EΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ Δ.Π.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΡΙΣΤΑ! ΜΟΝΟ…ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ!

Εισβολή στην Ουκρανία: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ξεκινά έρευνα για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Πούτιν

Τζ. Μπους: Εικόνες Μπανανίας - Ενοχλητικό θέαμα GRTimes.gr

 

“Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης την «άμεση έναρξη» διενέργειας έρευνας εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Η έναρξη της έρευνας έρχεται μετά το «πράσινο φως» που έλαβε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο από 39 κράτη-μέλη του διεθνούς θεσμού.

«Ειδοποιώ το προεδρείο του ΔΠΔ για την απόφασή μου να αρχίσω αμέσως να διενεργώ έρευνα για την κατάσταση» στην Ουκρανία, ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας, ο Βρετανός Καρίμ Καν, σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του. «Το έργο μας για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων άρχισε», πρόσθεσε”.

****

Η  φόρτιση συναισθημάτων ,όπως σήμερα  για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, είναι και καλός και  κακός σύμβουλος. Καλός, γιατί κινητοποιεί τους καθημερινούς  ανθρώπους, ακόμα και τις κυβερνήσεις,  να προχωρούν σε πράξεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα θύματα της αδικίας. Κακό,  γιατί στερεί  από πολλούς  τη δυνατότητα της καθαρής και ανεπηρέαστης σκέψης.

Το δεύτερο, βεβαίως,  είναι δουλειά, περισσότερο  του ιστορικού. Η νηφαλιότητα, η αντικειμενική κρίση, τα  δικαικά ανακλαστικά   και η απόδοση  στον Καίσαρα τα ανήκοντα σε τούτον,  είναι εργαλεία και χαρακτηριστικά  των θεραπόντων της Ιστορίας. ΄Ομως, ίδια  για άλλους λόγους, οφείλουν να κατέχουν οι υπηρετούντες   στους διεθνείς  οργανισμούς, όπως εν προκειμένω το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ξεκινάει,  μας λέει ο εισαγγελέας, έρευνα για τα  (αυταπόδεικτα) εγκλήματα του δικτάτορα της Ρωσίας.  Καλώς, κάλιστα!  ΄Ομως, όπως λέμε και στον τίτλο,  ο κύριος εισαγγελέας οφείλει  να κρατήσει μια σειρά. Απαραίτητη  και εκ των ουκ άνευ. Πρώτα για το ίδιο το δίκαιο ,ως αξία, αλλά και για το δικό του κύρος.

Εν προκειμένω,   αν  βάλει στο σκαμνί τον , πλην των άλλων,  ψυχοπαθή  Πούτιν  και αφήσει στο απυρόβλητο όπως κάνει μέχρι τώρα,  τον έτερο  Καπαδόκη, μέγα εγκληματία πολέμου  Τρορτζ Μπους, τότε αυτό δεν είναι πια δικαιοσύνη.  ΄Η ,καλύτερα είναι … ελληνική  δικαιοσύνη,  στην οποία , ως γνωστό,  ο  πολυχρονεμένος  μας εδώ Κούλης, εντέλλεται διώξεις και αποφάσεις  και κάποιοι  ανώτατοι δικαστές  εκτελούν.  Για τέτοια δικαιοσύνη μιλάμε,   κύριε εισαγγελέα  του Διεθνούς δικαστηρίου;

Στο μεταξύ ,δείτε το το και πρακτικά.  Ο  Τσάρος , ως άλλος Οσάμα Μπιν Λάντεν ,  κρύβεται στα βουνά και τα όρη. Στα Ουράλια λένε βρίσκεται  μετά της οικογενείας  του σε πυρηνικό καταφύγιο. Κι αυτό  σημαίνει πως είναι από  δύσκολο ,ως αδύνατο, να τον πιάσετε ,για να τον καθίσετε στο σκαμνί.

΄Ομως, τον Τζορτζ θα τον βρείτε εύκολα, αν επιτέλους αποφασίσετε τώρα,  επ΄ αφορμή  Πούτιν , να το καθίσετε κι αυτόν  στο διπλανό σκαμνί.   Σε καμιά Ευαγγελική εκκλησία  θα παρίσταται   να συμπροσεύχεται με τον πάστορα και το λοιπό ευσεβές εκκλησίασμα , ως αναγεννημένος και τούτος   χριστιανός,  για την ειρήνη στον κόσμο.

“Το ένα καλό παιδί και τ΄ άλλο  όχι” , αρνείται να το δεχτεί η αρχαία ελληνική Δίκη. Είναι αυστηρή σε αυτά. Και ως ΘΕΜΙΣ, ΔΙΚΗ, ΝΟΜΟΣ, ΝΕΜΕΣΙΣ (εδώ ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ),   δεν ησυχάζουν  στον αιώνα τον άπαντα ,αν  δεν τιμωρήσουν τον ένοχο και δεν επαναφέρουν την τάξη με την ΚΑΘΑΡΣΗ.

Ειδικά  είναι απηνείς διώκτες της ΄Υβρεως.  Αυτή που   διέπραξαν οι δυο εγκληματίες πολέμου Τζορτζ Μπους και  Βλαντιμίρ Πούτιν .

Προχωρήστε τις διώξεις , κύριε εισαγγελέα. Απλώς,  σας ζητάμε, να κρατάτε  μια σειρά.