ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Σήμερα, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας τους Αλέξη Γρηγορόπουλου, αναδημοσιεύουμε παλιότερο κείμενό μας εδώ με την υπόμνηση πως το μέγα ζήτημα της μορφής, του βαθμού της συμμετοχής στο έγκλημα εκείνο  και της αθώωσης στην ουσία  του “έτερου Καπαδόκη”, ειδικού φρουρού Σαραλιώτη, δεν έχει δεόντως διερευνηθεί. Ο δε νομικός κόσμος φαίνεται τελικά να συμφώνησε με την απόφαση του δικαστηρίου και έδωσε άφεση αμαρτιών στο δεύτερο αυτό  φονιά

 

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ.

Σήμερα, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου (6 χρόνια από τις 6/12/2008)  και με
1.Τη συναισθηματική ασφάλεια που μας εξασφαλίζει η χρονική απόσταση από το δραματικά γεγονότα εκείνης της νύχτας.
2. Τα νέα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (θα δημοσιευτούν σύντομα εδώ)  και ταυτοποιούν πέρα από κάθε αμφιβολία και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας  Γρηγορόπουλου, θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη του νεκρού παιδιού  μ΄αυτό το «ψυχρό» νομικό κείμενο, που δημοσιεύσαμε  στις 14/10/2010 .
Υ.Γ Για όσους παραξενευτούν  για τη σύνταξη του νομικού αυτού κειμένου, διευκρινίζουμε πως η νομική ανάλυσή μας δεν έγινε με την ιδιότητα του ιστορικού. Το πέρασμά μας και από τη Νομική  Σχολή  μας επιτρέπει να έχουμε  τις απαραίτητες-στοιχειώδεις  νομικές γνώσεις ,ώστε να τολμήσουμε να μιλήσουμε και νομικά ,κρίνοντας την απόφαση του δικαστηρίου που δίκασε τους δύο δολοφόνους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη. Σήμερα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως  οι δύο δολοφόνοι  την περίοδο που διέπραξαν τη δολοφονία ήταν Ναζί.  Αυτή τους την ιδιότητα δεν την είχαμε υπόψη μας την περίοδο που γράφαμε το παρακάτω κείμενο. Αυτό και μόνο το γεγονός, ενισχύει   όσα υποστηρίζουμε στο κείμενό μας αυτό για την ενοχή Σαραλιώτη και επαυξάνει την πεποίθησή μας πως το συγκεκριμένο άτομο   ενήργησε  με δόλο στη δολοφονία Γρηγορόπουλου.
HOMO-NATURALIS.GR ΔΡΩΜΕΝΑ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
14.10.10
Δίκαιη η απόφαση του δικαστηρίου για τον Κορκονέα,  η επιβολή, δηλαδή, των ισοβίων για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. ΄Ομως, ο δεύτερος κατηγορούμενος Βασίλης Σαραλιώτης τελικά «έπεσε στα μαλακά,αφού το δικαστήριο τον θεώρησε απλό συνεργό στη δολοφονία. Τα πράγματα,όμως,δεν είναι έτσι.
Κατ΄αρχήν, δε θα πρέπει να μας διαφεύγει πως ο Σαραλιώτης ήταν και αυτός αστυνομικός,όπως και ο Κορκονέας. Ως αστυνομικός, στα καθήκοντά του ήταν και η αποτροπή της αξιόποινης πράξης και μάλιστα, όταν αυτή ακόμα βρισκόταν στο στάδιο της ανολοκλήρωτης τέλεσης. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στη διάρκεια τέλεσης του εγκλήματος,οπότε πιθανόν και να μην μπορούσε να το αποτρέψει, αλλά ήταν από την αρχή μαζί με το συνάδελφό του και παρακολούθησε (για να μην πούμε από τώρα προετοίμασε) «καρέ-καρέ»την εξέλιξη της εγκληματικής πράξης μέχρι την ολοκλήρωσή της, που σημαίνει πως συνηγορούσε στην τέλεσή της.
Αν ήθελε να την αποτρέψει, όταν είδε πως ο Κορκονέας τράβηξε πιστόλι και ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει είτε τον Αλέξη είτε οποιονδήποτε άλλον από τους συγκεντρωμένους, θα έπρεπε να πέσει πάνω του, να του στρέψει το χέρι στο έδαφος και στη συνέχεια να τον συλλάβει μόνος ή με τη βοήθεια άλλων. Αυτό ήταν και το αστυνομικό και το ανθρώπινο καθήκον του. Δεν ήθελε, όμως, να τον σταματήσει. Αντίθετα, η παντελής έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους του που ισοδυναμεί εδώ με εγκληματική αδράνεια, ενίσχυσε τη θέληση του δολοφόνου, ο οποίος διασφαλίζοντας τη συναίνεση του συναδέλφου του,προχώρησε ευκολότερα στο έγκλημα .
Ο Σαραλιώτης επιθυμούσε διακαώς να σκοτώσει ο Κορκονέας.  Επομένως, μόνο απλός συνεργός δεν ήταν. Πολύ περισσότερο, επειδή, όπως τονίστηκε, ήταν αστυνομικός και είχε, ως εκ της ιδιότητάς του αυτής, υποχρέωση να επέμβει και να αποτρέψει το έγκλημα. Και αφού δεν είναι απλός συνεργός ,είναι έμμεσος. Ο έμμεσος συνεργός επιδιώκει την τέλεση της εγκληματικής πράξης, αλλά επειδή θέλει να αποφύγει τις συνέπειες του άμεσου συνεργού, χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται έναν, κατά την άποψή του, ποινικά ανεύθυνο και τον αφήνει να τελέσει την αξιόποινη πράξη.
 Συγκεκριμένα: Ο Σαραλιώτης μόλις είδε τον Κορκονέα σε έξαλλη κατάσταση και έτοιμο να σκοτώσει, υπέθεσε πως ο δολοφόνος είχε πολλά ελαφρυντικά, για να την σκαπουλάρει (κατάσταση άμυνας, βρασμό ψυχής κ.α).΄Ετσι,τον κατέστησε στο μυαλό και τη θέλησή του ποινικά ανεύθυνο και εκπληρώνοντας το δικό του διακαή πόθο να φάμε έναν αναρχικό, όχι μόνο δεν απέτρεψε τον Κορκονέα,αλλά τον εξώθησε στο έγκλημα με την ανοχή, την αδράνεια, πιθανότατα και με λεκτική παρότρυνση της μορφής φάτο το κωλόπαιδο. Τέτοια στάση, τέτοια βούληση χαρακτηρίζει τον έμμεσο συνεργό.
Κακώς, επομένως, το δικαστήριο επεφύλαξε τέτοια μεταχείριση στον Σαραλιώτη,ο οποίος, θα τολμούσε κανείς να πει, είναι χειρότερος και από τον Κορκονέα, γιατί, αν καταλογίσουμε στο δεύτερο ασυγκράτητο θυμικό και ανικανότητα στη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων του, ο Σαραλιώτης είναι ύπουλος, ψυχρός και υπολογιστής. Δεν εκτίθεται μεν άμεσα, επειδή φοβάται τις συνέπειες, όμως έχει την ψυχραιμία να αποφασίσει και να πραγματώσει την καταδίκη και του θύματος και του θύτη. Κουτοπόνηρος, σατανικός, μπαμπέσης,αλλά προπαντός άτιμος.
Γι αυτό και πιστεύουμε πως δεν ενήργησε απλά με συγκατάβαση,αλλά με εγκληματικό δόλο. ΄Αρα, μια τέτοια στάση δεν μπορεί να τιμωρείται με μια ποινή, που θα εισέπραττε ένας συνηθισμένος ληστής τράπεζας, αν είχε συλληφθεί.

____________________________________________________________________

1.΄Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝ΄ Ο ΓΥΑΛΟΣ ΄Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ!
2.  ΑΚΡΟΔΕΞΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ…ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ.  ΟΤΑΝ  ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΑΔΕΡΦΙΑ  ΒΡΙΣΚΟΥN ΑΦΟΡΜΕΣ ΝΑ ΤΑ “ΣΠΑΝΕ”.
3. ΤΟΥΡΚΙΑ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.  ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.   ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΗ   ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ (ΠΑΛΙ)

 

1. α. ΚΡΑΤΗΡΕΣ, ΟΡΕΙΝΟΙ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ, ΠΕΔΙΑΔΕΣ
Εντυπωσιακές εικόνες από το «New Horizons» της NASA και τον πλανήτη Πλούτωνα
Εντυπωσιακές εικόνες από το «New Horizons» της NASA και τον πλανήτη Πλούτωνα [εικόνες & βίντεο]

Μια μια λωρίδα έκτασης 80 χιλιομέτρων που βρίσκεται 3 δισεκατομμύρια μίλια σε απόσταση από τη Γη, απεικονίζεται στο καινούργιο φωτογραφικό υλικό, που έστειλε το ερευνητικό σκάφος «New Horizons» της NASA από τον πλανήτη Πλούτωνα.

β. Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει πιλότους σε αεροπορική βάση στη Λιβύη
Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει πιλότους σε αεροπορική βάση στη Λιβύη

 

Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει πιλότους σε μία αεροπορική βάση στη Λιβύη κάνοντας χρήση μικρών αεροπλάνων κάποια από τα οποία έχουν ξεμείνει από το καθεστώς του Καντάφι.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, οι τζιχαντιστές έχουν στην κατοχή τους και έναν προσομοιωτή πτήσεων.

Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Σύρτης κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς αναλυτές οι οποίο τονίζουν τον κίνδυνο να ξεκινήσουν επιθέσεις από αέρος. Δεδομένου του γεγονότος ότι η Σύρτη δεν βρίσκεται παρά μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά από πολλές χώρες της Ευρώπης, με την Ιταλία να είναι η πλησιέστερη, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Ισλαμικό Κράτος θα περάσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ένα άλλο επίπεδο καθώς θα έχει τη δυνατότητα με αυτό τον τρόπο να πλήξει υψηλούς στόχους.

Δεν μπορεί, βρε,παιδιά. Κάποιος πρέπει να μας δουλεύει, να ψεύδεται ασυστόλως. ΄Η, κάτι άλλο να συμβαίνει. Πιάνουν ,λέει,  εικόνα και μάλιστα καθαρή  80 ολόκληρα χιλιόμετρα, σε απόσταση (κρατηθείτε)  3 δισ. έτη φωτός από τη γη (!), αλλά δεν μπορούν ούτε στη Σύρτη ,ούτε στη Μοσούλη, ούτε στη Ράκα να εντοπίσουν τους  Τζιχαντιστές και να τους εξαφανίσουν. Δεν είναι εντελώς αφύσικα και περίεργα όλα αυτά που μας λένε;

Τόσο καιρό δρουν ανενόχλητοι οι φονταμενταλιστές.  ΄Εχουν στρατόπεδα, εκπαιδεύονται, μετακινούνται ορατοί (δια γυμνού οφθαλμού) μιλιούνια οι  αλητήριοι, τα  πάσης φύσεως λούμπεν στοιχεία και τα αποβράσματα που ψαρεύουν οι κεφαλές της Ισλαμικής παράνοιας.  Κουβαλάνε μίλια μακριά πολεμοφόδια, κάνουν εμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών και ό,τι  άλλο βάλει ο νους σας.

Αλλά, οι δορυφόροι, οι κάμερες ,τα ισχυρά κιάλια, τα άλλα ευαίσθητα όργανα όρασης, ήχου, αφής   που λένε πως έχουν οι εξοπλισμένοι με υπερσύχρονα όπλα και μέσα στρατοί των περισσοτέρων χωρών, δεν μπορούν να εντοπίσουν τέτοιο πλήθος ούτε τις δραστηριότητές τους. Δεν έχουν τη ικανότητα να τους βρουν και να ζουμάρουν πάνω  στους μακελάρηδες την ώρα των εγκληματικών  δραστηριοτήτων τους, να τους μεταδίδουν τα κανάλια σε απευθείας σύνδεση και μάλιστα την ίδια ώρα να τους σφυροκοπούν αλύπητα.  Κατά τα άλλα, μας λένε πως βλέπουν καθαρά στον… Πλούτωνα τους παγετώνες, τους κρατήρες και τις πεδιάδες!

Επομένως, λογικά και αβίαστα, συμπεραίνει κανείς:΄Η τα όπλα και τα  μέσα υψηλής τεχνολογίας που λένε πως διαθέτουν δεν έχουν την ικανότητα να παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, όπως τα διαφημίζουν οι ισχυρές χώρες, ή, αν την έχουν και δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να  εξαφανίσουν από προσώπου γης τα τέρατα του ισλαμισμού, τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Και πολύ πιθανόν ΚΑΠΟΙΟΙ δε θέλουν να μείνουν χωρίς Τζιχαντιστές!  Δεν το επιτρέπουν τα συμφέροντά τους , ίσως.

Τόση ανηθικότητα; Μα ναι. Είναι αναπόσπαστο συστατικό των κρατών, αναλύαμε  παλιότερα σε ένα κείμενό μας.  Και το γνωρίζουν όλοι πια πως τα κράτη δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα,Ούτε έχουν το συναισθηματισμό  και την ανθρωπιά του μέσου ανθρώπου.  Είναι ιστορικά διαπιστωμένο.

 

2. Πρώτος γύρος περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία- Φόβος για ιστορική επιτυχία της ακροδεξιάς
Πρώτος γύρος περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία- Φόβος για ιστορική επιτυχία της ακροδεξιάς

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στη Γαλλία στις 07.00 ώρα Γκρίνουιτς (09.00 ώρα Ελλάδας) για τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών που διεξάγονται υπό κλίμα έντασης μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις οποίες η ακροδεξιά μπορεί να καταγράψει ιστορική επιτυχία.

Για την τελευταία αυτή εκλογική αναμέτρηση πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017, 44,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα νέα περιφερειακά τους συμβούλια.

Τρεις εβδομάδες μετά τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε γαλλικό έδαφος μετά τον πόλεμο –130 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες– οι εκλογές αυτές διεξάγονται με τη χώρα να τελεί σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, υπό ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εκλογικά τμήματα, κυρίως στην πρωτεύουσα.

Μετά τη θεαματική του άνοδο πέρυσι στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) εμφανίζεται σε θέση να επικρατεί σε τουλάχιστον δύο περιφέρειες, ίσως και τρεις από τις συνολικά 13, κάτι πρωτοφανές στη χώρα.

Η πρόεδρός του, Μαρίν Λεπέν, είναι το μεγάλο φαβορί στο βορρά (Νορ-Πα-ντε-Καλαί και Πικαρδία), όπου είναι υποψήφια. Η ανιψιά της, η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, είναι επίσης φαβορί στο νότο, στην περιφέρεια Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.

Να επισημάνουμε μερικές αλήθειες:

  1. ΄Οντως, οι Γάλλοι είναι εθνικιστές. Σε μεγάλο μάλιστα ποσοστό. ΄Αρρωστοι  σχεδόν με τη…Μασσαλιώτιδα. Ακόμα και διανοούμενοι, προοδευτικοί, αριστεροί. Είναι επόμενο οι ακροδεξιοί να έχουν δύναμη σε τέτοια κλίμα.

  2. Η συγκυρία της δράσης των μακελάρηδων στο Παρίσι και  το “ζεστό” ακόμα αίμα των θυμάτων, φορτίζει το κλίμα και παράλληλα το πολώνει. ΄Επιδέχεται κι αυτή την  εξήγηση η άνοδος της Ακροδεξιάς.

  3. Η Αποχή είναι τεράστια σε τέτοιες εκλογές στη Γαλλία.΄ Ισως , ξεπεράσει και το 50%. Αυτό τα λέει όλα.  Κάποιοι αποφασίζουν για τους άλλους,  όπως συμβαίνει πάντα

  4. Οι Λεπέν και οι οπαδοί τους δεν είναι καλύτεροι από τους Τζιχαντιστές. Μη γελιόμαστε. Υιοθετούν την ακραία βία και τούτοι. Απλώς προσπαθούν να κρατούν τα προσχήματα. Δεν τους παίρνει να εκδηλώνουν το απαίσιο πρόσωπο του φασισμού τους   στις σημερινές δημοκρατίες  .Είναι “Ναζί χωρίς στολή” στην πραγματικότητα. Και κάποια στιγμή θα την φορέσουν και “έξω”,αν οι περιστάσεις το επιτρέψουν.

  5. Τέλος…”όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”. Να μην το ξεχνάμε.

 

3. Μόσχα: Θέατρο του παραλόγου οι αντιδράσεις των ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας -Προκαλούν χαμόγελο
(EUROKINISSI)

Σκληρή κριτική για τη στάση των ΗΠΑ και τις δηλώσεις των αξιωματούχων της σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία άσκησε η Μόσχα.

«Βασίζονται σε διπλά μέτρα και σταθμά και θυμίζουν θέατρο του παραλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Aμυνας της Ρωσίας, Iγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος σχολίασε και τους ισχυρισμούς των Αμερικανών ότι δεν έχουν καταγράψει επιχειρήσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου από περιοχές του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία λέγοντας ότι «προκαλούν ένα χαμόγελο».

«Σε γενικές γραμμές, οι πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θυμίζουν ένα θέατρο του παραλόγου, που βασίζονται σε διπλά μέτρα και σταθμά και σε λογοπαίγνια. Αρχικά παρατηρούν τα πάντα, μετά όχι. Διαχωρίζουν την αντιπολίτευση σε μετριοπαθή και μη μετριοπαθή. Ακόμη και οι τρομοκράτες, σύμφωνα με τη δική τους οπτική, είναι κακοί, ή πολύ κακοί», ανέφερε ακόμη ο Κονασένκοφ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας πως η Μόσχα επανειλημμένα έχει τονίσει ότι η οποιαδήποτε συνεργασία με τρομοκράτες είναι κοντόφθαλμη και θέτει τεράστια απειλή.

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια των Αμερικανών για το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ ISIS και Τουρκίας, έπειτα από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Κρεμλίνο ως αποδείξεις για αυτό, τις προηγούμενες ημέρες, ο Κονασένκοφ σχολίασε:

«Τελικά οι ομόλογοι μας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο επιβεβαίωσαν πως οι δορυφορικές εικόνες που δείξαμε – που απεικονίζουν από ποιες περιοχές και σε ποια κατεύθυνση πραγματοποιείται η παράνομη μεταφορά πετρελαίου από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο διεθνούς τρομοκρατίας– είναι γνήσιες. Εντούτοις, οι ισχυρισμοί τους ότι δεν είδαν στα συνοριακά περάσματα βυτιοφόρα να διασχίζουν τα σύνορα, προκαλούν ένα χαμόγελο, τουλάχιστον επειδή η φωτογραφία είναι μια στατική εικόνα».

Ακόμη, τόνισε πως το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας έχει όλα τα απαραίτητα μέσα αναγνώρισης ώστε να καταγράψει την παράνομη διακίνηση πετρελαίου από περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος προς την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως η ποσότητα πετρελαίου αυτού του λαθρεμπορίου δεν είναι αρκετή ώστε να αποφέρει αξιόλογο κέρδος σε κανέναν.

Οδυνηρό να συμφωνείς με τον Πούτιν και την παρέα του, αλλά  είναι  αλήθεια όσα λένε στην ανακοίνωσή τους.  Και μάλιστα ατράνταχτη.

Οποίο κατάντημα Αμερικής και  ΝΑΤΟ!