Ο Σεργκέι Λαβρόφ, συν-εγκληματίας πολέμου, ο άναυδος στρατιώτης και ο ιστορικός Θουκυδίδης

α. Η απάντηση  Σεργκέι Λαβρόφ,  στις κατηγορίες της Δύσης

“Η Ρωσία ξεκίνησε μια «ειδική επιχείρηση» στις 24 Φεβρουαρίου με στόχο την «αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» . Έστρεψε τα βέλη του κατά του Ουκρανού προέδρου λέγοντας πως του είναι «δύσκολο να εξηγήσει πώς μπορεί να προεδρεύει σε μια κοινωνία όπου ανθίζουν οι νεοναζί και ο νεοναζισμός».

β. Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης παραδόθηκε και ξεσπά σε κλάματα -Του έδωσαν τσάι, πίτα, τηλεφώνησαν στη μητέρα του.

Ουκρανία, Ρώσος στρατιώτης

“Σημειώνεται ότι το βίντεο με τον νεαρό Ρώσο αιχμάλωτο ήρθε στη δημοσιότητα ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Ρωσίδες μητέρες θα μπορούσαν να μεταβούν στο Κίεβο και να πάρουν τους γιους τους που είχαν αιχμαλωτιστεί.

Μια αντρική φωνή εκτός κάμερας ακούγεται να λέει στα Ουκρανικά: «Αυτοί οι νεαροί άνδρες, δεν φταίνε αυτοί. Δεν ξέρουν γιατί είναι εδώ. Χρησιμοποιούν παλιούς χάρτες, έχουν χαθεί»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αναφορές, πολλές κουρασμένες και αποθαρρυμένες ρωσικές δυνάμεις είτε διαφεύγουν από τη μάχη είτε παραδίδονται στην Ουκρανία”.

***

1. Tί είδους τέρατα  είναι αυτά που στέλνουν  στρατιώτες να πολεμήσουν , ενώ οι ίδιοι δε γνωρίζουν ούτε γιατί, ούτε πού πολεμούν.; Σύμπτωμα  βαριάς, ηθικής παράλυσης και αποσύνθεσης μιας  εξουσίας. Δεν το ξανασυναντάς στις σελίδες της Ιστορίας. Ποιος τέτοιος  στρατός θα μπορούσε, όχι να νικήσει, αλλά να σταθεί ,έστω και σε απόσταση από    αγωνιστές που μάχονται  για ελευθερία και δικαιοσύνη;

Σεργκέι,  τέρας,  πες αλεύρι. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε γυρεύει.