1. ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
Η τελευταία φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ναμ πριν πεθάνει -Ζαλισμένος, καταρρέει σε καρέκλα
Σε κατάσταση ζάλης και νιώθοντας πόνο, ο ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, είχε ενημερώσει τους νοσηλευτές ότι τον είχαν ψεκάσει με χημικό. Ο 45χρονος άντρας πέθανε λίγο αργότερα και ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο. Στη φωτογραφία της μαλαισιανής εφημερίδας, το θύμα φαίνεται να έχει καταρρεύσει στην κυριολεξία πάνω σε μία πολυθρόνα και να βρίσκεται σε κατάσταση έντονης ζάλης.
Ο αποξενωμένος αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, θεωρούνταν κάποτε ότι θα είναι ο επόμενος ηγέτης της Βόρειας Κορεάς, ωστόσο εξορίστηκε λόγω της μεγάλης του αγάπης για τη Δύση. Μέχρι στιγμής πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν δάκτυλο της Πιονγκγιανγκ πίσω από τη δολοφονία του, ενώ σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, αν και παραμένει άγνωστος ο λόγος της δολοφονίας, κυκλοφορούν φήμες ότι σκόπευε να δημιουργήσει κυβέρνηση στην εξορία.
Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ που ήταν γνωστός για την ανέμελη ζωή του και την αγάπη του για τον τζόγο, δολοφονήθηκε από μαφιόζους καθώς είχε δημιουργήσει πολλά χρέη. Παρόλα αυτά, οι αρχές της Μαλαισίας θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβονται Βορειοκορεάτες πράκτορες.
Μέχρι στιγμής έχουν κάνει τέσσερις συλλήψεις, ενώ αναζητούν τρία ακόμα άτομα που πιστεύεται ότι είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέας.
Ο δικτάτορας της Β.Κορέας είναι αδίστακτος. Δεν έχει κανενός είδους ηθικό φραγμό. Διαθέτει όλα τα γνωρίσματα του στυγνού δικτάτορα.
Πριν από λίγο καιρό, έβαλε άγρια, πεινασμένα σκυλιά και κατακρεούργησαν το θείο του. Τώρα, σκότωσε με σπρέι τον ίδιο του τον αδερφό.
Του αρέσει να βασανίζει,να κάνει τα θύματά του να υποφέρουν,όπως οι Ναζί. Και μετά παραδίδεται στη μαγεία της…μουσικής, που τη λατρεύει,όπως λέει ο ίδιος. Τί φρίκη!
Χιλιάδες οι πολιτικοί κρατούμενοι στους “κήπους” της Πιονγκγιάνγκ, όπως ειρωνικά αποκαλεί τα κολαστήρια όπου κρατούνται υπο συνθήκες τραγικές και απάνθρωπες συμπατριώτες του, που για δικούς του λόγους τους θεωρεί εχθρούς. ΄Ολα τα σκιάζει η φοβέρα ,η σκλαβιά και ο φόβος στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Αλλά, η ανθρωπότητα κλείνει τ΄αυτιά και τα μάτια της. Πάνε δεκαετίες τώρα, που η Β. Κορέα ζει από τα χειρότερα δράματα στην ιστορία του κόσμου. Και αντίδραση καμιά. Ούτε απ΄έξω ούτε από μέσα. Πόσο άλλο θα ειστρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα ;
Γράφαμε για αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης:
Β.ΚΟΡΕΑ. ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΑ «ΣΙΔΕΡΑ»(18/10/2014)
Ο σωματοφύλακας του Κιμ Γιονγκ Ιλ εξομολογείται
Συνέντευξη στο CNN έδωσε ένας πρώην σωματοφύλακας του πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, λίγο πριν αποστατήσει στη Νότια Κορέα, αποκαλύπτοντας τις άθλιες συνθήκες ζωής στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης Yodok.
Το άρθρο ξεκινά τονίζοντας πως οι φυσικές πληγές στο σώμα του είναι εμφανείς. Δεκάδες μωβ ουλές στο κάτω μέρος των ποδιών του Λι Γιονγκ-γκοκ. Όπως δηλώνει οι περισσότερες εξ αυτών είναι αποτέλεσμα ξυλοδαρμών ενώ ήταν φυλακισμένος στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας.
Βγάζοντας τα πρόσθετα δόντια του, ο Λι αποκαλύπτει πως μόλις 6 είναι δικά του, τα μόνα που του απέμειναν από τις αμέτρητες γροθιές στο κεφάλι. Τα χτυπήματα με την άκρη ενός όπλου, όπως δηλώνει, τον άφησε τυφλό από το αριστερό μάτι.
Ο Λι ήταν ο σωματοφύλακας του Κιμ Γιονγκ Ιλ για περισσότερα από 10 χρόνια, πριν αναλάβει την εξουσία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας το 1994.
Ένας πρώην πιστός του βασιλείου, ο Λι στη συνέντευξή του στο CNN δηλώνει πως έφυγε από το πλευρό του Κιμ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Διαπίστωσε ότι δεν ήταν καλός άνθρωπος, μόνο όταν δραπέτευσε στη Βόρεια Κορέα και είδε πώς λειτουργούν άλλα μέρη του κόσμου, τότε κατάλαβε πως ο Κιμ ήταν δικτάτορας.
Ζωντανοί σκελετοί
Ο Λι συνελήφθη κατά την προσπάθειά του να διαφύγει στη Νότια Κορέα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο πολιτικό στρατόπεδο Yodok.
«Αν είσαι πολιτικός κρατούμενος, ο κύριος στόχος του Yodok είναι ο θάνατός σου» λέει. Θυμάται επίσης πως όταν έφτασε εκεί, οι κρατούμενοι έμοιαζαν με ζωντανούς σκελετούς.
«Ήταν πολύ δύσκολα. Μετά βίας μας τάιζαν» λέει. «Το χειρότερο όμως ήταν που μας χτυπούσαν ενώ εκτελούσαν ανθρώπους μία φορά την εβδομάδα και μας ανάγκαζαν να τις παρακολουθούμε. Πρέπει να είναι πολύ δυνατός για να τα καταφέρεις».
Στα πέντε χρόνια από την σύλληψή του στην Κίνα και την απελευθέρωσή του λόγω καλής συμπεριφοράς, ο Λι έχασε σχεδόν το μισό του βάρους του.
Όπως δηλώνει, οι κρατούμενοι ήταν τόσο αδύναμοι από την έλλειψη τροφής, που με το ζόρι μπορούσαν να κρατήσουν το κεφάλι τους όρθιο, εκτός κι αν τους έδιναν διαταγές οι φύλακες. Αν δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις καθημερινές τους εργασίες, ο Λι λέει πως δεν τους έδιναν φαγητό.
«Τότε θα πεινάσετε και το στομάχι σας γίνεται πολύ μεγάλο, ενώ τα πόδια και το πρόσωπο γίνονται σαν σκελετοί. Αλλά αυτοί συνεχίζουν να μην σας ταΐζουν, και τότε πολλοί είναι αυτοί που πεθαίνουν».
Ο Λι εξομολογείται επίσης στη συνέντευξή του για έναν κήπο στο Yodok, μία φράση ευφημισμού που χρησιμοποιούνταν από τους αποστάτες για να περιγράψουν τους ομαδικούς τάφους στα στρατόπεδα.
«Ο κήπος του Yodok, είχε εκατοντάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Δεκάδες σειρές με νεκρά σώματα. Έπρεπε να τους μεταφέρουμε εκεί και να τους θάψουμε εκεί όπου μας διέταζαν οι φρουροί».
Το δράμα της Β.Κορέας δεν είναι σημερινό. Δεκαετίες οκλόκληρες στενάζουν οι άνθρωποι, όχι μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και στις πόλεις και τα χωριά της χώρας από την παντελή φτώχεια, τις στερήσεις, τις αρρώστιες. Από την άλλη, ο ….»μπούλης», ο σκληρός δικτάτορας της χώρας , διαθέτει ολόκληρο, πυρηνικό οπλοστάσιο και απειλεί τακτικά τον υπόλοιπο κόσμο, όταν νιώθει πως θέλει να …παίξει παιχνίδια.
Το καθεστώς της Κίνας είναι η σύμμαχος υπερδύναμη της Β.Κορέας (και ας λένε οι Κινέζοι πως μετά τις απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν το 2013 εναντίον της Ν.Κορέας και των ΗΠΑ, έχουν αποστασιοποιηθεί). Φυσικά, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνδέεται επίσης με στενούς δεσμούς φιλίας και με το δικτάτορα της Ρωσίας Πούτιν, ο οποίος για λόγους ευνόητους αποφεύγει να στηρίξει φανερά το καθεστώς. Δε διστάζει,όμως, να το εξοπλίζει με πυραυλική τεχνολογία και άλλα οπλικά συστήματα τελευταίου τύπου.
Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα, ειδικά για τη Δύση, η διαιώνιση της οικογενειακής δικτατορίας στη Β. Κορέα. Χιλιάδες άνθρωποι βασανίζονται, υποφέρουν και εκτελούνται στα φρικιαστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι το χειρότερο ίσως καθεστώς στον κόσμο αυτό της Πιονγιάνγκ σήμερα . Ελάχιστες, όμως, είναι οι φωνές εναντίον του στυγνού καθεστώτος.
Η χώρα από «μέσα» δεν έχει τη δυνατότητα να σωθεί. Πολιτικός ακτιβισμός, πολιτικά δικαιώματα, ελεύθερες φωνές δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια. Ο ΟΗΕ ή άλλες διεθνείς οργανώσεις δε φαίνονται διατεθειμένες να κάμψουν το δικτάτορα και να τον εξαναγκάσουν να παραχωρήσει, έστω και υποτυπώδεις ελευθερίες στη χώρα. Οι ανακοινώσεις, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των οργανώσεων αυτών, είναι ανώδυνες και ανίσχυρες για το καθεστώς.
Ποιος θα βοηθήσει τελικά τους πολίτες της Β.Κορέας; Κανείς απ΄ό,τι φαίνεται. Αν και έχει αποθρασυνθεί ο δικτάτορας και έχει γίνει μόνιμη απειλή πια κατά της ανθρωπότητας, οι Αμερικανοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. ΄Εχουν αρκετά πολεμικά μέτωπα ανοιχτά (Ρωσία, Τζιχαντστές , Ιραν, Ιρακ) και διστάζουν να ανοίξουν άλλο ένα. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. ΄Ομως,είναι απρόβλεπτος και παρανοϊκός.΄Ισως τολμήσει να κάνει τη «μοιραία» κίνηση, που θα προκαλέσει ανάφλεξη στην περιοχή και τότε οι Αμερικανοί θα εξαναγκαστούν να επέμβουν. Μια τέτοια εξέλιξη είναι η μόνη ελπίδα του λαού της Β.Κορέας.
2. Γκάμπριελ: Η Ελλάδα δαπανά το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα και δεν έχει να πληρώσει συντάξεις
Παράλληλα όμως, ο Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας και για τους αμυντικούς προϋπολογισμούς, θέμα που συζητείται ιδιαίτερα στο Μόναχο. «Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που πετυχαίνουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ που διατίθεται στην άμυνα. Ομως, την ίδια ώρα δεν μπορεί να πληρώσει επαρκείς συντάξεις», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός. «Το αν αυτό οδηγεί την Ελλάδα σε μεγαλύτερη σταθερότητα, μπορείτε να το σκεφτείτε», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι θα ήταν δύσκολο να προσθέσει 25 δισ. ευρώ στο αμυντικό προϋπολογισμό της, προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, αν, την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί επιδιώκουν να μειώσουν τους φόρους.
Αν και δήλωσε ότι η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στον στόχο του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ότι τα μέλη του χρειάζεται επίσης να επικεντρωθούν στις ριζικές αιτίες των απειλών ασφαλείας, όπως η κλιματική αλλαγή και η φτώχεια και όχι αποκλειστικά στις αμυντικές δαπάνες.