ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ…ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ!

Δεν είμαστε λαός.  Είμαστε…μούφα!     Και είναι γνωστό, πασίγνωστο  πως  “κάθε λαός έχει τους δασκάλους, τους δημοσιογράφους, τους δικαστές και τους πολιτικούς που του αξίζουν”. Δηλαδή, σκέτη μούφα και τούτοι.

΄Οταν όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης  αυτή την ώρα έχουν ήδη  κτίσει  τείχος ανοσίας ή έστω το αποπερατώνουν  τους δυο προσεχείς μήνες,  αφού οι εμβολιασμένοι εκεί  πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το 70 και κάποιες  το 85% του πληθυσμού, στην ελληνική  “Μπανανία” οι… μπανανοκαλλιεργητές της   έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό λίγο πάνω από το 30%!   Και φυσικά, ως τις αρχές του Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσει το νέο κύμα  της παράλλαξης ΔΕΛΤΑ του ιού,  η δική μας εδώ ανοσία θα έχει προχωρήσει με  το …σάλτο της  χελώνας.  Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει  πως  μέσα Φθινοπώρου, με το που θα μαλακώσουν οι ζέστες, θα είμαστε πάλι  τίγκα στα κρούσματα, τις μολύνσεις, τους διασωληνωμένους,  τους νεκρούς.

 

 

Είμαστε λαός χωρίς παράδοση “πολιτισμού” . Πολιτικού, κυρίως, αλλά και κοινωνικού  και δικαιικού και όλων των λοιπών  ειδών και των περιεχομένων του.   Κι αν οι Νεο-΄Ελληνες σεμνύνονται για την απευθείας καταγωγή τους από τους πολιτισμένους   “αρχαίους προγόνους”…κούνια που τους κούναγε.

Ως  “έθνος”, είμαστε  “λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα».  Χίλια  “σπέρματα” σε αυτά τα χώματα.  Ράτσες, “ων ουκ έστιν αριθμός”. Και μόνο στον Περικλή και στον Αλέξανδρο μην αναζητήσεις  τη φύτρα σου. (Κι ευτυχώς λέμε εμείς, αλλά για άλλους λόγους από εκείνους που  επικαλούνται και προσκομίζουν  οι Ελληνάρες).

Φυσικά , ανύπαρκτη και η αυτοπειθαρχία .    Εντελώς  απείθαρχοι στη λογική και τη σωφροσύνη οι Νεο-Ελληνες.    Ατομιστές,  μισαλλόδοξοι, φανατικοί , πονηροί, βλαχαντεροί.  Και …τα ξέρουν όλα!  Δε χρειάζονται ειδικούς.   “Κάνε με εμένα πρωθυπουργό μια μέρα και θα δεις για πότε θα αλλάξουν όλα”! Το κύριο συνώνυμο του “ξερόλα”  είναι ο… ΄Ελληνας .     ΄Ελεγε ο Κολοκοτρώνης με παράπονο και αγανάκτηση:  “Να   μοῦ δώσει ὁ Βελιγκτών 40.000 στράτευμα το  ἐδιοικοῦσα, ἀλλ᾿ αὐτουνοῦ να τοῦ δώσουν 500 Ἕλληνας δεν ἠμποροῦσε οὔτε μιὰ ὥρα νὰ τους διοικήσει”.

 

 

Να μην πάμε παλιά σε “ιστορίες” που διαβάσαμε  και δεν τις ζήσαμε. ΄Ο,τι είδαν και βλέπουν τα μάτια μας να μολογήσουμε γι αυτό τον αλλόκοτο λαό.

΄Ηρθε μια Χούντα. Ουδείς, αντιστάθηκε, πλην ελάχιστων παλικαριών που το έλεγε η καρδιά και η αξιοπρέπεια τους. Οι άλλοι, σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού υποτάχτηκε εν μια νυκτί.

Και όχι μόνο υποτάχθηκαν απολύτως και ευπειθώς     “εις τας νέας στρατιωτικάς   αρχάς και τας εξουσίας” , αλλά και υπερηφάνως  διατείνονταν και παραδέχονταν πως “του ΄Ελληνα του  χρειάζεται  “Λοχίας”, μαστίγιο, βίτσα.   Δεν ακούει αλλιώς”!

Ξεπέρασαν μάλιστα εαυτούς. Υποδέχονταν με παρλάτες και παρελάσεις  σημαιοστόλιστες με εθνικά λάβαρα και “πουλιά” σε  πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις, έναν αστείο  Πατακό με το μυστρί στο χέρι,  ως “Σωτήρα του ΄Εθνους”  και θεμελιωτή της  “Νέας Ελλάδας δια της  εθνοσωτηρίου επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967”.  Τέτοιος  εξευτελισμός και ξεβράκωμα ο ελληνικός μας λαός!

Λίγα χρόνια μετά πάλι,  κάτι πιτσιρικάδες με τσαγανό  έφτιαξαν ένα “Πολυτεχνείο”. Κι αντί σύσσωμη η Αθήνα να ξεσηκωθεί , να τρέξουν μιλιούνια στην Πατησίων να καταλάβουν τα τανκς και τα REO,  ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς και οι συγγενείς  των παιδιών που έδιναν τη μάχη της αξιοπρέπειας,   τα εγκατέλειψαν στο έλος του των ερπυστριοφόρων του  Ιωαννίδη και το πιστόλι του Ντερτιλή.  Λίγους μήνες μετά, οι ίδιοι,  βγήκαν ως …αντιστασιακή λαοθάλασσα στο Σύνταγμα να υποδεχτούν τον  αρχηγό της ΕΡΕ από το Παρίσι, ως Εθνάρχη και νέο Σωτήρα.   Τέτοιος αισχρός λαός!

Ως γνωστό, μόνο κάποιοι   Παναγούληδες  και   οι  Μουστακλήδες    “βγάζουν” πάντα “το φίδι από τη τρύπα”.  Αλλιώς,  ένας  λαός…Μπουχέσας είμαστε,   που πήρε στα σοβαρά  τη φράση του Τσόρτσιλ πως  “οι ήρωες πολεμούν σαν ΄Ελληνες”.  Θεοί!

Βέβαια,  χωρίς να το θέλει ο Εγγλέζος τότε πρωθυπουργός,  όντως επισφράγισε κι αυτός μια  ιστορική αλήθεια που λέμε πάντα  κι εμείς  εδώ.  Οι λίγοι στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,  τα κατοπινά  παλικάρια  στον  Ανταρτοπόλεμο ήταν εκείνα που  πήραν   στις πλάτες τους και την αξιοπρέπεια της χώρας στην “Κατοχή”, αλλά και την υπόθεση   μιας κοινωνικής  Επανάστασης, που ουδέποτε άλλοτε γνώρισε  η χώρα.  Οι υπόλοιποι ΄Ελληνες ή λουφάζανε ή προσκυνούσαν τον κατακτητή και  μετά  τους Σκόμπιδες,    ως Γερμανοτσολιάδες, Ταγματασφαλίτες,  Δωσίλογοι,  Χίτες και Μάυδες.

 

 

Να πάμε και  στα πρόσφατα . Στη διάρκεια της πανδημίας , πάλι το “εθνικό” γονιδιακό σύστημα του  “Μπουχέσα”,   λειτούργησε στερεοτυπικά.   Στο νέο κοινοβουλευτικό συνταγματικό πραξικόπημα που επέβαλε ο γιος του αλήστου μνήμης βασιλοχουντικού  Κων .Μητσοτάκη   και οι Γκεμπελίσκοι της  “Πετσσολίστας , το περίφημο lockdown και πάλι υποτάχτηκαν άπαντες  αγογγύστως  και καθολικώς.  Καμιά αντίδραση καμιά φωνή.   Μόλις ξεκίνησε  να “πίπτει ο  βούρδουλας”  των προστίμων, ούτε τη γάτα τους δεν άφηναν να ξεμυτίσει.  Ιδρυματοποιήθηκαν, (απο)τρελάθηκαν, χαπακώθηκαν, αλλά…μέσα! ΄Ελειωσαν.   Στους δρόμους, όμως,  δε βγήκαν, δεν τόλμησαν .Πλην πάλι των ελαχίστων.   Απόλυτη και γενική  υποταγή της πλειοψηφίας  στη νέα Χούντα του κοινοβουλευτικού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και σήμερα;  Εδώ πια κι αν έδωσε πάλι ο ίδιος  λαός  διαπιστευτήρια ανωριμότητας, ανευθυνότητας, ευήθειας, υποτακτικότητας  και τσαπατσουλιάς.  Μόλις  δηλώθηκε επισήμως  πως δε θα “πίπτει ράβδος” σε όσους δεν προσέρχονται να εμβολιαστούν, λάκισαν οι περισσότεροι. Τί κι αν ο  Γερμανός  και ο Γάλλος, χωρίς  να χρειαστεί  “ματσούκι”, υπεύθυνος, ενημερωμένος, αλληλέγγυος, συνετός έτρεξε να αποδείξει τί σημαίνει αυτοπειθαρχία, ευθύνη, συνέπεια, λογική;   Πολιτισμός, εν τέλει.
Ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που  συνέβη εδώ. Το 70% σχεδόν του ενήλικα πληθυσμού έβαλαν μπροστάρη τον Τράγκα,  τον Παϊσιο, το συνωμοσιολόγο, τον κουτσομπόλη,   τον ξερόλα, ως κάλυψη του δικού τους ατομικισμού, της παράνοιας, της ανευθυνότητας, της έλλειψης αλληλεγγύης και σοβαρότητας και  “παίζουν εν ου παικτοίς”.  Παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους ήρωες (αφού δεν μπορούν να είναι  στην πραγματικότητα).
Για δες τι λέει  μια τραγουδιάρα,  που κι αυτή, τα ξέρει όλα.  Αντζυ Σαμίου τη λένε:  “Δεν επιτρέπουμε να δοκιμάζονται πάνω μας τα προϊόντα των φαρμακευτικών. ΄Οχι στο εμβόλιο”!
Μια ΄Αντζυ Σαμίου είσαι κι εσύ.  Αν νομίζεις πως έχεις  περισσότερο μυαλό από δαύτη. ΄Η  τσαγανό και αξιοπρέπεια.
Γιατί αύριο, αν  σου   πουν πως  “μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει άπαντες  να έχετε  εμβολιαστεί, αλλιώς θα  πέσει γερή  καμπάνα”,  θα τρέχεις  ,ομού με τη … Σουλιώτισσα   τραγουδιάρα παραπάνω , ποιος θα προλάβει να βατσινωθεί,   πριν  σωθούν  τα  Φάιζερ. Θα βάζεις  και   “μέσον” για να σας  βάλουν   εκτός σειράς. ως Ελληνάρας που είσαι.
Τόσο αναξιοπρεπής, πανίβλακας και…Μπουχέσας!