HOMO NATURALIS. 14 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ! (ΑΛΛΑ…” Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ ΚΙ ΑΣΠΡΙΣΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ ΜΗΔΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΛΑΞΕ ΜΗTΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ”

7-7-07.

7-7-21 .

 

14 χρόνια, ανελλιπούς, καθημερινής παρουσίας και υπηρεσίας στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!   Σελίδες άπειρες. Αν ήταν σε βιβλία,  θα  γέμιζαν βιβλιοθήκη!

Και σεμνυνόμαστε  ,είμαστε υπερήφανοι ΣΗΜΕΡΑ   γι΄ αυτή την κοπιώδη, όντως, δουλειά.  Με ένα αντάλλαγμα μοναδικό, αλλά  πλουσιοπάροχο που εισπράξαμε. Την ικανοποίηση πως κάναμε το  “εφ ω ετάχθημεν”.    Και με τη διαβεβαίωση μέσα μας πως ακολουθήσαμε τη στράτα την καλή, τον δρόμο τον ίσιο, που οδηγεί ασφαλώς και με κλειστά τα μάτια πια στην ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ !

Και θα ρωτήσει ο αθώος,  ο απονήρευτος, ο έχων όρθιες τις κεραίες να πιάνει όλων των ειδών τα σήματα.  Πώς είσαι σίγουρος πως είναι αυτός ο δρόμος ο  σωστός ;

Και σ΄ αυτόν απαντάμε.  Στον κακόπιστο, το φανατικό, τον προκατειλημμένο, τον παλιάνθρωπο δε του δίνουμε σημασία. Και δε χαλάμε ούτε “σάλιο” ούτε “μελάνι” για δαύτον.

 

 

Λοιπόν, φίλε και αγαπητέ, περπατητή και οδοιπόρε,  άκου το μυστικό.  Γιατί εύκολα λέμε και ισχυριζόμαστε πως  δεν πήραμε λάθος πορεία.    Στη συνιστούμε κιόλας.  Περπάτα κι εσύ  μαζί,   σίγουρος πως πήρες του “Ηρακλή” τη λεωφόρο.  Και μην ακούς που  λένε πως είναι στενωπός.

Ο λόγος,  λοιπόν, που  σε διαβεβαιώνουμε  πως  “πιάσαμε την καλή”, πορευτήκαμε και στεκόμαστε ακόμα και για όσο ζούμε στην ίδια ευθεία,  είναι    ένας και μοναδικός:   Είχαμε (έχουμε)  καλό ΟΔΗΓΟ, έμπειρο, γνώστη,  ακούραστο και πάντα γελαστό.

Πελαγοδρομήσαμε κι εμείς  στην αρχή της πορείας μας. Πήραμε και αλλάξαμε  άπειρους, μερικούς  κακόβουλους-υστερόβουλους  και άλλους  ανεπαρκείς  και χωρίς πλήρη εξοπλισμό , κολαούζους.

Κάποιοι,  βέβαια, απ΄αυτούς  ως οδηγοί και μπροστάρηδες, ήταν καλοί . Δε λέμε. Μόνο που δεν ήταν απολύτως επαρκείς.  Μας δίδασκαν να  βλέπουμε το “δέντρο” .Και χάναμε έτσι το “δάσος”.

Δεν μπορούμε  να πούμε κουβέντα, αν θέλουμε  να είμαστε απολύτως δίκαιοι, για  ρέκτες  δασκάλους και σκαπανείς, όπως οι κορυφαίοι,   ο  Μαρξ και  ο ΄Ενγκελς για παράδειγμα.  Κι άλλες μεγάλες και τρανές συνειδήσεις, φυσικά. Προπορεύτηκαν για καιρό στην πορεία μας  και τους ακολουθούσαμε περιχαρείς και   ορεξάτοι.

΄Ομως, ήρθε η στιγμή που ως  “Σαούλ” στο δρόμο προς Δαμασκό , όταν συνάντησε, είπε, τον “Ιησού Χριστό” κι εκείνος τον έκανε “Παύλο”  κι  εμείς   ανταμώσαμε  τον…Κύριό μας! Και τούτος ήταν πραγματικός δάσκαλος.  Αυθεντία μοναδική     και με  σοφή και δίκαιη συνείδηση.    Δεν υπήρχε ερώτημα αναπάντητο.   Πάντα με τη  σωστή, την πρέπουσα  “ατάκα”.

 

 

Η ΦΥΣΗ. Δάσκαλος, οδηγός, μπροστάρης.  ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ, που πάνω της δοκιμάζεται η γνησιότητα  έργων  και λόγων!

΄Ο τι διδάσκει,  είναι εφετμή,  “ευαγγέλιο”.  Παράγει ηθική  (“ό,τι  είναι φυσικό είναι και ηθικό”),  μέσω   απαρασάλευτων και διαχρονικών   κανόνων.  Με Αρχές και αξίες αρχέγονες και  ακατάλυτες.   Δε χρειαζόμαστε ούτε Μεσσίες ούτε Σαμάνους.   Οι νόμοι της, εντολή.  Και δε λαθεύει ποτέ στις υποδείξεις της.

Είναι  αυτή που έχει απάντηση για καθετί, αλλά και παράλληλα η ίδια σου δίνει όπλα να πολεμήσεις το ψεύδος, την απάτη, το κίβδηλο, το σκοτάδι.

Η Φύση  υπογράφει ως  αρμόδιος και  μοναδικός   εντολέας  κι   εδώ .  Εμείς, απλώς (συνυπο)γράφουμε. Για να μην πούμε (αντι)γράφουμε  .

Και εντέλλεται έτσι να προχωρήσουμε. Χωρίς την παραμικρή  αλλαγή πλεύσης. Και οι  τωρινοί  και οι κατοπινοί μετά.

Μέχρι να φτάσουμε  στις  κοινωνίες  που προσμένουμε. Κοινότητες ΑΝΘΡΩΠΩΝ. αντιεξουσιαστικές, αταξικές, αντικαπιταλιστικές, αντικαταναλωτικές,  άθρησκες και άφυλες.

 

Ας βάλουμε όλοι, ο καθένας από τη μεριά και το πόστο του, “πλάτη” να χτιστούν τέτοιες κοινωνίες. Πρώτα  με πόλεμο σφοδρό ενάντια σε εκείνους που  με κακότητα και εμπάθεια θέλουν να  γκρεμίζουν ό,τι χτίζουμε.  Και σε όσους βλέπουν με τρόμο το Νέο Κόσμο που έρχεται και τον παλιό που πεθαίνει.  Και ξέρουν πως  θα τους πάρει  μαζί του. Θα είναι ένα τέλος οριστικό και αμετάκλητο.

___________________________________

                                       ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

  1. Ο Χαρδαλιάς απαντά με αγωγή και μήνυση σε δημοσίευμα της «ΕφΣυν» -«κτασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου»Με εντολή Χαρδαλιά μπήκαν ασθενείς στη χώρα!

Εισαγγελική έρευνα για το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»

***

Είναι το γνωστό θράσος, η απίστευτη πρόκληση, που διακρίνει  έναν άρρωστο Δεξιό.  Ανέκαθεν.

Ο  ταγματασφαλίτης, ο χαφιές, ο κουκολοφόρος  παριστάνει τον πατριώτη

Ο Πικραμένος και ο Γεωργιάδης  “διαρρηγνύουν  τα ιμάτιά”  τους ,γιατί τους… αδικούμε.   Αμερικανοί, Συριζαίοι , μάρτυρες ,  εiσαγγελείς   “κατασκεύασαν  αθλιότητες σε βάρος τους”.  Το σκάνδαλο Novartis !

Σήμερα, ο Χαρδαλιάς,  ο αχυράνθρωπος  του Μητσοτάκη με 13.000 φέρετρα στην πλάτη και ποιος ξέρει με πόσα ακόμα, μέχρι να ξεκουμπιστούν , ως γνήσιος Δεξιός και αναίσθητος,  δεν αλλάζει ούτε λέξη  στην κασέτα:  ” Κατασκεύασαν  αθλιότητες σε βάρος μου”!

Ο Δεξιός δεν έχει πρώτα απ΄όλα  αξιοπρέπεια.  Τσίπα,  αυτοσεβασμό. Από εκεί ξεκινούν όλα. Αλλά, αν  τα στερείσαι αυτά και ψεύτης και απατεώνας  και παλιάνθρωπος θα είσαι. Το αντίθετο θα ήταν  έκπληξη.

Λες και δεν μπαίναμε μέσα  εκείνη την εποχή στη χώρα και δε βλέπαμε  το μπάχαλο στις εισόδους της χώρας.  Την εγκληματική διαχείριση  της  πανδημίας από το Χαρδαλιά και τον Τσιόδρα.   Κα περιμέναμε την εφσυν να μας τα αποκαλύψει.

Αυτός  είναι ο Δεξιός και  το μέγα θράσος του. Μια ζωή.   “Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης” . Αντί   τα άγρια αρπακτικά στο σκάνδαλο  Novartis να είναι φυλακή,   απειλούν  να στείλουν στα σίδερα  εκείνους που   ξεβρακώνουν τις πομπές τους.

Κι αντί ο Χαρδιαλιάς να ετοιμάζεται  για Κορυδαλλό, που θα είναι μόνιμα πια  το σπίτι του, όταν  (σύντομα) πέσει η κοινοβουλευτική τους Χούντα,  φαντάζεται πως με τσαμπουκάδες και παλικαρισμούς θα τη γλυτώσει.

13.000 φέρετρα περιμένουν στη σειρά δικαίωση, αμετροεπή και ασεβή σκυλευτή.  Νομίζεις πως ούτε κι  αυτά θα σε στείλουν φυλακή;

 2. Ο Στέφανος Μάνος βαθμολογεί αυστηρά τα δύο χρόνια Μητσοτάκη, τους υπουργούς και το Μέγαρο Μαξίμου

Διαφωνώ με την απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου. Πιστεύω ότι είναι ιστορικό λάθος. Ηταν μια επιπολαιότητα του πρωθυπουργού που στη συνέχεια δεν είχαν το θάρρος να την πάρουν πίσω.

“…Επί των ημερών του, για παράδειγμα, επεκτάθηκαν τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο. Ανακοίνωσε ότι θα επεκταθούν δυτικά της Κρήτης. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να επεκταθούν σε όλη την Κρήτη, και στη βόρεια. Για την ώρα δεν έχει γίνει κάτι, έχει ανοίξει η συζήτηση όμως.  Εχουμε καταφέρει και ανοίξαμε διαύλους συζήτησης με την Τουρκία. Ξέρετε, με την Τουρκία ή θα συζητήσουμε ή θα πολεμήσουμε. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Όλα αυτά, επαναλαμβάνω, είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι πια λιμνάζοντα νερά.

…Θα έλεγα την πολιτική για την Παιδεία, αν και δεν είμαι απολύτως ευχαριστημένος. Έχουν περάσει δύο χρόνια και οι κινήσεις είναι μάλλον βραδυπορίας. Ξέρετε, έχει σημασία να ολοκληρώνονται οι μεταρρυθμίσεις, διότι διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος μια επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και ένας επόμενος υπουργός, να ανατρέψει την πορεία. Έχω την εντύπωση ότι η κυρία Κεραμέως λέει σωστά πράγματα, αλλά λέει πιο πολλά από όσα κάνει.

…Η διαχείριση της πανδημίας;

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό έκανε ό,τι μπορούσε -και βοήθησε πολύ βέβαια η συνδρομή του Πιερρακάκη. Χωρίς τον Πιερρακάκη θα είχε επικρατήσει χάος.

…Άρα, στη βαθμολογική κλίμακά σας για την κυβέρνηση θα είχατε στην κορυφή τον Πιερρακάκη και τον Δένδια…

Και τρίτη -με διαφορά από τους δύο πρώτους- τη Νίκη Κεραμέως, αλλά περιμένω μέχρι τον Δεκέμβριο για να δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια, το σύστημα της βαθμολογίας και διάφορα άλλα.

***

Να και  άλλος  λύκος!  Και τούτος ” κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».

΄Οντως! Ο Μάνος Δεξιός γεννήθηκε, φασίστας θα πεθάνει . Ως Ελληνάρας, σφόδρα  συντηρητικός ,  “φαν” και υποκλινόμενος στα “έργα και τις ημέρες”  της  ρέκτιδος υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως!   (Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”).

Εύγε, Στέφανε Μάνο! Και σε ανώτερα!

 

3. ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πηγή: iefimerida.gr –

α. Κυκλοφορεί σήμερα ξανά το Nitro ο Κωστόπουλος -Αυτό είναι το πρώτο του εξώφυλλο

Πέτρος κωστόπουλος

β. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρία Σάκκαρη παίζουν ρακέτες στην παραλία

Τα παιχνίδια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίας Σάκκαρη στην παραλία

γ. Στιλάτα χτενίσματα. Τα κάνεις πανεύκολα μόνη σου στο σπίτι

Αλεσάντρα Αμπρόσιο

γ. Τζιν σορτς -Ετσι θα το φορέσεις για να δείχνει κομψό και κατάλληλο για την πόλη

γυναίκα με τζιν σορτς