Hic Rhodus,   hic salta.  Αὐτοῦ γὰρ καὶ Ῥόδος καὶ πήδημα για…αριστερούς συντάκτες.            

 

Η κυβέρνηση διασύρει διεθνώς τη χώρα

Μέσα στην καρδιά της πανδημίας η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει σκανδαλωδώς κρατικό χρήμα στα μέσα ενημέρωσης που τη στηρίζουν. Ετσι προέκυψαν οι περιβόητες «λίστες Πέτσα», που αν είχαν κάτι θετικό είναι ότι αποκάλυψαν πλήρως πώς αντιλαμβάνεται το κυβερνητικό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη τη δημοκρατία και την ελευθερία στην ενημέρωση.

Η πραγματικότητα αυτή σε συνδυασμό με τις σχέσεις διαπλοκής που συνδέουν το μέγαρο Μαξίμου με ισχυρά συμφέροντα και μεγάλα συγκροτήματα στον χώρο της ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό μια αποπνικτική κατάσταση που χαρακτηρίζει μόνο αυταρχικά καθεστώτα.

Κυρίαρχο στοιχείο της ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι οι «επεξεργασμένες» ειδήσεις και τα «έτοιμα κείμενα» προπαγάνδας που διοχετεύει στα φιλικά μέσα ενημέρωσης το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακολούθησε η δίωξη των δημοσιογράφων που συνέβαλαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis, ενώ τον Απρίλιο προέκυψε και η υπόθεση του δημοσιογράφου Κουκάκη, για να αποκαλυφθεί περίτρανα ότι παρακολουθούνται δημοσιογράφοι, προφανώς μη αρεστοί στους κρατούντες.

Η παρακολούθηση -όπως αποδείχθηκε- γινόταν μέσω του πανάκριβου κακόβουλου λογισμικού Predator. Γι’ αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση προσπάθησε να βγάλει κάθε ευθύνη από πάνω της αποδίδοντας την παρακολούθηση σε ιδιώτες και με τον εκπρόσωπό της να διαβεβαιώνει ότι αυτό το λογισμικό δεν έχει αγοραστεί από ελληνικές κρατικές υπηρεσίες. Χθες όμως, με επίσημη ανακοίνωσή της η Google, διαψεύδοντας πανηγυρικά το μέγαρο Μαξίμου, αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει πωληθεί σε ελληνικούς κρατικούς φορείς.

Η εικόνα συμπληρώνεται αν προσθέσουμε ότι διεθνείς οργανώσεις, όπως οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα -την αξιοπιστία των οποίων αποδέχεται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-, τοποθετούν την Ελλάδα στον «πάτο» της κατάταξης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, κάτι το οποίο επισήμανε χθες και ο Economist.

Το βρετανικό περιοδικό σημειώνει ότι η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ε.Ε. σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και κάνει εκτενή αναφορά στην πρόσφατη νομοθεσία που προβλέπει φυλάκιση για fake news, αλλά και στη δολοφονία Καραϊβάζ.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μας πήραν χαμπάρι και οι έξω. Η χώρα διασύρεται διεθνώς. Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του την παρέλαβαν ως Ελλάδα και θέλουν να τη μετατρέψουν σε Μητσοτακιστάν.

***

Η εφημερίδα Συντακτών θα μας έπειθε για τη δημοσιογραφική της  ειλικρίνεια   και τον πόνο της για την έλλειψη ελευθεροτυπίας στη χώρα, με μια και μοναδική κίνηση.  Αλλά ,παράλληλα,   θα  μας διέψευδε επίσημα ,αφού γράφουμε επανειλημμένα πως και αυτή   δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να πουλάει της φτηνιάρικες   αντιπολιτευτικές της  κραυγές,  αν στο παραπάνω άρθρο  (επι)συνάψει  και το ακόλουθο συμπλήρωμα . (Και   θα τους βγάλουμε, έστω για μια φορά, το καπέλο).

Πριν, λοιπόν,  την τελευταία παράγραφο,  για να  μην εμπεριέχει το άρθρο σας  μισές αλήθειες (δηλαδή ψεύδη) ,συμπληρώστε:

 

«Στο μεταξύ, κραυγαλέες είναι και οι διακρίσεις σε βάρος του ιστορικού σάιτ Homo-Naturalis.gr  με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη χώρα (σημερινός αριθμός επισκεπτών : 1883580 ) .   Και όχι μόνο  συγκριτικά με   ιστότοπους της ίδιας κατηγορίας , αλλά και με  επώνυμες  και  πολυδιαφημισμένες  εμπορικές  δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, όπως  Αυγή, Εφημερίδα Συντακτών, Ντοκουμέντο, κ.α.

Οι εν  λόγω  Αριστερές, κατά δήλωσή τους,  εφημερίδες ,αλλά  και άλλες εμπορικές εταιρίες ,μηχανές  αναζήτησης και πλατφόρμες επικοινωνίας ,  όπως  Google.gr, Yahoo.gr, δεν αναδημοσιεύουν  ποτέ κείμενα από το  Homo-Naturalis.gr!  Κι  ακόμα , το πιο κραυγαλέο και εγκληματικό για την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα, που δείχνει και το μέγεθος της λογοκρισίας και της υποκρισίας  από τα καταγγελλόμενα  Μέσα,  απέκρυψαν εντελώς τη δολοφονία του  τραγικού  Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη .΄Ηταν ο ηρωικός καθηγητής,που  κατάγγειλε  και μήνυσε μεγαλόσχημα πρόσωπα της  Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για υπεξαίρεση  εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια κονδύλια.

Παράλληλα, όμως,   και η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, πιστή στην Ομερτά με τον  υπόλογο π. πρωθυπουργό  της Ν.Δ, αρνήθηκε  να  καταγγείλει τους συγκεκριμένους υπουργούς, να ζητήσει την επιστροφή των κλαπέντων και να τιμωρήσει παραδειγματικά  τους υπεύθυνους».

Αυτή τη μικρή ,λοιπόν, παράγραφο προσθέστε ,  που θα είναι και η Λυδία Λίθος της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας και της ειλικρίνειάς σας, ως αριστερό έντυπο.  Και, όπως είπαμε, θα υποκλιθούμε, έστω  για μία και τελευταία  φορά.

Κι αν δεν το κάνετε (που δε θα το κάνετε),  δε θα έχετε λόγους να μας κατηγορήσετε γιατί  σας παραδίνουμε στην Ιστορία και σας,   ως γκεμπελίσκους …αριστερούς   κοντυλοφόρους!  Και μάλιστα,   θλιβερότερους και  πλέον κατάπτυστους,  ως χειρότεροι από εκείνους που  κατηγορείτε πως συμφύρονται  στα λαγούμια της Δεξιάς παράταξης  και  ως τρωκτικά  καταβροχθίζουν  το λιπαρό περιεχόμενο της Πετσολίστας. Και ασφαλώς, όχι μόνο τούτης.

Hic Rhodus,   hic salta.  Αὐτοῦ γὰρ καὶ Ῥόδος καὶ πήδημα .