  ΄Αφρονες!

΄Ετσι, για την ιστορία να μάθουμε. Αντέδρασε κανείς από τους κατοίκους του άθλιου ελληνικού αυτού χωριού;  Μπήκε μπροστά στο άκαρδο πλήθος να τους τα ψάλλει; “Για την  Ελλάδα ,ρε γαμώτο”!

 

2.Σοκ στη Γαλλία από τη νίκη της Λεπέν -Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

 

Σοκ στη Γαλλία από τη νίκη της Λεπέν -Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Χρησιμοποιώντας τη λέξη «σοκ» στα πρωτοσέλιδά τους, δύο μεγάλες γαλλικές εφημερίδες σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας.

Σε αυτόν, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής, καθώς με καταγεγραμμένο το 95% των ψήφων συγκέντρωσε κατά μέσο όρο ένα ποσοστό της τάξης του 28,6%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί με 27,4% και στην τρίτη τους σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ.

Με το Εθνικό Μέτωπο να έχει συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές του 2010 μόλις το 11%, το νέο εκλογικό του αποτέλεσμα έχει σοκάρει του Γάλλους. Έτσι, στα σημερινά τους φύλλα η Figaro και η Humanite χρησιμοποιούν τον τίτλο «Σοκ», ενώ η Liberation προειδοποιεί πως η Λεπέν «Πλησιάζει», καθώς σε 18 μήνες είναι οι εθνικές εκλογές της χώρας.

Τα λέγαμε χτες. Μην τα επαναλαμβάνουμε. Οι Γάλλοι είναι εθνικιστές. Σφόδρα. Και μεγάλη συμμετοχή για το κατάντημα αυτού του λαού, έχει η βιομηχανία παραπληροφόρησης, που δε χάνει ευκαιρία να καλλιεργεί κατά καιρούς άκρατο εθνικισμό -σωβινισμό.

 Σήμερα, τα πανάθλια έντυπα βγήκαν τάχα  και οδύρονται για την άνοδο της Ακροδεξιάς. Λες και η πατριδοκαπηλία δεν είναι φασισμός και ο ανεγκέφαλος πατριωτισμός “καταφύγιο απατεώνων”. Και δεν τον προωθούν οι φορείς της τέταρτης εξουσίας με κάθε τρόπο.  Αδίστακτοι, καιροσκόποι, “γαστέρες” που τα αλέθουν όλα,  αυτοί οι έμποροι της δημοσιογραφίας.

Παρ΄όλα αυτά. Πιστεύουμε πως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στη χώρα των αντιφάσεων, όπως την  κατάντησαν  σήμερα τη Γαλλία. Η Αποχή πρέπει να ήταν τεράστια. Κι αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν σίγουρα δεν ήταν οπαδοί των Λεπέν.  Ας μην τραγικοποιούμε,  επομένως, τα πράγματα.

 

3. 99 ΑΠΟ ΤΙΣ 167 ΕΔΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η Βενεζουέλα έβαλε τέλος στον «τσαβισμό» -Συντριπτική ήττα Μαδούρο στις εθνικές εκλογές
Η Βενεζουέλα έβαλε τέλος στον «τσαβισμό» -Συντριπτική ήττα Μαδούρο στις εθνικές εκλογές

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκλογικές αρχές, στο τέλος μιας ψηφοφορίας που σημαδεύτηκε από τη λαϊκή αγανάκτηση για την οικονομική κρίση που έχει αδειάσει τα σούπερ μάρκετ.

Το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ένας μεγάλος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, απέσπασε 99 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, δηλαδή μια πλειοψηφία των τριών πέμπτων, έναντι 46 εδρών για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε η πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου Τιμπισάι Λουσένα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για ορισμένες έδρες μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Μαδούρο παραδέχεται την ήττα του

Το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ένας πολύ μεγάλος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, απέσπασε 99 έδρες στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, δηλαδή μια πλειοψηφία σχεδόν τριών πέμπτων (καθώς τις λείπουν δύο έδρες για να έχει το ακριβές ποσοστό), έναντι 46 εδρών για το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε η πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου Τιμπισάι Λουσένα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για 22 έδρες μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Η πρόεδρος του εθνικού εκλογικού συμβουλίου δήλωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε ήρεμο κλίμα και με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, με ώρες καθυστέρηση, έγινε δεκτή σε ορισμένες γειτονιές του Καράκας με ζητωκραυγές και πυροτεχνήματα.

Αμέσως μετά, ο 53χρονος Νικολάς Μαδούρο απευθύνθηκε στον λαό σε τηλεοπτική του ομιλία. “Ηρθαμε με την ηθική μας, με την δεοντολογία μας, για να αναγνωρίσουμε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα, για να το αποδεχθούμε και να πούμε στη Βενεζουέλα μας ότι το Σύνταγμα και η δημοκρατία θριάμβευσαν”, τόνισε ο πολιτικός διάδοχος του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας μετά τον θάνατό του τελευταίου το 2013.

Η αντιπολίτευση εδώ και μήνες θεωρείτο σε μεγάλο βαθμό το φαβορί των εκλογών, καθώς επωφελείτο από τη λαϊκή δυσαρέσκεια μεσούσης της οικονομικής κρίσης η οποία προκλήθηκε από την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, στη χώρα αυτή με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο.

Η νίκη της σηματοδοτεί μια ιστορική καμπή μετά την άνοδο στην εξουσία του τσαβισμού το 1999, αν και αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι ο Νικολάς Μαδούρο ενδεχομένως να προσπαθήσει να περιορίσει τις εξουσίες του κοινοβουλίου για να αντισταθμίσει τη νίκη αυτή, με κίνδυνο να προκαλέσει διαμαρτυρίες.

Τσάβες και Μαδούρο  έφεραν οικονομικά , χρόνια πίσω τη χώρα τους. Κι ας είναι η Βενεζουέλα μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες στον κόσμο.

΄Ομως, οι δύο αυτοί  ηγέτες διέπραξαν και εγκλήματα, εκτός των άλλων,  κατά διαδηλωτών και ακτιβιστών. Θα τιμωρηθεί γι΄αυτό ο Μαδούρο και άλλοι υπεύθυνοι αξιωματούχοι των κυβερνήσεών τους;  Βεβαίως, απαιτείται σύνεση από τους νικητές αυτή την ώρα  και δε θα πρέπει να ανοίξει ο “ασκός του Αιόλου” της εκδίκησης, δοθέντος πως ο τσαβισμός έχει πολλούς οπαδούς στη Βενεζουέλα.

΄Ομως, από την άλλη είναι αλήθεια πως η οίηση, η αλαζονεία και ο φανατισμός  αυτών των δύο  ανθρώπων, άφησαν εποχή σε ολόκληρο τον κόσμο.  Ανισόρροποι, ανιστόρητοι, ημιμαθείς, δημαγωγοί,  οδήγησαν τη Βενεζουέλα σε κοινωνική εξαθλίωση. Θα συνέλθει άραγε σύντομα η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής με την πλούσια Ιστορία;