ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΣΤΟΥΣ 28 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Σοκ: Νεκρά 4 βρέφη και 10 παιδιά στο ναυάγιο λέμβου στο Φαρμακονήσι

Σοκ: Νεκρά 4 βρέφη και 10 παιδιά στο ναυάγιο λέμβου στο Φαρμακονήσι
 

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει η νέα τραγωδία με μετανάστες που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 100 άτομα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα να έχουν ανασυρθεί νεκροί 28 πρόσφυγες,

Μάλιστα, τουλάχιστον 4 βρέφη και 10 μικρά παιδιά (πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια) περιλαμβάνονται μεταξύ των 28 νεκρών της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων, οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται, καθώς το σκάφος που ανετράπη ήταν κλειστού τύπου και ενδέχεται κάποιοι από τους επιβαίνοντες να παγιδεύτηκαν στην καμπίνα.

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

΄Ακου “παράτυπους μετανάστες”! ΄Ετσι, χαρακτηρίζει τους πνιγμένους συνανθρώπους μας και τα  αθώα ΠΑΙΔΙΑ-θύματα της αδιαφορίας ΟΛΩΝ ΜΑΣ  η εμπορική δημοσιογραφία. Κανονικός , δηλαδή,  ναζιστικός, μιχαλολιακικός χαρακτηρισμός!.

Κανείς, επιτέλους,  δεν ντρέπεται, τουλάχιστον εκεί στην Ευρώπη ; Κανείς  από τους ηγέτες της; ΄Ιχνος ανθρωπισμού και δημοκρατικής ευαισθησίας δεν έχουν;

Και ο κόσμος εδώ ;  Οι  οπαδοί ;  ΄Ολοι αυτοί που ξεχύνονται στους δρόμους και διαδηλώνουν για τα  συμφέοντά τους και για τα…εγκληματικά   μνημόνια; Μια φορά, έστω μια, δε θα  μπορούσαν να πιάσουν τις πλατείες και να διαμαρτυρηθούν για το ΜΕΓΑ έγκλημα που διαπράτεται μπροστά μας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Με τα βρέφη και τα παιδιά που τα ξερνάει η θάλασσα πτώματα στις ελληνικές παραλίες;  Τί θα τους στοίχιζε;

Είμαστε, ως άνθρωποι και πολίτες τραγικοί και απαξιωμένοι. Μιλάω για τους ΄Ελληνες πρώτα. Δεν έχουμε “πολιτισμό”. Θα θεωρηθούμε το όνειδος του μέλλοντος, της αυριανής ανθρωπότητας της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Ντροπή μας!

 
_____________________________________________________________________
1. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ»
Μήνυμα Μεϊμαράκη για κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» -Και με μη πολιτικά πρόσωπα
(SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ) 

 

Διακυβέρνηση της χώρας από μία «Εθνική Ελλάδος» προκρίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε περίπτωση που μετά τις εκλογές σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

«Θα πρέπει να επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι όχι μόνον από τα κόμματα αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι στο υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να μπουν και μη πολιτικά πρόσωπα.

«Θα πρέπει να επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι όχι μόνον από τα κόμματα αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι βασική επιδίωξη του είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας μακράς πνοής, που θα καταβληθεί προσπάθεια να περιλαμβάνει όσο περισσότερα κόμματα γίνεται.

Τα λέει καλά ο “Βαγγέλας”. Κάλλιστα. Και όταν αυτό  το λέει  κάποιος που δεν είναι  ούτε υπήρξε ποτέ “δικός” τους, η αξία της επιβράβευσης είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τέτοια κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Εθνική. Και με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Καταξιωμένα στους χώρους δραστηριότητάς τους. Αλλά, προπαντός άνθρωποι  λογικοί, που  σέβονται το αυτονόητο, το πρέπον.  Και πάνω απ΄όλα,  ευρωπαϊστές.

Η χώρα δεν αντέχει πλέον “Τσίπρες”. Αν εξαιρέσει κανείς την “κίνηση σωτηρίας” με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, που απέτρεψε τη συντριβή του “σκάφους”, όλος “ο βίος και η πολιτεία” του νεαρού (με την έννοια άπειρος) Αλέξη , χαρακτηρίζεται ιστορικά με δυο  καθιερωμένους και συνώνυμους  πολιτικά όρους (συνοδευούμενοι πάντα από  επιθετικούς προσδιορισμούς):Μέγας Δημαγωγός,  Κωμικοτραγικός   Μαυρογυαλούρος.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτό υπήρξε και συνεχίζει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

_____________________________________________________________________ 

2. «ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ»
Σημίτης: Το Grexit περιμένει στη γωνία -Δεν υπάρχει χρόνος και χρήμα για αντιπαραθέσεις
(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) 

 

Η Ελλάδα δεν έχει ούτε το χρόνο, ούτε το χρήμα για τη συνέχιση των αντιπαραθέσεων, τόνισε σε παρέμβασή του ο Κώστας Σημίτης, προειδοποιώντας ότι το Grexit «μας περιμένει στη γωνία».

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή», ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, στο πλαίσιο της ευρωζώνης. Προειδοποίησε ότι μαχητικές στάσεις κατά της ευρωζώνης, μετά από τη συμφωνία, χειροτερεύουν τα πράγματα, αλλά σημειώνει ότι μπορούν να τροποποιηθούν κάποια από τα συμφωνηθέντα, αν βρεθούν ισοδύναμα, μόνο όμως με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Ακόμη, προσθέτει ότι η η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει την αναγκαία ρύθμιση του χρέους. Ομως, καταλήγοντας πως χρειάζονται αποκλειστικά πρόσωπα ικανά, με εμπειρία, που θα δουλέψουν με ομόνοια, κλείνει εκτιμώντας ότι αυτές οι προδιαγραφές μοιάζουν εξωπραγματικές για τη σημερινή Ελλάδα.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Σημίτη στην «Καθημερινή»:

Η αβέβαιη έκβαση των εκλογών έχει προκαλέσει σειρά δηλώσεων από τα κόμματα. Ο κ. Τσίπρας ήδη αμέσως μετά την προκήρυξή τους ανακοίνωσε ότι αν δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή δεν πρόκειται να δεχθεί να είναι πρωθυπουργός. Ο κ. Παππάς, στενός συνεργάτης του, θεώρησε αυτονόητη την επανάληψη των εκλογών, αν προκύψει αδιέξοδο. Ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να συνεργασθεί με τα παλιά κόμματα. Αλλοι, πιο σαφείς, τόνισαν «ότι οι πληγές του πολιτικού συστήματος είναι σε άμεση σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» και γι’ αυτό συμπορεύσεις με αυτά δεν είναι δυνατές. Τέλος, υπάρχουν και δηλώσεις που κατονομάζουν σειρά από πολιτικούς με τους οποίους οποιαδήποτε συνεργασία δεν είναι επιτρεπτή.

Ενας ξένος τρίτος ακούγοντας τις συζητήσεις αυτές θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παρά τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, παρά την άθλια οικονομική της κατάσταση, παρά το κλίμα που αποκλείει οποιαδήποτε επένδυση, έχει άπειρο χρόνο και αρκετά χρήματα για να εξακολουθήσει ανέμελη πολιτικές αναμετρήσεις και προσωπικές διαμάχες. Ομως ούτε χρόνος ούτε χρήματα υπάρχουν για τη συνέχιση των αντιπαραθέσεων. Το Grexit μας περιμένει στη γωνία. Οποια κράτη της Ευρωζώνης μάς βοηθούσαν μέχρι τώρα θα σηκώσουν ψηλά τα χέρια δηλώνοντας ότι δεν έχουν πια ευθύνη για το ελληνικό πρόβλημα, μια που οι ίδιοι οι Ελληνες προτιμούν να μάχονται μεταξύ τους για την εξουσία παρά να αντιμετωπίζουν τα θέματα του τόπου τους.

Οποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την κρίση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας της προσπάθειας. Το κοινό πρόγραμμα υπάρχει ήδη. Είναι η Συμφωνία με τους δανειστές, δηλαδή το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που δέχτηκαν τα κόμματα χωρίς δισταγμούς και επιφυλάξεις ψηφίζοντας την αποδοχή τους στη Βουλή. Αυτό το πρόγραμμα αναγνώρισαν όλοι ως δεσμευτικό και καθοριστικό για την οικονομική πολιτική των επομένων ετών. Επομένως τυχόν αντιρρήσεις που προβάλλονται κατά καιρούς από εκείνους που εγκατέλειψαν την αντιμνημονιακή άποψή τους είναι δικαιολογίες και άλλοθι χωρίς σημασία. Μαχητικές στάσεις κατά της Ευρωζώνης εκ των υστέρων δεν διορθώνουν αλλά χειροτερεύουν τα πράγματα. Παράλληλα προγράμματα σε αντίθεση με τη Συμφωνία δεν μπορούν να υπάρξουν. Μερικά από τα συμφωνηθέντα μπορούν να τροποποιηθούν, εφ’ όσον βρεθούν λύσεις ισοδύναμου αποτελέσματος, μόνο με τη συμφωνία των δανειστών. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα είναι λοιπόν καθορισμένος. Η λέξη «πρέπει» προκύπτει από μία διεθνή συμφωνία, την απόφαση της Βουλής και προπαντός από τη ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων μειώθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να κατατάσσονται στην κατηγορία των φτωχών. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί επιταχυνόμενη, αν δεν υπάρξει η κοινή θέληση και προσπάθεια ανατροπής της.

Η Συμφωνία δεν ρυθμίζει όλα τα θέματα που θα αντιμετωπίσει η μετεκλογική κυβέρνηση. Είναι επιπλέον αναγκαίες εδώ και τώρα μεταρρυθμίσεις που εξασφαλίζουν την τακτοποίηση των δημοσιονομικών, την εξεύρεση ποσών για επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αναφέρω μερικές ενδεικτικά: θεσμοθέτηση ενός συστήματος παρακολούθησης της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων που διατίθενται από διάφορα προγράμματα, ώστε να μη χάνονται δισεκατομμύρια από αδιαφορία, ανικανότητα και τεμπελιά, όπως συμβαίνει σήμερα· η μείωση των αμυντικών δαπανών ώστε η επιβάρυνση από στρατιωτικές δαπάνες για κάθε πολίτη να αντιστοιχεί στο ύψος της μέσης κατά κεφαλήν επιβάρυνσης στις χώρες της Ενωσης· η αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων· η εφαρμογή ενός εκλογικού συστήματος που καθιερώνει τις μονοεδρικές περιφέρειες και έτσι καταργεί τον σταυρό προτίμησης, μία από τις κύριες αιτίες του πελατειακού συστήματος και των ψηφοθηρικών παροχών.

Η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αποτελέσει μία έκτακτη λύση, μια οικουμενική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Η χώρα δεν χρειάζεται μία κυβέρνηση με περιορισμένη χρονική θητεία, προσδιορισμένους στόχους και ελεγχόμενες εξουσίες που θα επανεξετάζονται και πιθανώς θα αναθεωρούνται, εφ’ όσον κάποιο κόμμα διαφωνεί. Η πρώτη οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατέρρευσε γιατί λειτουργούσε υπό την επιτήρηση των κομμάτων. Η χώρα χρειάζεται μια κανονική κυβέρνηση με τις ελευθερίες και τις δυνατότητες κάθε κυβέρνησης. Μία κυβέρνηση με υπουργικό συμβούλιο και κυβερνητική επιτροπή που δεν θα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με διακομματικά όργανα συνεννόησης, με πρωθυπουργό που δεν θα είναι υποχρεωμένος πριν από κάθε απόφασή του να επιζητεί τη συναίνεση των αρχηγών των κομμάτων. Η αποστολή της είναι δεσμευτικά προσδιορισμένη για όλους. Είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας και η έξοδος της χώρας από την κρίση. Λειτουργεί ελεύθερα κατά την κρίση της και βέβαια δίνει λόγο στη Βουλή για τις ενέργειές της. Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει πέρα από την πραγματοποίηση της Συμφωνίας να επιδιώξει την αναγκαία ρύθμιση του χρέους που εκκρεμεί, την προσαρμογή κανόνων της Συμφωνίας που αποδεικνύονται ανεφάρμοστοι ή υπερβολικοί για τις δυνατότητες της χώρας και την αντιμετώπιση αρνητικών κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής σταθεροποίησης. Η επιλογή των στελεχών της είναι θέμα του πρωθυπουργού και των κομμάτων. Δεν καθορίζεται οπωσδήποτε από κομματικές ποσοστώσεις, κομματικές ιδιότητες, δεν περιορίζεται μόνο σε βουλευτές και δεν ακολουθεί τοπικιστικά κριτήρια.

Χρειάζεται αποκλειστικά πρόσωπα ικανά, που έχουν δηλαδή την εμπειρία και τη δυνατότητα να επιτυγχάνουν προσδιορισμένους κυβερνητικούς στόχους. Τα μέλη της θα πρέπει να δουλέψουν με εμπιστοσύνη και ομόνοια μεταξύ τους. Οι προδιαγραφές αυτές μοιάζουν εξωπραγματικές για τη σημερινή Ελλάδα. Αν αποδειχθεί ότι πράγματι είναι, τότε και η υπέρβαση της κρίσης θα αποτελέσει ουτοπία.

Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς της χώρας. (Δεν είναι και πολλοί αυτοί, μετρημένοι στα δάχτυλα).Κι αναμφισβήτητα υπήρξε ο πιο συνετός  πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Από τις σημαντικότερες, ιστορικές στιγμές της πρωθυπουργίας του,  ήταν ασφαλώς εκείνη της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ. Σωτήρια και μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα.

Βεβαίως, όπως πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν, η χώρα δεν είχε τις προδιαγραφές τότε να μπει στο ευρώ. Αλλά, από την άλλη, και πότε θα ήταν έτοιμη; Οι παθογένειες  του πολιτικού ελληνικού συστήματος, ειδικά το πελατειακό κράτος,  δε θα επέτρεπαν ποτέ στη χώρα να  αποκτήσει μια σωστή οικονομία, στηριγμένη στη δική της παραγωγική ικανότητα και όχι στο δανεισμό, για να πληροί  τις προϋποθέσεις εισόδου στην ΟΝΕ.

Υπ΄αυτή την έννοια, ευτυχώς να λέμε που η Ε.Ε μας  “έμπασε μέσα”, έστω και ως…ανεξεταστέους. Σωθήκαμε στο τσάκα. Ή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα εδώ και 6 περίπου χρόνια και ο τρόπος που ακόμα ανασαίνουμε οικονομικά ως λαός, δείχνουν την έξυπνη εκείνη κίνηση του Κώστα Σημίτη να σπρώξει τη χώρα στην ΟΝΕ

Γι΄αυτό και οι παραπάνω απόψεις του π.πρωθυπουργού είναι σεβαστές και ακούγονται με ενδιαφέρον από κάθε λογκά σκεπεπτόμενο ΄Ελληνα και Ευρωπαίο. 

___________________________________________________________________

3.Διάσημοι πολιτικοί στα νιάτα τους 
Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας...διάσημοι πολιτικοί στα νιάτα τους [photos]
Όλοι τους γνωρίζουμε από τα επιτεύγματά τους στην πολιτική σκακιέρα και η εικόνα που έχουμε για αυτούς είναι ότι είναι συνήθως ντυμένοι με κοστούμια και έχουν πολύ σοβαρό ύφος…Για αυτό είναι «δύσκολο» να σκεφτούμε το πώς ήταν πριν ασχοληθούν με την πολιτική.Σίλβιο Μπερλουσκόνι.jpg ΟυΟΜΜΜίνστον Τσώρτσιλ.jpg
Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον.jpg
Φιντέλ Κάστρο.jpg
Μπάρακ Ομπάμα.jpg
Νέλσον Μαντέλα.jpg
Ούγκο Τσάβες.jpg
Τζορτζ W. Μπους.jpg
Ζακ Σιράκ.jpg
Νικολά Σαρκοζύ.jpg 

Μάργκαρετ Θάτσερ.jpg

 

Ανγκέλα Μέρκελ.jpg

 

Μια χαρά είναι εμφανισιακά τα…παιδιά. Ως νέοι και  μεγάλοι. Μόνο που κάποιοι απ΄αυτούς και   αίμα ανθρώπων (και κάποιοι πολύ) έχυσαν και άλλοι ,κακοί, κάκιστοι πολιτικοί υπήρξαν.

Και πάντως,  όλους τελικά τους αλλάζει η εξουσία .Η εξωτερική αλλαγή είναι  φυσική και αναγκαία ,βέβαια. Κανείς δε ζει…χίλια χρόνια,ούτε μένει εσαεί νέος (και ευτυχώς).

΄Ομως, στους περισσότερους πολιτικούς βλέπουμε “κοσμογονικές” ανατροπές  μέσα τους. ΄Ερχονται τα πάνω τους  κάτω, όταν αναλαμβάνουν τα ηνία της εξουσίας. Παραδείγματα: Ο Κάστρο, η …γλυκειά (στη φωτογραφία) Θάτσερ, ο συμπαθητικός , ως νέος, Τζωρτζ Μπους. “Αχ, πούσαι νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος”

Πάντως, δεν ξέρω για άλλους. Μαντέλα, Ομπάμα, Σαρκοζί και Μέρκελ  για το γράφοντα είναι “όλα τα λεφτά”  εμφανισιακά στη νιότη τους. Ο Μαντέλα επιπλέον υπήρξε και  ήρωας. Το έλεγε η καρδιά του! Τόσα χρόνια φυλακή και δεν κιότεψε ούτε στιγμή. Αθάνατε, Μαντέλα!