ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ “ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ” ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δρίβας (διεθνολόγος) στο iefimerida.gr: Στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον ταμπού η αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ (*)

Ο Διεθνολόγος Αλέξανδρος Δρίβας αναλύει τις σχέσεις των ΗΠΑ με Ελλάδα και Τουρκία, στο iefimerida.gr

“…ενώ οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διανύουν, κατά γενική ομολογία, την καλύτερη δυνατή περίοδο εδώ και δεκαετίες, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας”.

****

Και ανιστόρητος και μπουρδολόγος ο…διεθνολόγος.  Σε συνέντευξή του, μάλιστα,  στην εθνικιστική φυλλάδα του Τουρκοφάγου  Χρήστου Ράπ(φ)τη.

Και μόνο από τον τίτλο πως  επίκειται αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ (!)  και πως το ενδιαφέρον της  Αμερικής και κατ΄ επέκταση της Συμμαχίας  είναι υψηλότερο  για  την Ελλάδα ,παρά για την Τουρκία, είναι λόγος να αντιληφθεί κανείς τί  είδους σοβαρή και   σε βάθος  μελέτη έχει κάνει  ο εν  λόγω… διαβαστερός αναλυτής      στα ελληνοτουρκικά.  Αλλά πρωτίστως πώς πορεύεται και  τούτος   με πατριωτικά όνειρα Ελληνάρα … θερινής νυκτός.

 Οπότε και δεν αξίζει να χάσεις το χρόνο σου, όπως τον χάσαμε εμείς, για να  αποτελειώσεις την ανάγνωση  του εμβριθούς άρθρου.  Αν το κάνεις , στο τέλος το μόνο που θα σου μείνει, θα  είναι η  αίσθηση της μπούρδας με υπογραφή διεθνολόγου.

 

 

Να  το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Και πιότερο  τα δικά μας εδώ εθνίκια .  Η Αμερική δεν τα έχει με την Τουρκία.  Αντίθετα,  τη θεωρεί σύμμαχο “εκ των ων ουκ άνευ”, απείρως  σημαντικότερο από την Ελλάδα. Και ως εκ τούτου ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ  ΚΑΤ ΄ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ  ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ.

Το πρόβλημα της Αμερικής είναι ο Σουλτάνος. Η ψύχωση του δικτάτορα, που διαβάζει ανάποδα την Ιστορία   και  έχει μπερδέψει, όπως  ξανάπαμε,   τα ημερολόγια.  Και είναι λογικό  Αμερική και  ΝΑΤΟ να επιδιώκουν  να βγάλουν  από τη μέση έναν αναξιόπιστο σύμμαχο, όπως είναι ο Ερντογάν. Κι αυτό θα γίνει. Αργά ή γρήγορα ο ομόλογος του Τσάρου και εν λυκοφιλία σήμερα ευρισκόμενοι,  θα έχει την πρεπούμενη  τύχη.

 Και η Τουρκία επίσης. Πρώτη στον κατάλογο των  συμμάχων του ΝΑΤΟ . Και  ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε (όπου, άλλωστε, είναι και η θέση της), σύντομα ελπίζουμε.

΄Αμποτε!  Για να  τελειώνουν και σε μας εδώ οι μίζες των εξοπλιστικών  που έκαναν γενιές διεφθαρμένων  πολιτικών και  μεσαζόντων να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Να κάνουμε τα κ@λο Ραφάλ του Κούλη, Νοσοκομεία  και Παιδικούς σταθμούς.  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

_________________________________–

(*) efimerida.gr/kosmos/toyrkias-apopompi-nato-ipa-dribas-diethnologos